Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-29, 17:07   #301
lady isss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Avent natural , moja siostra miesiac karmila z butli i bez problemu przeszla na piers , janz corka bylam wierna aventowi do 10 miesiaca . Pozniej odpiscilam bo buteka jedna 40 zł :-/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No ja sobie zdaje sprawe z cen takich wynalazkow. Ale pamietam jak z martynka byl problem bo butelke mialam z lovi - ogolnie sama w sobie spoko, nie droga, fajne akcesoria itd, ale karmiac ja do 7 moesiaca byl problem zeby wgl ta butelke ogarnela. Teraz tez mam zamiar karmic z piersi to pol roku bite i boje sie, ze w momecie kiedy przyjdzie dac malemu butle z mlekiem czy nawet herbatke koperkowa czy wode no cokolwiek to nie bedzie sie motal jak mloda z tym lovi. A skoro jest taki wybor i tyle ksztaltow to moze robi to wlasnie roznice i warto choc na okres karmienia w takie zainwestowac

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 17:14   #302
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
''

Tam jest mikro stężenie tego BHA i to rakotwórcze działanie tak naprawdę w organizmie czlowieka robi spustoszenie, gdy jest dodawany do żywności, kiedy jest w kosmetyku nakladany na skórę nie ma praktycznie przenikalności i jak pisalam jest go mikro mało.

BHA jest problemem gdy w jedzeniu doroslych i dzieci występuje bo ten konserwant jest do zywnosci tez dodawany, no to wtedy to działanie rakotwórcze to problem, niz swosowany w jakiejs emulsji na skórę, takze spoko, nie ma co dramatyzować.

Ale jak chcecie hiper produkty o dobrym składzie gojące, łagodzące na odparzenia pieluszkowe, kontaktowe zapalenie skóry czy po prostu na gojenie się rany po cięciu cesarkim czy nawet gojeniu miejsc intymnych to genialny jest Cicavit z SVR, goi super i dziala antybakteryjnie i mozna go na blony sluzowe stosowac albo troszke starszej generacji Dermalibur.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Aneta a który jesteś teraz tc?
Pytam bo mam to samo i przy tym tą skracającą szyjkę nieszczęsną co grozi przedwczesnym , biorę no spe forte bo tak mi polecono na to twardnienie bo ponoć nie za dobrze jak się utrzymuje tak bo to skurcz macicy
U mnie dziś 31+1

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 17:42   #303
Figulina987
Zadomowienie

Ja przy KP używałam butelki medela calma. Droga strasznie, młody się męczył, ale podobno najbardziej zbliżony sposób ssania do KP...

Teraz kupie Avent natural zresztą tak jak już wspominałam dla mnie KP to meczarnia więc raczej za długo nie pociagne.

Stary 2018-08-29, 17:43   #304
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
No ja sobie zdaje sprawe z cen takich wynalazkow. Ale pamietam jak z martynka byl problem bo butelke mialam z lovi - ogolnie sama w sobie spoko, nie droga, fajne akcesoria itd, ale karmiac ja do 7 moesiaca byl problem zeby wgl ta butelke ogarnela. Teraz tez mam zamiar karmic z piersi to pol roku bite i boje sie, ze w momecie kiedy przyjdzie dac malemu butle z mlekiem czy nawet herbatke koperkowa czy wode no cokolwiek to nie bedzie sie motal jak mloda z tym lovi. A skoro jest taki wybor i tyle ksztaltow to moze robi to wlasnie roznice i warto choc na okres karmienia w takie zainwestowac

Ja mialam avent , lovi , tommy i jeszcze jakas marketowa , i tak mi sie wydaje ze avent najbardziej przypomina , napewno nie ma jak inne dlugich smoczkow . Dlatego teraz nie trace kasy na inne tylko odrazu kupilam jedna i zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 18:03   #305
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac zgadzam sie, nie dalabym rady psychicznie tak zyc. W ogole mieszkanie/dom powinno byc taka swiatynia, gdzie mozna wypoczac bez stresow i nie dalabym rady wracac do domu do skloconej rodziny albo sfoszonego partnera, ktory robilby mi pretensje o wszystko :p Autentycznie wolalabym juz mieszkac sama.
Dokładnie
Nie zostałabym w tym domu choćby nie wiem co.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Odebralam wyniki , jest lepiej ale nie za dobrze , wazne ze rosnie . 2 tygodnie temu mialam 10,4 dzisiaj 10,7 wiec idzie w gore . Wogole ja mam tak ze zrobie siusiu a po chwili i tak popuszczam w majtki nawet nie czuje tego :-/

Urosła nie wiele, ale urosła, a to już super!

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 18:13   #306
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Odebralam wyniki , jest lepiej ale nie za dobrze , wazne ze rosnie . 2 tygodnie temu mialam 10,4 dzisiaj 10,7 wiec idzie w gore . Wogole ja mam tak ze zrobie siusiu a po chwili i tak popuszczam w majtki nawet nie czuje tego :-/

Nie ty jedna... mi tez sie zdarzaja takie wpadki od jakiegos czasu. Najpierw maly bokiem lezal to super bylo bo ani mnie nie cisnal na pecherz ani nie lapalam takkej zadyszki. A teraz tak mnie cisnie, ze czesto przy obracaniu sie z boku na bok budze sie bo musze do wc. Malo teho oststnio jak musialam oddac mocz do badania to udalo mi sie uzbierac cale pol pojemniczka choc parcie czulam takie jakby mi zaraz mial pecherz wybuchnac. Jak np siedze czy leze a wstaje to ile razy musze cofnac sie do wc. Takie uroki

Stary 2018-08-29, 18:20   #307
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Moze dowalajac Tobie chciala sie dowartosciowac , ale cos jej nie wyszlo

Może... Ale wkurzyła mnie tak, że aż 3 gofry zjadłam
Cytat:
Hahah przepaszam ale nie moge ladnie jej dowalilas sara nie przypuszczalabym, ze taka wredota z ciebie swoja droga sie nie dziwie, ze cie wkurzyla takim gadaniem tym bardziej zebsama w ciazy byla niedawno.. zeby to on nas zalezalo w jakim tepie i jak bardzo te nasze brzuszki rosna... a jedz gofry na zdrowie!

No właśnie sęk w tym, że ja taka nie jestem... Zawsze się głupio uśmiecham i puszczam mimo uszu, to chyba hormony mnie zmieniają w takiego wrednego potwora
Cytat:
Dziewczyny moze podpowiedzcie ktora butelke wybrac? Widzialam takie przypominajace piers z aventa albo tommy tipe. Macie moze swierzsze mamusie doswiadczenie z tymi butelkami? Albo ktoras z obecnych i przyszlych slyszala? Ktos polecal? Bo nie wiem

Ja kupuję tt, bo jest tania a u mnie to właśnie cycek będzie głównym "sprzętem" do podawania jedzenia więc ta butelka będzie tylko po to by była :p
Cytat:
Nie ty jedna... mi tez sie zdarzaja takie wpadki od jakiegos czasu. Najpierw maly bokiem lezal to super bylo bo ani mnie nie cisnal na pecherz ani nie lapalam takkej zadyszki. A teraz tak mnie cisnie, ze czesto przy obracaniu sie z boku na bok budze sie bo musze do wc. Malo teho oststnio jak musialam oddac mocz do badania to udalo mi sie uzbierac cale pol pojemniczka choc parcie czulam takie jakby mi zaraz mial pecherz wybuchnac. Jak np siedze czy leze a wstaje to ile razy musze cofnac sie do wc. Takie uroki

Ja też tak mam przy zmianie pozycji w łóżku tż ostatnio zapytał czy nie lepiej byłoby mi kupić pieluchy dla dorosłych niż chodzić co 5 minut oddawać 5 kropelek żartowniś

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 18:29   #308
jajoanka
Zakorzenienie

Wiecie co... od dzisiaj mamy domofon. I wlasnie ktos zadzwonil i zaczal sie jakac ze dzien dobry, ja jestem od domofonu... a ja powiedzialam do sluchawki "aha, fajnie, nikogo nie ma w domu" i otworzylam drzwi, bo myslalam, ze to maz dzwoni i sie nabija ze mnie. No ale nikt nie wchodzi... to ja dzwonie do meza i pytam gdzie jest. A on do mnie "jestem jeszcze na dzialce".

O boooosze...

Kogos wlasnie splawilam tym tekstem. A moze to faktycznie od tego domofonu ktos mial przyjsc. Nawet nie wiem z kim rozmawialam! Ale jaja!

Kupilam 2 nowe staniki, jeden czarny, gladki - na wyjscie z domu i jeden szary, miekki "do karmienia". Siedze teraz w tym drugim, bo myslalam, ze nie bedzie mnie uwieral... ale cisnie tak samo. Chyba taki moj "urok".

Aha - uwierzycie w to, ze badania wyszly okej, nie ma zadnego ryzyka cukrzycy i nawet dostalam to na pismie od lekarki... a i tak kazala do siebie przyjsc za miesiac z badaniem cukru na czczo. Po co, po co, po co?!?!?!

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 18:41   #309
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Może... Ale wkurzyła mnie tak, że aż 3 gofry zjadłam No właśnie sęk w tym, że ja taka nie jestem... Zawsze się głupio uśmiecham i puszczam mimo uszu, to chyba hormony mnie zmieniają w takiego wrednego potwora Ja kupuję tt, bo jest tania a u mnie to właśnie cycek będzie głównym "sprzętem" do podawania jedzenia więc ta butelka będzie tylko po to by była :pJa też tak mam przy zmianie pozycji w łóżku tż ostatnio zapytał czy nie lepiej byłoby mi kupić pieluchy dla dorosłych niż chodzić co 5 minut oddawać 5 kropelek żartowniś

Ja wyczuwam, ze mozesz byc podobna do mnie... czasem lepiej udawac ze sie nie uslyszalo albo zbyc glupim usmiechem, albo z tym glupim usmiechem niby troche z zartem klepiac po ramieniu do☠☠☠☠☠☠☠ic do pieca ale pieknie ja skwitowalas, pieknie... bije brawa na stojaco... tzn zaczne bic jak juz sie z podlogi zbiore i przestane miec z tego radoche

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Wiecie co... od dzisiaj mamy domofon. I wlasnie ktos zadzwonil i zaczal sie jakac ze dzien dobry, ja jestem od domofonu... a ja powiedzialam do sluchawki "aha, fajnie, nikogo nie ma w domu" i otworzylam drzwi, bo myslalam, ze to maz dzwoni i sie nabija ze mnie. No ale nikt nie wchodzi... to ja dzwonie do meza i pytam gdzie jest. A on do mnie "jestem jeszcze na dzialce".

O boooosze...

Kogos wlasnie splawilam tym tekstem. A moze to faktycznie od tego domofonu ktos mial przyjsc. Nawet nie wiem z kim rozmawialam! Ale jaja!

Kupilam 2 nowe staniki, jeden czarny, gladki - na wyjscie z domu i jeden szary, miekki "do karmienia". Siedze teraz w tym drugim, bo myslalam, ze nie bedzie mnie uwieral... ale cisnie tak samo. Chyba taki moj "urok".

Aha - uwierzycie w to, ze badania wyszly okej, nie ma zadnego ryzyka cukrzycy i nawet dostalam to na pismie od lekarki... a i tak kazala do siebie przyjsc za miesiac z badaniem cukru na czczo. Po co, po co, po co?!?!?!

Ja dzis jak kretynka czekalam na kuriera... no i w sumie to o nim zapomialam, ale i tak bylam w domu. Wychodze z wc patrze polaczenie nieodebrane i sms "paczka pod 4". Dzwonie do kolesia, minelo jakies 2 minuty i pytam go jak pod 4 skoro ja w domu jestem. Na co on ze dzwonil 2 razy i nikt nie odebral domofonu i wchodzila pani spod 4 i zapytal czy moze zostawic i jest u niej. No spoki mysle i myslac ze cos nie tak z domofonem ( zle odlozony czy cus) poprawiam go i mowie, ze lece wtedy a on zapewnil ze pani mowila ze caly czas bd juz w domu. Schodze pietro nizej dzwonie, pukam pod 4 - nikt nie otwiera. Wracam dzwonie do kolesia bo w sumie wpadlam na to, ze moze adres pomylony bo przedtem mieszkalam z babcia tez w bloku nr3 tyle ze w innej klatce i na innej ulicy no i pytam go czy on na pewno do w dobrej klatce ta paczke zostawil i dzwonil do klatki "d", a on ze nieee bo na adresie ma klatke "c". No to mu podziekowalam, wytlumaczylam ze pewnie mama te klatki pomylila bo zamawiala do mnie itd. Podziekowalam i lece na dol do klatki obok po moja paczke. W klatce c dzwonie 2x pod 4 - nikt nie odbiera. Wracam juz kuzwa mokra i zdyszana jak po przebiegnieciu maratonu na to ☠☠☠ane 2 pietro do domu. Dzwonie do mamuski i pytam co oba namotala i opowiadam jej historie mowiac zeby sprawdzila ten adres na meilu. Oddzwania do mnie po 2 minutach i mowi ze ona jednak na adres mojej babci zamowila. No to ubralam sie i lece ulice dalej po moja paczke do sasiadki mojej babci no i oczywiscie byla. Cale szczescie ze pod tymi poprzednimi 4 nikogo nie bylo bo by pomysleli ze jakas ☠☠☠☠☠☠☠nieta lata i jeszcze i kradziez paczki ich osadza takze takie buty z tymi domofonami

Stary 2018-08-29, 18:47   #310
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mu mamy osobną część domu więc co on tam będzie odwalał to mnie to lotto
Właśnie jestem w domu u mamy, ale klaplam :-(
Wypompowana jestem

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 18:55   #311
sara3008
Zakorzenienie

Lady ale przygoda i faktycznie dobrze, że pod tymi czwórkami nikogo nie było

Stary 2018-08-29, 18:55   #312
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczuwam, ze mozesz byc podobna do mnie... czasem lepiej udawac ze sie nie uslyszalo albo zbyc glupim usmiechem, albo z tym glupim usmiechem niby troche z zartem klepiac po ramieniu doic do pieca ale pieknie ja skwitowalas, pieknie... bije brawa na stojaco... tzn zaczne bic jak juz sie z podlogi zbiore i przestane miec z tego radoche

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ja dzis jak kretynka czekalam na kuriera... no i w sumie to o nim zapomialam, ale i tak bylam w domu. Wychodze z wc patrze polaczenie nieodebrane i sms "paczka pod 4". Dzwonie do kolesia, minelo jakies 2 minuty i pytam go jak pod 4 skoro ja w domu jestem. Na co on ze dzwonil 2 razy i nikt nie odebral domofonu i wchodzila pani spod 4 i zapytal czy moze zostawic i jest u niej. No spoki mysle i myslac ze cos nie tak z domofonem ( zle odlozony czy cus) poprawiam go i mowie, ze lece wtedy a on zapewnil ze pani mowila ze caly czas bd juz w domu. Schodze pietro nizej dzwonie, pukam pod 4 - nikt nie otwiera. Wracam dzwonie do kolesia bo w sumie wpadlam na to, ze moze adres pomylony bo przedtem mieszkalam z babcia tez w bloku nr3 tyle ze w innej klatce i na innej ulicy no i pytam go czy on na pewno do w dobrej klatce ta paczke zostawil i dzwonil do klatki "d", a on ze nieee bo na adresie ma klatke "c". No to mu podziekowalam, wytlumaczylam ze pewnie mama te klatki pomylila bo zamawiala do mnie itd. Podziekowalam i lece na dol do klatki obok po moja paczke. W klatce c dzwonie 2x pod 4 - nikt nie odbiera. Wracam juz kuzwa mokra i zdyszana jak po przebiegnieciu maratonu na to ane 2 pietro do domu. Dzwonie do mamuski i pytam co oba namotala i opowiadam jej historie mowiac zeby sprawdzila ten adres na meilu. Oddzwania do mnie po 2 minutach i mowi ze ona jednak na adres mojej babci zamowila. No to ubralam sie i lece ulice dalej po moja paczke do sasiadki mojej babci no i oczywiscie byla. Cale szczescie ze pod tymi poprzednimi 4 nikogo nie bylo bo by pomysleli ze jakas nieta lata i jeszcze i kradziez paczki ich osadza takze takie buty z tymi domofonami

To Ci mamuska maraton zafundowala

Stary 2018-08-29, 18:57   #313
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Lady ale przygoda i faktycznie dobrze, że pod tymi czwórkami nikogo nie było

Ale by mi glupio bylo jakby mi ktos otworzyl. Zreszta i tym osobom bo mialy miec moja paczke a twierdza ze nie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
To Ci mamuska maraton zafundowala

Dba o moja forme tam ciul ze droga bo to tam z 300 metrow jest ale wez idz z tym wiekim kartonem z powrotem . Oczywiscie babci w domu nie bylo

Stary 2018-08-29, 19:06   #314
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Haha lady ale musiałaś się nalatac

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 19:08   #315
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Haha lady ale musiałaś się nalatac

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
No jak wrocilam to mialam dosc chcialam isc jeszcze na poczte idebrac mlodej ksiazki, ale stwierdzilam ze jutro sie przejde

Stary 2018-08-29, 19:18   #316
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja bym padła po takim maratonie
Pokazuje mamie jak mały szaleje w brzuszku, a mój pies kręci głową w lewo i prawo i patrzy co się dzieje 🤣

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 19:24   #317
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Pilnuje IMG_20180829_192348.jpeg

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 19:25   #318
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym padła po takim maratonie
Pokazuje mamie jak mały szaleje w brzuszku, a mój pies kręci głową w lewo i prawo i patrzy co się dzieje 🤣

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nam tez mozesz pokazac

Stary 2018-08-29, 19:25   #319
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nam tez mozesz pokazac

Psa ?🤣 Właśnie wstawiłam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 19:26   #320
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Psa ?🤣 Właśnie wstawiłam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
A jakis filmik :-P Czy cooooos :-P

Stary 2018-08-29, 19:27   #321
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Może wieczorem jak będę leżała w łóżku 🤣 póki co idę się przejść z moja psinką, a to wyzwanie zejść i wejść na 3 piętro i dwa razy postój będzie 🤣

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 19:27   #322
Vicarika
Zakorzenienie

No moj sie wkomcu obudzil i buszuje bo juz panikowalam tak dzisiaj na spokojnie tylko sie przeciagal . Kurde niech juz bedzie z nami

Stary 2018-08-29, 19:28   #323
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Może wieczorem jak będę leżała w łóżku 🤣 póki co idę się przejść z moja psinką, a to wyzwanie zejść i wejść na 3 piętro i dwa razy postój będzie 🤣

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
E tam przesadzasz. Ja codziennie kilka razy na 4 wchodze i schodze :-P

Stary 2018-08-29, 19:30   #324
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
E tam przesadzasz. Ja codziennie kilka razy na 4 wchodze i schodze :-P

Ja juz mam dosyc 4 ale u mnie za kazdym razem na jednej rece 8kg klocek a w drugiej zakupy i jak juz wejde to ledwo oddycham

Stary 2018-08-29, 19:32   #325
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz mam dosyc 4 ale u mnie za kazdym razem na jednej rece 8kg klocek a w drugiej zakupy i jak juz wejde to ledwo oddycham

No fakt, z zakupami jest ciezej... a ty jeszcze coreczke dzwigasz! Masz kondycje dziewczyno!

Ja to puszczam psa... on juz na gorze stoi, a ja dopiero w okolicach 2 pietra :-P Ale powoli i do przodu!

Stary 2018-08-29, 19:49   #326
sara3008
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie bolą was kolana jak chodzicie po schodach?

Stary 2018-08-29, 19:49   #327
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:

Kolana nie , ale uda strasznie

Stary 2018-08-29, 19:51   #328
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie nic nie boli :-P Chyba nogi juz sie przyzwyczaily

U mnie to "tylko" plecy, jak za duzo siedze/stoje no i skora pod biustem

Stary 2018-08-29, 19:52   #329
sara3008
Zakorzenienie

Kurcze, ja do teściowej na drugie piętro to ledwo czlapie

Stary 2018-08-29, 20:02   #330
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Cześć

Ja dzisiaj aktywnie: rano zaliczyłam aerobic dla ciężarnych na basenie, zaś przed chwilą skończyłam zmywać podłogi w mieszkaniu. Wcześniej ćwiczyłam sama z Natalia Gacką (ma programy dla ciężarówek), potem dowiedziałam się że basen dla przyszłych mam jest bezpłatny i nie wyobrażam sobie teraz dnia bez tego :-D Zajęcia są prowadzone w umiarkowanym tempie, poza tym można spotkać się z innymi dziewczynami i poplotkowac. Ponadto staram się dużo spacerować

Mam do Was pytanie: zakupilyscie już laktatory? Może polecacie konkretne modele?

I jeszcze jedno do fiole : co sprawdza się u Ciebie na pierwszą kolacje? Czekam na wizytę u diabetologa, ale mam glukometr i staram się sama to kontrolować.

dews bardzo ładnie wyglądasz Ciąża Ci służy :-D podobny brzuch miałam w 6 miesiącu.
Co do kolacji, to musisz potestować sama, bo jednak u każdego problem jest z czym innym. U mnie problemem jest tylko cukier na czczo, cukry po posiłkach mam dobre zawsze - zupelnie obojętne co jem. A problem cukru na czczo eliminuje jeżeli zjem coś koło 23.00 i tu znów nie ma znaczenia co to jest, ważne żebym zjadła.

Ale mówię, tak jest u mnie, a wiem że bywa bardzo różnie.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości