|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83094876]Ręka w górę komu na hasło krąg życia załącza się piosenka z Króla Lwa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mi bardziej Elton John jako taki, ale zgłaszam się
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Albo moja ciotka głosiła, że jej syn na pewno jest bezpłodny, bo jest już ze 3 lata z dziewczyną i nie mają dziecka
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to jest niepojęte, że ktoś dzieci nie planuje teraz albo w ogóle. U mnie w rodzinnych okolicach mentalność ludzi to jakieś średniowiecze. I właśnie typowe Grażynki z plotami z pododawanymi zmyślonymi historiami. Ja niedawno dowiedziałam się, że moja jedna koleżanka ma 20 lat starszego chłopa i jest siwy dziadkowaty już, a druga z "chłopem" nie mieszka, rozeszli sie. A prawda jest taka, że pierwszej facet jest 11 lat starszy, a drugiej jest za granicą i zarabia na dom, zjeżdza często i wszystko u nich ok. Tak wiec mało, że ploty to jeszcze pozmyślane, żeby tylko większa sensacja była. W ogóle mój chrzestny do typowy Janusz, sołtys, skarbnica wiedzy, plot takich że głowa boli. Wie wszystko, obgada każdego. A sam na imprezę potrafi przyjść w garniturze i z reklamówką w ręku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2675 |
|
lise-kotta
|
Jeśli chodzi o niedyskretne pytania na temat dzieci to na wątku bezdzietne z wyboru roi się od takich historii.
Ja rozmawiając z ludźmi w ogóle nigdy nie zaczynam tematu dzieci bo to bardzo intymny temat (zwłaszcza jak para chce mieć dzieci a nie może). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to Grażynowanie, ale niesamowicie wkurzają mnie niektórzy wykładowcy. Tacy, co ocena naprawdę zależy tylko od ich humoru. Na przykład kobieta, która trzymała mnie godzinę na egzaminie ustnym i przez ten cały czas na zmianę irytowała się, że nic nie umiem i w ogóle dno, a zaraz potem, że jestem bystra, dobrze wnioskuję i w ogóle egzamin idzie super. Dawno nie widziałam takiego rozchwiania emocjonalnego
.Albo jak wymyślają sobie wytyczne i pamiętają o nich tylko jak im wygodnie.
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykładowcy to temat rzeka. Teraz mam zajęcia z eksploatacji maszyn, zamiast poruszać tę tematykę wymyślił sobie projekty - rysowanie wymyślonych przez niego elementów i debatowanie nad tym. Plus masa opowieści dziwnej treści, które nie trzymają się elementarnych faktów. No ale czego tu oczekiwać od pana robiącego karierę w prl-u, przecież nie można dać godzin młodym doktorantom, będącym na bieżąco z rynkiem
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam taki głupi "problem", a raczej zagwozdkę. Z mężem remontujemy mój rodzinny dom, w związku z tym zwłaszcza mój mąż przebywa tam bardzo dużo i często. Sąsiedzi to w większości rodzina, ale nie tylko. Uznał za stosowne, aby zawsze dzień dobry starszym powiedzieć, skoro jest tam non stop widziany. No i ok. Ale mam taką sąsiadkę, a w zasadzie żonę sąsiada. Ja jej praktycznie nie znam, odbrobinę z widzenia. Jak oni się pobierali to ja praktycznie w domu nie mieszkałam, a potem kilka dlugich lat byłam za granicą, mama też, więc mega rzadko bywałam w domu. Oni teraz wybudowali dom za naszym. I ona kilka razy dziennie przechodzi z tego domu nowego do domów teściów obok naszego domu. Ja nadal tam rzadko bywam, więc specjalnie jej nie widuje. Natomiast mój mąż widzi ją non stop i kiedyś powiedział do niej "cześć", ona odpowiedziała. No i teraz tak się z nią wita. Tylko mnie nurtuje czy on nie zachował sie niekulturalnie mówiąc cześć a nie dzień dobry. On mówi, że jakoś z automatu tak powiedział, bo obok do wszystkich młodych tak mówi. Tylko z nimi się zna. Nie pomyślał. Kobieta jest 4 lata młodsza od niego, ma dzieci. W sumie nie znają się. Wiem, że to głupie ale ktoś mógłby odebrać to chyba za sebiksowe zachowanie. Sam się potem zastanowił, no ale teraz ma z tonu cześć na dzień dobry przejść - to tak raczej bez sensu. Tym bardziej, że ona mu odpowieda to cześć. Głupia sytuacja. Piszę tutaj, bo może to takie właśnie sebiksowe zachowanie.
|
|
|
#2679 |
|
Konto usunięte
|
Ja z wielką chęcią i radością przyjmuję, jak ktoś w moim wieku lub nawet trochę starszy od razu przechodzi ze mną na ty czy wita się właśnie cześć. Zwykle z wszystkimi jestem początkowo na pani i potem trzeba oficjalnie przechodzić na ty, o wiele bardziej wolę tak od razu. Oczywiście mówię o sytuacjach nieoficjalnych. Więc dla mnie żaden sebiks.
|
|
|
#2680 |
|
wańka wstańka
|
problemu nie widze.
zarówno sąsiadka jak i mąż mogą zacząć mówić dzień dobry/ witaj jeśli im przeszkadza. sama też bym tego 'czesc' nie uznała za niestosowne. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2682 |
|
Gazela inteligencji
|
Jakby jej przeszkadzało, to pewnie by odpowiadała dzień dobry
![]() A co do wykładowców, dzisiaj nasz prowadzący maglowal chłopaka na dopytce z kolokwium przez bitą godzinę to nawet egzaminy ustne są krótsze. Strasznie mnie irytuje, jak niektórzy myślą, że prowadzą najważniejsze przedmioty na świecie i maglują tyle czasu na dopytkach, które raczej powinny być krótsze - w końcu tylko dopytuje, nie przepytuje z całego materiału.---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- I jeszcze nikt mnie nie pytał o kawalerów pochodzę z małego miasta, ale nie rozmawiam z ludźmi stamtąd oprócz mojej rodziny, moi rodzice są niezbyt towarzyscy, babcia za to zna każdego, ale mnie zupełnie nie obchodzi z kim o mnie gada, dopóki do mnie to nie dociera
|
#2683 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.też dopytywałam studentkę godzinę prawie. mogłam to zrobić w 5 min, postawić 2 i skazać tym samym na dziekankę przez za duży deficyt ECTS. a tak to wkońcu zapytałam ją o coś co umiała i dostała to naciągane 3. i też ludzie komentowali, że zwariowałam, żeby tyle studentów męczyć
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To uczucie, kiedy prowadzący pyta i pyta, i w końcu "Jest 4, chce pani próbować na 5?", a mnie już nie ma, bo mam serdecznie dość. ![]() Gdyby chodziło o maglowanie godzinne, to bym też wzięła 2 i nara, nawet na ostatnim terminie. Ale wiadomo, każdy jest inny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2686 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Ale na pierwszym terminie podziękuję, a dopytka przy zdanym egzaminie czy kolokwium na wyższą ocenę to już w ogóle... Stypendium naukowe mi nie grozi, więc wolę sobie oszczędzić stresu, taka mało ambitna jestem, jeśli chodzi o oceny (jeśli chodzi o wiedzę, to zdarza mi się doczytać już po egzaminie, jeśli nie jestem zadowolona z mojego poziomu)
|
|
#2687 |
|
BAN stały
|
ja pozwalam poprawiać oceny pozytywne, ale ustnie (podstawowe kolokwium jest pisemne). nie spodziewałam się tłumów i się mocno zdziwiłam.
prawie połowa grupy chciała poprawiać. i to 4, a nie naciągane trójczyny
|
|
|
|
#2688 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
chociaż mieliśmy możliwośc na przykład zwolnienia z egzaminu z angielskiego od średniej 4,1 ze wszystkich semestrów, nieliczne osoby postanowiły mimo wszystko pójść na egzamin i próbować poprawić 4 lub 4,5 na 5, zdziwiłam się mocno, ja wolałam zabrać się szybko za naukę do egzaminów z przedmiotów-kobył. Tez się zdziwiłam tym, co piszesz, spodziewałabym się kilku osób walczących o stypendium, ale tłumy? Chyba że już nie mieli nic innego do zdania
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak na innych wydziałach studenci liczą średnią przed egzaminami "dobra, jak z historii dostanę 5 to będzie 4,8" to myśmy siedzieli i liczyli "ok, uwaliłam już lipidy, pewnie nie zdam bioinformatyki, więc muszę zdać tlen i biofizykę białek" Dobre czasy. "Jak myślisz, twój warunek dofinansował sprzęt do MS czy nowe wirówki?" to był chyba slogan wydziału. A studiowalam 3 inne kierunki i nigdy nie miałam warunku, więc problem nie był we mnie. Dlatego jakoś tak wizja warunku mnie nie przeraża. Ale koleżanka, która została na medycynie i z którą utrzymywałam kontakt miała warunek z biochemii. 2 tysie chyba dała, ja bym to rzuciła w cholerę, gdybym tego nie rzuciła po pierwszym roku. Mój chłopak dał tysiaka. Ja najwięcej zapłaciłam 225zł. Ale pewnie dla świętego spokoju dałabym te dwa tysie, byle mnie już nie odpytywali, taki mam charakter. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() W życiu nie poszłabym na taką dopytkę, nawet gdyby mi ktoś zaproponował. Raz w życiu byłam na dopytkach, przedmiot miał 5 prowadzących z różnych metod analizy i jedna z nich nie dawała mi spokoju, tylko kazała to 2 poprawiać chyba z 5 razy. A ja wciąż nie rozumiem tej metody i nigdy nie zrozumiem. To jakiś XIX-wieczny wymysł był w ogóle i nikt tego nie stosuje już dziś, mamy technologię, te sprawy. Tak marzyłam, żeby dali mi to 2 i zostawili w spokoju! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie poprawiają, bo im brakuje do średniej.
|
|
|
|
#2691 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale mój przedmiot ma 9 ECTS a ocena z laboratorium to 50% oceny z przedmiotu. aczkolwiek szansy na stypendium nie mieli bo to ich przedostatni semestr był. dlatego też nie spodziewałam się tłumów i się mocno zdziwiłam
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio na ślubie znajomych poznałam ojca pewnej koleżanki. Jak tylko podeszłam się przywitać to zaczął sypać prymitywnymi zboczonymi kawałami, których dosłownie nie dało się słuchać. Koleżanka do niego: "tato, przestań, proszę cię skończ" itp. a ten nic, tak się nakręcił,że nie mógł przestać i każdą rozmowę sprowadzał do tematu seksu szczerząc przy tym beżowe zębiska. To było odrażające. Gapił się na mnie lubieżnym wzrokiem i tak się do mnie przybliżał, że myślałam, że zaraz na mnie wejdzie, ja krok w tył, ten krok w przód, ja w tył, ten w przód i szczerzy te beżowe zęby, aż mi się niedobrze robiło.
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2018-04-24 o 11:31 |
|
|
|
#2693 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Tak do tysiaka to bym płaciła, a jakby warunki były po kilka stówek jak na innych uczelniach to bym już w ogóle zluzowała ale z drugiej strony to dobrze, że są drogie, bo spinam się, żeby zdać, a tak to by mi się może nazbierało i miałabym trudniej na następnym roku. Sama idea wzięcia warunku nie jest dla mnie straszna, zdarza się nie zdać, ale przez tę koszmarną kasę nie dopuszczam do tego.Najgorzej, jak ktoś jest na płatnych studiach (36 tysi za rok) i jeszcze mu warunek dowalą. Btw studenci z Ukrainy mają warunki za darmo ale nie zazdroszczę nauki w języku obcym---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ale już kręcę duży offtop o tych warunkach ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- [1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;83139191]Ostatnio na ślubie znajomych poznałam ojca pewnej koleżanki. Jak tylko podeszłam się przywitać to zaczął sypać prymitywnymi zboczonymi kawałami, których dosłownie nie dało się słuchać. Koleżanka do niego: "tato, przestań, proszę cię skończ" itp. a ten nic, tak się nakręcił,że nie mógł przestać i każdą rozmowę sprowadzał do tematu seksu szczerząc przy tym beżowe zębiska. To było odrażające. Gapił się na mnie lubieżnym wzrokiem i tak się do mnie przybliżał, że myślałam, że zaraz na mnie wejdzie, ja krok w tył, ten krok w przód, ja w tył, ten w przód i szczerzy te beżowe zęby, aż mi się niedobrze robiło. [/QUOTE]Fuuu, mieć takiego tatuśka, porażka... współczuję koleżance. To chyba najgorszy wstyd, jaki mogą przynieść rodzice przed znajomymi.
|
|
#2694 |
|
Konto usunięte
|
Też jej współczuję. To kulturalna i miła dziewczyna, nie spodziewałabym się, że ma takiego ojca. Mam nadzieję, że się tym za bardzo nie przejęła.
|
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem jedną z tych nienormalnych osób, którym smutno jak dostaną 4. Kiedy dostaję 3, to wręcz przechodzę 5 etapów żałoby.Najzabawniejsze, że nie jestem jakimś geniuszem z listą nagród i sukcesów, nawet naukowego nie mam (chociaż naukowe u mnie jest dla najlepszej osoby na roku).
|
|
#2696 |
|
lise-kotta
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;83141836]Też jej współczuję. To kulturalna i miła dziewczyna, nie spodziewałabym się, że ma takiego ojca. Mam nadzieję, że się tym za bardzo nie przejęła.[/QUOTE]
To molestowanie, więc tutaj nie ma nawet co trywializować że „Janusz” Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znoszę takich zboczuchów, obleśntch kawałów. W ogóle takie typki myslą, że są super i zabawni. A fuu
|
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie znoszę. A są kobiety, które z tego się śmieją i same odpowiadają tym samym. Fu.
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takiego obleśnego Janusza w otoczeniu :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to niesamowicie obrzydza i denerwuje. A tak z ciekawości, często spotykacie się z szowinistycznymi żartami? Bo ja bardzo często i zastanawiam się czy to się w ogóle kiedykolwiek skończy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.