![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C
Luizinha a gdzie zakupiłaś takie pędzle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pigmenty mac sa bardzo intensywne i wystarczy jedna warstwa, trzeba uwazac zeby nieprzedobrzyc ![]() przy zwyklych pojednczych cieniach mac intensywnsc koloru czesto zalezy od konsystencji i typu koloru. wydaje mi sie ze maty sa najbardziej intensywne, a forst wymagaja zwykle wiekszej ilosci aby osiagnac kolor taki jak w pudeleczku. edit: princess, pedzle kupilam w The Bay (to rodzaj tzw department store w kanadzie - cos na kasztalt polskiej galerii centrum) w ktorym bylo stoisko mac; w tym samym centrum handlowym jest caly osobny sklep mac ktory nie prowadzi tej kolekcji. powiedziano mi, ze ta kolekcja jest do wylacznej dystrybucji w Bay. Zestaw kosztuje $58CAD + 5%podatku. Palety z cieniami kosztuja $48. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do cieni to też mają mocne kolorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...ayphotohosting
dziewczyny prosze Was powiedzcie mi czy to mozliwe żeby to była podróbka?kupiłam pigment od tej Pani.Naczytała sie o pigmentach wszystko się zgadza, naklejka pod spodem srebrna napisane na niej Fairy Lite A56, czarna naklejka na opakowaniu, denko zapobiegające wysypywaniu sie pigmentu płaskie z numerkami, w środku opakowania karteczka z informacjami nt pigmentu. Kiedy nałoże pigment na rekę i rozetre kolor sie nadal utrzymuje(wiem to z you tube)ale wyczytałam u Was że nie powinno być nacięć na wieczku kartonika ten mój pigment ma takie czy to oznacza że to podróbka??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
Ps. Ta Pani ma tylko 1 komentarz że sprzedaje niby Podróbki Maca):To ja to jest z tą wiarygodnością na E-bayu w Stanach tez podróbki sprzedają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że na e-bay masz mnóstwo podróbek. Na forum Spektra dziewczyny przestrzegaja przed sprzedawcami i dokladnie pokazuja róznice w kolorach oryginałow o podróbek. Jeśli Twoje pudełko ma nacięcia to nie jest oryginalne. Mozesz jeszcze sprawdzić słoiczek- zobacz czy ma takie delikatne prązki widoczne pod światło i czy wydaje piszczący dzwięk jak potrzesz w srodku czymś plastikowym. Podrabiane słoiczki są zupełnie gładkie i np. szpatułka się przesuwa bez dzwięku. Od kogo kupowałas odsypke na all? Oryginalne fairy lite to ( mój opis) bardzo jasna kość słoniowa, w zależności od kąta patrzenia opalizująca na pudrowy róż, zroszona srebrnymi iskierkami.
![]() |
#817 |
Rozeznanie
|
kochane macomaniaczki, jak przedluzacie zywotnosc pigmentow na powiekach??
od kilku dni pracowalam nad metoda aplikacji pigmentow tak aby utrzymywaly sie na powiekach jak najdluzej ![]() jak wiemy pigment stosowany na naga powieke schodzi po kilku godzinach i zbiera sie w zalamaniach ![]() zaskakujace okazalo sie ze pigment najdluzej trzyma sie na jasnym cieniu clinique (cienie clinique maja malo intensywne kolory, za to sa bardzo trwale i nie roluja sie). pigment na cieniu clinique wytrzymuje ponad 8 godzin, traci odrobine na intensywnosci ale na pewno nie znika i nie roluje sie w zalamaniach powieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A próbowałaś bazę Art Deco? Mnie na niej trzymają się perfekcyjnie calutki dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
Geoniu a te prązki maja byc na zewnątrz opakowania czy wew? i gdzie mam spradzić czy wydaje ten dźwięk w środku czy na zewnątrz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Prązki sa delikatnie widoczne na zewnatrz słoiczka ( postaram sie zrobic dobrą fotke, może uda mi się ten efekt pokazać) , a dzwiek najlepiej sprawdz pocierajac po sciankach wewnątrz słoiczka jakims plastikowym przedmiotem- lyżeczką lub szpatulką do kremu. Jeszcze a'propos podróbek......jak kupujecie pigmenty matowe np. landscape green, dark soul, basic red , nocturnal plum, burnt burgundy i kilka innych matów to zwracajcie uwagę na poziom napełnienia słoiczków. Maty NIGDY nie są napełniane na maxa, tylko do 3/4 objętości słoiczka. Wszystke nasypane na full aż po dekielek to podróbki.
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Jeszcze a'propos podróbek......jak kupujecie pigmenty matowe np. landscape green, dark soul, basic red , nocturnal plum, burnt burgundy i kilka innych matów to zwracajcie uwagę na poziom napełnienia słoiczków.
Maty NIGDY nie są napełniane na maxa, tylko do 3/4 objętości słoiczka. Wszystke nasypane na full aż po dekielek to podróbki.[/quote] zgadza sie w 100% tez mnie to zaskoczyło ale wszystkie matowe kolory sa napełnione do max 3/4pudełka |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam prośbę
![]() Gdyby któraś z was robiła zakupy na ebayu, czy mogłabym się dołączyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrob to , co ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety mój pigment okazał sie podróbką a Pani z e-bay'a u której kupowałam jest na liście sprzedawców sprzedających podróbki(Forum Spektra) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja to musze sie leczyc juz chyba
![]() ![]() ![]() Podklad Full Coverage, pokrywa wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Ja już nawet nie chodzę koło MACa... W czwartek zadzwoniłam i zapytałam czy mają już cienie mineralne i wysłałam po złoto-fioletowe chłopiurę...
Jak ostatnio poszłam po czarny cień to wróciłam z paletką czterech (jasny róż, róż, niebieski i turkus)... Popadłam w MACoholizm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Czy zna któraz z Was może orientacyjne ceny pędzli do make up MACa?
Chodzi mi głównie o nr 275, 224, 210 i 209? ( niestety nigdzie na stronie nie moge znalesc cen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Wejdź na stronę, wybierz USA i poznasz ceny w dolarach. Albo, jeśli interesują Cię polskie ceny, zadzwoń do sklepu i się dowiedz. Najprościej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogłaby któraś z was przy okazji sprawdzić ile kosztuje u nas FIX+ oraz Volcanic Ash Exfoliator? A może znacie ich cenę? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
![]()
#833 |
Zakorzenienie
|
Genialne w swojej prostocie ( nie wybierałam kraju i dlatego nie widziałam cen). Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
przeczytałam Wasze wypowiedzi i bardzo mi pomogą mam nadzieje ![]() mam zamiar juz od jakiegoś czasu wybrać się do sklepu MAC'a,ale jak narazie troszke mało mam czasu i mozliwości, a nie chce się sparzyć jakąś podróbą kupując na e-bay'u Widziałam jak dziewczyny robią makijaż używając MACokosmetyków ![]() Pozdrawiam wszystkie MACoholiczki ![]()
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez skusiłam się po obejrzeniu tutoriali na youtubie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do dziewczyn sponsorowanych przez firmy kosmetyczne, to wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.