Staraczki 2019- część 2 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-06, 20:59   #4321
Andzia252525
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2019- część 2

Cytat:
Napisane przez anabella55 Pokaż wiadomość
Ja już tego nie ogarniam, tyle kobiet bez problemu zachodzi w ciążę, alkoholiczki, narkomanki, a my chcemy dać dziecku wszystko co najlepsze i ciągle pod górkę.
Mam chwile, że nie potrafię wyobrazic sobie naszego życia bez dzieci, z drugiej strony usłyszałam mądre słowa od kobiety, wie że dzieci mieć nie będą- powiedziała: "najważniejsze że jesteśmy oboje zdrowi i mamy siebie". I tak to sobie tłumaczę, kocham mojego męża bardzo, jesteśmy zdrowi i jeżeli nie będzie nam dane mieć dzieci, będę musiała wbić to sobie do głowy na zawsze. A co jeśli mielibyśmy trojkę dzieciaków i któreś z nas zachorowałoby śmiertelnie... Wyjechałam za daleko z tymi moimi przemyśleniami, ale czasami psychicznie można sięgnąć już dna
Czasami wyobrażam sobie ten moment kiedy na teście widzę 2 kreski... ja nawet testów nie muszę robić bo @ przychodzi w terminie
Też mnie to boli że ludzie którzy chcą mieć dziecko i chcą mu dac wszystko co najlepsze nie mogą zajść w ciążę A takie kobiety alkoholiczki itd bez problemu mają dzieci...
Sama czasem sobie wyobrażam ten moment z tym pozytywnym testem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Andzia252525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-06, 21:16   #4322
c84e6b762ae0e7730048181323f65c0e3b773b0c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anabella55 Pokaż wiadomość
anteczka90 oczywiście życzę Ci, aby to była ciąża i wszystko dobrze się skończyło. W badaniach zleconych przez ginekologa wyszła mi mutacja genu MTHFR (brak mutacji C677T i mutacja A1298C). Ja w ciążę nie zachodzę wogóle, ale szukając informacji na ten temat udało mi się znaleźć jasno opisany i ciekawy artykuł nt. poronień : http://blondpanidomu.pl/mthfr-przycz...awy-leczenie/# Wizytę mam w poniedziałek, zobaczę co na wyniki powie lekarz.
Anabella gdzie robiłaś badania? Długo czekałaś na wyniki? Ja ostatnio właśnie wysłałam wymaz do laboratorium i czekam na wynik. W grudniu wyszedł mi niski kwas foliowy, a w kwietniu już dwa razy ponad normę. W międzyczasie brałam zwykły kwas foliowy, a teraz przerzuciłam się na formę metylowaną.

Cytat:
Napisane przez Andzia252525 Pokaż wiadomość
Też mnie to boli że ludzie którzy chcą mieć dziecko i chcą mu dac wszystko co najlepsze nie mogą zajść w ciążę A takie kobiety alkoholiczki itd bez problemu mają dzieci...
Sama czasem sobie wyobrażam ten moment z tym pozytywnym testem

Kiedyś nam w końcu będzie dane przytulić nasze dzieciątka... Wierzę w to, mimo że chwilami jest ciężko, szczególnie widząc jak wiele kobiet przez to wszystko przechodzi.

Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka
c84e6b762ae0e7730048181323f65c0e3b773b0c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-06, 21:59   #4323
anabella55
Raczkowanie

[1=c84e6b762ae0e7730048181 323f65c0e3b773b0c;8688268 5]Anabella gdzie robiłaś badania? Długo czekałaś na wyniki? Ja ostatnio właśnie wysłałam wymaz do laboratorium i czekam na wynik. W grudniu wyszedł mi niski kwas foliowy, a w kwietniu już dwa razy ponad normę. W międzyczasie brałam zwykły kwas foliowy, a teraz przerzuciłam się na formę metylowaną. [/QUOTE]
anteczka90 badania robiłam w laboratorium Diagnostyka z próbki krwi. Czekałam ponad tydzień na wyniki. Kwas foliowy mam w połowie normy. Wizyta w poniedziałek, więc zobaczymy co powie lekarz. Do tego monitoring i działamy.

Edytowane przez anabella55
Czas edycji: 2019-06-06 o 22:04
anabella55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-06, 22:01   #4324
Misty_May
Rozeznanie

A myślicie w ogóle o adopcji?
Misty_May jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 08:17   #4325
Kate94mouse
Raczkowanie

Doskonale Was rozumiem, też często ma takie myśli i chwile zwątpienia i wyobrażam sobie ten moment jak widzę dwie kreski, jak jestem w ciąży i wizyty kontrolne i to wszystko wydaje mi się takie nieosiągalne jakby miało mnie nigdy nie spotkać...

Ja kiedyś jak miałam mega doła to powiedziałam mężowi, ze daje nam 5 lat gdzie to i tak uważam za długi okres czasu i jak się nie uda to będę chciała wystąpić o adopcje. Mój mąż na razie o tym nie myśli bo wierzy, że nam się uda. Ale z tą adopcją to nie taki prosty temat... boję się że przez to ludzie mnie zniszczą psychicznie albo to dzieciątko... patrząc co się teraz dzieje w szkołach i jak myślę przez co by przechodziło, że nigdy nie usłyszę ani ja ani mąż że jest podobne do któregoś z nas i wiele innych sytuacji. Samo dziecko jak dorośnie też może różnie do tego podejść.
Kate94mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 08:20   #4326
gr8ania
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Misty_May Pokaż wiadomość
my nie wykluczamy
Stary 2019-06-07, 09:50   #4327
triss
Wtajemniczenie

Ja kiedyś myślałam o byciu rodzina zastępcza. O adopcji nie myślałam.

Stary 2019-06-07, 16:08   #4328
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kate94mouse Pokaż wiadomość
Ja kiedyś jak miałam mega doła to powiedziałam mężowi, ze daje nam 5 lat gdzie to i tak uważam za długi okres czasu i jak się nie uda to będę chciała wystąpić o adopcje. Mój mąż na razie o tym nie myśli bo wierzy, że nam się uda. Ale z tą adopcją to nie taki prosty temat... boję się że przez to ludzie mnie zniszczą psychicznie albo to dzieciątko... patrząc co się teraz dzieje w szkołach i jak myślę przez co by przechodziło, że nigdy nie usłyszę ani ja ani mąż że jest podobne do któregoś z nas i wiele innych sytuacji. Samo dziecko jak dorośnie też może różnie do tego podejść.
Mam podobne myśli , tylko nie potrafiłam ich ubrać w słowa.
Kiedyś myślałam, że będę chciała adoptować dziecko jeśli nam się nie uda. Staramy się od roku na dzień dziejszy zaczynam tracić nadzieję. Jeśli okaże się ,że nie możemy mieć dziecka - poddam się całkowicie.jeslk mam nie mieć dzieci - nie będę ich miała w ogóle. Z drugiej strony mamy swoje lata i nu wiem czy mając 40 lat będę się brała za adopcje

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 16:24   #4329
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:
My jak narazie nie dopuszczamy do siebie takiej myśli. Jeśli nadal nie będzie nam wychodzić to pewnie jeszcze bardziej szczegółowe badania zrobimy i wtedy będziemy myśleć.
Jak narazie staramy się i wierzymy że w końcu trafimy

Stary 2019-06-07, 17:01   #4330
Kate94mouse
Raczkowanie

We wtorek mam wizytę u endokrynologa więc zrobiłam badania i trochę sie podłamałam bo TSH poszło w górę, mam 3,07, a w lipcu w zeszłym roku było koło 1. I nie wiem co się stało bo cały czas biorę euthyrox N25 a z takim wynikiem na pewno nie zajdę w ciąże . Nie dość ze mało plemników to jeszcze wysokie TSH
Pozostałe:
FT3 - 3,25
FT4 - 1,14
anty - TPO <9

Ale w sumie to by tłumaczyło czemu częściej łapie dola i odczuwam zmęczenie.
Stary 2019-06-07, 17:08   #4331
Konto usunięte

Cytat:
Póki co nie bierzemy tego pod uwagę. Jeśli po kilku latach starań dalej nie będziemy mieć dzieci to na pewno o tym pomyślimy. Obydwoje marzymy o dużej rodzinie więc w takiej sytuacji to byłoby nasze jedyne wyjście.
U nas już po ciąży - dzisiaj się zaczęło... Najprawdopodobniej będziemy zawieszać starania do końca roku, bo podejrzewam, że byłoby za wcześnie zajść w ciążę w czasie najbliższej owulacji. Chyba bym się całkiem załamała po kolejnym poronieniu w tak krótkim czasie... Te dwie straty już strasznie bolą

Stary 2019-06-07, 17:11   #4332
Misty_May
Rozeznanie

[1=c84e6b762ae0e7730048181 323f65c0e3b773b0c;8688512 3]Póki co nie bierzemy tego pod uwagę. Jeśli po kilku latach starań dalej nie będziemy mieć dzieci to na pewno o tym pomyślimy. Obydwoje marzymy o dużej rodzinie więc w takiej sytuacji to byłoby nasze jedyne wyjście.
U nas już po ciąży - dzisiaj się zaczęło... Najprawdopodobniej będziemy zawieszać starania do końca roku, bo podejrzewam, że byłoby za wcześnie zajść w ciążę w czasie najbliższej owulacji. Chyba bym się całkiem załamała po kolejnym poronieniu w tak krótkim czasie... Te dwie straty już strasznie bolą

Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Tulę mocno a pewno odczekaj jeden cykl ale czy więcej to skonsultuj z lekarzem.
Wiem co czujesz. Wiem jak boli. Czas uśmierzy ból zobaczysz.
Stary 2019-06-07, 22:04   #4333
Konto usunięte

Cytat:
Tulę mocno a pewno odczekaj jeden cykl ale czy więcej to skonsultuj z lekarzem.
Wiem co czujesz. Wiem jak boli. Czas uśmierzy ból zobaczysz.
Dziękuję Misty.

Niestety czeka nas dłuższa przerwa ze względu na powrót do Polski. Mieliśmy nadzieję, że w tym albo kolejnym cyklu nam się uda i wtedy na spokojnie mogłabym zjechać w listopadzie i później pobierać stąd macierzyński. A, że nie wyszło to teraz trzeba się wstrzymać, podleczyć, poszukać pracy w Polsce i dopiero wtedy wznowić działania. Teoretycznie mogłabym zostać dłużej, ale już mam dość związku na odległość. Szczególnie w takich dniach jak dzisiaj

Stary 2019-06-08, 07:56   #4334
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kiedyś miałam i czasami dzisiaj jeszcze do tego wracam ale teraz już bardziej pod kątem rodziny zastępczej, a nie jako samej adopcji

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Doskonale Was rozumiem, też często ma takie myśli i chwile zwątpienia i wyobrażam sobie ten moment jak widzę dwie kreski, jak jestem w ciąży i wizyty kontrolne i to wszystko wydaje mi się takie nieosiągalne jakby miało mnie nigdy nie spotkać...

Ja miałabym wylane na to co mówią inni! Nie znają twojej historii, nie wiedzą ile się starałaś i ile wylałaś łez. Czasami ludzi patrzą tylko na swój czubek nosa i uwierz mi, trzeba mieć wylane, bo inaczej zwariujesz. Znajoma nie mogła zajść w ciążę i chcieli z mężem po zejść do in citroen, ale teściowa stwierdziła, że nie "bo co ludzie powiedzą?! Tak z probówki?" No i w końcu nie podeszli. Są sami, z czego teraz w sumie korzystają, ale też czasami narzekają. Także nie słuchaj gadania ludzi, bo to nie ma sensu. Słuchaj siebie i swojego serca

23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-08, 08:21   #4335
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-08, 10:43   #4336
cilium
Raczkowanie

My z mężem rozmawiamy o adopcji, wiemy że gdyby nie udało nam się mieć swojego dziecka to bylibyśmy gotowi spróbować. Myślę, że najpierw wypróbowalibyśmy inseminacji itp. ale adopcję bierzemy pod uwagę, chociaż wiemy że moze być długa droga do tego.

Póki co staramy się, mój ginekolog mówi że skoro raz byłam w ciąży to póki co nie ma przesłanek aby mówić o niepłodności, zobaczymy co bedzie

Cudownego weekendu! :-*

cilium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-08, 11:03   #4337
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cilium Pokaż wiadomość
My z mężem rozmawiamy o adopcji, wiemy że gdyby nie udało nam się mieć swojego dziecka to bylibyśmy gotowi spróbować. Myślę, że najpierw wypróbowalibyśmy inseminacji itp. ale adopcję bierzemy pod uwagę, chociaż wiemy że moze być długa droga do tego.

Póki co staramy się, mój ginekolog mówi że skoro raz byłam w ciąży to póki co nie ma przesłanek aby mówić o niepłodności, zobaczymy co bedzie

Cudownego weekendu! :-*

U nas podobnie
Stary 2019-06-08, 13:30   #4338
AnnaLenna
Zadomowienie

A u mnie rok starań i nic. Za dwa tygodnie okres a później hsg. Zaczynam się bać nie samego badania ...a wyniku. Mam dziwne przeczucia i nie są one dobre.

Ostatnio zaczynam nawet myśleć jak może wyglądać nasze życie jeśli się okaże , że nie możemy mieć dziecka
Co do adopcji to nie myślę już o tym ( wcześniej myślałam ) ma już 36 lat i nie wiem czy chciałabym się podjąć i ok 40 adoptować dziecko ...może być ciężko tzn uważam , że już będę za stara. Do 40 planuje starać się o dziecko a później już nie .

AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-08, 18:13   #4339
Ka_ma 888
Rozeznanie

Dzień dobry laski.
Przyznam szczerze; że nie wiem co się u Was dzieje, nie jestem w stanie doczytać.
Tak jak wczesniej pisałam mój husbend ma żylaki powrózka nasiennego, w naszej okolicy próbowałam zapisać go na zabieg i się okazało, że około roku czekania na to wszystko
Zalamalam sie troche bo to oznacza, że kobiec naszych staran o rodzeństwo dla naszego syna
Czy jest któraś z woj. dolnośląskiego lub lubuskiego i może coś na ten temat mi poradzić.
Buziaki fruziaki Miłego weekendu życzę

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
A u mnie rok starań i nic. Za dwa tygodnie okres a później hsg. Zaczynam się bać nie samego badania ...a wyniku. Mam dziwne przeczucia i nie są one dobre.

Ostatnio zaczynam nawet myśleć jak może wyglądać nasze życie jeśli się okaże , że nie możemy mieć dziecka
Co do adopcji to nie myślę już o tym ( wcześniej myślałam ) ma już 36 lat i nie wiem czy chciałabym się podjąć i ok 40 adoptować dziecko ...może być ciężko tzn uważam , że już będę za stara. Do 40 planuje starać się o dziecko a później już nie .

Trzymam cały czas kciuki za ciebie Anna

Ka_ma 888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-09, 08:00   #4340
gr8ania
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-06-09, 10:30   #4341
Andzia252525
Raczkowanie

Dzień dobry

Stary 2019-06-09, 10:43   #4342
Kate94mouse
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2019- część II

[QUOTE=Ka_ma 888;86887675]Dzień dobry laski.
Przyznam szczerze; że nie wiem co się u Was dzieje, nie jestem w stanie doczytać.
Tak jak wczesniej pisałam mój husbend ma żylaki powrózka nasiennego, w naszej okolicy próbowałam zapisać go na zabieg i się okazało, że około roku czekania na to wszystko
Zalamalam sie troche bo to oznacza, że kobiec naszych staran o rodzeństwo dla naszego syna
Czy jest któraś z woj. dolnośląskiego lub lubuskiego i może coś na ten temat mi poradzić.

Kama , ja jescze 4 miesiące temu mieszkałam w województwie dolnośląskim mój mąż także ale oboje pracujemy w Wielkopolsce bo mieszkaliśmy na pograniczu województw. Obecnie sie przeprowadziliśmy do wielkopolski ale u urologa byliśmy w województwie dolnośląskim bo dobry lekarz i nadal mamy blisko. No i okazało się, że mąż też ma żylaki powrózka nasiennego na lewym jądrze i lekarz powiedział ze mu wykonana zabieg laparoskopowo w szpitalu w Lesznie ( bo tam pracuje ) i mówił mu o sierpniu tego roku, dokładnego terminu nie znamy jeszcze, czekamy na informacje od niego. A na wizycie byliśmy 3 czerwca.
Stary 2019-06-09, 11:47   #4343
Ka_ma 888
Rozeznanie

[QUOTE=Kate94mouse;8688910 8]
Cytat:
Napisane przez Ka_ma 888 Pokaż wiadomość
Dzień dobry laski.

Kama , ja jescze 4 miesiące temu mieszkałam w województwie dolnośląskim mój mąż także ale oboje pracujemy w Wielkopolsce bo mieszkaliśmy na pograniczu województw. Obecnie sie przeprowadziliśmy do wielkopolski ale u urologa byliśmy w województwie dolnośląskim bo dobry lekarz i nadal mamy blisko. No i okazało się, że mąż też ma żylaki powrózka nasiennego na lewym jądrze i lekarz powiedział ze mu wykonana zabieg laparoskopowo w szpitalu w Lesznie ( bo tam pracuje ) i mówił mu o sierpniu tego roku, dokładnego terminu nie znamy jeszcze, czekamy na informacje od niego. A na wizycie byliśmy 3 czerwca.
Kate napisalam priv

Ka_ma 888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-09, 12:18   #4344
Misty_May
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
U mnie nadszedł ten czas kiedy należy się pogodzić z pewnymi faktami. I ja się już pogodziłam z tym że mój syn będzie jedynakiem. Trochę to trwało ale zdałam sobie sprawę z tego jak bardzo mnie te starania niszczyły. Dotrwam do lipca ze staraniami tak jak miało być ale jestem już całkowicie pogodzona z sytuacją. Jest smutek ale już taki blady jak przez mgłę. Wiem już też jak dużo szczęścia miałam że mam choć jedno dziecko. Staram się czerpać każda chwilę z nim. Taka kolej rzeczy po prostu.
Stary 2019-06-09, 12:30   #4345
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
U mnie nadszedł ten czas kiedy należy się pogodzić z pewnymi faktami. I ja się już pogodziłam z tym że mój syn będzie jedynakiem. Trochę to trwało ale zdałam sobie sprawę z tego jak bardzo mnie te starania niszczyły. Dotrwam do lipca ze staraniami tak jak miało być ale jestem już całkowicie pogodzona z sytuacją. Jest smutek ale już taki blady jak przez mgłę. Wiem już też jak dużo szczęścia miałam że mam choć jedno dziecko. Staram się czerpać każda chwilę z nim. Taka kolej rzeczy po prostu.
A co z wizytą? Nadal się wybierasz sprawdzić owulacja?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
A co z wizytą? Będziesz sprawdzać ta owulacji?

Stary 2019-06-09, 12:36   #4346
Kate94mouse
Raczkowanie

[QUOTE=Ka_ma 888;86889290]
Cytat:
Kate napisalam priv

Odpisałam, sprawdź czy doszło ��
Stary 2019-06-09, 12:46   #4347
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andzia252525 Pokaż wiadomość
A co z wizytą? Nadal się wybierasz sprawdzić owulacja?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

A co z wizytą? Będziesz sprawdzać ta owulacji?

Tak pójdę choć to nic nie zmieni owulacje są wszystko teoretycznie w porządku. Zapytam o zmianę dupka tak jak w planie do lipca potem koniec
Stary 2019-06-09, 13:12   #4348
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:
Tak pójdę choć to nic nie zmieni owulacje są wszystko teoretycznie w porządku. Zapytam o zmianę dupka tak jak w planie do lipca potem koniec
Mam nadzieję że i tak uda wam się do tego lipca, trzymam mocno kciuki! Czasem takie postanowienie że to koniec starań tak odblokuje Ci psychikę, że się nawet nie spodziewasz A wam się uda. I tego wam życzę

Stary 2019-06-09, 14:24   #4349
kami_165
Zadomowienie

Witam

Właśnie się dowiedziałam że bratowej wyszedł pozytywny test i czeka na lekarza. Strzał w samo serce, łzy w sekundzie w oczach. Bałam się tego momentu bo są świeżo po ślubie i mogliśmy się spodziewać. Udało im się w 1 miesiącu starań . Życzę im jak najlepiej bo to naprawdę dobrzy ludzie, ale naprawdę ciężko mi jest i będzie jeszcze gorzej. A myślałam że już lepiej sobie radzę i że zaczynam normalnie żyć, a nie tylko staraniami. Czekam na wieczór żeby sobie poplakac w spokoju. Miłego dnia dziewczyny

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Starania niszczą bardzo, mam nadzieję że jeżeli się nie uda, to uda mi się z tym po części pogodzić. Chociaż pytałam koleżankę, też ma jedno dziecko i więcej nie będzie mieć czy można się pogodzić z sytuacją. A ona odp że już zawsze będzie uczucie niespelnienia, przynajmniej u niej. Wcale mi nie pomogła

Stary 2019-06-09, 15:07   #4350
fiolek_31
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Misty a nóż właśnie gdy całkiem odpuścicie właśnie się uda, tego Ci życzę choć mam i tak nadzieję, że do tego lipca pojawia się dwie kreski

fiolek_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości