Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-19, 08:32   #4231
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
To to miod malyyyna

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
a nie możesz tak pojechać za mnie ??? ja Ci dzieci wezmę nawet dziś.. wycałuję i zaopiekują się jak swoimi

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Mysle ze jakby niebylo powaznego ryzyka.to lekarze tym bardziej nie namawialiby na cc

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
to samo kardio powiedziała

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8303211 6]Mirabilka tyle czasu i energii poświęciłaś na zgłębienie cc, że nic Cię tam nie zaskoczy

Anestezjolog potrzyma Cię za rękę chwilę, pogadacie sobie i będzie po krzyku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Rumians ale jak to ? to nie jedziecie Wszystkie ze mną???
to ja nie jadę

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają starsze dzieci- będą przez te kilka dni czekać na Was w domu czy Tżci wezmą je w odwiedziny do szpitala?
wolałabym nie - tzn bede mu fotki czy filmiki wysyłać - jestem przeczulona na odwiedzinach dzieci bo jednak w szpitalu najgorsze bakterie.

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😙 mnie mąż obudził wychodząc do pracy, i teraz nie mogę znowu usunąć. A jeszcze się czuję niedospana 😉 pogoda ładna, może się gdzieś przejdę później. A Wy jakie macie plany na dziś? Nikt nie rodzi? 😁😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
w planach "aż" umycie podłogi mopem ofc

Siemka )

ofc nocka średnia bo musiałam "przeżywać"

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:38   #4232
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Hm, no może są ciut mniejsze... a powiedz mi. Na ulotce jest napisane żeby brac nie dluzej niz 7 dni. Mi gin kazala 5 dni brać 2x1 i później do końca opakowania 1x1... z tym,ze ulotka podkresla by nie dłużej i nie wiem kogo teraz słuchać, nie chce podważać kompetencji lekarza aleee sama rozumiesz.

Ja bym sluchala gin, ale swojej ufam
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry tak w ogóle, bo się nie przywitalam. O 7 już czułam się wyspana, wstałam, zjadłam śniadanie, ale humor jakiś taki... sredniawy.

Czemu humor sredniawy? A boli Cie cos kochana?
Cytat:
niestety tacy są ludzie... ja wczoraj spokojnie podchodzę z dzieckiem do kasy z może 3 drobnymi rzeczami w ręce, a tu w ostatniej chwili jakiś gość kolo 40stki na chama wrył się przede mnie z wielkim obładowanym koszem zakupów... odruchowo skręciłam do kasy obok.
Ja nie zapomne jak przepuscilam pania z jedna rzecza... A za nia z usmiechem na twarzy wjechal maz z pelnym koszem zakupow
Domima jak tam u Ciebie kochana?

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:39   #4233
rybcia34
Zakorzenienie

Domima wywołujemy jak się czujesz?

Stary 2018-04-19, 08:41   #4234
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, przede mną nadrabianie wczorajszego dnia.
Najpierw wpadam sprawdzić co u Domimy i Malinki!
Nat mi się chyba udziela Twój spokój jak nigdy w życiu. Znikam na całe dni a to na miasto, a to na mieszkanie. Nie ma czasu na myślenie. Synek wciąż mnie oszczędza, nic nie boli, żadnej zgagi, dalej śpię dobrze w nocy. To ma być ciąża? Tylko TŻ i mama mnie stopują - usiądź, odpocznij, nie schylaj się, ja to zrobię Mam nadzieję, że jutro gin potwierdzi, że moje samopoczucie = dobrostan malucha i że posiedzi jeszcze z 3 tygodnie w brzuszku.

Podziwiam

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Mnie najczesciej tak ciagnie podbrzusze jak mam pelny pecherz w nocy, ale najbardziej przy wstawaniu z lozka albo jak probuje sie przekrecic. Jak juz sie dokulam do toalety to jest lepiej
Wracam z pobrania krwi. Oczywiscie stare dziadki kombinuja jak moga... U nas jest jedna kolejka po naklejki z kodami z rejestracji a druga juz bezposrednio do pobrania. I przychodza we dwojke i stoja za Toba ale zona czeka po naklejki a maz leci drugiej kolejki pilnowac az taka mila starsza pani zaczela komentowac, ze ja to powinnam bez kolejki wejsc a tu Ci co za nami to przed nami sa. Chciala mnie przepuscic ale jedna osba w ta czy w ta to juz zadna roznica. Az glosno do tych ludzi powiedziala, ze powinni mnie przepuscic a nie jeszcze bezczelnie sie wpychac, ale oni nawet nie spojrzeli. Mi szkoda nerwow na takie akcje.
W ogole to chyba wam sie nie pochwalilam, ze wczoraj 24 dni przed tp pierwszy raz ktos mi ustapil miejsca w autobusie
Odebralam wynik gbs - ujemny
Tylko nie wiem co sie dzieje z moim cukrem... Na czczo mialam 72

za gbs

Co do cukrów to podobno pod koniec mogą sie regulować i nawet insulinę trzeba zmniejszać.

Cytat:
Dziewczyny, które mają starsze dzieci- będą przez te kilka dni czekać na Was w domu czy Tżci wezmą je w odwiedziny do szpitala?
Raczej nie, chyba że będę musiała być dłużej w szpitalu.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:43   #4235
sweetmedi25
Zakorzenienie

Niud to Cię uspokoiła ginka
Fryga to dobre wieści! Gratuluję
Polasia niesamowicie mnie irytuje jak teściowe lub ktoś inny tak bardzo chce mieć wpływ na imię dziecka. Nie mogę tego pojąć. Subtelna sugestia, zaangażowanie, propozycje rozumiem, ale krytyka i wtykanie nosa ? No nie zrozumiem...

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:43   #4236
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sluchala gin, ale swojej ufam Czemu humor sredniawy? A boli Cie cos kochana? Ja nie zapomne jak przepuscilam pania z jedna rzecza... A za nia z usmiechem na twarzy wjechal maz z pelnym koszem zakupow
Domima jak tam u Ciebie kochana?

Nie boli nic , sama nie wiem skąd ten humor

Oo to już widzę Twoją minę jak ten mąż z wózkiem podjechał

2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:45   #4237
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Dzień dobry, przede mną nadrabianie wczorajszego dnia.
Najpierw wpadam sprawdzić co u Domimy i Malinki!
Nat mi się chyba udziela Twój spokój jak nigdy w życiu. Znikam na całe dni a to na miasto, a to na mieszkanie. Nie ma czasu na myślenie. Synek wciąż mnie oszczędza, nic nie boli, żadnej zgagi, dalej śpię dobrze w nocy. To ma być ciąża? Tylko TŻ i mama mnie stopują - usiądź, odpocznij, nie schylaj się, ja to zrobię Mam nadzieję, że jutro gin potwierdzi, że moje samopoczucie = dobrostan malucha i że posiedzi jeszcze z 3 tygodnie w brzuszku.

Ty juz swoje przeszlas w ciazy wiec teraz pora na lepsze dni
Cytat:
U mnie prawdopodobnie corka zostanie z babcia bo watpie zeby akurat tz byl w domu i do szpitala nie bedzie przyjezdzac bo nie wolno wprowadzac dzieci ponizej 12rż,a to chyba nawet lepiej bo i ona by przezywala ze wraca do domu beze mnie i ja bym pewnie srednio to znosila
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:46   #4238
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dot.: MamusieJa standardowo warta na wizażu majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem czy tak dziarsko dwa tygodnie do tp a jeszcze nie mam trzy kilo i jak tak czytam o grooszku 3 kg to jest dopiero piękna waga. Ale grunt, że rośnie i mam być spokojna
U mnie też się szykuje okruszek. Pewnie nie ma szans żeby do 3 kg dobić ale zobaczymy

Stary 2018-04-19, 08:47   #4239
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Podziwiam

za gbs

Co do cukrów to podobno pod koniec mogą sie regulować i nawet insulinę trzeba zmniejszać.

Raczej nie, chyba że będę musiała być dłużej w szpitalu.
Wlasnie czytalam, ze niektorym sie normuja, ale po tych skokach jeszcze nie tak dawno myslalam ze tego magicznego momentu nie doczekam
Jeszcze wczoraj wieczorem meza wyciagnelam na spacer do lidla (spacer=lody czekoladowe ) a tu rano zdziwienie z cukrem.
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Nie boli nic , sama nie wiem skąd ten humor

Oo to już widzę Twoją minę jak ten mąż z wózkiem podjechał

Chyba wszystkie juz powoli odczuwamy, ze niedlugo porod. Tez mam takie hustawki nastroju. Wczoraj jak mnie brzuch zabolal to plakalam jak ja urodze a dzis sie obudzilam w swietnym humorze
Piekna pogoda dzisiaj, ale boje sie za duzo chodzic

Stary 2018-04-19, 08:49   #4240
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Niud to Cię uspokoiła ginka
Fryga to dobre wieści! Gratuluję
Polasia niesamowicie mnie irytuje jak teściowe lub ktoś inny tak bardzo chce mieć wpływ na imię dziecka. Nie mogę tego pojąć. Subtelna sugestia, zaangażowanie, propozycje rozumiem, ale krytyka i wtykanie nosa ? No nie zrozumiem...

U nas do tej pory próbują wpłynąć na nasz wybór imienia. Bo imienia " Lilia " nie ma w ich kalendarzu...no i imię to nie jest święte..
Boli mnie to :/ jak tak można
Albo teść twierdzi,że będzie miała ciężko w szkole..bo imię mało znane

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Stokrotka super,że humor Ci dzisiaj dopisuje i gratuluje tych cukrów, w końcu!

Stary 2018-04-19, 08:51   #4241
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas do tej pory próbują wpłynąć na nasz wybór imienia. Bo imienia " Lilia " nie ma w ich kalendarzu...no i imię to nie jest święte..

To co, ze nie swiete niektorzy ludzie to maja problemy... U nas bedzie Adam, ale nie kierowalismy sie tym czy imie swiete czy nie
Pewnie beda wolac na mala Lilka albo Lila tak jak na Liliane czy Lilianne a czemu ma miec ciezko w szkole? Imie jest po prostu oryginalne, ale nie jakies zeby dzieciaki sie mialy smiac z niego. Lepiej tak niz zeby miala 5 kolezanek o tym samym imieniu w grupie. Ja mialam w liceum kolege o imieniu Kasjan i jakos nikt sie z niego nie nasmiewal (nazwisko tez mial jakies takie nietypowe, jego dziadek mial chyba francuskie korzenie - tak opowiadal).
W temacie tego ze ktos ma ciezko w szkole bo dzieciaki sie smieja to zaraz mi sie przypomina jak tata sie cieszyl, ze mam wpisac chyba moich pra-pradziadkow czy nawet o pokolenie dalej (juz nie pamietam) jak drzewo genealogiczne trzeba bylo zrobic do szkoly. Mowi, ze inni na pewno tyle galazek w drzewie nie beda mieli a ja nie chcialam ich wpisywac, bo mieli piekne nazwisko - GAMOŃ i mowilam ze dzieci sie beda ze mnie smialy

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-04-19 o 08:53
Stary 2018-04-19, 08:52   #4242
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Jak mnie głowa boli dziś od rana, wylecę w kosmos chyba zaraz

Pełny skład się odmeldował już w dniu dzisiejszym? Domima halo?!
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 08:54   #4243
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Stokrotka super,że humor Ci dzisiaj dopisuje i gratuluje tych cukrów, w końcu!

Przykre jest takie podejście... nie dziwię się że Cię to boli.. a co mąż na to?

Stary 2018-04-19, 09:03   #4244
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzieci nie wpuszczaja

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:09   #4245
_groooszek_
Zakorzenienie

Nie udało mi się dostać do labo 20 osób w kolejce, remont a my na 9 na komendzie musieliśmy się stawić. Spróbujemy jeszcze wracając zajechać, a jak nie to powtórka z rozrywki jutro
Po jakim maks czasie próbka moczu nadaje się jeszcze do analizy? Bo siknęłam o 7 i nie wiem czy będzie sens jeszcze jechać dzisiaj w ogóle :/

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:09   #4246
niud
Wtajemniczenie

Dobry. Ja leżę po śniadaniu w łóżku sprawdzam ruchy i zaraz zbieram się na miasto.

Malinka - poza Tobą jeszcze na pewno Grosia ( moja kolorowa siostra ) była za czarnym

Stokrotka gratuluję cukru i humoru =) Ja 90 dziś ale za to ketony... Zaczynam mieć to gdzieś bo ile można się tym stresować...

Współczuję jazdy z wyborem imion, trzeba postawić jasno sprawę, że to Wasza sprawa a nie rodziny, albo się tym nie przejmować....
Ja będę decydować po porodzie

Ile z Was ma umówioną położna na poród?

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:10   #4247
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:14   #4248
niud
Wtajemniczenie

Mój starszak na pewno zostaje w domu. Nie wiem czy wypuszczają, ale myślę, że takie spotkanie na chwilę może być opłakane w skutkach dla obojga. Przez telefon pogadamy pewnie

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Nie udało mi się dostać do labo 20 osób w kolejce, remont a my na 9 na komendzie musieliśmy się stawić. Spróbujemy jeszcze wracając zajechać, a jak nie to powtórka z rozrywki jutro
Po jakim maks czasie próbka moczu nadaje się jeszcze do analizy? Bo siknęłam o 7 i nie wiem czy będzie sens jeszcze jechać dzisiaj w ogóle :/

Raczej nie... Chyba że by w lodówce stała. Było się na ciąże wbić, ten jeden raz.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Domima meldunek!

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:14   #4249
_Nat_
Wtajemniczenie

Dot.: MamusieJa standardowo warta na wizażu majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Ja standardzik warta na wizażu.
Po wizycie wszystko ok. Malutka waży 2680g. Wszystko miękkie i mogę rodzić. Boję się trochę, bo jest bardzo nisko i jak się zacznie czy dam radę dojechać do szpitala
Bardzo mocno uciska mi na kość łonową stąd te moje dolegliwości.
Za tydzień jak nie urodzę to ktg, a jak jeszcze nie urodze to 30.04 wizyta[COLOR="Silver"]
Super!
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:14   #4250
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dobry. Ja leżę po śniadaniu w łóżku sprawdzam ruchy i zaraz zbieram się na miasto.

Malinka - poza Tobą jeszcze na pewno Grosia ( moja kolorowa siostra ) była za czarnym

Stokrotka gratuluję cukru i humoru =) Ja 90 dziś ale za to ketony... Zaczynam mieć to gdzieś bo ile można się tym stresować...

Współczuję jazdy z wyborem imion, trzeba postawić jasno sprawę, że to Wasza sprawa a nie rodziny, albo się tym nie przejmować....
Ja będę decydować po porodzie

Ile z Was ma umówioną położna na poród?

Ja nie mam umówionej położnej. Co do cukru ja też stresować się nie zamierzam, już teraz końcówka... wydaje mi się, że na początku kiedy u maluszka wszystko się rozwijało to te skoki mogły mieć większy wpływ. Tak sobie to tłumaczę

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Grosia na DOZ pl piszą tak: "Ważne jest dostarczenie pobranej próbki do badania w możliwie jak najkrótszym czasie (nie dłuższym niż 2 godziny od pobrania), gdyż wydłużony czas transportu sprzyja kontaminacji próbki, czyli namnażaniu się bakterii. Po dwóch godzinach z każdą minutą wynik staje się mniej wiarygodny."

Chyba muszę się wybrać do txm zobaczyć te leginsy ciążowe, bo moje ulubione z netto mają już dziury, które raz zszyłam ale zrobiły się nowe cały czas w nich latam. Z lidla, które mama mi kupiła są za wielkie i chodzę w nich tylko po domu. Mierzyłam je na początku ciąży i stwierdziłam, że miejsce na brzuch się przyda, ale aż tak nie urósł i u góry mi trochę odstają, jedynie jak trochę podwinę ten pas to jest ok.

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-04-19 o 09:16
Stary 2018-04-19, 09:14   #4251
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:14   #4252
polasia
Wtajemniczenie

Hej hej

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Co do imienia, przybij piatke! ahh te nasze chlopy. Moj niby zwraca sie do brzuszka Igusia, pozniej kilka dni corusia i znow pyta jak ta nasza corka bedzie miala w koncu na imie i tak w kolko... Przestalam odpowiadac i rozmawiac na temat imion Ja imie dla corki mam Ciesze sie ze wizyta udana
Matko swieta toz to juz? Wydaje mi sie ze do maja jeszcze tyyyyyyle czasu a tu przeciez juz koncowka kwietnia prawie ze

U mnie z tą różnicą, że teraz to mąż wybiera imię. I Oliwia wcale mu nie leżała, ale wyjaśniłam, że mi z kolei teraz Klara średnio leży (kla-udia, kla-ra), dlatego chcę Oliwię, która dobrze współgra z nazwiskiem. W sumie zdziwilam się że w ogóle powiedział teściowej nasze typy. Ja wiedziałam, że jakie by to imię nie było to i tak będzie hasło, że się nie podoba. Ale mój mąż moje zdanie zna. Jego mama mogła się wykazać 30 i 20 lat temu nadając imiona swoim dzieciom, więc teraz niech da nam wybrać

Cytat:
Jeszcze niech teraz na koniec coazy Cie wkurza z imieniem... No nie

Przetrawie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No cóż a może to takie hobby mają?

Cytat:
Polasia udało się zasnąć?
Tak tak, jeszcze miałam wycieczkę do wc i się udało

Cytat:
Treść usunięta
O ja. U mnie to samo. Zdjęłam z 1,5tyg temu i czuję się niepewnie. Tzn jakbym miała papierowe paznokcie się czuję.

Cytat:
Wracam z pobrania krwi. Oczywiscie stare dziadki kombinuja jak moga... U nas jest jedna kolejka po naklejki z kodami z rejestracji a druga juz bezposrednio do pobrania. I przychodza we dwojke i stoja za Toba ale zona czeka po naklejki a maz leci drugiej kolejki pilnowac az taka mila starsza pani zaczela komentowac, ze ja to powinnam bez kolejki wejsc a tu Ci co za nami to przed nami sa. Chciala mnie przepuscic ale jedna osba w ta czy w ta to juz zadna roznica. Az glosno do tych ludzi powiedziala, ze powinni mnie przepuscic a nie jeszcze bezczelnie sie wpychac, ale oni nawet nie spojrzeli. Mi szkoda nerwow na takie akcje.
W ogole to chyba wam sie nie pochwalilam, ze wczoraj 24 dni przed tp pierwszy raz ktos mi ustapil miejsca w autobusie

no ale tak jest... Przecież seniorzy umawiają się do 3 lekarzy w jedynym dniu i później nie mają czasu czekać w kolejce. A w pozostałe dni miesiąca to ja nie wiem co oni robią

Cytat:
Do mnie na pewno nie przyjedzie, bo chyba nie można, ale i ja nie chcę. Na rozstrój hormonów wolę jej nie widzieć, żeby później nie ryczeć. Tatuś zdjęcia jej pokaże

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry mnie mąż obudził wychodząc do pracy, i teraz nie mogę znowu usunąć. A jeszcze się czuję niedospana pogoda ładna, może się gdzieś przejdę później. A Wy jakie macie plany na dziś? Nikt nie rodzi?

Ja zaczęłam prasować pieluchy i nie skończyłam, więc na dzisiaj to mam w planach

Zupę na obiad już mamy, trzeba pomyśleć jeszcze tylko o drugim co tam u Was dziś będzie?

Cytat:

No i cóż my możemy na to począć ja już się nawet nie odzywam. Mam wrażenie, że mąż wybierze Oliwię "po mojemu". Ale już nie chce wracać do tematu imienia. Z córką ileż ja się w ciązy nasłuchałam, że żydowskie, że jak będziemy zdrabniać, że wszystkie które za, to coś nie teges. I teraz z Oliwią to samo. Ze każda którą zna to coś tam. Ale co mnie to obchodzi?
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:15   #4253
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nat mi się chyba udziela Twój spokój jak nigdy w życiu. Znikam na całe dni a to na miasto, a to na mieszkanie. Nie ma czasu na myślenie.
Piona! Tak trzymać!
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:16   #4254
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie najczesciej tak ciagnie podbrzusze jak mam pelny pecherz w nocy, ale najbardziej przy wstawaniu z lozka albo jak probuje sie przekrecic. Jak juz sie dokulam do toalety to jest lepiej

Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:16   #4255
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
To co, ze nie swiete niektorzy ludzie to maja problemy... U nas bedzie Adam, ale nie kierowalismy sie tym czy imie swiete czy nie
Pewnie beda wolac na mala Lilka albo Lila tak jak na Liliane czy Lilianne a czemu ma miec ciezko w szkole? Imie jest po prostu oryginalne, ale nie jakies zeby dzieciaki sie mialy smiac z niego. Lepiej tak niz zeby miala 5 kolezanek o tym samym imieniu w grupie. Ja mialam w liceum kolege o imieniu Kasjan i jakos nikt sie z niego nie nasmiewal (nazwisko tez mial jakies takie nietypowe, jego dziadek mial chyba francuskie korzenie - tak opowiadal).
W temacie tego ze ktos ma ciezko w szkole bo dzieciaki sie smieja to zaraz mi sie przypomina jak tata sie cieszyl, ze mam wpisac chyba moich pra-pradziadkow czy nawet o pokolenie dalej (juz nie pamietam) jak drzewo genealogiczne trzeba bylo zrobic do szkoly. Mowi, ze inni na pewno tyle galazek w drzewie nie beda mieli a ja nie chcialam ich wpisywac, bo mieli piekne nazwisko - GAMOŃ i mowilam ze dzieci sie beda ze mnie smialy

To ja nie mowie jak na nazwisko mają dziadkowie tżta ale też "obraźliwe" .
Jestem zdania,ze ten kto się naśmiewa jest niewychowany i zwyczajnie nie zasługuje na to by mieć kolegow, skoro potrafi krzywdzić kogoś za jego imię, czy nazwisko...

I nie czuje aby Lila była wyśmiewana w przyszłości za swoje imię. Szczególnie,ze Lilek już coraz więcej

Stary 2018-04-19, 09:17   #4256
Fryga777
Raczkowanie

U nas też teściowie mieli problem z imieniem pierwszej córki, więc przy drugim pewnie też będą mieli, ale akurat ja mam to gdzieś. Nie musi im się podobać. Wkurza mnie tylko jak teściowa czasem przekręca i zamiast Tosia mówi Tonia
Fryga777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:19   #4257
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre jest takie podejście... nie dziwię się że Cię to boli.. a co mąż na to?

Kłóci się z nimi,że mieli swój czas na wybór imienia dla swoich dzieci, w tym dla niego a teraz nasza kolej i nie mają prawa na podważanie naszych wyborow.
Tżtowi bardzo się podoba nasz wybór, głównie to on przypieczętował Lilce takie imię. Ja byłam za innym, a teraz nie wyobrazam sobie zwrocic sie do brzusia inaczej.. wiec na marne teścia i teściowej podchody.

Stary 2018-04-19, 09:20   #4258
Mirabilka
Zakorzenienie

Kinia ale dzień a lodów nie masz ?

Grosia jak nie trzymane w lodowce to niestety bakterie się rozmnażają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 09:21   #4259
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość

Poszłabym raz jeszcze i powiedziała,że jestem w ciąży i mam do oddania jedynie mocz. Może nie na całe labo ale do pierwszej osoby podejść tak aby też pielegniarka słyszała - zacznijmy od tego,że masz do tego prawo więc korzystaj

Stary 2018-04-19, 09:23   #4260
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłabym raz jeszcze i powiedziała,że jestem w ciąży i mam do oddania jedynie mocz. Może nie na całe labo ale do pierwszej osoby podejść tak aby też pielegniarka słyszała - zacznijmy od tego,że masz do tego prawo więc korzystaj

No nie teleportuję się z komendy znów do labo, więc muszę jutro drugi raz

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości