|
|
#4411 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Dzisiaj przyjedzie nowa lodówka, więc zaczynam mrozić mleko. Dziewczyny jakie herbatki pijecie na wspomaganie laktacji? Chciałabym jak najszybciej i jak najwięcej nagromadzić mleka, bo czuję już że zaczynają mnie boleć stawy i jak mnie trzepnie to nici z karmienia
![]() No i pytanie do tych, które mrożą mleko, ile razy dziennie ściągacie, ile ml mrozicie? I generalnie za każde rady będę wdzięczna Ale wczoraj o godzinie 22 ![]() Byłam wczoraj u ginekologa, wszystko jest dobrze. Po wizycie pojechałam do biedronki i już pod koniec zakupów TŻ dzwoni żebym wracała, bo mały tak ryczy i nie chce się uspokoić a butelki nie chce w życiu tak sprawnie i szybko nie wracałam do domu odkąd zdałam prawko W tym tygodniu dostaniemy zdjęcia z sesji noworodkowej, już nie mogę się doczekać W niedzielę TŻ wyjeżdża w trasę i zostaję sama samiuteńka na trzy tygodnie.. no nie zupełnie sama, bo z dzieckiem, psem i dwoma kotami, nie wiem jak sobie poradzę szczerze mówiąc
Edytowane przez lilianna90 Czas edycji: 2019-07-09 o 11:07 |
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja to o syfie jaki robi mój mąż mogłabym pisać i pisać, ale aż mi czasem wstyd, albo aż się śmieję z bezsilności słyszą kolejne "zaraz". Mam nadzieję, że mój syn będzie lubił ład i porządek jak mama. |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rotarix jeśli pamiętam (ja jestem super kiepska w nazwach)Ja mleko mroze po 120 bo z butli moja nigdy więcej nie zjadła. To są 2-3 ściągania kolektor em mleka (jedna piersią karmisz a z 2 w tym Czasie ściągasz) ![]() Ściągasz. Odstawiasz żeby samo się schlodzklo do temp pokojowej i dopiero do lodówki. Mieszkasz mleko w tych samych temperaturach max ze ściągan z 24h Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4415 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam słód jęczmienny, dodaje do kawy.
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86976659]
Ja to o syfie jaki robi mój mąż mogłabym pisać i pisać, ale aż mi czasem wstyd, albo aż się śmieję z bezsilności słyszą kolejne "zaraz". Mam nadzieję, że mój syn będzie lubił ład i porządek jak mama.[/QUOTE]Ja to się cieszę, że mam córkę, bo gdybym wychowała syna podobnego do męża to spaliłabym się ze wstydu przed przyszłą synową. Lubię czytać o waszych przejściach, dzięki temu wiem że nie tylko moje małżeństwo jest brutalnie testowane przez pojawienie się nowego członka rodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś znoszę to jak ogarnia mój mąż bo mojego brata z którym mieszkałam kilka lat przed ślubem, nie przebije..
Mój brat potrafił np przypadkiem wyrzucić śmietnik razem ze śmieciami i len smierdzacu się po niego nie schylil.. I później słucham -gdzie śmietnik!!? -wyrzuciłem? -jak to wyrzuciłes? -przez przypadek... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly tez nie przepadam za smykiem ale jak widze. Dwupak rajstop za 5 zł czy siedmiopak majtek za 20 zł to biere w ilościach hurtowych haha ;D i jeszcze jakies chinosy gładkie dla Karola w ciemnoniebieskim i ciemnozielonym kolorze,rozm. 80 i 86- za pare 9 zł. Ogolnie w smyku jest dużo pstrokacizny dla chlopcow,kolory takie jaskrawe a ja tego nie lubię.no ale czasem coś się znajdzie
natomiast nie lubię dla niego białego i błękitnego koloru,a najbardziej lubię go w granacie i czarnym 😂
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potraficie obciąć dzieciom paznokcie tak, żeby nie drapały? Ja staram się obciąć tuż przy opuszku, a i tak Ala w chwilach płaczu drapie się po buzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, że pisprzatal. Mój na tekst ze zapuszczone mieszkanie powiedzieial, że on sie nauczyl z tym zyc. Ha!ha!ha! Tylko, że on niczego się uczyć nie musiał bo od zawsze bałaganiarz i NIGDY mu bałagan nie przeszkadzał
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, ja o nockach lepiej pisać nie będę,bo ten stan trwa już dwa tygodnie i lepiej,zeby tak pozostało haha
natomiast od czterech dni mamy masakrę w dzień,ciezko z usypianiem a nawet jak sie uda i go odłożę,to pośpi max pół godziny.takze w porównaniu do tego co było to dramat
|
|
#4422 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, masz rację, dwulatka ubrac to co innego
Butterfly, ja też lubię takie kolory u chłopców jak Ty w ogóle chciałam Cię spytać jak to jest być mamą chłopca? Masz porównanie bo u was była babska ekipa zdecydowanie, jestem ciekawa twoich odczuć Faiza, ja już też mam tak, że cieszy mnie opieka nad małym. W ogóle już trochę wyparłam te trudne początki, staram się skupiać na tym, żeby było fajnie. Wczoraj mały już spał a my z tż piliśmy piwko (ja 0% oczywiście), jedliśmy pizzę i oglądaliśmy jego zdjęcia na tv, masakra tż powiedział, że nie wyobraża sobie już życia bez malego i że fajnie, że jest. Takie słowa mi chyba dużo początkowych nerwów wynagrodziły. Nie rozkminiam, unikam roztrząsania, dla mnie Stasio jest po prostu członkiem naszej rodziny który wymaga naszej pomocy żeby dorastać, ale daje też dużo radości. Może uda nam się go wychowawać tak dobrze, żeby kiedyś to on nam pomagał. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jesli chodzi o miłość siostrzana to dziewczyny przepadają za Karlosem
Natka cudnie umie się z nim pobawić,a mały się do niej śmieje pełna gęba.Do Zosi tak samo,ale ona misi już być pod nadzorem bo bywa niedelikatna
|
#4424 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly o takie dorwałam w smyku,wiec całkiem okej
a ostatnia bluza z Hm za 16zl
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
A nie,pierwsza bluza Z hm
Lilly nie no,póki co nie widze różnicy tzn oprocz ubierania i pielęgnacji.zapytaj mnie o to za rok hehe
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Lillianna ja ostatnio nie musiałam pobudzać laktacji ale na stanie mam femaltiker (czy jak to się zwie
) herbatkę lactosan (lubię smak) i zawsze piwo 0% ja zbieram mleko kolektorem podczas karmienia i na raz mam 60-80 ml. Moim zdaniem tak jest najbardziej efektywnie, bo bobas sam nakręca wypływ. Łączę w porcje tak jak Sq pisała, gdy są w tej samej temp. No i na mnie działa jak wtedy skupiam się by się rozluźnić i głęboko oddychać. Moja mama zażyczyła sobie bym kupiła podgrzewacz, bo mówi że stresuje ją podgrzewanie w misce i wodą z czajnika, gdy jej dałam wykład że woda nie może być za gorąca no to zamówiłam, niech jej będzie.
|
|
|
|
#4428 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co kupiłaś fajnego dla malutkiej?Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pstrokate kolory dla chłopca to pepco wygrywa. Seledyn pomarańcz.. Niektóre spkko ale cześć to przesada... Choć A 3zl body brałam i bylo na sensoplastyke ![]() Cytat:
Ja mam problem żeby w ogóle obciąć... Śpi prawie wcale. Albo w chuscie albo na brzuchu albo mi na rękach... A w nocy w otulaczu... Masakra. Ona miała 2 mce jak jej pierwszy raz obcielam Cytat:
super są bo ni to Dres ni to eleganckie więc wygodne Cytat:
jak znajdę chwilę to wrzucę fotkę lupow Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Masz coś z naszych rzeczy?
Brałam rozmiary 62 i 74IMG_20190709_095346555.jpgWysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o tym 2paku kaftanikow i żałuję że nie wzięłam... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- I piękne leginsy te w górnym prawym rogu ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4434 |
|
Żona Gargamel
|
Dotarłam w końcu do gina
Spytałam o wkładkę, zrobił mi usg i powiedział że jest jak najbardziej za ale może być problem przez moje tyłozgięcie macicy.. Ale spróbuje. Pytał też o karmienie to powiedziałam co i jak, obejrzał mnie, powiedział że piersi zdrowe i że widocznie takie wrażliwe i jak się mam tak męczyć to mam se to przemyśleć i przyjść po tabletkę jeśli będę chciała. I od razu powiedział że mam pęknięte naczynko - jest siniak jak ta lalaWysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faiza, nie mogę znaleźć już postu do odpowiedzi, ale kindla jak najbardziej polecam. Chociaż tak jak pisała sq - jeżeli korzystalabys z legimi to bardziej opłacalny jest pocketbook albo ink- cos tam .. na kindla jest kilka miesięcznie. Ale ja kupuję książki na woblink.com, tam mi najtaniej wychodzi chyba no i lubię mieć na własność Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4436 |
|
|
Mam nadzieję, że dziecko nie wyprowadzi ojca z równowagi, nie będzie się dało na całe gardło i zje butle przez najbliższą godzinę
Boże jaki to luksus wsiąść do samochodu, włączyć muzykę na fulla i jechać 20 minut na pedicure, relaks pełną gębą |
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agadzie, smyk ma duże te 62 powiem Ci. Na moją może w sierpniu będą dobre. Sq, kurtka mega wzięłam 74 to myślę, że na wiosnę będzie ale siostra powiedziała, że wielka i jak na Hele to może na jesień 2020 no nic, zostawiam. Ty jaki rozmiarek wzięłaś? Na teraz to faktycznie sztywna ale np. na wiosnę myślę, że ok na większe bobo.Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadła do mnie koleżanka, siedzimy już 4 godziny, a mała na zmianę śpi, je i się rozgląda. Chyba powinnam jej podziękować, że pozwala mi się rozerwać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lece plażowac!!! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4440 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

w życiu tak sprawnie i szybko nie wracałam do domu odkąd zdałam prawko 

rotarix jeśli pamiętam (ja jestem super kiepska w nazwach)

w ogóle chciałam Cię spytać jak to jest być mamą chłopca? Masz porównanie bo u was była babska ekipa zdecydowanie, jestem ciekawa twoich odczuć
i przewijanie nie robiło na nim wrażenia... Zreszta był niewiele starszy jak go przestałam w nocy przewijać (bo nie robił już co chwila kupy
Co kupiłaś fajnego dla malutkiej?