|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uprzejmie proszę o radę.
Hej wszystkim dziewczynom, a moze i znajdzie się tu jakiś mezczyzna.
![]() A może po prostu on robi to nieswiadomie bo taka natura? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Uprzejmie proszę o radę.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moze po prostu musi jeszcze dojrzeć, z tej wypowiedzi wnioskuję. Bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gazela inteligencji
|
Według mnie takie zachowanie jest niekulturalne nawet jeśli mężczyzna jest singlem. Oczywiście, ma prawo patrzeć, gdzie chce, ale może to być dla tej osoby baaaardzo niekomfortowe. Szczególnie jeśli obcina tyłek, piersi, co tam jeszcze. Po prostu buractwo i tyle.
Moim zdaniem nie ma znaczenia, jak to jest w naszych związkach. Ty się czujesz z jego zachowaniem źle i masz do tego prawo. Skoro jednak pytasz, może ci to pomoże zrozumieć, że tak być nie musi - jestem w twoim wieku, moj facet ma 34 lata, nigdy nie zauważyłam, żeby się nawet za kimś obejrzał. To jest moim zdaniem po prostu kulturalne zachowanie, przede wszystkim wobec innych dziewczyn. Nigdy żadnej nie skomentował w moim towarzystwie.
![]() |
#5 |
live your passion
|
Niektórzy wcale z tego nie wyrastają. Skoro on ma 33 lata to nie miałabym wielkich nadziei. Wie, że robi Ci tym przykrość to powinien się powstrzymać. Przecież to nie jest jakaś życiowa potrzeba by obracać głowę o 180 stopni, gapić się i komentować.
![]() |
#6 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem on po prostu taki jest i tego nie zmieni
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Kurcze, generalnie ja jestem zawsze typem osoby, ktory cos ma do siebie. Mam duzy kompleks na punkcie swojej twarzy, ponieważ lecze wciaz tradzik..ale nie jestem brzydka. Wrecz duzo osob mowi mi, ze naleze do osob ladnych. Ja juz zaczelam sie martwic, ze jestem toksyczna, to wszystko mi sie wydaje i mam urojenia, chora zazdrosc..moze ja po prostu za bardzo obserwuje gdzie laduje jego wzrok..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Ja podtrzymuję, że takie zachowanie jest burackie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No bo właśnie poki byl na miejscu, w moim miescie nie zwracalam na nic takiego uwagi. Czulam sie wyjatkowa..a potem po tym weselu i tej sytuacji z kelnerka zaczęłam sie tym przejmowac. I do tej pory mnie trzyma, analizuje, obserwuje, az naprawdę mi się to wydaje chore.a na widok ladnej dziewczyny mam scisk zoladka, nie moge nic zjesc przez polowe dnia. Po co ja sie tym tak przejmuje.
Edytowane przez Wizazanka1324 Czas edycji: 2018-07-29 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zielona Driada
|
Co innego spojrzeć na kogoś atrakcyjnego, a co innego nachalnie się gapić przy partnerce, zapominając o jej istnieniu i komentować czyjeś walory.
![]() Bardzo słabe, niekulturalne i sprawiające przykrość zachowanie.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem i akceptuję to, że inne kobiety mogą się mojemu facetowi podobać, ale nie zaakceptowałabym ani gapienia się na inne kobiety w mojej obecności, ani komentowania przy mnie ich urody.
---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Powiedz mu wprost, że martwi Cię jego zachowanie. Jeśli mu tego nie powiesz, to on być może nieświadomie będzie dalej krzywdził Twoje uczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mój nie gapi się na inne. Sprawdziłam. Na weselu na spacerach. Perfidnie się nie gapi. Nigdy nie widziałam, nie przyłapałam go. Nawet specjalnie kątem oka obserwowałam, on jakby nie widział innych. O.o Wygląda na to nie jest " zdrowy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Taka natura? Twój facet jest bucem i tyle. Owszem, każdy się czasem spojrzy, ale spojrzy, a nie gapi. Znaczna różnica. Brak mu zwykłej kultury. Nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek twierdzi "faceci tak mają", jakby byli oni jakimś dziwnym podgatunkiem człowieka, któremu paskudne zachowania trzeba wybaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie dziwie sie, ze zle sie czujesz i ogolnie prawidlowo odbierasz jego zachowanie - ze cos jest niehalo. Ja rozumiem, mozna sie spojrzec, skomentowac nawet czy cos. Ale takie ostatentacyjne gapienie sie w kogos to juz dla mnie przesada i oznaka braku szacunku do partnerki. Nie wiem co Twoj partner ma na celu swoim zachowaniem czy chce wzbudzic Twoja zazdrosc czy chce przyciagnac zainteresowanie obiektu swoich spojrzen. Ja bym sie cuzla fatalnie z tym. Jak ja ide z moim chlopakiem to widze, ze rzuci okiem na jakas atrakcyjna dziewczyne. Ale to nie jest tak, ze sie tak gapi.
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
mad lad
|
Przecież każdemu zdarzy się rzucić okiem na atrakcyjną osobę, która wzrok po prostu przyciąga — Tobie pewnie na atrakcyjnego mężczyznę również.
![]() Natomiast po konsenkwentnym gapieniu się, mimo faktu, że obok stoi przecież partnerka, i jeszcze dodatkowo komentowaniu przy Tobie urody obcych kobiet — jestem gotowy Twojego faceta nazwać burakiem. Tak się po prostu nie robi, to nie jest rzucanie okiem, to są jakieś dziwne próby wzbudzenia Twojej zazdrości. Przynajmniej moim zdaniem. Ciekawe jak by zareagował, gdybyś nagle Ty zaczęła komplementować wygląd obcych mężczyzn na ulicy. ![]() I nie, mężczyźni tak nie mają. Po sobie wiem, że kiedy jestem w kimś zakochany/zauroczony, to obce kobiety na chodnikach dla mnie po prostu nie istnieją. Nie usprawiedliwiaj go w taki sposób, bo tylko samą siebie próbujesz oszukać. Facet zachowuje się nie w porządku i powienien to zachowanie zmienić.
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój się nie gapi na dziewczyny ,przynajmniej nie tak żebym to zauważyła i żeby mi to jakoś specjalnie przeszkadzało. Wgapianie się w kogos z broda oparta na dłoni - no bez przesady, odrzuciloby mnie to od faceta od razu bo od razu kojarzy mi się z takimi którzy myślą tylko o jednym i są pierwsi do zdrady. I ta super odwieczna wymówka "faceci tak mają" - chyba nie faceci tylko buraki. Mojemu chłopakowi zdarzyło się parę razy skomentować, ale nie dziewczyny na żywo tylko w telewizji - "piękna dziewczyna". Nie podobało mi się to więc za którymś razem powiedziałam ze mi to przeszkadza i jak do tej pory sie to nie powtórzyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie gapi sie. Nigdy sie nie gapił, spojrzy jak na kazda inna osobe i nigdy nie komentuje. Za to ja tak. Nieraz zauwaze popatrz, jaka piekna dziewczyna
![]() Znam takich facetow jak twoj, dobrzy ojcowie i mezowie ale wlasnie bajarze, ogladacze. Ja bym nie zniesła ale ich zony tylko przewalają oczami na te teksty i ignorują Edytowane przez robcia Czas edycji: 2018-07-30 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu spojrzy sie i tyle. Nie zauwazylam, by przy mnie utrzymywal wzrok na jakiejs kobiecie. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85160246]Wcale ci się nie dziwię bo pewnie też bym tak reagowała przy takim facecie. Chociaż pewnie nie wytrzymałabym tego i po prostu zerwała. Mój się nie gapi na dziewczyny ,przynajmniej nie tak żebym to zauważyła i żeby mi to jakoś specjalnie przeszkadzało. Wgapianie się w kogos z broda oparta na dłoni - no bez przesady, odrzuciloby mnie to od faceta od razu bo od razu kojarzy mi się z takimi którzy myślą tylko o jednym i są pierwsi do zdrady. I ta super odwieczna wymówka "faceci tak mają" - chyba nie faceci tylko buraki. Mojemu chłopakowi zdarzyło się parę razy skomentować, ale nie dziewczyny na żywo tylko w telewizji - "piękna dziewczyna". Nie podobało mi się to więc za którymś razem powiedziałam ze mi to przeszkadza i jak do tej pory sie to nie powtórzyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No wlasie. Ja sie jeszcze tak luzno zastanawiam czy facet Autorki robi to samo, gdy jest sam. Bo rownie dobrze jezeli sie tak wgapia w te atrakcyjne kobiety, a dana kobieta odwzajemni jego zainteresowanie, to zawsze jest to jakis krok do nawiazania kontaktu itd.
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Potem też mógłby powiedzieć "faceci tak mają". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85167316]
![]() ![]() Potem też mógłby powiedzieć "faceci tak mają".[/QUOTE] Wlansie tak moze byc. Wiadomo, ze w tym momencie to jest wrozenie z fusow . W kazdym razie takie zachowanie partnera Autorki nie wzbudza zaufania, bo to wyglada jakby szukal kontaktu z tymi kobietami.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie przyłapałam mojego na gapieniu się czy nawet zerkaniu, choć co do zerkania nie miałabym nic przeciwko, bo sama rzucę okiem. Takie zachowanie jak Twojego u mnie by nie przeszło i nawet kiedyś mnie spoko facet odstraszył tekstem, że obejrzy się na ładną dziewczynę na ulicy jak każdy facet. No wolę żeby się przy mnie nie oglądał. Jak popatrzeć to dyskretnie, a nie nie może oczu oderwać i jeszcze będzie komentował. Ja bym nie zniesła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mój tz mówił że dla niego inne nie istnieją. Myślałam że to po prostu takie gadanie z jego strony a OldWorldBlues też tak ma. To fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Te sytuacje na weselu itd byly dwa lata temu. Z ta dziewczyna w leginsach też. Po moim zwroceniu uwagi bylo troche lepiej, potem znow zauwazylam, ze sie patrzy ale juz bez komentarzy. niedawno pojechaliśmy razem na imprezę plenerową, no i widzialam, ze bardzo obserwuje ludzi dookola, patrzy sie na dziewczyny. W koncu powiedział do mnie "wiesz co?zauwazylem, ze te dziewczyny teraz sa strasznie mocno umalowane". Ja już naprawdę wtedy nie wytrzymałam, bo czulam, ze nie moge dluzej trzymac w sobie zalu i powiedzialam "a ja zauwazylam, ze za bardzo zwracasz uwage na inne kobiety, chcialam z toba o tym porozmawiac".
Jak wracalismy powiedzialam mu, ze to nie wyglada elegancko, w sumie to juz nawet w nerwach rzeklam, ze to chamstwo i brak szacunku dla mnie i jezeli jeszcze raz zobacze, ze skupia sie na wszystkich dookola to wiecej razem nigdzie nie wyjdziemy. Powiedzialam takze, ze nie mam nic przeciwko przelotnemu spojrzeniu ale takie obserwowanie to troche nie bardzo. Od tamtej pory jezdzi autem z cholernie sztywna sylwetka, w ogole nie stara sie nie rozgladac choc czasami mu nie wyjdzie. Ciągle niestety mam poczucie, ze przesadzam z tym w jego oczach. Bo on uważa, ze wcale sie tak nie gapi a poza tym to jak juz obserwuje, to mezczyzn tez, bo widzi, ze maja fajne koszulki itd. To sa jego slowa. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Ja nie chce go tutaj obgadywac czy demonizowac. Bo zle sie czuje z tym teraz. Wiem, ze jest dobrym czlowiekiem. I wiele osob mowi, ze jest osoba kulturalna i z klasa.Tylko po prostu moze zbyt dlugo byl sam, stad te zachowania. Edytowane przez Wizazanka1324 Czas edycji: 2018-07-31 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Musisz znaleźć złoty środek, ale taki, z którym będzie Ci się dobrze żyło.
To, że facet się rozgląda i zawiesi wzrok na ładnej dziewczynie, to nic dziwnego. Czasem ktoś jest na tyle atrakcyjny / rzucający się w oczy / roznegliżowany, że nie da się go nie zauważyć. A jak facet zobaczy fajny tyłek, albo dekolt, to się mimowolnie zagapi. Takie zachowanie jest ok. Ale celowe rozglądanie się wokół na zasadzie "może jakaś ładna gdzieś tu jest, trzeba ją tylko wypatrzeć" jest nie ok. A komentarze o fajnym tyłku obcej dziewczyny ostatecznie mógłby kierować do kumpli, a nie do swojej dziewczyny. Cham i prostak. Dobrze, że zmienił swoje zachowanie po tym, jak mu powiedziałaś, że Ci to przeszkadza. Ale jednak chyba nawyki wracają. Ten związek na odległość plus takie komentarze sprawiają, że zastanawiam się czy on traktuje wasz związek na poważnie, czy nie jesteś tylko dziewczyną na teraz. Może na zawsze, ale jeszcze nie zdecydował. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Miałam kiedyś kolegę, z którym byłam na kawie. Bardziej koleżeńsko, ale trochę jak randka. Gapił się i komentował "ale ta ma super tyłek", "wow.. ale to... ale tamto..". Męczyło mnie to nawet w kontekście wyjścia z kolegą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
raz przyłapałam mojego TŻ-ta jak oglądnął się za dziewczyną na plaży i to wtedy, gdy spotkałam jego spojrzenie jak ja się oglądnęłam za nią. Była zjawiskowa więc obydwoje się oglądnęliśmy za nią w tym samym czasie
![]() Zgadzam się z jedną z dziewczyn, że być może twój TŻ nie jest zdecydowany na bycie z tobą, bo to wygląda na zwykłe rozglądanie się za okazją.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Autorko, musisz sobie na spokojnie (niekoniecznie tutaj) przemyśleć raz jeszcze co konkretnie jest problemem (obecnie), a co nie - według Ciebie, bo tylko Twoja perspektywa się tu liczy. I jeżeli trzeba znowu pogadać o tym z facetem, ale być bardziej zdecydowaną. Założyłaś wątek, opisałaś szereg sytuacji i problem, teraz trochę się z tego wycofujesz - rozumiem, że chcesz być obiektywna i sprawiedliwa wobec faceta, ale też zastanów się, czy nie włączył Ci się tryb umniejszania istniejącego nadal problemu w imię świętego spokoju w związku. Poza tym zwróciłaś uwagę na to, że on ma tendencję do lekceważenia niektórych Twoich słów, obaw - może to Cię tak naprawdę najbardziej niepokoi? Może czujesz podskórnie, że on się nie do końca z Tobą liczy np. z uwagi na to, że jesteś młodsza? Przemyśl to sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.