|
|
#1651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Będziemy próbować a najwyżej będę dopajać mm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Folinko masz tak mądre zdanie/ pogląd o szczepionkach ze lepiej bym tego nie ujęła. I w ogóle we wszystkich kwestiach medyczno podobnych- w innych tez, ale na innych to ja się nie znam
tak ze dziewczyny słuchajcie Folinki. Ja tez mogę Wam napisać co wiem/ widzę z doświadczenia a rocznie podaje pewnie około tysiąca szczepionek jakby tak zliczyć, bo około setki dzieci mam w roczniku wiec jakiś materiał obserwacyjny jest.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem jak ciężko jest zostać w szpitalu mam nadzieję że już się bardziej rozkręcilo ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajne te paputki chyba sobie takie kupię Apropo klapek to ja mam dwie pary gumowych - jedne do chodzwnia po sali a drugie pod prysznic ta pieluszka w króliczki jest boska received_139482433608466.jpegWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze juz po i że dzidzie są przy nas ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłałam Ci listę rozpakowanych mam na priv ![]() Mam chwilę bo mała poszła pod antybiotyk.. Jak nie urok to sraczka.. Okazało się że ma infekcje dróg moczowych.. I gdyby nie to dzisiaj byśmy wyszły a tak to będziemy w szpitalu jeszcze 7 dni.. Możecie mnie okrzyknac mistrzynią rekordowych pobytów w szpitalu.. Ale trudno, może i lepiej ze teraz t o wyszlo niż później.. Z dobrych wieści Alicja przybiera na wadze Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelitos współczuje!
Zua jak postęp? Jak sie czujesz? |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby ta infekcja też szybko minęła... lepiej, że jesteście pod opieką lekarzy, którzy monitorują jej stan niż gdyby infekcja (pewnie początkowo bezobjawowo) rozwijała się w domu.My wróciliśmy z wizyty u pediatry. Z małym wszystko w porządku - pięknie przybiera na wadze i nie widać nic niepokojącego. Od razu zrobiliśmy badania na bilirubinę i crp. Mały płakał nieziemsko - pielęgniarki go wymęczyły, bo podobno ma dość gęstą krew i wolno płynęła. Na pewno będziemy szukać innego punktu pobrań, bo miałam ochotę płakać tam razem z nim jak na to patrzyłam, a potem po raz pierwszy usnął nam ze stresu . Czy zawsze pobranie krwi jest z główki od noworodka?Z średnich informacji to dostaliśmy receptę na spirytus z rywanolem na pępek, ale pediatra powiedziała, że być może będzie trzeba usuwać chirurgicznie, bo pępowina była bardzo gruba. Mam nadzieję, że nas to ominie ![]() Kolejna wizyta będzie już na szczepienie. My chyba póki co zdecydujemy się na szczepienia w ramach nfz, bo mam trochę obaw dot. NOP-ów. |
|
|
|
|
|
#1658 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I z powodu tych kleksów też borykam się z czerwoną pupą i krostkami między pośladkami - smaruję Linomagiem zielonym (pięknie wycisza rumień) i Sudocrem raz na kilka dni. Dziękuję za pocieszenie w kwestii stópek, przypomniałam sobie, że wciąż mamy skierowanie do ortopedy, więc poszukam jeszcze kogoś i pójdziemy zasięgnąć opinii innego specjalisty... Cytat:
![]() Co do ulewania - kiedy Prezes zaczął więcej jeść, zaczęło się i ulewanie... Wcześniej nie było w ogóle problemu, teraz po każdym większym "posiłku" coś tam się ulewa, ale jak patrzę na ilość, to myślę, że to jest normalne. Jeśli to nie są wymioty i nie widzisz, żeby ulewał bez przerwy, to sądzę, że nie musisz się martwić. Zresztą - pewnie byłyby spadki w wadze albo zauważyłabyś, że mały chce w kółko jeść. Cytat:
, dziękuję ci!Co do kp - nic się nie martw i traktuj to jak najbardziej naturalną rzecz na świecie, coś co musi przyjść prędzej czy później i czego się trzeba nauczyć z czasem. Dacie z Wandzią radę. moja matka karmiła brata 2,5 roku, bo nie miała pojęcia, że takie mogą być z tym problemy Przynajmniej tak twierdzi! Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciukasy za szybkie wyjście! Gratki za przybieranie na wadze, to chyba nie jest zbyt częste, żeby małe już w szpitalu i to tak szybko po porodzie zaczęło przybierać! |
|||||
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze się cieszę, jak widzę, że mamy podobne zdanie na tematy medyczne, bo to miło jak specjalista potwierdza moją wiedzę. Cytat:
Brawo za wagę! Cytat:
Kciuki za kikuta, niech idzie sobie a kysz! Czyli macie na to czas do wizyty szczepiennej?
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrr forum mnie wykończy.. tyle się napisałam i wszystko poszło w eter.. tyle z pamięci, wybaczcie.
Oveijta mój miał pobierana krew z rączki ostatnio tak jak my dorośli, a w szpitalu z dłoni. A co do kikuta to ostatnie dni był suchy i wisiał jakby na włosku! ![]() Cami trzymaj się tam, dzielna jesteś! Dla malutkiej lepiej, że pod kontrolą Odowska, zdjęcia na fb mojego Dziuba ![]() My po wizycie z pochwałami, mały waży 3250g więc super jak na niego, bilirubina też od szpitala wzrosła minimalnie, więc nie ma się co przejmować za tydzień kontrola i być może koniec z poradnia, przynajmniej jedną.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek miał z rączki, kiedyś też z nóżki pobieraną krew i zawsze z tym był problem, bo też miał gęstą krew. Dodatkowo stresował się i jakby blokował, przez co nic nie chciało lecieć. Przeszło dopiero jak skończyłam go kp i zaczął pić więcej wody, czyli po dwóch latach
![]() Ciekawe jak tam ZUa... Elaaa, ovejita super, że wszystko dobrze na wizytach. Camelitos, trzymajcie się tam. Szkoda, że maleństwo zaczyna od antybiotyku, ale to lepsze niż utajony zum. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer - ja szczepie w zasadzie na wszystko. I szczepie skojarzonymi - co dla mnie przemawia za skojarzonymi- mniej wkłuć, a przez to mnie wszelkich substancji dodatkowych, konserwantów itp, oraz acellularny czyli bezkomórkowy krztusiec. Z NOP ów które widziałam w mojej praktyce to gorączki, obrzęki itp, im starsze dzieci tym tego typu nopow więcej. Nigdy nie spotkałam się z cofnięciem rozwoju itp, ale spotkałam się z taka interpretacja rodziców jakiś np chorób genetycznych, padaczki itp- choć tu przyczyna jest zupełnie inna. Spotkałam się kilka razy z maloplytkowoscia po szczepieniu Odra świnka różyczka - ale to późniejsze szczepienie. Ale generalnie czy pojedyncze czy skojarzone to nie ma aż tak wielkiego znaczenia- chroni przed tymi samymi chorobami. Pneumokoki mamy bezpłatne. Myśle ze warto na meningokoki zaszczepić, trzeba już ustalić z lekarzem w jakim okresie- im później tym mniej dawek wiec wiadomo- taniej a to drogie szczepionki. No i Rota to już chyba najmniej polecane bo choroba nie jest śmiertelna, często i bez szpitala się obywa, ale nieprzyjemna. Ja szczepie, ale wiadomo, jest wiele innych wirusów powodujących biegunkę i wymioty. A u nas dziś druga już jak narazie prawie dwugodzinna drzemka a tak to mniejsza lub większa aktywność. Ale mnie to odpowiada, porobilam ile dałam radę i teraz książka, choć chyba zaraz będzie pobudka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro popytam położna o szczepionki. Ale osobiście skojarzonym nie ufam.
U mnie mały po 9 rano do 14 nie śpi praktycznie je, Marudzi troszkę i tak schodzi. Udało się nam dziś wyjść na krótki spacer duzo mi dał psychicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Ja tu ciągle sprawdzam, jak Zua... Myślę o Tobie!
Kurcze tak pięknie opisujecie te porody Większość ma maluszki na świecie a my będziemy mieć na końcu, ale najmniejsze maleństwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli mogę Cię prosić to wyraź jeszcze swoją opinię na temat późniejszego Priorixa przy alergii na jajko. Spotkałaś się z jakimiś powikłaniami? Nas czeka to szczepienie przy starszaku, ale cały czas mam obawy z uwagi na jego udzielenia. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bede szczepic też na rota i pewnie tez na meningokoki. Ale mening będą pozniej, żeby Maly nie dostal tyle szczepien na raz! Dostalismy kase z ubezpieczenia na narodziny to pójdzie na szczepionki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam wyniki badań małego i trochę się niepokoje. Bilirubina całkowita wychodzi 10.51 mg/dl gdzie przy wyjściu ze szpitala była coś około 8.7.
Czy ten wzrost jest bardzo niepokojący? Jutro będę dzwonić do położnej i przychodni ale zaczynam czytać w internetach i się martwić
|
|
|
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Elaaa gratuluję wagi, jesteś przykładem tego, że matczyna intuicja jest najlepsza.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj młodemu odpadł kikut. Ogółem ma słaby dzień, co.chwilę się sysa ale to chyba wina pogody, cały dzień jest strasznie parno, powietrze jest bardzo wilgotne i ledwo dajemy radę. Ewka też dzisiaj dała popalić więc padamy na twarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dopiero będziemy myśleć o kikutach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Tez caly czas zagladam co u Zua slychac???
Monya jak tam cc sue udalo??? To dzis czy Jutro? Wiecie co... od tygodnia co noc musze wstawać równo co godzine na siku. Juz nawet nie pije w nocy ake to nic nie daje. Co godzine dokładnie pęcherz mnie tak naciska ze musze sikac wstać. Tz mowi ze chyba sie lepiej wyśpi z dzieckiem niz z moim pełnym pęcherzem... czy to jest normalne. No i od dwoch tygodni to sie jakos budzę nad ranem zbożem brzucha jak na @. Ake jak tylko sie przebudze to przechodzi. Nie wiem od czego to. Czy te Braxton Hicks moga tylko podczas snu występować? Dziwna sprawa bo w ciagu dnia nic a nic nie czuje tylko nad ranem jak sie przebudzam. Tak jakby ten ból w snie był... |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Karolina super zrobiłaś ten pokoik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje pozytywna! |
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
a co do boli, to powiem Ci że 3 moja ciąża a ja i tak nie wiem, co jest co
![]() Dziewczyny mój wynik GBS wyszedł pozytywny. Ile mogę czekać w razie skurczy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy tylko ja tak mam, ale nigdy tak nie miałam, zawsze latałam siku co chwilę, to teraz znowu idę z rozsądku, mało kiedy z musu. Mogę wypić 1l wody i długo, długo trzeba czekać żebym miała potrzebę iść mam nadzieję, że tak mi zostanie i to nic nienormalnego ![]() A skurcze u mnie też bywały nad ranem właśnie, jak wróciłam z wc to chwilę trzymało i przechodziło w dzień nigdy się nie pojawiły jakoś wyraźnie. Myślę więc, że to norma ![]() Co tam Zua, Monia?? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
U nas karmienie - wcześniej sen od 22 wiec jest dobrze.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
My też się karmimy ale już kończymy
![]() A ja leżę i czytam o tym wzroście bilirubiny ![]() P.s. Odo, Summer - dołączamy do grona mających problem z odparzeniami na szczescie nieduze ake dziś już linomag w większej ilości poszedł w ruch i trochę wierzyłam pupę. Jutro plan podobny + mąka ziemniaczana.
Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-07-19 o 03:33 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc może u Ciebie już blisko? ![]() Śliczny pokoik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkich dobrych wiadomosci oraz wszystkich przybranych kilogramów Maluszków !
Karolinko pokoik Maluszka jest absolutnie cudowny ![]() Dzięki ze pytacie co u mnie - ale nie mam zadnych wieści. Skurcze sa mocne, ale rzadkie. W nocy nawet pospalam. Na porannym ktg zapisal sie jeden szalony skurcz... w nocy odeszla kolejna czesc czopa tym razem taki krwawy kawał, i dzis na obchodzie ordynator powiedzial ze absilutnie zostajemy w szpitalu bo cos sie na pewno zadzieje. Dodał otuchy, kciuki w górę i nabralam troche sił. Mam nadzieję że skurcze sie rozkreca. W nocy to takie bolesne, że juz musialam sobie wyobrażać te rozchylajace sie platki kwiatków, ktore przybliżają mnie do spotkania z Małą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

Tylko ważne, żeby się dobrze przystawiała.
Poza tym zróbcie sobie łóżkowy/kanapowy dzień 
Ja ogólnie uważam, że choć szczepionki mogą mieć oczywiście skutki uboczne, to jednak ich całokształt - pozytywne skutki i ochrona przed chorobami jest ważniejsza dla mnie, mojej rodziny i całości społeczeństw.
Będziemy próbować a najwyżej będę dopajać mm 

wiem jak ciężko jest zostać w szpitalu 
Wszystkie jesteśmy równie ważne
przede wszystkim jeszcze raz gratuluję rozpakowanym mamom
Cami przed Tobą chapeu bas
sledziłam Twoje wywoływanie bo byłam w podobnej sytuacji (tylko jak widać do finału dotarłyśmy na rozne sposoby
) opis, który zamieściłaś pokazuje nie tylko jak silne są kobiety ale przede wszystkim
bardzo Ci gratuluję Niny
' także naprawdę źle mi było ze świadomością, że przez ostatnie dwa tygodnie starałam się Kluske popędzić a ona nic- nie idźcie tą drogą i wierzcie w siebie 
na badaniu usg okazało się, że Kluska jest wielka i może mieć nawet 4200 g
z racji tego że ja jestem drobna pani doktor po zamierzeniu miednicy orzekła, że do 3500 by mi pozwoliła rodzić sn a przy takicj wymiarach Kluski to wpisuje cc z powodu makrosomii płodu. Na oddziale okazało się że cesarka będzie najprawdopodobniej we wtorek. O godz. 14-tej odesłałam męża do pracy i poszłam na ktg. I to był ostatni normalny etap poniedzialku - na ktg nie pisały się żadne skurcze ale Kluska kilka razy miala spadki tętna. Od razu przyszedł lekarz, wręczył mi zgodę na operację i kazał dzwonić po męża 🤯 byłam w szoku ale na hasło zamartwica, szybko się przebrałam i o 15-tej już byłam znieczulona a 20 minut później usłyszałam Wandę
na czas zszywania dostałam Wandę na piersi-jak mi ją kładli to się popłakałam ze szczęścia i z żalu że mężu siedzi za drzwiami
po jakiś 20 minutach Wanda poszła do taty się przytulać a ja byłam nadal ogarniana na sali operacyjnej. Jak wyjeżdżałam to miałam chwilę żeby zobaczyć reakcję świeżo upieczonego taty - bezcenny widok, który na zawsze zostanie mi w pamięci
️ no i sumie tyle naszej historii z porodu- wszystko odbyło się szybko i niespodziewanie
całe szczęście że z każdą godziną jest lepiej
. Teraz nasza największa bolączka to kp
)
body z długim rękawem nam się kończą... 

I tak ten 1 sierpień jest trochę po znajomości, bo jak dzwoniłam jeszcze ze szpitala, żeby zapytać o dostępność lekarza to Pani w rejestracji chciała nas zapisać na koniec sierpnia...

myśl o Marku juniorze
toż to serce może pęknąć