|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: essence
A czy te kosmetyki są bakowane w jakąś folię? Bo właściwie nie chciałabym kupić czegoś używanego. Zakładam, że użycie jest widoczne, a jeśli nie?
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, nie są pakowane w folię
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest do niego tester jak i do innych kosmetykow w stalych ofertach nie sa one w zaden sposob zabezpieczone wiec latwo je otworzyc :/ testerow nie maja wlasnie jedynie limitowanki kredki do oczu, blyszczyki i chyba cienie,,,no to troche tego jest
|
|
|
#3304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
||
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozliwe ze troche zostalo z tej warstwy gornej i to dlatego hym u mnie sa testery do aoh, i tych innych takich twardych
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Dimiti: jest UJ w Europie
Kupiłam tylko bibułki, miałam też w koszyku oba błyszczyki ale odłozyłam Kupiłam jeszcze korektor i cień IL Chciałam puder w kamieniu (mineralny albo ten drugi) ale mają minimalne drobinki a takiego nie chce. Poza tym ten mineralny to lekko oszukańczy - ma talk na I miejscu a z tego co wiem "przewaga" pudrów mineralnych polega na braku talku Sypki składa się tylko z miki, a ona tez na filtry nie odpowiednia.Wklejam fotke moich wczorajszych (z lewej) i dzisiejszych (z prawej) zakupów Essenswych ![]() Co do brązera z UJ to on jest w połowie matowy a w połowie drobinkowy - widac to na zdjęciach i też tak w jest "w rzeczywistości", ale nie połówki nei różnią się kolorem jak na zdjęciu
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hym a ja tak sie napalilam na brazerek a cienie Ci sie nie podobalY ?? co to sie stalo ze blysczyki odlozylas??
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A błyszczyków mam spooooro, nie rzuciły mnie jakoś szczególnie na kolana, choć ten różowy może być całkiem fajny Może sie jeszcze zdecyduję na niego
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie wygląda jak lekko przeciągnę nim przez grzbiet nosa. Poza tym tylko kości policzkowe.
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak sie napalilam na ten slynny aoh ze tez chcialam go kupic. Ale oczywiscie z faktu ze jestem dosc roztrzepana kupilam omylkowo asia glam all-over hightlighter. Jestem dosc zadowolona wiec chociaz tyle dobrze, czy aoh jest jeszcze lepszy?
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też sie wkurzyłam jak sie dowiedziałam,że w pudrze niby mineralnym, który jakis czas temu kupiłam siedzi talk. Specjalnie kupiłam mineralny, żeby tego talku uniknąc. ![]() Na szczęście podklad mineralny, który uwielbiam, nie ma w składzie talku.
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Spoko
Cytat:
Na KWC tez Nie da sie powiedziec który lepszy bo zależy jaki kto lubi efekt AOH daje perłową jednolitą poświatę, a AG daje subtelne drobinki (nie brokat)
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Fiu fiu, widzę że IL nie zachwyciło... Szczerze mówiąc mnie też...
Bibułki sprawują się przyzwoicie i już je testowałam po całym dniu w pracy - delikatnie ściąga sebum z mojego noska i czółka, należałoby jeszcze ciut pudru nałozyć ale nie czułam takiej potrzeby. Lakier jest słabo napigmentowany. W buteleczce ten róż jest dość ciekawy, jednak na paznokciach jest to zdecydowanie delikatniejsze. ładnie się rozprowadza, gładko wysycha, moje bruzdy na paznokciach się pod nim ładnie schowały. Nie wypowiem się na temat trwałości bo malowalam paznokcie wczoraj - dobę wytrzymuje
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę kupić ten rozjaśniacz, bo nie wytrzymam!
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam jak zdjec zrobic:/ opiero za tydzien bede mogla cos wkleic
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hosenko* czy na tym zdjęciu są tusze do rzęs? Jesli tak to jak się sperawują? I jaka jest ich cena?
