|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Annmarie dziękuje za wytłumaczenie, i jak dostanę jakąkolwiek prace skuszę się na byty z Akces
![]() Pozatym miałam wielki znak zapytania z tym ubiorem, zadzwoniłam do koleżanki która polecała moje CV (jest tam kierowniczką) i kazała mi ubrać się w spodnie i ładną tunikę, mają tam styl small casual i duże pole do manewru. Nie wymagają krawatów i pełnych garniturów. Mają być sobą i czuć się swobodnie ![]() Ale szpilki ubiore :P |
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za rady
![]() Wy też się tak denerwowałyście przed pierwszą rozmową o prace?
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest sytuacja,w której zawsze zje mnie stres - choćbym nie wiem ile studiów, kursów skończyła, ile języków umiała, ile umiejętności posiadała. Rozmowa kwalifikacyjna powoduje taki wzrost stresu u mnie, że nierzadko wychodzę na osobę, która nie jest dobra na dane stanowisko - jak to się mówi " nie umiem się sprzedać".Powodzenia - tobie pewności napewno nie brak ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze wypadało dobrze
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze, jestem dobra, mnie szukają = będe tak gadała do siebie cały dzień dziś
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam od 2 tygodni przeglądać oferty - i mam dosyć. Nie widzę się nigdzie - nie chcę być przedstawicielem handlowym, asystentką dyspozycyjną w weekendy i święta, kurde - naprawdę - przeglądam oferty i czuję rozpacz nieporównyalną z niczym innym. Nie chcę pracować w handlu - wiem jak to wygląda od środka i już w tym nie chcę uczestniczyć
Najgorsze jest to, że ja nie wiem gdzie chcę pracować - nie mam sprecyzowanego "profilu" - nic mi się nie podoba, a jak na coś zwrócę uwagę - to nie mam kwalifikacji - i takie błędne koło. Coraz mniej wierzę, że "coś sobie znajdę", czuję się jakbym nieudolnie sama takim nastawieniem coś zawalała. I od roku taka sytuacja...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Ivanno, trzymam kciuki
Madzik, też jestem na etapie szukania pracy i też mam już dosyć. Ogłoszeń w mojej branży prawie nie ma, wolne posady rozchodzą się raczej pocztą pantoflową. Choć wczoraj udało mi się trafić na pewną ofertę, mam nadzieję, że jest jeszcze aktualna - jutro z samego rana dzwonię i pytam. |
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu
a co ci się podoba? co lubisz robić? Ja mimo prawie 21 lat miałam już łącznie z praktykami 6 miejsc pracy w każdej robiłam co innego...
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm... będzie ciężko, ale kiedyś stworzyłam sobie pisemną taką listę, na której napisałam, co lubię robić w pracy, czego nie lubię, jakie cechy w sobie lubię, czego nie lubię Czasem tam były wpisane głupie rzeczy, ale to mi choć trochę pomogło.Napiszę - ale proszę się nie śmiać i być dla mnie wyrozumiałym ![]() Lubię mieć do czynienia z dokumentami, lubię je porządkować, układać, segregować, czegoś szukać, wyszukiwac, szperać itd. Uwielbiłam w byłych pracach sytuacje typu- ja - segregatory i nikogo więcej. Często pracodawcy, jak wyczuli, że lubię takie rzeczy - zasypyali mnie prośbami o uporządkowanie dokumnetów, sprawdzanie ich, rozwikływanie jakiś pomyłek, bo oni nie mieli na to kompletnie czasu, a mnie takie sprawy pozwalały uniknąć np. stania przy kasie Nie lubię za bardzo kontaktu z klientami - nie, że nienawidzę, ale czasem przychdzodzi mi to ciężko, zwłaszcza tzw. klient -awanturnik, bo jako sprzedawca, jestem na przegranej pozycji - ZAWSZE.Lubię coś załatwiać, biegać po mieście, mieć listę spraw do załatwienia na dzień i to wykonać. Ta czynność i konkretna praca z dokumentami czy danymi sprawia, że czuję, że naprawdę pracowałam danego dnia- tak konkretnie i prawdziwie
|
|
|
|
#1121 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
cipogniotki
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to tamto może warto poskładać CV w bankach, biurach różnych i czekać na telefon. Zawsze warto nawet jak 3/4 osób wyrzuci te CV to zostaje ta 1/4 ja swoje CV zostawiałam bez zadnych oporów.
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ivanno- tak praca biurowa chyba z tego wychodzi
Ale nie wszędzie, nie znam się na ekonomii, bankowości, finanasach - więc ta działka odpada
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
tylko dokumenty i Ty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no - księgowa odpada Serio - na tym się trzeba znać
|
|
|
#1127 |
|
|
Mozna sie nauczyc tym bardziej ,ze intersuje to Ciebie ,spytaj w UP sa organizowane kursy
![]() Wiesz nie musi , to byc od razu glowna ksiegowa tylko na poczatek praca w ksiegowosci .
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę księgową - i jak mi pisze o swojej pracy, obowiązkach i czynnościach to dla mnie czarna magia ![]() Nie interesuje mnie księgowość, ja napisałam tylko jaki typ pracy lubię
|
|
|
|
#1129 | |
|
|
Cytat:
No tak napisalas sorry
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
I widzisz jakie sama sobie problemy stwarzam
Nie wiem czy to wybredność, chociaż ja twierdzę, że będę szczera wobec siebie i nie będę szukała pracy w działach na których się kompletnie nie znam - po co robić z siebie idiotkę?Muszę coś wymyślić, muszę... Chociaż "muszę" to chyba niezbyt dobre określenie
|
|
|
#1131 | |||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Co do Anselmo i Down - nie słucham. Trochę głupio dla zasady. ![]() Nie, żebym uważała, że Phil jest kiepskim wokalisttą. Po prostu Pantera to zawsze była dla mnie gitara i genialna sekcja rytmiczna. To jedna z nielicznych kapel, gdzie wokal stanowił tylko dodatek. A skoro już wiesz, że należę do stronnictwa Abbottowego, to chyba wszystko jasne. Z Tworów postpanterowych słucham jeszcze Rebel Meets Rebel i szukam usilnie Tres Diablos. Zgadzamy się w kwestii uwielbienia dla Metallici i chyba podobnie skończylo nam się na czarnym Albumie. W temacie Newsteda - zawsze lubiłam Voivod. ![]() Obecnie poza Panterą moja ulubiona kapela to Chimaira. Ogólnie słucham głównie 2 gatunków muzycznych - metalu (metalcore, death) i klasyki (Bach, Paganini, Grieg, Wagner, Vivaldi) . Obok niejako pełza sobie od wielu lat fascynacja Dead Can Dance, a konkretnie głosem Lisy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) odpadają. japonki, nie dość, że uważam za brzydactwo z zasady, to jeszcze ten pasek między palcami w takim delikatnym miejscu... ![]() Moniu, dobrze wyprofilowane szpilki, z dodatkowo doklejonymi miękkimi wkładeczkami ze skórki da się nosić bez bólu. Cytat:
Przyjaźń Twa jest dla duszy mej jako promień słońca złocisty w ciemnościach, jako dłoń wyciągnięta w złowrogim skowycie burzy, jako pieśń skowronka bladym świtem! Słoną bryzę przecudnej urody uwięzioną w szkle magicznym przyjmę ze wzruszeniem zachowując dar Twój we wdzięcznej pamięci po wiek wieków. Tak mi dopomóżcie bogowie w niebiesiech i demoni w czeluściach piekielnych! ![]() Cytat:
W ogóle moim zdaniem buty z otwartymi palcami na elegancką okazję lub do pracy (chyba, że pracujesz w kiosku Ruchu) to faux pas. I żadne nowatorskie trendy mojego nastawiania nie zmienią. ![]() Cytat:
![]() Przed KAŻDĄ! Kursik jakiś?
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-08-10 o 21:33 Powód: cytat |
|||||||||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik, ale ja myślę że to całkiem normalne
Poza tym wiadomo, że rynek pracy nie jest u nas rewelacyjny i niestety za coś trzeba żyć, za coś trzeba kupować te perfumy Na pocieszenie powiem Ci że nie jesteś sama, też bym chciała zmienić pracę (bo zarobki kiepskie, bo duża odpowiedzialność) ale to nie jest takie proste niestety ![]() Tak czy siak, życzę Ci powodzenia
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MoniaK - dziękuję ci za to, co napisałaś. Jest mi bardzo ciężko, bo czasem myślę, że mam wymagania z kosmosu, że kapryszę. A czasem sobie myślę - czy ja rzeczywiście chcę tak wiele? Czy umowa o pracę to tak wiele? Czy godziwa pensja to tak wiele? Jestem świadoma, że nikt mi nie da na początek 2 tyś złotych czy więcej, ale chciałabym mieć taką pracę w której z czasem będzie to możliwe. A niestety do tej pory oferowano mi pracę do maks 1 tyś zł netto, gdzie z 300 zł szło by na np. bilety miesięczne? Jestem strasznie rozgoryczona, ale pewnych rzeczy mam już dosyć - pracy na czarno, braku ubezpieczenia, nadgodzin za które nikt mi nie płaci, gdzie się mnie w pracy obraża, nie docenia, uprawia na mnie mobbing. Przepraszam, że dziś tak marudzę, ale ta czara goryczy czasem się u mnie przelewa.
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię doskonale rozumiem, bo w jednej z moich poprzednich prac też przeszłam przez różne dziwne cyrki typu wrzaski, mobbing itp. (i to wydawałoby się że wykształceni ludzie, notabene bardzo wpływowi nie powinni tak postępować). Trochę zdrowia i nerwów straciłam wtedy Nie warto tracić dobrej myśli bo myślę, że kiedyś w końcu musi się poukładać Też nie mam w pracy idealnej sytuacji i warunków takie jakbym chciała, odpowiedzialność niestety duża a kasy mało (na inne rzeczy nie mogę narzekać). Do tego dochodzi myślenie o dziecku i tak w kółko macieju....
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie tylko mnie spotykają takie sytuacje. Tylko zaczęłam się zastanawiać, czy nie jestem zbyt krytyczna. Ale po którejś tam z kolei pracy, pojawiła się myśl, czy warto się rozmieniać na drobne, czy warto zaciskać zęby i godzić się na wszystko - na wszystkie warunki albo ich brak. Nie mam nie wiadomo jakich wymagań - wiem, że najwięcej zarabia się w informatyce, ekonomii, a że ja z tymi działkami nie mam nic wspólnego, więc mrzonek na temat niewiadmo jak wysokiej pensji też nie mam.
|
|
|
#1136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma sprawy
![]() Przed pierwszą o praktykę, pierwszą o pracę i przed dwudziestą pierwszą też ![]() Cytat:
), a także roześlij do różnych firm, które pozornie nie szukają. Bywa, że dziś firma nie szuka, a jutro tak i to "na wczoraj". I wtedy bierze się te CV, które już mamy, które są w szufladzie, mailach, itp.Pierwszą prawdziwą pracę dostałam dzięki rozpuszczeniu wici (okazało się, że jedno z biur szuka "na wczoraj wychowawczyni na kolonie, a mieli tak mało czasu, że nawet nie dali ogłoszenia, tylko rozpytywali znajomych , czy mają kogoś). Drugą, trzecią i czwartą - z ogłoszenia. Piątą - znów przez wici. A praktyki prawie wszystkie (3 z 4) na zasadzie przyniesienia/wysłania CV do firmy, w której wydawało mi się, że będzie coś ciekawego
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
te
parę innych par też mi się podoba, ale te niezmiennie od dawna
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Annmarie - wici zostały rozpuszoczone wśród rodziny i przyjaciół, przypominałam się regularnie, nawet ktoś z rodziny najpierw mi naobiecywał, natomiast jak przyparłam do muru i spytałam o konkrety, ktoś się wycofał. Nie pomaga mi nikt, jak mnie ktoś spotka to tylko pyta "Masz już coś, kurczę zapomniałam ci powiedzieć, coś tam miałem/miałam. Bez komentarza, po iluś tam miesiącach teraz liczę już tylko na siebie ![]() Sekretarka/ asystentka - hmmm, nie wiem, oferty są różne - nie chciałabym być zbyt dyspozycyjna ![]() Mam straszny mętlik w głowie
|
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśli to nie jest problemem, tylko raczej to, że nie chcesz zostawać permanentnie, czy w weekendy, to próbuj - to, że w ogłoszeniu jest napisana dyspozycyjność, to jeszcze o niczym nie świadczy - zawsze na rozmowie możesz zapytać w jakim zakresie jest oczekiwana dyspozycyjność. Może po prostu firma kilka razy w roku uczestniczy w targach/konferencjach i wówczas trzeba jechać do innego miasta? A może czasem bywa tak, że trzeba zostać, ale nie jest to częściej niż 1-2 razy w miesiącu? A jeśli na rozmowie usłyszysz - no, wie pani, oczekujemy pełnej dyspozycyjnośći cały czas, to po prostu zrezygnujesz
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba próbować ![]() Ja pracowałam tak kiedyś ale ta praca zjadła mi dużo zdrowia (o czym pisałam wyżej).
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

.Nie wiem co wziąć na wakacje-do wyboru do koloru,każde obcierają w inne miejsce
W ogóle mam takie stopy, że tylko kapcie nie robią mi masakry, pęcherzy i otarć wrrr. Właśnie dlatego bardzo rzadko noszę szpilki i prawie nie umiem w nich chodzić 
Ja Cię doskonale rozumiem, bo w jednej z moich poprzednich prac też przeszłam przez różne dziwne cyrki typu wrzaski, mobbing itp. (i to wydawałoby się że wykształceni ludzie, notabene bardzo wpływowi nie powinni tak postępować). Trochę zdrowia i nerwów straciłam wtedy