Kenzo, Jungle Elephant (Słoń) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-06, 23:07   #91
gosiunia22
Zadomowienie

Dot.: Kenzo JUNGLE ELEPHANT - Więcej sprzymierzeńców czy przeciwników?

Mam i uwielbiam. Dośc często czuję go na innych osobach. Niestety, za Słonika nie jestem jakoś specjalnie komplementowana, nad czym bardzo boleję

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 19:30   #92
lady_poison
Zakorzenienie

Dot.: Kenzo JUNGLE ELEPHANT - Więcej sprzymierzeńców czy przeciwników?

Och z tym Słoniem to się mam! Dostałam go na Gwiazdkę (na własne życzenie, w ciemno). Po powąchaniu zabiło mnie. Dziś właśnie wysłałam go w ramach wymiany w paczuszce i już za nim tęsknię... Przez te 2 tygodnie od świąt trochę się do niego przyzwyczaiłam i przywiązałam mimo woli. Teraz z tęsknotą wącham rękaw mojego sweterka w szafie, który nadal nim pachnie i już za nim tęsknie. Nie wykluczone więc, że w przyszłym roku znów kupię zwierza...
Stary 2008-02-26, 21:32   #93
Helge Wodnica
Raczkowanie

Wink Dot.: Kenzo, Jungle Elephant (Słoń)

Bardzo dobrze pamiętam pierwsze spotkanie ze Słoniem. Dziwne,że po tym zdarzeniu nie została mi trauma do końca życia....

Pierwsza klasa liceum, późna wiosna albo wczesne lato. Czekamy na lekcje angielskiego w małej saleczce-kliteczce, takiej na 15 osób, same dziewczyny. Koleżanka wyciąga z plecaka butlę pachnidła i się zaczyna. Dwa psiki na szyję, jeszcze jeden na dekold, no i jeszcze na nadgarstki, jeden psik na swoją bluzę. Inna koleżanka, która wyraziła swoje negatywne zdanie na temat tegoż "śmierdziela", od razu dostała za swoje psikiem w szyję i w ubranie, nawet jej plecak nie został oszczędzony... Obłęd A to wszystko działo się 1 metr ode mnie. Brrr.

W pamięci pozostał jako coś mocnego, aromatycznego jak miód i korzenne przyprawy. Nic słodko-kwiatowego.

Był jakiś lepki i gęsty, ale zdecydowanie nie mokry, czy wilgotny. Pierwsze skojarzenie to było kadziedło ylang ylang, oraz żółty różanecznik, taki kwitnący, z lepkimi kwiatami, o odurzającym ale przyjemnym zapachu.

Koleżanka wyjechała do Stanów Zjednoczonych niedługo po tym zdarzeniu, a ja przez 10 lat nie czułam tego zapachu.

Zakupiłam niecały miesiąc temu własne 50ml. Piersze psiknięcie, tylko jedno... Tak, jest taki jak kiedyś. Ale, po chwili oszzzzzz. Ylang ylang daje mi po łbie, wyskakują korzenne goździki. Jakiś suchy jest. Lekko gryzie w gardle. Ale dlaczego nie jest słodki? Hmn. Słodkość wyszła dopiero po kilku dniach używania. Nie zadusił, nie przytłoczył, nie utrudnia oddychania.

Lepko-słodki goździk. Żadnej maciejki nie wyczuwam. Zobaczymy czym mnie jeszcze zadziwi. Na pewno nie oddam. Mój

Edytowane przez Helge Wodnica
Czas edycji: 2008-02-27 o 17:10 Powód: błędy ortograficzne
Helge Wodnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 10:34   #94
xyzgirl86
BAN stały

Dot.: Kenzo, Jungle Elephant (Słoń)

zawsze omijałam słonika dalekim łukiem! az tu na walentynki trafił do mnie jako prezent i to całe 50 ml
-> przełamałam się i 2 psiki, zapach hmm sexowny, taki tajemniczy
-> nie do zdarcia
-> tworzy ogon
-> miód i cud
Jestem zachwycona
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 23:15   #95
orbitka81
Raczkowanie

GG do orbitka81

Nie mialam pojecia o czym piszecie...dopoki nie poczulam.... wpadlam!
Najpierw ostry...potem czuje na sobie przyjemny slodki, cos jakby...kisielek no cudo!
orbitka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 08:56   #96
kropka75
Zakorzenienie

Z tym Słoniem to widzę większość ma swoje przeboje. Za mną chodzi już dwa lata, ciągle wracam do próbki, a on jeden raz mnie lubi, drugi raz nie. W końcu zanabyłam z wymianki atomizer 4ml, więc mogę testować i próbować kolejne dwa.
Mam do niego sentyment i choć czasem mnie męczy, chciałabym go oswoić.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 10:47   #97
Blonde_Stranger
Zadomowienie

To jedyny zapach o którym mogę napisać że jest ZBYT trwały. Dlatego nie wyobrażam sobie by nosić go codziennie Trzyma się cały dzień,całą noc i jeszcze połowę następnego dnia. Aż w końcu mam dość i zaczyna mi się przewracać w żołądku Jest piękny i niezwykły,naprawdę fenomenalny. Ale jego porażająca trwałość nie pozwala mi go polubić na dłużej... męczy swoją obecnością,nie można się od niego uwolnić.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 12:41   #98
orbitka81
Raczkowanie

GG do orbitka81

Zbieram za niego komplementy....aczkolwiek czasem go zdradzam z czymś lżejszym. Co nie zmienia faktu, że jest fascynujacy i zawsze bede do niego wracac.
orbitka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 09:41   #99
ania 1980
Raczkowanie

Uwielbiam te perfumy,mam juz druga butelke.
ania 1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 13:52   #100
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

To byla wiosna 1997 roku....

Jechalam do mojej przyjaciolki mieszkajacej we Wloszech w Genui i poprosila mnie abym przywiozla jej wiele polskich gazet i magazynow. Nakupilam ich naprawde duzo.... siedzialysmy razem przy stoliku w jej Trattorii i przegladalysmy po kolei kolorowe czasopisma Glamour, Twoj Styl itp.

W jednym z nich natknelysmy sie na reklame perfum Kenzo Jungle L'Elephant, byla to reklama z przyklejona probka... nie pamietam jaka to byla gazeta, pamietam chwile, gdy odlepilam probke i poczulam zapach... zapach jaki nigdy wczesniej nie czulam.... cos nowego.... a zarazem tak starego jakbym sie z nim urodzila.

Przeszukalysmy wszystkie perfumerie w Genui a ja wracajac na prozno chcialam je kupic w strefie wolnoclowej.... nie bylo ich.

Kupilam je jadac za miesiac po raz kolejny do Wloch.... i tak poznalam mojego meza.... podszedl do mnie, przeprosil i zapytal czym pachne, bo pierwszy raz czuje ten zapach...

W pudelku, ktory jeszcze wtedy mial inny design, byla ankieta, ktora wypelnilam i przeslalam do KENZO w Paryzu, dzieki temu przez wiele lat w moje urodziny otrzymywalam od nich piekne zyczenia i probki roznych perfum... tak tez otrzymalam Jungle TYGRYSA.

Mam kolekcje 14 slonikow.... i 2 tygrysy

Kupuje wiele perfum, ale slon stoi ZAWSZE na mojej polce.... ZAWSZE...

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 18:27   #101
giancarla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
To byla wiosna 1997 roku....

Jechalam do mojej przyjaciolki mieszkajacej we Wloszech w Genui i poprosila mnie abym przywiozla jej wiele polskich gazet i magazynow. Nakupilam ich naprawde duzo.... siedzialysmy razem przy stoliku w jej Trattorii i przegladalysmy po kolei kolorowe czasopisma Glamour, Twoj Styl itp.

W jednym z nich natknelysmy sie na reklame perfum Kenzo Jungle L'Elephant, byla to reklama z przyklejona probka... nie pamietam jaka to byla gazeta, pamietam chwile, gdy odlepilam probke i poczulam zapach... zapach jaki nigdy wczesniej nie czulam.... cos nowego.... a zarazem tak starego jakbym sie z nim urodzila.

Przeszukalysmy wszystkie perfumerie w Genui a ja wracajac na prozno chcialam je kupic w strefie wolnoclowej.... nie bylo ich.

Kupilam je jadac za miesiac po raz kolejny do Wloch.... i tak poznalam mojego meza.... podszedl do mnie, przeprosil i zapytal czym pachne, bo pierwszy raz czuje ten zapach...

W pudelku, ktory jeszcze wtedy mial inny design, byla ankieta, ktora wypelnilam i przeslalam do KENZO w Paryzu, dzieki temu przez wiele lat w moje urodziny otrzymywalam od nich piekne zyczenia i probki roznych perfum... tak tez otrzymalam Jungle TYGRYSA.

Mam kolekcje 14 slonikow.... i 2 tygrysy

Kupuje wiele perfum, ale slon stoi ZAWSZE na mojej polce.... ZAWSZE...
piękna historia....
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 12:17   #102
thabaka
Raczkowanie

cos zamiast Kenzo Jungle

przyznaje, jestem fanka kadzilanych zapachow, przyprawowo-orientalnych ale np nie cierpie black kashemere donny karan. Chcialabym zmienic kenzo jungle na cos podobnego, ale moze mniej agresywnego, cos bardziej przy skorze, bardziej cieplego, ale tez nie slodziaka. mozecie mi cos polecic?cos niebanalnego, nie pachnacego "starsza pania", nie przyprawiajacego ludzi dookola o zawrot i bol glowy. Cos kobiecego, pieknego...ech.

- kieurnek -> cedr, sanadal, wanilia, anyż, cynamon etc.
Stary 2008-06-21, 13:38   #103
ishtar4
Rozeznanie

Dot.: cos zamiast kenzo jungle

Może Tsukimi, ostatnio czytałam w KWC ze podobny do słonika:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8581
Stary 2008-06-21, 13:58   #104
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Neonatura Cocon (przyprawy ze Słonia, ale bez maciejki )
Coco Chanel (goździki, trochę kadzidła)
Gucci EDP
Feminite du Bois (kadzidło, przyprawy)
Dolce Vita (trochę cynamonu, trochę upojnej słodyczy)
L de Lempicka (cynamon)
Samsara (goździki)
Musc Ravageur (cynamon i wanilia, najpiękniejszy w małych dawkach)
Yvresse

Zestaw dziwny subiektywny, dobrany na zasadzie luźnych skojarzeń. Ale może z czymś trafiłam...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 14:37   #105
mex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Neonatura Cocon (przyprawy ze Słonia, ale bez maciejki )
Coco Chanel (goździki, trochę kadzidła)
Gucci EDP
Feminite du Bois (kadzidło, przyprawy)
Dolce Vita (trochę cynamonu, trochę upojnej słodyczy)
L de Lempicka (cynamon)
Samsara (goździki)
Musc Ravageur (cynamon i wanilia, najpiękniejszy w małych dawkach)
Yvresse

Zestaw dziwny subiektywny, dobrany na zasadzie luźnych skojarzeń. Ale może z czymś trafiłam...
Zgadzam się z Truskawą plus dokładam Mauboussin, Theoremę w wersji klasycznej, Rousse i brata Tygrysa. A nawet Etrę, jeśli ma być bardzo blisko skóry
mex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 17:38   #106
thabaka
Raczkowanie

dziewczyny...spodziewalam sie (wstydz sie wstydz) odpowiedzi banalnych na zasadzie orgnza givenchy etc.. a WY jestescie specjalistki do zadan specjalnych, kochane specjalistki! to w pon lece do perfumerii wachac ile sie da dziekuje po stokroc
Stary 2008-06-21, 19:53   #107
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez thabaka Pokaż wiadomość
dziewczyny...spodziewalam sie (wstydz sie wstydz) odpowiedzi banalnych na zasadzie orgnza givenchy etc.. a WY jestescie specjalistki do zadan specjalnych, kochane specjalistki! to w pon lece do perfumerii wachac ile sie da dziekuje po stokroc
Zawsze chętnie coś podpowiemy

A Organza i Słoń to IMO różne ligi

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 23:34   #108
Zielona30
Zakorzenienie

Też lubię słonia,Tygrys zdecydowanie gorszy.Może Dianthus Etro,Safran L'Artisan i nie wiem czy zapach choć trochę podobny do słoniątka ale mój ulubiony Hypnotic Poison .
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 12:35   #109
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

może spróbuj femme mont blanc - sa w każdej perfumerii, to właśnie lżejsza wersja słonika, piekny słodki i ciepły ale na mnie baardzo nietrwały

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 10:10   #110
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: cos zamiast Kenzo Jungle

Cytat:
przyznaje, jestem fanka kadzilanych zapachow, przyprawowo-orientalnych ale np nie cierpie black kashemere donny karan. Chcialabym zmienic kenzo jungle na cos podobnego, ale moze mniej agresywnego, cos bardziej przy skorze, bardziej cieplego, ale tez nie slodziaka. mozecie mi cos polecic?cos niebanalnego, nie pachnacego "starsza pania", nie przyprawiajacego ludzi dookola o zawrot i bol glowy. Cos kobiecego, pieknego...ech.

- kieurnek -> cedr, sanadal, wanilia, anyż, cynamon etc.
A ja uwazam, ze od slonia nie ma ucieczki.... jak on juz sobie kogos raz wybierze i sie go raz pokocha, to nie ma "zamiast".

Ja uzywam wielu roznych zapachow ale Kenzo Jungle Elephant ZAWSZE stoi na mojej polce....

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 10:56   #111
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
no ba tutaj dziewczyny to same specjalistki

Ja stawiam na Neonaturę Cocon i Oranzę Indecence. Anyż i wanilia kojarzą mi sie z Lolitą edp ale mówiłaś że nie chcesz słodziaka więc pewnie odpada
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 11:00   #112
ragutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
A ja uwazam, ze od slonia nie ma ucieczki.... jak on juz sobie kogos raz wybierze i sie go raz pokocha, to nie ma "zamiast".

Ja uzywam wielu roznych zapachow ale Kenzo Jungle Elephant ZAWSZE stoi na mojej polce....

Podzielam to zdanie całkowicie, święta racja !
Stary 2008-06-26, 17:53   #113
thabaka
Raczkowanie

wiecie cos w tym jest...wywachalam poki co fendi, shiseido i gucci, oraz diora...i albo za slodkie albo za kadzidlane w tym mydlanym, mdlawym odczuciualbo li tez za "plaskie" w odbiorze, jednostajne... a slonik ma glebie, ma warstwy, jak sloje w drzewie, dla mnie pachnie pasieka, rozwija taki drzewno miodowy ton...chcialam bardzo sprawdzic na sobie tygrysa ale podobno nie do dostania w kraju, na ebayu widzialam, ale nie wiem nawet jak toto zakupic z zagramanicy:/ czy Tygrys jest ciekawszy od Slonia? faktycznie Slon czasem drazni otoczenie, troszke drapie w gardlo...choc ja kocham go do szalenstwa, nawet na noc spryskuje nadgarstki na lepszy sen a kolezanki w pracy bezblednie mnie wyczuwaja, pytajac bylas pol godziny temu u nas? czuc Twoje perfumy no wiec..jak to z tym tygrysem jest?
Stary 2008-06-26, 19:41   #114
ragutka
Zakorzenienie

To pytanie o Tygrys contra Słoń można porównac do kija w mrowisko bo i jeden i drugi ma swoje wielbicielki.
Ja jestem w zdecydowanie Słoniowej frakcji i Tygrys nie zaoferował mi niczego ciekawego swoim zapachem.
Dużo owocowej cierpkości w początkowym otwarciu, potem troszke korzennego cienia - jest duże prawdopodobieństwo, że jako słoniofanka przezłabys podobne rozczarowanie.
Spróbuj uśmiechnąc sie o próbeczke na poszukiwawczym wątku.

Edytowane przez ragutka
Czas edycji: 2008-10-28 o 14:10
ragutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 20:05   #115
Małgosia791
spin doctor

Ja też jestem zdania, że szukanie zapachu na siłę nie ma sensu. Mnie Słonik powalił na kolana i obok Coco Mademoiselle to mój od lat ukochany zapachTygrys jest fajny, ale nie ma tego czegoś
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 11:57   #116
Małgosia791
spin doctor

Elephant od jakiegoś(dłuższego) czasu dosłownie mnie opętał Mam mnóstwo różnych perfum, ale nic nie przebije Słonika. Tylko w nim czuję się absolutnie sobą, doskonale ze mną współgra tworzymy spójną całość. Pachnąc czymś innym nie czuję się w 100% sobą(no może jedynym wyjątkiem są Coco Mademoiselle).
Słonik pachnie jak duszna, tropikalna dżungla, odurzająco i seksownie Już wielokrotnie pisałam, że na rozgrzanej upałem skórze jest obłędnyCzasami nachodzi mnie myśl, aby pozbyć się wszystkich innych perfum i do końca życia pachnieć Słonikiem
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 21:13   #117
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Słoń... Słoń jak to słoń ciężki jest.
I dla mnie chyba za bardzo. Dzięki uprzejmości jednej z Wizażanek (dzięki Ivanna ) mam możliwość testowania Słonika. Myślę, że najrozsądniej będzie jak zostawię sobie resztę do sprawdzenia na chłodne jesienne dni.
Na dzisiaj mówię Słonikowi Ale w upały nie jestem też w stanie użyć ukochanego Angela. Zatem kto wie jak to ze Słoniem będzie...
Stary 2008-07-27, 21:43   #118
ivanna
Zakorzenienie

Prosze Aszku ja tam pokochałam Słonia... i obojętne mi czy lato czy zima... czuje się w nim dobrze... jest ciężki ale ma to "coś"... Wiem napewno że zawsze będe gościć słonia na sobie i na mojej półce
Stary 2008-07-28, 14:57   #119
beata mama amelki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Elephant od jakiegoś(dłuższego) czasu dosłownie mnie opętał Mam mnóstwo różnych perfum, ale nic nie przebije Słonika. Tylko w nim czuję się absolutnie sobą, doskonale ze mną współgra tworzymy spójną całość. Pachnąc czymś innym nie czuję się w 100% sobą(no może jedynym wyjątkiem są Coco Mademoiselle).
Słonik pachnie jak duszna, tropikalna dżungla, odurzająco i seksownie Już wielokrotnie pisałam, że na rozgrzanej upałem skórze jest obłędnyCzasami nachodzi mnie myśl, aby pozbyć się wszystkich innych perfum i do końca życia pachnieć Słonikiem
słonia się albo kocha do szaleństwa , albo nienawidzi............
ja kocham od pierwszej chwili i na pewno muszę być z nim zawsze, w czasie deszczu mnie ociepla , a w upaly studzi
kocham ten zapach
beata mama amelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 15:17   #120
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aszku73 Pokaż wiadomość
Słoń... Słoń jak to słoń ciężki jest.
I dla mnie chyba za bardzo. Dzięki uprzejmości jednej z Wizażanek (dzięki Ivanna ) mam możliwość testowania Słonika. Myślę, że najrozsądniej będzie jak zostawię sobie resztę do sprawdzenia na chłodne jesienne dni.
Na dzisiaj mówię Słonikowi Ale w upały nie jestem też w stanie użyć ukochanego Angela. Zatem kto wie jak to ze Słoniem będzie...
Aszku, ja też nie dam rady nosić Słonika latem ale za to w zimne i wietrzne dni jest super. Zostaw testy na jesień/zimę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości