|
|
#2131 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Shih Tzu
Cytat:
Raczej nie. Najprawdopodobniej ona to choróbsko już w tej hodowli złapała. Ja mieszkam w domku jednorodzinnym z ogródkiem. Wszystko ogrodzone, więc psinka sobie wychodziła załatwić się. I jak coś wąchać chciała to i tak ją zabierałam, chociaż u nas żadnych innych psów nie ma. Dziękuje również za pocieszenie
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś go obcinałam, 2 razy mi się zdarzyło ale na tym koniec A brodę wybielić niby nie problem Tylko, że on biega całe dnie po podwórku pije z konewki albo prosto ze szlaufa i ciągle ma ta brodę mokrą:P moja mama nie zwraca na to uwagi, a ja jak wrócę z pracy i mu nawet ją umyję to za parę min znów idzie na podwórko i ryje mordką w ziemi Dałam sobie spokój i tyle:PPs. te ostanie zdjęcia co powklejałam to są sprzed paru dni tylko fryzjerka nam jeszcze troszkę plany popsuła i wycieła włoski na nosku ale jak widać na załączonych zdjęciach odrastają
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Acha, a ja myślałam, że ten łysy to obecna fotka
Co do wąsów to mimo wszystko i tak namawiam Cię na ten żel, zawsze trochę pomoże, poza tym po przeciągnięciu tego żelu na włoski - zostaje on na powierzchni włosa i nie dopuszcza do takiego zabrudzenia. Kup jeden i spróbuj, co Ci szkodzi ...
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedulka Zobaczysz na pewno szybko wyzdrowieje. Dbaj o nią teraz szczególnie.Cytat:
Także stosuję się do tej zasady chociaż i tak mała wiele już rzeczy miała w pysku m. in. psią kupę |
||
|
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy na ile go to uratuje od rudości
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. O obcinaniu już wcześniej wspomniałam, że szata je chroni przed słońcem i udarem słonecznym....
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
lonely flower pisz na biezaco jak ma sie fibi i co stiwerdzono, trzymam kciuki
|
|
|
|
#2139 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Fibi troszkę wymiotowała dzisiaj. Ale teraz pod wieczór troszkę się jej polepszyło. Jutro z rana kolejna seria zastrzyków.Dziękuje wszystkim za słowa otuchy
|
|
#2140 |
|
BAN stały
|
Dolores pozostało do porodu 10 dni a ciązy wogule nie widać !!
Czyzby to miał być psikus ??
|
|
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Przyczajenie
|
Ech... Fibuś nic nie je od dwóch dni
Dzisiaj znowu była nawadniana i dostała wszystkie lekarstwa. Biedna wymiotowała krwistą wydzieliną już kilka razy dzisiaj, teraz bidulka sobie śpi. Psinka dalej ledwo chodzi, marnieje w oczach Mam nadzieje, że psina wyjdzie z tego
|
#2143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boże, jak ja Ci współczuję, od razu mi się przypomniała Majka... siostra klęczała nad nią i wyła, tak bardzo się o nią bała. I choć lekarze dawali jej tylko 10% szansy - wyszła z tego, dziś ma 3 latka i jest zdrowa jak ryba ! |
|
|
|
|
#2144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzymajcie się !!! |
|
|
|
|
#2145 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję wszystkim za pocieszenie
Mam nadzieję, że przetrwa tą chorobę tak jak Majka
|
#2146 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w jakim wieku była Majka gdy chorowała ?
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko...
Czy wasze pieski kichają??? moja Baffi kicha najczęściej podczas zabaw lub gdy jedziemy samochodem czy to normalne ??? lonelyflower jak się czuje Fibuś???
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
lonelyflower 3maj się, tylko tyle moge powiedzieć ja pierwszego psa jakiego miałam sabcię była chora na nosówkę dojeżdzaliśmy z nią na zastrzyki codzienne az wkoncu mama sie zdenerwowała i powiedziała że ona chce odebrać wyleczonego psa a nie nas tak zwodza i kase pobierają, pani weterynarz po tygodniu zadzwoniła że pies został wyleczony ale zdechła z tęsknoty, wiecie jak mi było przykro ale teraz zdaję sobie sprawę że mogła nas oszukać że pies nie zdechł wcale z tęsknoty tylko przez tą chorobę a oni nie potrafili jej pomóc
![]() Ja czasami narzekam że Gizmuś jest nadpobudliwy ale wystarczy że jeden dzień go brzuszek boli czy cos bo jest za spokojny to ja już wariuję![]() Bardzo długo leczyliśmy Sabcię bardzo dużo pieniędzy poszło na zastrzyki i na wizyty i bardzo dużo przy tym cierpienia było a jeszcze dodam że sabcię mielśmy ze schroniska gdzie tam była zarażona tą chorobą miała 8 tyg. Teraz powiem wam co mi się przytrafiło bardzo miłego. wyszłam wczoraj jak codzien z gizmusiem na spacerek chodziła za nami jakaś pani aż wkoncu się zapytała czy to shih tzu bo jeszcze takiego nie widziała czarno bialego, powiedziała że jej brat ma ale beżowo białą sunię, Gizmo jak zwykle pieszczoch jeden jak go raz pogłaskała nie chciał się od niej oderwać, zapytała się mnie czy może mu zdjęcie zrobić i bratu pokaże jaki piękny. Podała mi też swój nr telefonu jak bym chciała go dopuścić to ona by była bardzo chętna i albo mi zapłąci albo dostanę szczeniaczka powiedziałam jej że Gizmuś jeszcze nawet roku nie skończył i może za rok ona i tak się ucieszyła bo tak jej się spodobał. ![]() ![]()
|
#2150 |
|
Przyczajenie
|
U Fibci dalej nie widać poprawy
Tyle, że zaczęła reagować podczas zastrzyków. Pan weterynarz mówi, że to dobrze, bo wczoraj ledwo pisnęła i koniec, a dzisiaj to wyła tragicznie. Teraz doszedł jej katar i bidulka cały czas kicha jakby tego było mało. Od 3 dni w ogóle nie tknęła jedzenia , ale i tak by pewnie zwróciła wszystko. Dalej wymiotuje, chociaż dostaje leki przeciw wymiotne. Ale pocieszające jest to, że troszkę zaczęła się ruszać. Weterynarz mówi, że jest lepiej, może ja za bardzo panikuje. Jak na razie nie jest najgorzej, a dobrze to już na pewno nie Może jakoś się psinka wykaraska .My z Fibuś codziennie 30 km przejeżdżamy, żeby dojechać do weterynarza. W pobliżu to jak już jakiś jest to albo alkoholik albo jakiś ze sprzętem takim, że głowa boli. Nawet termometru działającego nie ma. Nigdy bym nie zostawiła Fibuś samej w klinice weterynaryjnej , chyba bym zwariowała ze strachu.
...i zamiast być tak piękna jak poemat,;* Edytowane przez lonelyflower Czas edycji: 2008-08-06 o 15:03 Powód: Dopisek. |
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam !!!!
Byliśmy wczoraj u znajomych. Przez kilka godzin siedzieliśmy na tarasie, a Julka biegała po podwórku z innym psem i kotami. W nocy 2 razy mnie budziła, żeby ją drapać. Rano wzięłam się za szczotkowanie, bo pomyślałam, że pewno po tym drapaniu będzie miała sporo kołtunów. Zaczęłam ją czesać i wyjęłam ponad 20 pcheł !!!!!!!!!!! A 4 dni temu dostała na kark lek przeciw pchłom! Na szczęście są trochę tąpnięte i łatwiej je dorwać, ale myślałam, że w ogóle nie wejdą! Półtorej godziny nad nią siedziałam, dałam jej teraz trochę oddychnąć, ale za jakiś czas znów się za nią wezmę, bo pewnie nie wszystkie znalazłam w tym buszu
|
|
|
|
#2153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie ma ten preparat... ale pchły mają go w nosie!
|
|
|
|
#2155 |
|
BAN stały
|
Nam na tej kropelce przeciwpchelnej na kark nie zdażylo się złapać pcheł , ale bawiny sie tylko z zaprzyjaznionymi pieskami albo takimi po których widac zadbanie. nie pozwalam się im "kolegować" z jakimiś brudasami aby własnie uniknąc tych insektów. Choć mozna je złapać chodzac po trawie bo one tam przechowuja sie !!
![]()
|
|
|
|
#2156 |
|
Przyczajenie
|
Dla Fibi się troszkę pogorszyło
Wczoraj już zaczęła chodzić i jeść, a dzisiaj w ogóle się nie rusza, a jak się ją dotyka to jęczeć zaczyna.Ale lekarz mówi, że już się dosyć długo trzyma z tą choroba i że są coraz większe szanse na przeżycie![]() A co do pcheł, to straszne paskudztwo, normalnie wszędzie je można złapać.
|
#2157 |
|
BAN stały
|
Buziaczki dla Fibusi - modlimy sie aby zwyciężyła to choróbsko !!!!!!!
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 |
|
Przyczajenie
|
Fibuś umarła dzisiaj koło godziny 18.00, jak wracałyśmy od weterynarza. Zdechła na moich kolanach. Nie dała rady wygrać z chorobą bidulka.
Wyraźnie się dzisiaj męczyła psina.Żegnam na jakiś czas, kiedyś na pewno znowu zakupię psiaka Shih tzu , bo są to cudowne psy, wtedy też zawitam na forum i dam znać. Na razie muszę się przyzwyczaić, że Fibci już nie ma oraz odczekać czas kwarantanny w jakim giną bakterie parwowirozy.Dziękuje wszystkim, że ze mną przeżywaliście jej chorobę oraz za wszystkie pocieszenia
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Boże, tak strasznie mi przykro, popłakałam się, choć wcale jej nie znałam. Nie kupuj następnego pieska w byle jakiej hodowli !!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Kiedyś go obcinałam, 2 razy mi się zdarzyło ale na tym koniec
A brodę wybielić niby nie problem
Nic nie jadła, troszkę piła. Kupkę zaczęła robić z krwią . No to z rana do weterynarza. Chcieli pobrać krew, ale psina jest za malutka. Okazało się, że psinka może wcale nie mieć szczepień, które są wpisane w książeczce . Kupiłam Fibi u pseudo hodowcy i teraz widzę jaki zrobiłam błąd
Zobaczysz na pewno szybko wyzdrowieje. Dbaj o nią teraz szczególnie.

Fibi troszkę wymiotowała dzisiaj. Ale teraz pod wieczór troszkę się jej polepszyło. Jutro z rana kolejna seria zastrzyków.

Mam nadzieje, że psina wyjdzie z tego