Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-31, 21:51   #3271
d5e122ca61e6f552e62c3b063bbe18e6104816de_6588c601bcce8
Konto usunięte

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Treść usunięta
d5e122ca61e6f552e62c3b063bbe18e6104816de_6588c601bcce8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 21:52   #3272
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wystarczy jedna płaska łyżka stołowa?
Zdecydowanie

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 14:41   #3273
wanilkaa
Przyczajenie

GG do wanilkaa

hello Pijaczki POkrzywy
i ja sie do Was przyłaczam dzisiaj wypiłam pierwszy kubek mmm pycha
w pierwszym watku jest napisane, że nie można łaczyć tego np ze skrzypowita. Wz wiazku z tym mam pytanie: dlaczego tak nie można?
Od wczoraj zaczełam kuracje na wypadajace włosy, które sypia mi sie z głowy dosłownie garsciami. Kupiłam Skrzyp+pokrzywe (humawit) w tabletkach i pokrzywe w herbatkach. I byłam wrecz pewna ze takie połaczenia może byc korzystne dla moich włosów, ale skoro nie można.... to z czegos zrezygnuje - i chyba beda to tabletki. Jak myslicie?
wanilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 17:10   #3274
cochonnetta
Wtajemniczenie

ale mnie tu dawno nie było !

no dobrze przyznam się, leniwiec we mnie wstąpił i przestałam pić pokrzywkę , ale wracam z nowym opakowaniem i pelna chęci do picia! Mam nadzieję, ze wytrwam i przyjmiecie mnie ponownie ?
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 12:55   #3275
kamelka33
Zadomowienie

Dziewczyny piję naszą pokrzywkę już 11 dni Jest pyszna, uwielbiam ją Ale musze tak nieśmiało zapytać, czy pokrzywa ma jakiś wpływ na miesiączkowanie Okres spóźnia mi się juz tydzień, nigdy tak nie miałam, zawsze bardzo regularne cykle, góra 2 dni opóźnienia...a tu czekam, czekam i nic myślicie, że powinnam odstawić ziółka na parę dni?
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 13:37   #3276
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piję naszą pokrzywkę już 11 dni Jest pyszna, uwielbiam ją Ale musze tak nieśmiało zapytać, czy pokrzywa ma jakiś wpływ na miesiączkowanie Okres spóźnia mi się juz tydzień, nigdy tak nie miałam, zawsze bardzo regularne cykle, góra 2 dni opóźnienia...a tu czekam, czekam i nic myślicie, że powinnam odstawić ziółka na parę dni?
Mi też się spóźnia. W prawdzie tylko 3 dni (czasem tak mam, niestety), ale oprócz tego NIE-MI-ŁO-SIER-NIE mnie wysypało. Czasami wyskoczył mi jeden mały, różowy pryszczyk, bardzo rzadko większy, bolący, a teraz?
Mówcie mi: Rudolf Czerownonosy.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 14:09   #3277
maciejka27
Przyczajenie

Hej Co prawda pokrzywy nie piję, ale zastanawiam się nad rozpoczeciem kuracji... martwi mnie tylko jedno... niedawno czytałam, że płukanka z pokrzywy przyciemnia włosy... to prawda? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

P.S Jak robicie płukankę?
maciejka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 14:35   #3278
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka27 Pokaż wiadomość
Hej Co prawda pokrzywy nie piję, ale zastanawiam się nad rozpoczeciem kuracji... martwi mnie tylko jedno... niedawno czytałam, że płukanka z pokrzywy przyciemnia włosy... to prawda? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

P.S Jak robicie płukankę?
Co do przyciemniania- nie zauważyłam, żeby przyciemniła (przynajmniej mi, nie wiem jak innym, może popytaj jasnowłose, bo ja jestem brunetką) ;-)

Płukanka- zalewałam 2 łyżki pokrzywy 1/2 l wrzątku i parzyłam z 20 minut, przelałam przez sitko, poczekałam, aż wystygnie.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-03, 15:19   #3279
maciejka27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Co do przyciemniania- nie zauważyłam, żeby przyciemniła (przynajmniej mi, nie wiem jak innym, może popytaj jasnowłose, bo ja jestem brunetką) ;-)

Płukanka- zalewałam 2 łyżki pokrzywy 1/2 l wrzątku i parzyłam z 20 minut, przelałam przez sitko, poczekałam, aż wystygnie.
Dzięki Ja co prawda nie jestem blondynką, ale moje włosy do najciemniejszych też nie należą... hehe A pokrzywę kupujesz w aptece czy sama zrywasz?
maciejka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 16:25   #3280
wanilkaa
Przyczajenie

GG do wanilkaa

Dziewczyny ja chyba koncze z pokrzywa - strasznie mnie po niej zsypało --> a biorac pod uwage fakt,że mam cere tradzikowa jest to bardzo dołujace, bo moja walka z syfkami tak z nienacka została zaprzepaszczona.
Mam jednak do Was pytanie, czy syfki powstajace po piciu pokrzywy/ ew po tabletkach z wyciagiem z pokrzywy beda tez powstawały po płukankach pokrzywowych??
Pytam bo musze działąc na włosy, bo strasznie mi leca z głowy i juz mam wielkie przeswity nawet a to ponoc dobre zioło na włosy i chciałabym tej pokrzywy uzywac od zewnatrz
wanilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 16:52   #3281
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba koncze z pokrzywa - strasznie mnie po niej zsypało --> a biorac pod uwage fakt,że mam cere tradzikowa jest to bardzo dołujace, bo moja walka z syfkami tak z nienacka została zaprzepaszczona.
Mam jednak do Was pytanie, czy syfki powstajace po piciu pokrzywy/ ew po tabletkach z wyciagiem z pokrzywy beda tez powstawały po płukankach pokrzywowych??
Pytam bo musze działąc na włosy, bo strasznie mi leca z głowy i juz mam wielkie przeswity nawet a to ponoc dobre zioło na włosy i chciałabym tej pokrzywy uzywac od zewnatrz
Ten wysyp po pokrzywie to pewnie oczyszczanie cery Ja bym przeczekała na Twoim miejscu...
Pryszcze po płukankach nie będą powstawać, bo niby jakim sposobem? Będziesz przecież polewać włosy a nie twarz
Stary 2008-08-04, 11:53   #3282
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilkaa Pokaż wiadomość
(...)
Ja też bym przeczekała z tym wysypem, choć wiem, że może być to kłopotliwe (sama omijam lustra, nie chcę widzieć mojego nosa ).

A co do płukanek: będą w miejszym stopniu działać na skórę i cebulki niż pokrzywa od wewnątrz (czyli, kiedy ja wypijesz), a mogą wysuszyć Ci włosy! Więc jeśli już to radziłabym Ci zaparzyć dość mocny wywar z pokrzywy (czyli duża łyżka na niewiele wody), ostudzić i wcierać w skórę głowy ten wywar. Myślę, że to będzie lepsze od płukanki. ;-)

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-04, 18:43   #3283
rudyasiek
Przyczajenie

hej od piątku piję pokrzywę!!!
Jupi!
no i mam nadzieję, że wytrwam ^^
rudyasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 12:49   #3284
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Ja definitywnie odstawiam pokrzywę, chyba jestem jakimś dziwadłem ale ona na mnie kompletnie nie podziałała. Czekałam 2,5 miesiąca i nic, cerę miałam tragiczną, wyskoczyła mi jakaś taka czerwonawa plama na policzku i na dodatek co jakiś czas pojawiały się na niej ropne krostki. Nie pomagały żadne maści ani kremy przeciwtrądzikowe na tą "salamandrę plamistą" aż któregoś dnia zaprzestałam picia pokrzywy i "salamandra" zaczęła znikać, także bye bye pokrzywa. Przetłuszczanie włosów też mi się nie zmniejszyło, buuu... Zostaje belissa, wax i radical. Pozdrawiam wszystkie wizażanki, którym pokrzywa uczyniła cuda z cerą i włosami.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 23:34   #3285
rudyasiek
Przyczajenie

wczoraj wieczorem wmasowałam sobie w skórę głowy wyciąg z pokrzywy muszę przyznać, że włosy przez cały dzisiejszy dzień są mięciutkie!!!!!!!!!! Zobaczymy kiedy się zaczną przetłuszczać ^^

zapuszczam włosy

40
- 50 - 60 - 70 - 80 - 90

a6w
8/42
rudyasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:32   #3286
sylvi_86
Zakorzenienie

Czy ja również mogę sie przyłączyć? Dzisiaj wypiłam pierwsza herbatke z pokrzywy.nie moglam nigdzie znalezc "sypanej" wiec mam zwykłą torebkowa z MALWY.Buziaki
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:08   #3287
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

I jak wrażenia po pierwszym kubku?
Ja (choć sypię już z drugiej paczki) piję pokrzywę z zatkanym nosem. Nie potrafię zdzierżyć tego smaku, brr.
Za to skrzyp polny jest dobry (smak podobny do niesłodzonej, słabej czarnej herbaty).

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-06, 19:32   #3288
sylvi_86
Zakorzenienie

powiem ci ze bardziej drazni mnie zapach niz smak..smak ma jak woda z dodatkiem czegos..a moze to dlatego ze to nei jest herbata lisciasta
Stary 2008-08-06, 19:37   #3289
Bezelka
Raczkowanie

GG do Bezelka

Można?
Właśnie wypiłam swój trzeci kubek, tzn. piję po jednym kubku dziennie. Kupiłam sypaną pokrzywę i robię w takim 440 ml, z jednej łyżki. Mam nadzieję że dobrze Mnie tam bardzo smakuje, ale ja to jestem zioło lubna. Oczywiście łykam też wit. B complex Mam nadzieję że efekty będą, bo zaczęłam stosować intensywną terapię , tzn. chciałabym jeszcze więcej ale już nie mam kiedy tego wszystkiego wcisnąć. (woda pokrzywowa, olejek rozmrynowy, nafta, wax, maseczka z nafty i żółtka, szampon z mydlnicy, pozbywam się silikonów, prostownicy, suszarki i wszystkiego co dla nich złe)
Bezelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:51   #3290
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Ja też odstawiłam prostownicę. Moim włosom może to i wyjdzie na dobre, ale mi póki co nie wychodzi ani trochę. Prostowałam tylko grzywkę (szkoda mi całych włosów ), bo się kręci... A teraz, patrząc do lustra to mnie samą skręca, widząc te włosy. Ale poczekam, jak grzywka urośnie to przestanie się kręcić (mam nadzieję!). Póki co spinam (a fuj! nie wiem co gorsze- ta pofalowana grzywka czy gołe czoło ) Trzeba przeżyć.
ok, EOT ;-)

Cieszcie się, że lubicie smak pokrzywy. Ja nie lubię i już czekam na koniec października- bo na ten czas (czyli cały listopad) przychodzi miesięczna przerwa w piciu. Trochę daleko, ale zawsze jest na co czekać. ^^
Jednak, dziewczyny... Czego się nie robi dla włosów

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-06, 21:29   #3291
xxsmutnaxx
BAN stały

też dołączam, piję pokrzywe od 2 tygodni, efekty widać, włoski sie błyszczą, nie są juz takie zmaltretowane prostownicą i ładnie sie układają.

Też mnie zsypało po piciu pokrzywy

ale może to taki etap przejściowy, bo teraz mam dośc dobrą cere. Moze organizm tak reaguje na oczyszczanie, które nam funduje pokrzywka i wywala na wierzch wszysto co złe? sama nie wiem, w kazdym razie pocieszam te co maja chwile zwątpenia, ze pryszcze(przynajmiej mi) szybko zeszły.
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 09:28   #3292
judge
Zadomowienie

Hej.Będąc na działce nazbierałam i ususzyłam pokrzywy i skrzypu polnego Pijam taką mieszanke już od tygodnia.Narazie efekty są takie że po umyciu włosów strasznie mi powychodziłyWytrwam oczywiście w piciu jej codziennie,mam nadzieje że nie będe łysa
judge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 10:28   #3293
AniaStokrotka
Raczkowanie

Post Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Witam Wsztkie Pijaczki Hehehe Szukałam czegos na oczyszczanie oragizmu, a trafiłam na pokrzywkę. I muszę przyznać, ze mnie skusiłyście tym ziółkiem. Wypadaja mi włosy, więc moze mi pomoże, a na cere też to wpłynie. Mama tylko nadzieję, ze mnie nie wysypie. Mam chęc skoczyć zaraz do apteki naprzeciwko, ale obawiam sie tego wysypania, a w przyszłą niedzielę mam wesele A krost mi nawet teraz nie brakuje...
Co do płukanek, chciałam napisać, ze moja babcia robi sobie często płukankę z aloesu, i twierdzi, ze gdyby nie on, to byłaby dawno łysa
AniaStokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 11:11   #3294
Surya
Rozeznanie

ja u siebie nie zauważyłam jakiegoś specjalnego wysypu może krostę lub dwie więcej za to po 1,5 miesiąca picia pokrzywy cera wyraźnie mi się poprawiła, jak coś wyskoczy to szybciej się goi, no i włosy lśnią jak głupie...chociaż to pewnie też zasługa pielęgnacji
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 11:31   #3295
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
Hej.Będąc na działce nazbierałam i ususzyłam pokrzywy i skrzypu polnego Pijam taką mieszanke już od tygodnia.Narazie efekty są takie że po umyciu włosów strasznie mi powychodziłyWytrwam oczywiście w piciu jej codziennie,mam nadzieje że nie będe łysa
O, to to! Kolejny skutek uboczny picia pokrzywy u mnie. Zaczęłam ją pić, żeby włosy były mocniejsze i zdrowsze, a póki co wypada mi ich więcej niż normalnie.
Ale to właśnie efekt tego "oczyszczania" i mam nadzieję, że potem będzie tylko lepiej. ^^

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-08, 18:06   #3296
fossa
Zadomowienie

A ile kosztuje taka pokrzywa ?
I jak to dokladnie sie nazywa ?
(ale mi sie zrymowalo hihi)

Mam poprosic po prostu 'pokrzywe" w aptece
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 19:04   #3297
xxsmutnaxx
BAN stały

a ja też mam pytanie, nie wiem czy już tu takie padło
jesli powielam temat to wybaczcie.

Czy temperatura w jaką posiada w danym momencie herbatka z pokrzywy ma wpływ na jej właściwiości? chodzi mi o to, czy lepiej pić zminą, ciepłą, czy obojętne
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 21:32   #3298
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
A ile kosztuje taka pokrzywa ?
I jak to dokladnie sie nazywa ?
(ale mi sie zrymowalo hihi)

Mam poprosic po prostu 'pokrzywe" w aptece
Tak, powiedz w aptece, że chcesz sypaną pokrzywę (chyba, że wolisz w torebkach, to wtedy prosisz o taką)
Sypana kosztuje 1.60zł-2.00zł (ja za moją dałam dokładnie 1.64zł )

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
a ja też mam pytanie, nie wiem czy już tu takie padło
jesli powielam temat to wybaczcie.

Czy temperatura w jaką posiada w danym momencie herbatka z pokrzywy ma wpływ na jej właściwiości? chodzi mi o to, czy lepiej pić zminą, ciepłą, czy obojętne
Wydaje mi się, że nie... Ja piję zawsze zimną, bo można ją szybciej wypić, a ciepłą trzeba by było pić powoli (a jak wspominałam, nie lubię smaku pokrzywy, więc im szybciej się jej "pozbędę" tym lepiej )

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2008-08-11, 00:23   #3299
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Mam pytanko. Może głupie ale dzisiaj koleżanka strasznie się zestresowała i pomysłalam że może któraś z Was coś wie. Znajoma powiedziała nam że od pokrzywy zakłoca się działanie tabletek anty. Czy któraś coś wie na ten temat. pozdrawiam was dziewczynki:
Stary 2008-08-11, 00:39   #3300
sylvi_86
Zakorzenienie

z ziół to tylko dziurawiec wpływa na tabletki anty..mialam ten sam problem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości