|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neeeem, znowu zastępujesz lekarza, delikatnie upominam ![]() Idę. Młode wierzga już drugi dzień bardzo intensywnie, jak taki mały, paskudny wyrzut sumienia - "ruszasz się za mało, wielorybku". Idę, bo faktycznie będzie trzeba dzwonić po Greenpeace. Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-15 o 11:12 |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze nie straszcie mnie bo już biała siedzę i się trzęsę
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Gaja juz cofnelam swój post
kierowalam się moimi normami a u mnie były inne ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gin w czwartek dopiero, ale już kombinowałam czy nie szukać jej przy szpitalu.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Według norm jest w porządku ale jeśli Cię to niepokoi to skontaktuj się z lekarzem.
Ja miałam w ciąży 9,1 ale ja miałam inne normy laboratorium i u mnie to było poniżej. Tylko że ja miałam plamienia i brałam Duphaston Jeśli się denerwujesz to idź do lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta już niedługo, masz jakieś plamienia, cokolwiek? Jeśli nie to się nie martw zawsze też możesz zadzwonić do swojej gin żeby Cię trochę uspokoiła przez telefon, jak usłyszysz od lekarza że jest ok to będzie Ci lepiej ja też wydzwaniałem do mojej gin z tym progesteronem to tylko opiernicz dostałam że po co oznaczam, że lekarze tego nie zlecają jakby Ci się plamienia zaczęły to wtedy leć na IP ale tak to myślę nie ma co się denerwowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje normy w sumie też były inne (aż sprawdziłam, jak napisałaś, że u Ciebie były inne), ale skoro lab i internety donoszą, że jest ok to jest ok. ALE każdy wynik trzeba konsultować z lekarzem ![]() Tu Wam się pochwalę moją medyczną przenikliwością - jak zobaczyłam, że mi ostatnio poleciał hematokryt to raz dwa sprawdziłam swoje witaminy pod kątem żelaza (nie mają! łaj?!) i zaczęłam się suplementować. Pan doktor był ze mnie dumny, jak mu powiedziałam, że już ćpam żelazo a jak skończę to opakowanie mamy dha to się przerzucam na prenatal duo czy coś - tam jest wszystko
|
|
|
|
|
#3882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam, uspokoilyscie mnie, jesteście Kochane
![]() ![]() ![]() Nie mam żadnych plamien ani nic. Poczekam do czwartku w takim razie. Ja nawet objawów żadnych nie mam ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wszystko przed Tobą dopiero ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skladalam moim rodzicom w zeszłym miesiącu przez neta ten wniosek i powiem szczerze że nie było zle, biorąc pod uwagę to że ja się średnio na tym znam. No ale moi rodzice duzo do uzupełnienia nie mieli więc szybko się uporalam
![]() AnnLady, wynik mieści się w normie więc chyba nie masz co panikować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tamtej zawsze mi ogórki przesolone wychodzą, może właśnie dlatego ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3888 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy każdy ginekolog na NFZ jest do du*y? :/ Byłam wczoraj na kontroli i się podłamałam. Oczywiście pokazałam mu ostatnie wyniki, powiedziałam, ze mimo tego ze mieszczę się w widełkach to mam wrażenie, ze od odstawienia tabletek nie dochodzi do owulacji (nic mi z testów nie wychodzi, śluzu jak na lekarstwo, nieregularne miesiączki).
Popatrzył, powiedział ze mieszczę się w normie, zrobił usg i powiedział ze widzi pęcherzyk 12 mm (10dc). I tyle. Jak zaczęłam naciskać, to oczywiście stwierdził, ze on nie ma tu odpowiedniego sprzętu, ze może jest lekkie pco, ze trzeba by zrobić monitoring cyklu i może test na drożność i ewentualnie badanie nasienia ale to już prywatnie. Serio nie da się zdiagnozować problemów jeżeli istnieją, w warunkach przychodniowych? Oczywiście liczę się z prywatnymi wizytami ale wkurza mnie, ze płacimy cholerne składki, a wszystko jest robione na odwal się. Przepisał saszetki Symfolic i powiedział żeby popróbować jeszcze ze 2 cykle i jak nic nie pójdzie to wtedy się zgłosić... Macie jakieś doświadczeni z tym proszkiem? Można go brać razem z Pregną, którą obecnie stosuję? Wrrrr... zamiast relaksować się przed owu (o ile będzie 😖 to ja się znowu nakręcam negatywnie.
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, po odstawieniu anty organizm może dłużej dochodzić do siebie, gdzieś słyszałam że nawet do roku. A to, że nie czujesz owulacji nie znaczy że jej nie masz testy wielu dziewczynom nie wychodzą, nawet ktoś się tutaj wypowiadał że nic nie pokazywały mimo potwierdzenia owulacji monitoringiem. Dziewczynom które teraz są w ciąży też nie wychodziły śluzu też nie musi być dużo, wystarczy żeby był wewnątrz a samo to ze lekarz widział pęcherzyk swiadczy o tym że do owulacji dochodzi. Co do ginekologów na nfz - niestety taka jest przykra rzeczywistość. Chodziłam do wielu, czasem nawet wystarczy iść do tego samego lekarza na NFZ i prywatnie, podejście diametralnie inne. Teraz wolę iść prywatnie, z NFZ jest zbyt dużo zachodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Moto jesli bedziesz miec chwile to prosze usun mnie ze staraczek.
|
|
|
#3891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu zadzialalas i dobrze ![]() Cytat:
i ciesz się póki możesz bo może będziesz ta szczesciara bez objawów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałaś tylko jeden pecherzyk w jajniku czy kilkanaście? Jeśli jeden to myślę że owulacja spokojnie jest, szczególnie ze masz książkowy pecherzyk jak na ten dzień cyklu. Po antykach tez organizm może dłużej dochodzić do siebie. Testami owu bym się nie sugerowala bo wiem ze wielu kobietom nie wychodzą mimo tego że normalnie mają owulacje. Co do śluzu - w moim ostatnim szczęśliwym cyklu nie widziałam śluzu, a jestem w ciąży. Śluz może być tylko w środku, nie musi Cię zalewać aż na zewnątrz, wystarczy że jest w środku ☺ Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak długo brałaś tabsy i ile jesteś po odstawieniu? Który to wasz cykl starań? Lekarze na NFZ często mają słaby sprzęt a że bida to oszczędzają na wszystkim. Co do samej postawy lekarza to często się nie zmienia ale jest też czasem tak jak ciastko pisze że ten sam lekarz prywatnie i na NFZ to jak dwie różne osoby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
My przysięgę powtarzalismy za księdzem. Tyle, ze nasz szeptał baaaaardzo cicho i ledwo go slyszeliśmy
Ja i tak znalam ja na pamięć ale mój tż nie wydusiłby slowa albo powiedział cokolwiek jak by miał recytować z pamięci Lekarze na NFZ są bardzo różni. Ostatnio bylam u takiego, który nie znal norm tsh na szczęście chodzilo mi tylko o cytologię i badanie piersi ( w tym akurat jest dobry, znajomej wyczuł mikroguzek). Mój prowadzacy gin troszkę inaczej traktuje prywatnie a inaczej w przychodni ale i tak jest ok. Czasem ma tylko kiepski humor ( jak kazdy) ale ja go znam i mi to nie przeszkadza. Jest super specjalistą a to dla mnie najwazniejsze Gajaa z tymi ciuchami to jest tak, ze dziecko przez pierwsze miesiace lezy w pajacu albo bodach i cala reszta slicznych ciuszków się marnuje. A wcale nie trzeba tez tych ubranek nie wiadomo ile bo pranie i tak codziennie idzie... Drocia a Ty tych tabletek nie mozesz sobie brac w domu? Robia Ci tam codziennie jakies badania, ze musisz być na oddziale?
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, tak zapytam przy okazji
wasi lekarze badają wam piersi na wizycie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3896 |
|
Przyczajenie
|
Odstawiłam w styczniu, staramy się 5 cykl. Może rzeczywiście potrzeba jeszcze czasu na uregulowanie cyklu i hormonów 🤔 grunt to nie porównywać się do koleżanek, które zachodzą w ciążę jak nakręcone 😂
|
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie pisz że nie wrocicie. Skąd możesz wiedzieć co będzie za rok, dwa czy za te 10-15 lat![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gin twierdzi że w przypadku zdrowej pary jakiekolwiek leczenie wdraża się po roku nieudanych starań, w przypadku pcos po pół roku. Róbcie to wtedy kiedy macie ochotę i zaskoczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie patrzeć na innych i robić swoje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak ktoś ma dużo to trochę zabawy z tym jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2018-05-15 o 13:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

kierowalam się moimi normami a u mnie były inne ☺

moje normy w sumie też były inne (aż sprawdziłam, jak napisałaś, że u Ciebie były inne), ale skoro lab i internety donoszą, że jest ok to jest ok. ALE każdy wynik trzeba konsultować z lekarzem 

smuteczek bo nie próżnowaliśmy
) to ja się znowu nakręcam negatywnie.

na szczęście chodzilo mi tylko o cytologię i badanie piersi ( w tym akurat jest dobry, znajomej wyczuł mikroguzek). Mój prowadzacy gin troszkę inaczej traktuje prywatnie a inaczej w przychodni ale i tak jest ok. Czasem ma tylko kiepski humor ( jak kazdy) ale ja go znam i mi to nie przeszkadza. Jest super specjalistą a to dla mnie najwazniejsze
wasi lekarze badają wam piersi na wizycie? 

grunt to nie porównywać się do koleżanek, które zachodzą w ciążę jak nakręcone