|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Treść usunięta
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3273 |
|
Przyczajenie
|
hello Pijaczki POkrzywy
![]() i ja sie do Was przyłaczam dzisiaj wypiłam pierwszy kubek mmm pycha ![]() w pierwszym watku jest napisane, że nie można łaczyć tego np ze skrzypowita. Wz wiazku z tym mam pytanie: dlaczego tak nie można? Od wczoraj zaczełam kuracje na wypadajace włosy, które sypia mi sie z głowy dosłownie garsciami. Kupiłam Skrzyp+pokrzywe (humawit) w tabletkach i pokrzywe w herbatkach. I byłam wrecz pewna ze takie połaczenia może byc korzystne dla moich włosów, ale skoro nie można.... to z czegos zrezygnuje - i chyba beda to tabletki. Jak myslicie? |
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie tu dawno nie było
!no dobrze przyznam się, leniwiec we mnie wstąpił i przestałam pić pokrzywkę , ale wracam z nowym opakowaniem i pelna chęci do picia! Mam nadzieję, ze wytrwam i przyjmiecie mnie ponownie ?
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piję naszą pokrzywkę już 11 dni
Ale musze tak nieśmiało zapytać, czy pokrzywa ma jakiś wpływ na miesiączkowanie Okres spóźnia mi się juz tydzień, nigdy tak nie miałam, zawsze bardzo regularne cykle, góra 2 dni opóźnienia...a tu czekam, czekam i nic myślicie, że powinnam odstawić ziółka na parę dni?
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami wyskoczył mi jeden mały, różowy pryszczyk, bardzo rzadko większy, bolący, a teraz?Mówcie mi: Rudolf Czerownonosy.
|
|
|
#3277 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Co prawda pokrzywy nie piję, ale zastanawiam się nad rozpoczeciem kuracji... martwi mnie tylko jedno... niedawno czytałam, że płukanka z pokrzywy przyciemnia włosy... to prawda? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź ![]() P.S Jak robicie płukankę? |
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płukanka- zalewałam 2 łyżki pokrzywy 1/2 l wrzątku i parzyłam z 20 minut, przelałam przez sitko, poczekałam, aż wystygnie.
|
|
|
#3279 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja co prawda nie jestem blondynką, ale moje włosy do najciemniejszych też nie należą... hehe A pokrzywę kupujesz w aptece czy sama zrywasz?
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja chyba koncze z pokrzywa - strasznie mnie po niej zsypało
--> a biorac pod uwage fakt,że mam cere tradzikowa jest to bardzo dołujace, bo moja walka z syfkami tak z nienacka została zaprzepaszczona.Mam jednak do Was pytanie, czy syfki powstajace po piciu pokrzywy/ ew po tabletkach z wyciagiem z pokrzywy beda tez powstawały po płukankach pokrzywowych?? Pytam bo musze działąc na włosy, bo strasznie mi leca z głowy i juz mam wielkie przeswity nawet a to ponoc dobre zioło na włosy i chciałabym tej pokrzywy uzywac od zewnatrz |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym przeczekała na Twoim miejscu... ![]() Pryszcze po płukankach nie będą powstawać, bo niby jakim sposobem? Będziesz przecież polewać włosy a nie twarz
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).A co do płukanek: będą w miejszym stopniu działać na skórę i cebulki niż pokrzywa od wewnątrz (czyli, kiedy ja wypijesz), a mogą wysuszyć Ci włosy! Więc jeśli już to radziłabym Ci zaparzyć dość mocny wywar z pokrzywy (czyli duża łyżka na niewiele wody), ostudzić i wcierać w skórę głowy ten wywar. Myślę, że to będzie lepsze od płukanki. ;-)
|
|
|
#3283 |
|
Przyczajenie
|
hej
od piątku piję pokrzywę!!!Jupi! no i mam nadzieję, że wytrwam ^^ |
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Ja definitywnie odstawiam pokrzywę, chyba jestem jakimś dziwadłem ale ona na mnie kompletnie nie podziałała. Czekałam 2,5 miesiąca i nic, cerę miałam tragiczną, wyskoczyła mi jakaś taka czerwonawa plama na policzku i na dodatek co jakiś czas pojawiały się na niej ropne krostki.
|
|
|
|
#3285 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj wieczorem wmasowałam sobie w skórę głowy wyciąg z pokrzywy
muszę przyznać, że włosy przez cały dzisiejszy dzień są mięciutkie!!!!!!!!!! Zobaczymy kiedy się zaczną przetłuszczać ^^
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja również mogę sie przyłączyć? Dzisiaj wypiłam pierwsza herbatke z pokrzywy.nie moglam nigdzie znalezc "sypanej" wiec mam zwykłą torebkowa z MALWY.Buziaki
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
I jak wrażenia po pierwszym kubku?
![]() Ja (choć sypię już z drugiej paczki) piję pokrzywę z zatkanym nosem. Nie potrafię zdzierżyć tego smaku, brr.Za to skrzyp polny jest dobry
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci ze bardziej drazni mnie zapach niz smak..smak ma jak woda z dodatkiem czegos..a moze to dlatego ze to nei jest herbata lisciasta
|
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Można?
![]() Właśnie wypiłam swój trzeci kubek, tzn. piję po jednym kubku dziennie. Kupiłam sypaną pokrzywę i robię w takim 440 ml, z jednej łyżki. Mam nadzieję że dobrze Mnie tam bardzo smakuje, ale ja to jestem zioło lubna. Oczywiście łykam też wit. B complex Mam nadzieję że efekty będą, bo zaczęłam stosować intensywną terapię , tzn. chciałabym jeszcze więcej ale już nie mam kiedy tego wszystkiego wcisnąć. (woda pokrzywowa, olejek rozmrynowy, nafta, wax, maseczka z nafty i żółtka, szampon z mydlnicy, pozbywam się silikonów, prostownicy, suszarki i wszystkiego co dla nich złe)
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odstawiłam prostownicę. Moim włosom może to i wyjdzie na dobre, ale mi póki co nie wychodzi ani trochę. Prostowałam tylko grzywkę (szkoda mi całych włosów
), bo się kręci... A teraz, patrząc do lustra to mnie samą skręca, widząc te włosy. Ale poczekam, jak grzywka urośnie to przestanie się kręcić (mam nadzieję!). Póki co spinam (a fuj! nie wiem co gorsze- ta pofalowana grzywka czy gołe czoło ok, EOT ;-) Cieszcie się, że lubicie smak pokrzywy. Ja nie lubię i już czekam na koniec października- bo na ten czas (czyli cały listopad) przychodzi miesięczna przerwa w piciu. Trochę daleko, ale zawsze jest na co czekać. ^^ Jednak, dziewczyny... Czego się nie robi dla włosów
|
|
#3291 |
|
BAN stały
|
też dołączam, piję pokrzywe od 2 tygodni, efekty widać, włoski sie błyszczą, nie są juz takie zmaltretowane prostownicą i ładnie sie układają.
Też mnie zsypało po piciu pokrzywy ![]() ale może to taki etap przejściowy, bo teraz mam dośc dobrą cere. Moze organizm tak reaguje na oczyszczanie, które nam funduje pokrzywka i wywala na wierzch wszysto co złe? sama nie wiem, w kazdym razie pocieszam te co maja chwile zwątpenia, ze pryszcze(przynajmiej mi) szybko zeszły.
|
|
|
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
Hej.Będąc na działce nazbierałam i ususzyłam pokrzywy i skrzypu polnego
Pijam taką mieszanke już od tygodnia.Narazie efekty są takie że po umyciu włosów strasznie mi powychodziły Wytrwam oczywiście w piciu jej codziennie,mam nadzieje że nie będe łysa
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wsztkie Pijaczki
Hehehe Szukałam czegos na oczyszczanie oragizmu, a trafiłam na pokrzywkę. I muszę przyznać, ze mnie skusiłyście tym ziółkiem. Wypadaja mi włosy, więc moze mi pomoże, a na cere też to wpłynie. Mama tylko nadzieję, ze mnie nie wysypie. Mam chęc skoczyć zaraz do apteki naprzeciwko, ale obawiam sie tego wysypania, a w przyszłą niedzielę mam wesele A krost mi nawet teraz nie brakuje... Co do płukanek, chciałam napisać, ze moja babcia robi sobie często płukankę z aloesu, i twierdzi, ze gdyby nie on, to byłaby dawno łysa
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
ja u siebie nie zauważyłam jakiegoś specjalnego wysypu
może krostę lub dwie więcej za to po 1,5 miesiąca picia pokrzywy cera wyraźnie mi się poprawiła, jak coś wyskoczy to szybciej się goi, no i włosy lśnią jak głupie ...chociaż to pewnie też zasługa pielęgnacji
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to właśnie efekt tego "oczyszczania" i mam nadzieję, że potem będzie tylko lepiej. ^^
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
A ile kosztuje taka pokrzywa ?
![]() I jak to dokladnie sie nazywa ? (ale mi sie zrymowalo hihi) Mam poprosic po prostu 'pokrzywe" w aptece
|
|
|
|
#3297 |
|
BAN stały
|
a ja też mam pytanie, nie wiem czy już tu takie padło
![]() jesli powielam temat to wybaczcie. Czy temperatura w jaką posiada w danym momencie herbatka z pokrzywy ma wpływ na jej właściwiości? chodzi mi o to, czy lepiej pić zminą, ciepłą, czy obojętne ![]()
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sypana kosztuje 1.60zł-2.00zł (ja za moją dałam dokładnie 1.64zł )Cytat:
)
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko. Może głupie ale dzisiaj koleżanka strasznie się zestresowała i pomysłalam że może któraś z Was coś wie. Znajoma powiedziała nam że od pokrzywy zakłoca się działanie tabletek anty. Czy któraś coś wie na ten temat. pozdrawiam was dziewczynki
![]() :
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
z ziół to tylko dziurawiec wpływa na tabletki anty..mialam ten sam problem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

dzisiaj wypiłam pierwszy kubek
!
, ale wracam z nowym opakowaniem i pelna chęci do picia! Mam nadzieję, ze wytrwam i przyjmiecie mnie ponownie
Okres spóźnia mi się juz tydzień, nigdy tak nie miałam, zawsze bardzo regularne cykle, góra 2 dni opóźnienia...a tu czekam, czekam i nic
myślicie, że powinnam odstawić ziółka na parę dni?

Ja bym przeczekała na Twoim miejscu... 

)