Staraczki 2019- część 2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-18, 22:00   #4501
kiperka
Rozeznanie

GG do kiperka Send a message via Skype™ to kiperka
Dot.: Staraczki 2019- część 2

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie tak coś zastanowiło jak już rano pisałaś że test owu zrobiony. W sumie dziwne że w instrukcji tak napisali, bo ja zawsze czytałam że stężenie tego hormonu LH jest wyższe wieczorem i wtedy łatwiej wyłapać ten pik. Najważniejsze, że szybko do tego doszliśmy i teraz będzie już prawidłowo pokazywał

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zrobiłam. Cień cienia... Od dzisiaj jest już śluz plodny.
Najśmieszniejsze jest to, że czuję się teraz jak w ciąży, a to dopiero połowa cyklu xD

Chyba te upały tak na mnie działają
Chyba dam sobie spokój z tymi testami. Ten miesiąc zrobię na żywioł a ewentualnie od następnego porządnie się za to wezmę

kiperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 22:36   #4502
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiperka Pokaż wiadomość
Zrobiłam. Cień cienia... Od dzisiaj jest już śluz plodny.
Najśmieszniejsze jest to, że czuję się teraz jak w ciąży, a to dopiero połowa cyklu xD

Chyba te upały tak na mnie działają
Chyba dam sobie spokój z tymi testami. Ten miesiąc zrobię na żywioł a ewentualnie od następnego porządnie się za to wezmę

Na koncu dni plodnych powinny być tłuste kreski owu

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 23:14   #4503
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Ja robiłam o 22 przed samym spaniem po 3 h nie picia i pokazywały idealnie

W tym momencie nasuwa mi się pytanie: jak niby mam wytrzymać 3 godz bez picia?? Ja to pije mega duże ilości wody..
Cytat:
Napisane przez fiolek_31 Pokaż wiadomość
Podobno może..kiedyś o tym czytałam,że hormon LH i beta hcg są bardzo zblizone budowa i test owu przed @ może się "pomylić" i wykryć beta hcg który jest tak podobny do hormonu LH.Ale wiem też sama po sobie że pozytywy test wcale ciąży nie musi oznaczać

Czytałam gdzieś, że test owu w ciąży zawsze wychodzi pozytywny, ale nie zawsze wskazuje na ciążę..

No nie umiem przestać Was czytać..
U mnie trochę zmian.. może za jakiś czas wrócimy do starań..

gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 07:08   #4504
AnnaLenna
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziś teoretycznie pierwszy dzień @ . Z racji tego , że jeszcze się nie pijawila , objawów brak ...a za rogiem długi weekend - postanowiłam zrobić test ciążowy. Pole w miejscu kreski testowej jeszcze nigdy nie było aż tak białe tak więc nici jak zwykle. Teraz poważnie mysle , że na chyba nigdy nie zajdę w ciaze. Dla mnie to takie oczywiste jak robię test , że będzie on negatywny.
No cóż ...więc takim akcentem zaczynam dzień
Miłego Dnia Kochane !!

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 07:16   #4505
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry
AnnaLenna- ja to się nawet złapałam ostatnio w rossmanie na mysli: nieee, tego testu nie biore(I tu firma x), bo ostatnio wyszedł negatywny🤣🤣
Może za wcześnie jeszcze, mierzysz temperaturę cały czas?

Stary 2019-06-19, 09:03   #4506
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś teoretycznie pierwszy dzień @ . Z racji tego , że jeszcze się nie pijawila , objawów brak ...a za rogiem długi weekend - postanowiłam zrobić test ciążowy. Pole w miejscu kreski testowej jeszcze nigdy nie było aż tak białe tak więc nici jak zwykle. Teraz poważnie mysle , że na chyba nigdy nie zajdę w ciaze. Dla mnie to takie oczywiste jak robię test , że będzie on negatywny.
No cóż ...więc takim akcentem zaczynam dzień
Miłego Dnia Kochane !!

Kochana. Ja nawet nie robiłam testu. 29 dzień cyklu i z rana @ przyszła. Popłakałam się. No co mam zrobić. Na 26 czerwca przesunęłam hsg. Badam się dalej. Tylko to mi pozostało.
Teraz też straciłam nadzieję. Byłam na krwi dzisiaj i była kobieta w zaawansowanej ciąży, a ja sobie pomyślałam: jak ona to zrobiła? I sama w duchu się uśmiechnęłam. Pozdrawiam.
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 09:06   #4507
gr8ania
Zakorzenienie

dzień dobry

u mnie @ jutro powinna być, chociaż nie zdziwię się jeśli przyjdzie dziś (nie obraziłabym się, bo cycki mi wybuchną zaraz...)
Stary 2019-06-19, 09:59   #4508
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
AnnaLenna- ja to się nawet złapałam ostatnio w rossmanie na mysli: nieee, tego testu nie biore(I tu firma x), bo ostatnio wyszedł negatywny
Może za wcześnie jeszcze, mierzysz temperaturę cały czas?

Hmm pewnie złe testy mam
Póki co mam zamiar wykorzystać długi weekend [1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;86917819]Kochana. Ja nawet nie robiłam testu. 29 dzień cyklu i z rana @ przyszła. Popłakałam się. No co mam zrobić. Na 26 czerwca przesunęłam hsg. Badam się dalej. Tylko to mi pozostało.
Teraz też straciłam nadzieję. Byłam na krwi dzisiaj i była kobieta w zaawansowanej ciąży, a ja sobie pomyślałam: jak ona to zrobiła? I sama w duchu się uśmiechnęłam. Pozdrawiam.[/QUOTE]Ja czekam na pierwszy dzień @ a wtedy muszę zadzwonić do szpitala i umówić się na hsg. Tak więc jak dobrze pójdzie to w następnym tygodniu będę miała badanie , które mam nadzieję coś wyjasni. Co ja gadam ?! Jak dobrze pójdzie to nie będę musiała tam dzwonić.

A co do temperatury...tak mierze . Od wczoraj spada. Nie spadła co prawda do temop z przed owulacji ale i nie rośnie

Stary 2019-06-19, 10:22   #4509
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

Cytat:
Hmm pewnie złe testy mam
Póki co mam zamiar wykorzystać długi weekend Ja czekam na pierwszy dzień @ a wtedy muszę zadzwonić do szpitala i umówić się na hsg. Tak więc jak dobrze pójdzie to w następnym tygodniu będę miała badanie , które mam nadzieję coś wyjasni. Co ja gadam ?! Jak dobrze pójdzie to nie będę musiała tam dzwonić.

A co do temperatury...tak mierze . Od wczoraj spada. Nie spadła co prawda do temop z przed owulacji ale i nie rośnie

Dokładnie. Też myślałam, że nie będę musiała jeździć i robić hsg, a jednak muszę. Miałam mieć 3 lipca, a będę mieć 26 czerwca. Narazie plamienie różowawe.
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 10:26   #4510
Misty_May
Rozeznanie

A ja nic nie mierze cisza totalna. Teraz wiem że moje objawy były po duphastonie. Po prostu nienaturalnie podnosiłam poziom do takiego który jest w ciąży tylko ja w ciąży nie byłam. Dlatego teraz nic się nie dzieje.
Misty_May jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 14:38   #4511
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misty_May Pokaż wiadomość
A ja nic nie mierze cisza totalna. Teraz wiem że moje objawy były po duphastonie. Po prostu nienaturalnie podnosiłam poziom do takiego który jest w ciąży tylko ja w ciąży nie byłam. Dlatego teraz nic się nie dzieje.
Brak objawów też może być objawem

Stary 2019-06-19, 14:47   #4512
triss
Wtajemniczenie

Chciałam tylko napisać że jestem kibicuje wam codziennie i czekam na moją kolej pewnie za miesiąc będzie mnie więcej jak już się zacznie szaleństwo testów czekania do owu i szukanie objawów ciążowych

Stary 2019-06-19, 15:28   #4513
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
Chciałam tylko napisać że jestem kibicuje wam codziennie i czekam na moją kolej pewnie za miesiąc będzie mnie więcej jak już się zacznie szaleństwo testów czekania do owu i szukanie objawów ciążowych

A miałam cię dziś wywoływać
A mnie dziś wkurzają ludzie ciągle pytają co ja taka zmęczona niewyspana. A bo tak i już

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Brak objawów objawem braku ciąży
Stary 2019-06-19, 15:29   #4514
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:

Ja po za szybko bolacymi i pełnymi piersiami też brak objawów..
No w sumie mam jeszcze zaparcia A nigdy takich nie miałam

Andzia252525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 15:34   #4515
Lilith94
Raczkowanie

Mnie niestety zaczyna boleć brzuch jak na @. Powinien przyjść za 3 dni, no zobaczymy.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
Lilith94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-19, 16:03   #4516
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andzia252525 Pokaż wiadomość
Ja po za szybko bolacymi i pełnymi piersiami też brak objawów..
No w sumie mam jeszcze zaparcia A nigdy takich nie miałam

Zaparcia mogą być od upałów woda zatrzymuje się w organiźmie. Pij dużo wody.
Stary 2019-06-19, 16:35   #4517
triss
Wtajemniczenie

No właśnie u mnie też jakieś zagrzanie wody. Stopy mi tak spuchły że aż ciężko chodzić :/

Stary 2019-06-19, 16:46   #4518
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:
Zaparcia mogą być od upałów woda zatrzymuje się w organiźmie. Pij dużo wody.
Staram się, ale może faktycznie masz rację że to od tego..
Do @ jeszcze 8 dni..

Stary 2019-06-19, 16:52   #4519
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Staram się, ale może faktycznie masz rację że to od tego..
Do @ jeszcze 8 dni..

U mnie 6
Stary 2019-06-19, 16:53   #4520
AnnaLenna
Zadomowienie

U mnie @ wciąż nie ma. Niby dziś jest ten dzień ale ja zawsze z zegarkiem w ręku dostaję rano. Mało tego złapał mnie okropny skurcz w pracy. Dopiero doczłapałam się do domu i próbuje się jakoś rozluźnić.

Stary 2019-06-19, 17:14   #4521
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
U mnie @ wciąż nie ma. Niby dziś jest ten dzień ale ja zawsze z zegarkiem w ręku dostaję rano. Mało tego złapał mnie okropny skurcz w pracy. Dopiero doczłapałam się do domu i próbuje się jakoś rozluźnić.

To bardzo dobrze wróży że nie ma @
Stary 2019-06-19, 17:25   #4522
Andzia252525
Raczkowanie

Cytat:
U mnie 6
Testujesz za 6 dni? Czy wcześniej albo jak się opozni?

Stary 2019-06-19, 17:53   #4523
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Testujesz za 6 dni? Czy wcześniej albo jak się opozni?

Zobaczymy
Stary 2019-06-20, 07:48   #4524
Misty_May
Rozeznanie

Dzień dobry ależ mi się dłuży każdy dzień jak ślimak nie mam żadnych nadziei na ten cykl już samo to że się w ogóle nie uda i nie skończy się źle będzie sukcesem a jednak wszystko w zawieszeniu. W sobotę urodziny syna. Kolejne gdy będę patrzeć na rodziny z dwójką dzieci z zazdrością. Nawet na spacerze na ulicy wszędzie widzę rodzeństwa gdyby tak przestać chcieć ? Tak bym chciała odpuścić bo kolejne miesiące życia przelatują mi przez palce a ja gonię jak głupia za czymś czego najwyraźniej po prostu mieć nie mogę. Walczę z jakimś niewidzialnym wrogiem i się wykańczam przy tym. Głupia baba ze mnie. Naprawdę czuję że jestem żałosna w tym wszystkim. Patrzę na te wszystkie matki rodzenstw i zawsze ta sama myśl od niej też jestem gorsza. Gdybym umiała wyłączyć to i cieszyć się tym co mam. A ja nawet patrząc na syna czuje ból że nie mogę mu dać rodzeństwa. A on tak by chciał. I wiem że to głupie i najgorsze co mogę zrobić ale nie umiem się pozbyć tych emocji tego żalu smutku. I za każdym nieudanym miesiącem rana się otwiera. Nie da się tak żyć.
Stary 2019-06-20, 08:05   #4525
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry ależ mi się dłuży każdy dzień jak ślimak nie mam żadnych nadziei na ten cykl już samo to że się w ogóle nie uda i nie skończy się źle będzie sukcesem a jednak wszystko w zawieszeniu. W sobotę urodziny syna. Kolejne gdy będę patrzeć na rodziny z dwójką dzieci z zazdrością. Nawet na spacerze na ulicy wszędzie widzę rodzeństwa gdyby tak przestać chcieć ? Tak bym chciała odpuścić bo kolejne miesiące życia przelatują mi przez palce a ja gonię jak głupia za czymś czego najwyraźniej po prostu mieć nie mogę. Walczę z jakimś niewidzialnym wrogiem i się wykańczam przy tym. Głupia baba ze mnie. Naprawdę czuję że jestem żałosna w tym wszystkim. Patrzę na te wszystkie matki rodzenstw i zawsze ta sama myśl od niej też jestem gorsza. Gdybym umiała wyłączyć to i cieszyć się tym co mam. A ja nawet patrząc na syna czuje ból że nie mogę mu dać rodzeństwa. A on tak by chciał. I wiem że to głupie i najgorsze co mogę zrobić ale nie umiem się pozbyć tych emocji tego żalu smutku. I za każdym nieudanym miesiącem rana się otwiera. Nie da się tak żyć.
Dzień.dobry
To wszystko co piszesz ...podobne emocje towarzyszą także dla mnie. To jest jak najbardziej normalna reakcja. Z tą różnicą , że my staramy się o pierwsze dziecko. Mam 35 lat , rok bezskutecznych starań, zegar tyka a ja dziś rano dostałam @. Wciąż próbuje zagłuszyć uczucie rozpaczy. Widzę dookoła kobiety z dziećmi , przez ten rok kilka moich koleżanek już urodziło, co chwilę któraś zachodzi w ciążę. ...co ze mną jest nie tak ? Czy jestem jakaś wybrakowana , że nie mogę mieć tego dziecka? Dlaczego ja? Tysiące pytań bez odpowiedzi....
Nie uważam , że kobieta z jednym dzieckiem może być w "lepszej" sytuacji jak ja , która nie mogę mieć w ogóle dziecka. Tu mogą być trochę inne emocje....ale żal, rozgoryczenie, bezsilnośc również są mi znane jak Bóg mi da chociaż jedno w tym wieku to będę przeszczęśliwa. Każda z nas jest na innym etapie życia

Edytowane przez AnnaLenna
Czas edycji: 2019-06-20 o 08:10
Stary 2019-06-20, 08:17   #4526
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Dzień.dobry
To wszystko co piszesz ...podobne emocje towarzyszą także dla mnie. To jest jak najbardziej normalna reakcja. Z tą różnicą , że my staramy się o pierwsze dziecko. Mam 35 lat , rok bezskutecznych starań, zegar tyka a ja dziś rano dostałam @. Wciąż próbuje zagłuszyć uczucie rozpaczy. Widzę dookoła kobiety z dziećmi , przez ten rok kilka moich koleżanek już urodziło, co chwilę któraś zachodzi w ciążę. ...co ze mną jest nie tak ? Czy jestem jakaś wybrakowana , że nie mogę mieć tego dziecka? Dlaczego ja? Tysiące pytań bez odpowiedzi....
Nie uważam , że kobieta z jednym dzieckiem może być w "lepszej" sytuacji jak ja , która nie mogę mieć w ogóle dziecka. Tu mogą być trochę inne emocje....ale żal, rozgoryczenie, bezsilnośc również są mi znane jak Bóg mi da chociaż jedno w tym wieku to będę przeszczęśliwa. Każda z nas jest na innym etapie życia

Bardzo mi przykro że @ przyszła Najgorsze że obie nie znamy przyczyny. Ja myślałam że skoro jedno mam to będę mniej się stresować tymi staraniami a tu dupa.
Zobaczysz teraz co na hsg wyjdzie. Może idźcie do jakiejś kliniki żeby was kompleksowo poprowadzili Może in vitro?
Ja nie mam już pomysłu na siebie. In vitro za drogie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy
Stary 2019-06-20, 08:23   #4527
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi przykro że @ przyszła Najgorsze że obie nie znamy przyczyny. Ja myślałam że skoro jedno mam to będę mniej się stresować tymi staraniami a tu dupa.
Zobaczysz teraz co na hsg wyjdzie. Może idźcie do jakiejś kliniki żeby was kompleksowo poprowadzili Może in vitro?
Ja nie mam już pomysłu na siebie. In vitro za drogie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy
Po hsg mój ginekolog zadecyduje co dalej . Już rozmawiałam z nim o klinice leczenia niepodległości.
A in vitro ...ciężki temat. Myślałam o tym przez chwilę , nie wiem czy bym się zdecydowala. Ale to jest sprawa indywidualna i każdy ma prawo do swojego zdania na ten temat

Stary 2019-06-20, 08:26   #4528
triss
Wtajemniczenie

AnnaLenna przykro mi. Mam nadzieję że kolejne badania coś wniosą. Hsg, może laparoskopia? Badań jest dużo. Poczytaj może wątek dr Przybycienia. Czasem można podpatrzeć jakieś badania.
Misty trzymaj się. Powiem tak. Wierzę, że skoro udało się z synem to uda się znowu. Zachodzisz w ciążę. Więc nie wiem czemu teraz miałoby się nie udać. Pamiętaj ze zdrowa para ma 20% szans na ciążę w dni płodne. To po prostu statystyka. Może się nie udawać 6,7,8 razy. Ale w końcu się uda. Wiem, że to może żadne pocieszenie dla ciebie ale na prawdę skoro udało się wcześniej teraz też się uda, ja w to wierzę!

Stary 2019-06-20, 09:06   #4529
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
AnnaLenna przykro mi. Mam nadzieję że kolejne badania coś wniosą. Hsg, może laparoskopia? Badań jest dużo. Poczytaj może wątek dr Przybycienia. Czasem można podpatrzeć jakieś badania.
Misty trzymaj się. Powiem tak. Wierzę, że skoro udało się z synem to uda się znowu. Zachodzisz w ciążę. Więc nie wiem czemu teraz miałoby się nie udać. Pamiętaj ze zdrowa para ma 20% szans na ciążę w dni płodne. To po prostu statystyka. Może się nie udawać 6,7,8 razy. Ale w końcu się uda. Wiem, że to może żadne pocieszenie dla ciebie ale na prawdę skoro udało się wcześniej teraz też się uda, ja w to wierzę!

Dziękuję to ogromne pocieszenie też się tego trzymam i wierze że skoro się udawało to się uda znów kwestia statystyki Tobie Życzę tego samego
Anna Lena to bardzo trudny temat jak czytam prze co trzeba przejść to aż można zwątpić. Jedynie co mnie przekonuje to moja koleżanka po in vitro ma cudowne bliźniaczki. Dla niej to była jedyna szansa. Kilka lat i dziesiątki tysięcy złotych ale w końcu dopięła swego.
Dobrze że możemy się tu wygadać to pomaga ,
Stary 2019-06-20, 10:54   #4530
kiperka
Rozeznanie

GG do kiperka Send a message via Skype™ to kiperka

Cytat:
Na koncu dni plodnych powinny być tłuste kreski owu

Oczywiście wczoraj się nie powstrzymałam i wieczorem zrobiłam test. Biało aż razi.

Śluz mam tak piękny, że aż miło.

Coś czuję że te moje testy nie są ok... Coś już powinny pokazywać...

kiperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości