|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Narzeczone 2019
Hej
Fajnie, że coraz więcej nas na tym wątku Ja jestem z województwa małopolskiego i tutaj też planujemy ślub Stylu nie mam upatrzonego ale sala (a raczej dom weselny) jest w drewnie więc na pewno odpada coś typowo eleganckiego. Może uda się część dekoracji samemu wykonać :p ale jeszcze się tym nie zamartwiam. A co do sukni, też chciałabym się zmieścić w 3 tys ale tutaj kompletnie nie wiem jaką chce sukienkę
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj w Gdyni na przymiarkach w trzech salonach i... chyba znalazłam :O. Muszę się z tym przespać |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
a ja szukałam butów na wesele na tę sobotę i nic nie ma
wszystkie buty na obcasie w czub- a ja z moim rozmiarem 40 nie muszę jeszcze dodatkowo optycznie wydłużać stopy. |
|
|
|
|
#95 | ||
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
moja upatrzona krawcowa szyje suknie w jeden (maksymalnie dwa dni jeśli projekt jest bardzo skomplikowany), więc mam się do niej odezwać w październiku 2020 roku i chciałabym się umówić na szycie w czerwcu 2021 (ślub mamy w sierpniu). W październiku chciałabym już mieć konkretną datę szycia, bo w razie jakby się wtedy okazało, że to nie wypali to mam jeszcze 10 miesięcy ,,zapasu'', ale jestem dobrej myśli oceny ma rewelacyjne no i kontakt z nią bardzo dobry.Cytat:
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super Dużo sukienek przymierzałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://noevision.pl/dla_niej/corto_x...iel_welur.html http://noevision.pl/dla_niej/cortado...l_welur_1.html |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Na to wesele teraz co idziemy kupiłam sobie niskie grantowe buty, z odkrytą piętą, ponoć skórzane i w dodatku polskie bo z Piaseczna,zobaczymy jak się sprawdzą.
W ogóle w tym roku wysyp -mamy w sierpniu dwa wesela na które idziemy,później we wrześniu i w grudniu ma być. |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak chciałam kupić buty do siostry na ślub to przymierzałam niskie skórzane czółenka. Cód, miód wcale ich na nogach nie czułam! A nie miałam ich ubranych 2 minuty tylko trochę dłużej pochodziłam. Gdy przyjechałam do domu i je przymierzyłam już nie było tak kolorowo
Czułam że ściskają mnie w palcach i ogólnie o wiele mniej wygodne sie zdawały. Więc niech mi ktoś wyjaśni jak to jest możliwe 🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka: |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Przecudowna, świetny wybór
Bardzo w moim guście Skoro byłaś w salonach w Gdyni to możesz jakiś polecić bardziej lub mniej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Agnes bardzo polecam, było super. Elizabeth passion skąd mam suknię również. Myślałam jeszcze o Madonnie, ale moja świadkowa mi odradziła, mówiła że była i atmosfera średnio przyjemna. No i trochę drożej.
Byłam napalona na Celebrity Bridal bo mają bardzo dobre marki, pojechałyśmy tam i było w opór dziwnie. 'Kochanieńka, na dywanik w bucikach nie wchodzimy', zachwyty nad każdą kiecką którą przymierzyłam i zakaz robienia zdjęć, który moim zdaniem jest totalną wiochą. Nie polecam. I dziękuję Edytowane przez _Dela_ Czas edycji: 2019-08-12 o 22:54 |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakochana bez pamięci
|
Czeeeeeeeeeeeeeeść!
5 lipca 2019 My myślimy o ślubie, jakby się dało to nawet jutro ![]() Barierą jest wesele, ja jestem za małym kameralnym, TŻ by chciał bal na tysiąc par. No i pojawił się wątek SALA. A dokładnie termin, fajnie by było jak najszybciej, ale na przyszły rok już kalendarze wypchane... A teraz to jeszcze daliśmy sobie 2 miesiące na próbę zajścia w ciążę, jeśli się uda to ślub będziemy chcieli zorganizować jakoś na jesieni 2020r, jeśli się nie uda to i wczesniej. Gdyby się udało nam począć nowe życia to chciałabym mieć chwilę przerwy między porodem a ślubem, żeby dojść do siebie. Wyczekiwałyście na oświadczyny czy to było zaskoczenie? ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
11 mcy i 4 dni od dnia kiedy się poznaliśmy Od razu wiedziałam, że coś z tego będzie i od początku mieliśmy dobre tempo po tygodniu od poznania zaprosił mnie na wesele kolegi, po 3 tygodniach było to wesele, po miesiącu poznałam jego rodziców, po 2 miesiącach pojechaliśmy na wspólne wakacje, a od tamtej pory zaczelismy ze sobą pomieszkiwać i między wierszami coś mówić o jakimś ślubie itd... Szczerze? Spodziewałam się pierścionka już z pół roku wcześniej ![]() P.S. Na tych wakacjach zapytał mnie czy urodze mu dzieci - no jacha!
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heeeej Gratulacje ! Zaręczyny rzeczywiście szybko ![]() Faktycznie z salą na przyszły rok może być ciężko ale zależy też jaki miesiąc - na pewno coś znajdziecie chyba, że jednak to wesele na tysiąc par to może być gorzej ![]() U mnie raczej zaskoczenie ale trochę się też domyślałam, że w niedługim czasie się oświadczy |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakochana bez pamięci
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Dela dziękuję
Też nie rozumiem zakazu robienia zdjęć Przecież zazwyczaj na stronach i tak mają pokazane swoje suknie więc nie widzę w tym sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Klusia witaj i w takim razie powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#108 | ||
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
,,kochanieńka na dywanik w bucikach nie wchodzimy'' Śliczna sukienka, super, że już znalazłaś tą jedyną ![]() Cytat:
O, rzeczywiście u Was bardzo szybko, a to ja myślałam, że u mnie jakoś tak mało czasu minęło odkąd jesteśmy razem, ale chyba jednak nie ![]() Co do zaręczyn kompletnie się nie spodziewałam (tak jak już wcześniej o tym wspominałam). Byłam mega zaskoczona tak jak zawsze chciałam być
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Dela_ -dobry wybór bo sukienka jest bardzo ładna
![]() Zaczynam przygotowania ślubne od alkoholu- postanowiłam zrobić jakieś nalewki na wesele - planuję zrobić aroniową ( mam własne owoce !) i może wiśniową- jak postoi to będzie lepsza. W domowych zapasach wiem, że jest pigwa jeszcze ![]() My jesteśmy ze sobą ponad 2 lata ale znamy się trochę dłużej i wydaje mi się,że to w miarę dobry czas na takie decyzje. Samych zaręczyn się jeszcze nie spodziewałam ale wiedziałam, że będzie to gdzieś w tym roku choć ja przypuszczałam, że pewnie będzie to na rocznicę więc był pewien element zaskoczenia
Edytowane przez kalinka_91 Czas edycji: 2019-08-13 o 23:13 |
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
kalinka_91 domowe owocowe nalewki to jest sztos! |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Klusia91 Powodzenia
![]() Odnośnie robienia zdjęć w salonach to jak chodziłam jeszcze z siostrą przymierzać to bardzo rzadko pozwalali robić jakieś zdjęcia. Z tego co pamiętam chodzi o to, że te sukienki mało kiedy są idealne rozmiarowo i super leżą dlatego nie chcą aby robiono zdjęcia sukien, które nie wyglądają perfekcyjnie. To jest jakby zła reklama ich produktów no bo jak zrobisz zdjęcie to na pewno komuś pokażesz..
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Na wesele planujecie orkiestrę czy dj? My pisaliśmy do 3 zespołów i jedni już nam odpisali - 4800 za wesele z poprawinami Ciekawa jestem jak tamte dwa będą wychodzić w porównaniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie te wyjaśnienia to bullshit. W jednym salonie pani mętnie tłumaczyła, że wzory sukien należą do projektanta, który sobie z góry zastrzegł, że sobie nie życzy... terefere. Akurat w tym salonie były sukienki różnych marek, w tym np Agnes, gdzie w salonie firmowym pani sama zachęcała do robienia zdjęć.
Ja po prostu wykluczyłam miejsca gdzie nie mogłam zrobić fotki i na spokojnie obejrzeć w domu jak wyglądałam. Nie lubię jak mnie ktoś zmusza do podjęcia decyzji wartej kilka tysięcy złotych na gorąco. _Poli_ dj'a. Jeden zespół bardzo nam się podobał ale zajmują tyle miejsca że nie zmieszczą się na naszej sali (6 osób z perkusją) 4800 to bardzo dobra cena na dwa dni! |
|
|
|
|
#114 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
4800 zł za dwa dni to świetna cena. A właśnie, jak u Was będzie: wesele jednodniowe czy dwudniowe?
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Narzeczona od lipca, zaręczyny po niespełna roku bycia razem ![]() Sprawami ślubnymi planujemy zająć się jakoś przed końcem roku, obecnie jesteśmy zapracowani. W moich rejonach na dobrą salę w dobrym terminie czeka się około 3 lata więc raczej bierzemy pod uwagę inne dni niż sobota. Wesele na pewno dwudniowe. Ogólnie mam pewne sale na oku więc kwestia dopasowania terminu. Gorzej będzie z zespołem, jestem bardzo wymagająca i ciężko to widzę... Dj nie wchodzi w grę. |
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Moni witaj
Aż 3 lata My szukamy na 2021 i miejsca jest sporo.Ja nie jestem przekonana do poprawin ale Tż chce więc raczej będzie wesele dwudniowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
4800 za 2 dni to mega cena ! U nas na 1 dzień ciężko by było znaleźć w takiej cenie a co dopiero na 2 dni ![]() My początkowo chcieliśmy 2dniowe wesele, ale póki co stanęło na 1 dniu ze względu na koszty ... Mamy bardzo dużo osób przejezdnych więc wiąże się to z dodatkowymi kosztami noclegów itd
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Kurczę to mnie zaskoczyłyście
Myślałam, że taka cena to raczej standard. Drugi zespół który nam się spodobał życzy sobie 6400 więc decyzja była łatwa Terminów też mają dużo i już nawet wstępnie jeden wybraliśmy. A bo nie chwaliłam się ale zdecydowaliśmy się już jaką salę chcemy Więc jutro dzwonimy i się umawiamy na podpisanie umów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Dziewczyny A czy jesteście mocno pszesądne? Pytam bo zarówno na salach jak i u zespołów widzimy tendencje do omijania lipca jako miesiąca zaślubin. Nasza sala jak i zespół cały lipiec mają wolny A np. Czerwiec cały zajęty. Zastanawia nas w takim razie powód - czy jest to faktycznie pomijany miesiąc bo nie ma "R" w nazwie czy akurat tak się złożyło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle nie wierzę w przesądy, a wrzesień został wybrany ze względów praktycznych - nie jest już tak gorąco jak w czerwcu-sierpniu. Rozważałam też maj, ale wtedy jest jeszcze rok akademicki. I komunie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
U nas 90% gości przyjezdnych, ich noclegi będą kosztowały 1/3 tego co sala...
Mnie śmieszą te przesądy, ludzie biorą śluby kościelne a potem miesiąc z 'r', coś niebieskiego i nie wiadomo co jeszcze. _Poli_ gratulacje, duży krok naprzód
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Ja pracuję w Gdyni A mieszkamy w miastach obok Gdyni

Czułam że ściskają mnie w palcach i ogólnie o wiele mniej wygodne sie zdawały. Więc niech mi ktoś wyjaśni jak to jest możliwe 🤷☠♀️

Przecież zazwyczaj na stronach i tak mają pokazane swoje suknie więc nie widzę w tym sensu. 

My szukamy na 2021 i miejsca jest sporo.
Myślałam, że taka cena to raczej standard. Drugi zespół który nam się spodobał życzy sobie 6400 więc decyzja była łatwa