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez dzis byłam na zakupach essencowych, z UJ spodobal mi sie blyszczyk ten złotawo-cielisty i juz go mialam w koszyku ale na polce przecen znalazlam blyszczyki sensique za 3,99 w moich ulubionych barwach, beze, karmele, blade roze, blade fiolety no i od razu rzucilam sie na nie. bronzer UJ bardzo mnie rozczarowal ![]() ale ta kredka dwukolorowa brazowo-zielona mnie zachwycila, bo to taka brudna zielen i ziemisty braz. absolutnie moje barwy, najlepeij mi w takich no i jest odpowiednio miekkalakiery do paznokici niestety okazaly sie brzydsze niz w necie, wiec rzucilam sie na lakiery chyba z IL cafe del mar i back to beach (lubie takie kawki i cappucino) chcialam kupic AOH ale moje oczy powedrowaly ku szafie infinity i kupilam stamtad mala saszetke złocacego fluidu za 99 gr i to byl najlepszy zakup jakiego dokonalam daje cudowny efekt jeszcze kupilam eyeliner w pisaku, lubie kreski na gornej powiece i w koncu nawet moje niepewno-trzesaca reka zrobila przy uzyciu tego cudu ładna rowna kreske ![]() jeszcze za mna chodzi duzy puder z sun clubu, juz jeden taki mam i jestem zachwycona i sie zastanawiam czy nie zrobic zapasow skoror leza na "przecenionej półce) przepraszam za moje sensiquowo-infinitowe skoki w bok ![]() ![]()
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś kupiłam błyszczyk ....
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszalałaś z zakupami widzę
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, używała któraś z was sypkiego pudru mineralnego z Essence? Rozważam zakup takowego bo podobno może zastąpić podkład (i tak nie używam, nie muszę)? Czytałam na KWC dość skrajne opinie, może każdy inaczej reaguje... To świecenie, które kilka osób zgłosiło troszkę mnie zniechęca...
onlythebest, a którego pudru używałaś? Bo ten prasowany faktycznie ma talk w składzie, zaś ten sypki z nakrętką tylko mikę...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
[quote=klaustrofobia007;86 72627]czy mogłabys zdradzis jaki to?
![]() No ten sypki podkład mineralny ![]() gabs ja mam oba: puder ten w kamieniu bez rewelacji ot w porządku po prostu, ale ten sypki (mam odcień 02) to jak dla mnie rewelacja: nie zapycha mnie (a inne w tym pokłady np. Vichy to robił), super kryje i mam go na twarzy jeszcze jak wracam po pracy czyli ok. 10 h na pewno, ponadto nie ma efektu maski po nałożeniu. Ja jestem jak najbardziej na TAK Zrezygnowałam z wszystkich płynnych dla niego!
Zaręczona i przeszczęśliwa od 3.01.2011 r. Edytowane przez onlythebest Czas edycji: 2008-08-20 o 21:20 Powód: Dopisek |
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=onlythebest;8673810]
Cytat:
Rozważałam też ten w kamieniu ale on jest mineralny tylko z nazwy... A na ten mineralny używasz jeszcze jakiegoś pudru? Bo mam spory zapas kupiony w szale promocji i poznawania nowych kolorówek - antybakteryjny, brązujący, aoh... Trzeba jakoś to zużyć
|
|
|
|
#3328 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Cieni koleżance nie kupię skoro mówicie, że kiepskie. Fakt - testery mogłyby być. U mnie właśnie często jest tak, że zamiast zrobić tester z 1 cienia używane są conajmniej 2-3
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu, że w Chorzowie pojawiła się UJ czym prędzej popędziłąm do Natury. Niestety kolekcja jest baaardzo przeciętna. Brązer w ogóle wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach. Błyszczyki wyglądają dobrze, ale zdublowałyby mi kolory innych mazideł. Lakiery zupełnie nie powalają. Kupiłam natomiast cienie Uptown girl i kredkę Wild and free. I oba kosmetyki mnie rozczarowały
Cienie są dość mocno perłowe, ale na powiece są duuużo jaśniejsze niż w opakowaniu. Rozświetlacz ładnie wygląda na policzku, ale jako że matowię twarz pudrem i używam różu/brązera w kamieniu, to raczej średnio mi się przyda. Kredka ma dość intensywne kolorki. Brąz jest ciemny, lekko złamany szarością, matowy. Zielona część jest już mniej wyrazista, kolor jest półtransparentny, zawiera drobinki. Za to nieprzerwanie jestem zachwycona błyszczykami Ibiza Lounge. Mam oba. Niebieski delikatnie ochładza, a pomarańczowy ociepla kolor ust. Oba cudnie chłodzą, dość mocno błyszczą i ładnie wyglądaja na ustach. O dziwo trzymają się na ustach nawet do 3-4 godzin. Dobrze nawilżają. Małe cuda po 7zł
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Niech zgadne - w Chorzowie (jak zawsze) pewnie dalej limitowanka w kompelcie Nawet pasiaki SC były duuuuużo dłużej niż w innych Naturach ![]() UJ mi się nie podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

zdjecia nie mam jak dac niestety
:/

jak i do innych kosmetykow w stalych ofertach
Kupiłam jeszcze korektor i cień IL
Sypki składa się tylko z miki, a ona tez na filtry nie odpowiednia.

ale nie mam jak zdjec zrobic:/ opiero za tydzien bede mogla cos wkleic