|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cytat:
Najśmieszniejsze jest to, że czuję się teraz jak w ciąży, a to dopiero połowa cyklu xD Chyba te upały tak na mnie działają ![]() Chyba dam sobie spokój z tymi testami. Ten miesiąc zrobię na żywioł a ewentualnie od następnego porządnie się za to wezmę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nie umiem przestać Was czytać.. U mnie trochę zmian.. może za jakiś czas wrócimy do starań.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś teoretycznie pierwszy dzień @ . Z racji tego , że jeszcze się nie pijawila , objawów brak ...a za rogiem długi weekend - postanowiłam zrobić test ciążowy. Pole w miejscu kreski testowej jeszcze nigdy nie było aż tak białe tak więc nici jak zwykle. Teraz poważnie mysle , że na chyba nigdy nie zajdę w ciaze. Dla mnie to takie oczywiste jak robię test , że będzie on negatywny. No cóż ...więc takim akcentem zaczynam dzień Miłego Dnia Kochane !! Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() AnnaLenna- ja to się nawet złapałam ostatnio w rossmanie na mysli: nieee, tego testu nie biore(I tu firma x), bo ostatnio wyszedł negatywny🤣🤣 Może za wcześnie jeszcze, mierzysz temperaturę cały czas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz też straciłam nadzieję. Byłam na krwi dzisiaj i była kobieta w zaawansowanej ciąży, a ja sobie pomyślałam: jak ona to zrobiła? I sama w duchu się uśmiechnęłam. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie @ jutro powinna być, chociaż nie zdziwię się jeśli przyjdzie dziś (nie obraziłabym się, bo cycki mi wybuchną zaraz...)
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co mam zamiar wykorzystać długi weekend [1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;86917819]Kochana. Ja nawet nie robiłam testu. 29 dzień cyklu i z rana @ przyszła. Popłakałam się. No co mam zrobić. Na 26 czerwca przesunęłam hsg. Badam się dalej. Tylko to mi pozostało. Teraz też straciłam nadzieję. Byłam na krwi dzisiaj i była kobieta w zaawansowanej ciąży, a ja sobie pomyślałam: jak ona to zrobiła? I sama w duchu się uśmiechnęłam. Pozdrawiam.[/QUOTE]Ja czekam na pierwszy dzień @ a wtedy muszę zadzwonić do szpitala i umówić się na hsg. Tak więc jak dobrze pójdzie to w następnym tygodniu będę miała badanie , które mam nadzieję coś wyjasni. Co ja gadam ?! Jak dobrze pójdzie to nie będę musiała tam dzwonić. A co do temperatury...tak mierze . Od wczoraj spada. Nie spadła co prawda do temop z przed owulacji ale i nie rośnie Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
A ja nic nie mierze cisza totalna. Teraz wiem że moje objawy były po duphastonie. Po prostu nienaturalnie podnosiłam poziom do takiego który jest w ciąży tylko ja w ciąży nie byłam. Dlatego teraz nic się nie dzieje.
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam tylko napisać że jestem
kibicuje wam codziennie i czekam na moją kolej pewnie za miesiąc będzie mnie więcej jak już się zacznie szaleństwo testów czekania do owu i szukanie objawów ciążowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4513 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie dziś wkurzają ludzie ciągle pytają co ja taka zmęczona niewyspana. A bo tak i już ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No w sumie mam jeszcze zaparcia A nigdy takich nie miałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Mnie niestety zaczyna boleć brzuch jak na @. Powinien przyjść za 3 dni, no zobaczymy.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4517 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie u mnie też jakieś zagrzanie wody. Stopy mi tak spuchły że aż ciężko chodzić :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do @ jeszcze 8 dni.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
U mnie @ wciąż nie ma. Niby dziś jest ten dzień ale ja zawsze z zegarkiem w ręku dostaję rano. Mało tego złapał mnie okropny skurcz w pracy. Dopiero doczłapałam się do domu i próbuje się jakoś rozluźnić.
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Testujesz za 6 dni? Czy wcześniej albo jak się opozni?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry ależ mi się dłuży każdy dzień jak ślimak nie mam żadnych nadziei na ten cykl już samo to że się w ogóle nie uda i nie skończy się źle będzie sukcesem a jednak wszystko w zawieszeniu. W sobotę urodziny syna. Kolejne gdy będę patrzeć na rodziny z dwójką dzieci z zazdrością. Nawet na spacerze na ulicy wszędzie widzę rodzeństwa
gdyby tak przestać chcieć ? Tak bym chciała odpuścić bo kolejne miesiące życia przelatują mi przez palce a ja gonię jak głupia za czymś czego najwyraźniej po prostu mieć nie mogę. Walczę z jakimś niewidzialnym wrogiem i się wykańczam przy tym. Głupia baba ze mnie. Naprawdę czuję że jestem żałosna w tym wszystkim. Patrzę na te wszystkie matki rodzenstw i zawsze ta sama myśl od niej też jestem gorsza. Gdybym umiała wyłączyć to i cieszyć się tym co mam. A ja nawet patrząc na syna czuje ból że nie mogę mu dać rodzeństwa. A on tak by chciał. I wiem że to głupie i najgorsze co mogę zrobić ale nie umiem się pozbyć tych emocji tego żalu smutku. I za każdym nieudanym miesiącem rana się otwiera. Nie da się tak żyć.
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wszystko co piszesz ...podobne emocje towarzyszą także dla mnie. To jest jak najbardziej normalna reakcja. Z tą różnicą , że my staramy się o pierwsze dziecko. Mam 35 lat , rok bezskutecznych starań, zegar tyka a ja dziś rano dostałam @. Wciąż próbuje zagłuszyć uczucie rozpaczy. Widzę dookoła kobiety z dziećmi , przez ten rok kilka moich koleżanek już urodziło, co chwilę któraś zachodzi w ciążę. ...co ze mną jest nie tak ? Czy jestem jakaś wybrakowana , że nie mogę mieć tego dziecka? Dlaczego ja? Tysiące pytań bez odpowiedzi.... Nie uważam , że kobieta z jednym dzieckiem może być w "lepszej" sytuacji jak ja , która nie mogę mieć w ogóle dziecka. Tu mogą być trochę inne emocje....ale żal, rozgoryczenie, bezsilnośc również są mi znane jak Bóg mi da chociaż jedno w tym wieku to będę przeszczęśliwa. Każda z nas jest na innym etapie życia Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnaLenna Czas edycji: 2019-06-20 o 08:10 |
|
|
|
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz teraz co na hsg wyjdzie. Może idźcie do jakiejś kliniki żeby was kompleksowo poprowadzili Może in vitro? Ja nie mam już pomysłu na siebie. In vitro za drogie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A in vitro ...ciężki temat. Myślałam o tym przez chwilę , nie wiem czy bym się zdecydowala. Ale to jest sprawa indywidualna i każdy ma prawo do swojego zdania na ten temat Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
AnnaLenna przykro mi. Mam nadzieję że kolejne badania coś wniosą. Hsg, może laparoskopia? Badań jest dużo. Poczytaj może wątek dr Przybycienia. Czasem można podpatrzeć jakieś badania.
Misty trzymaj się. Powiem tak. Wierzę, że skoro udało się z synem to uda się znowu. Zachodzisz w ciążę. Więc nie wiem czemu teraz miałoby się nie udać. Pamiętaj ze zdrowa para ma 20% szans na ciążę w dni płodne. To po prostu statystyka. Może się nie udawać 6,7,8 razy. Ale w końcu się uda. Wiem, że to może żadne pocieszenie dla ciebie ale na prawdę skoro udało się wcześniej teraz też się uda, ja w to wierzę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tobie Życzę tego samegoAnna Lena to bardzo trudny temat jak czytam prze co trzeba przejść to aż można zwątpić. Jedynie co mnie przekonuje to moja koleżanka po in vitro ma cudowne bliźniaczki. Dla niej to była jedyna szansa. Kilka lat i dziesiątki tysięcy złotych ale w końcu dopięła swego. Dobrze że możemy się tu wygadać to pomaga ,
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śluz mam tak piękny, że aż miło. Coś czuję że te moje testy nie są ok... Coś już powinny pokazywać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

tak więc nici jak zwykle. Teraz poważnie mysle , że na chyba nigdy nie zajdę w ciaze. Dla mnie to takie oczywiste jak robię test , że będzie on negatywny. 

pewnie za miesiąc będzie mnie więcej jak już się zacznie szaleństwo testów czekania do owu i szukanie objawów ciążowych 

gdyby tak przestać chcieć ? Tak bym chciała odpuścić bo kolejne miesiące życia przelatują mi przez palce a ja gonię jak głupia za czymś czego najwyraźniej po prostu mieć nie mogę. Walczę z jakimś niewidzialnym wrogiem i się wykańczam przy tym. Głupia baba ze mnie. Naprawdę czuję że jestem żałosna w tym wszystkim. Patrzę na te wszystkie matki rodzenstw i zawsze ta sama myśl od niej też jestem gorsza. Gdybym umiała wyłączyć to i cieszyć się tym co mam. A ja nawet patrząc na syna czuje ból że nie mogę mu dać rodzeństwa. A on tak by chciał. I wiem że to głupie i najgorsze co mogę zrobić ale nie umiem się pozbyć tych emocji tego żalu smutku. I za każdym nieudanym miesiącem rana się otwiera. Nie da się tak żyć.
jak Bóg mi da chociaż jedno w tym wieku to będę przeszczęśliwa. Każda z nas jest na innym etapie życia
Tobie Życzę tego samego