|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
ja juz mam dziecko i co, myslicie, ze nie pytaja?
juz rzygam tym... kiedy drugie, a moze byscie sie wzieli za robotę itp. |
|
|
|
#2942 |
|
Konto usunięte
|
U mnie póki co nikt mocno nie naciska jedynie babcia wspomina że chce mieć prawnuka bo jej siostra młodsza już ma
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba ktoś się wygadał o mojej ciąży bo zachowywali się na początku jakby to było niemal pewne że w niej jestem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
są tacy, że zawsze znajdą okazje do głupich pytań
czy nie masz dzieci czy masz jedno czy masz dwie corki kazda okazja dobra żeby się powtrącać w cudze intymne życie. |
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak już nawet nie zważając na to że takie gadanie jest zwyczajnie nie na miejscu to dla mnie takie teksty są obleśne. Nie ma to jak wchodzić komuś do łóżka z buciorami. Nigdy tego nie ogarnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem zapytać się raz, tak naturalnie czy planujecie. Ale takie chamskie komentarze to po prostu porażka. Jak można do kogoś powiedzieć ze co Ty w nocy robisz. Chyba bym naprawdę odpowiedziała coś chamskiego bo takie teksty są wstrętne.
Zapisałam się na prenatalne na 6 czerwca ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym tak odpowiedziała i jeszcze spytała czy chcą znać szczegóły? Może by gęby zamknęli wtedy. Mnie tak bezczelnie nikt nie pyta, z czasu ktoś napomknie żartem. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Nas tez nikt nie pyta. Chwilę po ślubie padło kilka pytań czy planujemy, ale Tz chrzestna powiedziała ze jesteśmy młodzi, mamy czas i od tamtego czasu spokój. Teściowie nam życzyli na gwiazdkę dziecka ☺
Ann - ja do dziś nie mogę uwierzyć że się udało i ze w brzuchu ktoś siedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
U mnie plamienie się zaczęło, ale jeśli się do jutra nie rozkręci to chyba i tak zrobię test dla świętego spokoju. Bo jeśli wyjdzie jednak cud i II to polecę wykorzystać umówioną wizytę, żeby mi dał Duphaston. A jeśli nie będzie to w sumie nic nie tracę.
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno nie pisałam ale cały czas Was podglądam. Gratuluję nowych kreseczek i współczuję tym co się nie udało.![]() Mam dylemat i mam nadzieję że dostanę od Was chociaż trochę motywacji do działania. Po siedmiu miesiącach szkolenia dostałam wyższe stanowisko w pracy. Kosztowało mnie to naprawdę sporo wysiłku. Cały czas przełożeni wywierali na mnie presję że wszystkie egzaminy muszę zdać w pierwszym terminie, że jak najszybciej muszę być gotowa do samodzielnej pracy bo brakuje ludzi, bo za dużo zaległych urlopów itp. I tu właśnie mój problem. Boję się zacząć starania ze względu na to co oni na to powiedzą. Już słyszę jak gadają że dopiero co zaczęła pracować a już w ciąży. Cały czas próbuje udowodnić wszystkim do okoła ze nie jestem głupim dzieckiem albo tępą laską. Że można na mnie polegać jak na osobie dorosłej którą przecież jestem. Jest to ciężkie do wykonania bo jestem najmłodsza w zakładzie (średnia wieku to 50+ z czego większość to już prawie eneryci). Boję się tak po prostu przyznać że jestem w ciąży. Dodam jeszcze że jak zajdę w ciążę to od razu muszę iść na l4. Zwolnić mnie nie mogą. Co byście zrobiły na moim miejscu? Zaczynać starania teraz czy czekać z pół roku żeby się trochę w robocie poprawiło? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktorej wypada @ na sobote? Moze poczekamy razem?
U mnie cycuchu jakies wieksze i gorace. W poprzednich cyklach tego nie bylo. Nigdy przed okresem nie bola mnie piersi ani nie sa wieksze. Zatem mala nadzieja sie we mnie rozbudzila... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
Staraj się. Praca to tylko praca, a życia za Ciebie nikt nie przeżyje.
|
|
|
|
#2953 | |
|
Przyczajenie
|
Też czekam na testowanie, jeszcze 8 dni do terminu @ , cykle 26-27 dni i przytulanie było 13 dnia i dwa dni po... I tak myślę że kurde to chyba nie możliwe... Tyle z Was się tu stara jakoś bardzo długo a że mi by miało tak pyknąć i się udać
Mogłabym ciągle sikać na patyk i sprawdzać że a może jednak już coś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poczekala..
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę po sobie.Ja teraz do środy żyje na drugą betę i ten progesteron zrobię, choć czytałam że jak miesiączki są regularne i nie było problemu z zajściem to nie ma podstaw do robienia. Ale płacę za to i tak więc zrobię dla swojego spokoju. I za tydzień pójdę do gina, myślę że będzie ok? Będzie 6+0 Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
️ Cytat:
Cytat:
Cytat:
szefowa wiedziała jak Ci poprawić humor po długim weekendzie wolnego. Gratulacje!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w 1 ciazy 6 +0 było juz widać serduszko <3 |
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak.. ludzie zawsze gadali i gadać będą. Co byś nie zrobiła to i tak będziesz obiektem plotek, rozmów itd. Zajdziesz w ciążę - znajdą się ci co będą ci gratulować ale pewnie większość będzie na Ciebie gadać. Nie zajdziesz w ciążę - znajdą się tacy którzy będą Ci życzyć przy jakichś tam okazjach dzieci, a znajdą się też tacy co będą gadać za Twoimi plecami że zajsc nie możesz, pewnie masz problemy bo inna to od razu by poszła na L4. Tak źle i tak niedobrze zresztą nie jest niestety powiedziane że od razu Ci się uda zajsc. Wiadomo, z punktu widzenia pracodawcy nie jest to do końca w porządku ale jeżeli w zakładzie masz samych starszych ludzi to chyba logiczne dla nich powinno byc, że młoda kobieta będzie w końcu chciała mieć dzieci? Jest jeszcze kwestia tego, jak pracodawca by na Ciebie patrzył po powrocie z urlopu. Czy wtedy mógłby Cię zdegradować np albo miałabyś inne nieprzyjemności?Ciężka sytuacja, ja mogę Ci powiedzieć że teraz po poronieniu widzę różne rzeczy trochę inaczej, wiem że wazniejsze by było dla mnie dziecko niż to co powiedzą w pracy. Tylko że ja pracuję w jednym miejscu 5 lat. Przy okazji świąt każdy mi życzy dziecka. Ale za plecami na pewno gadają że nie zachodzi to coś jest nie tak. Jak zajde to będą gadać że nic nie robiłam, że nie ma zastępstwa, że problemy. Tak naprawdę to zrób tak jak Ty czujesz bo tylko Ty wiesz jak sytuacja w pracy wygląda jeżeli wiesz że lepiej byłoby zaczekać troszkę to zaczekaj, mimo że chęć posiadania dziecka pewnie Ci przysłania trochę myślenie norma tylko teraz pytanie, a co jeśli w pracy nic się nie zmieni, jeżeli dalej atmosfera będzie jaka będzie, jeżeli zaraz dostaniesz jakiś projekt/zadanie, cokolwiek, coś długoterminowego czym będziesz musiała się zająć albo jakiś nowy obowiązek i znowu odłożyć starania bo co oni powiedzą? Nie oszukujemy się, wszędzie kobiety zachodzą w ciążę, w każdym czasie i w każdej sytuacji życiowej. Równie dobrze mogłabyś wpaść i wtedy nie mogłabyś tego przełożyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się starała i nie czekała,
nie wiesz czy sie uda w 1 cs czy w 20 cs pracę dziś masz, a jutro nie, pomnika ci nie postawią :P |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Ciastko współczuję bardzo tych przeżyć, nie dość że te teksty to jeszcze i to dziecko
jesteś bardzo dzielna, że wytrwałaś bez urządzenia im wszystkim sceny.Haneczka pamiętaj że pracujesz żeby żyć a nie żyjesz żeby pracować, praca jest dodatkiem do życia, nie pozwól jej zdominować swojego czasu, bo kiedyś możesz żałować że poswieciłaś ten cenny czas a poza standardowym wynagrodzeniem nic więcej za to nie dostaniesz. Uważam, że pracodawca zatrudniając kobietę w wieku rozrodczym musi liczyć się z ciążą i to juz jego problem jak sobie w takiej sytuacji poradzi-nie twój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
trochę podniosłyście mnie na duchu. Głos rozsądku każe mi jeszcze poczekać ale z mężem już się tak nakręciliśmy że jak zobaczymy te dwie kreski to będziemy najszczęśliwszymi ludźmi pod słońcem. Ech zobaczymy może po prostu odstawię tabletki i będzie co będzie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2969 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), a moze to trwac o wiele dluzej. Ja też zwlekalam, bo ciagle cos, a teraz bardzo żałuję, bo już dawno minął rok od kiefy się staramy i uwierz mi,czasem są to miesiace wegetacji od okresu do owu i tak w kolko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lepiej tego nie moglas ująć ![]() Cytat:
|||||
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze że jesteście bo w moim otoczeniu nikt nie wie o moich planach i w końcu mogłam się wygadać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

teraz już musisz uwierzyć, gratulacje!
ale wiesz co, gdyby mnie tak "zaatakowano" to bym powiedziała wprost ze poronilam miesiąc temu i zaraz by zamknęli jadaczki.
Ale chyba ktoś się wygadał o mojej ciąży bo zachowywali się na początku jakby to było niemal pewne że w niej jestem. 

️

szefowa wiedziała jak Ci poprawić humor po długim weekendzie wolnego. Gratulacje!
od okresu do owu i tak w kolko