|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019
cz.3
Cytat:
Cytat:
Weź...ja przed ciążą gorzej wyglądałam ![]() Cytat:
Oby bilirubina ładnie spadla ![]() A Cytat:
|
||||
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Margosia Ty wyglądasz na staraczke, a nie na położnice
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
|
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
Ja po porodzie miałam taki brzuch jak Ty przed porodem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
|
|
#4537 | |||
|
Raczkowanie
|
cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gaiete, kciuki za rychłe wyjście. Doskonale pamiętam jak czekałam na wypis z pierworodnym. Miał bilirubinę na pograniczu i wahali się czy nas wypisać. Jak przyszła pozytywna odpowiedź to czułam się jakbym milion w totka trafiła! Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
cz.3
Cytat:
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
cz.3
Cytat:
![]() ![]() Nie ma to jak we własnym domku ![]() A ja właśnie zajechałem do sklepu po tonic i sprita... Zrobiłam se mixiora tak to za.mna chodziło że szok , mniamWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio to nie kontroluję, nie jest to więcej niż 4-4.5h, a notorycznie mamy kilkugodzinowe serie jem-przysypiam-sram-ulewam-sikam, więc nic nie traci jak już przyśpi trochę dłużej. Odciągnięte z butli luzakiem ładuje 30-90 ml i to pomiędzy cycem Widzę, że się chłopak rozwija każdego dnia, więc nie widzę powodów do niepokoju i ścisłej kontroli, bo to się u mnie nie sprawdza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4541 | ||||
|
Rozeznanie
|
cz.3
Wczoraj na wizycie miałam ktg. Wyszło niedobre bo mały się nie ruszał. Dostałam skierowanie do szpitala. Byłam dziś na ip. Ktg ok, ale rzeczywiście mały rusza się mniej niż zawsze
zaczynam się martwić. Dowiedziałam się za to tego, że mogę przyjść na wywołanie porodu nawet 15 dni po tp, bo te nasze miesiączki takie nieregularne oby tylko ktg codziennie robić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę, ban jak nic. A zdjęcie powinno być zakryte dla moich oczu jak mi przyjdzie zrzucić te kg to będzie ciekawie haha. Cytat:
![]() Na ktg zapisał mi się cały jeden (!) skurcz,a pielęgniarka chciała mnie zostawić na oddziale i chyba odchodzi mi czop tyle, że bez krwi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
jeszcze ta pogoda... Moje ktg też nie wygląda idealnie, ale nikt mnie do szpitala nie wysyła super, że tak długo czekają z wywołaniem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
Czy to ty chciałaś poznać tego sławetnego czopa, bo nigdy nie widziałaś? Jejku mam nadzieję że się u Ciebie rozhula akcja ładnie szybko i uda sn. A ja? Ja wam mówię że nigdy nie urodzę🤨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Ja dziś odpuściłam puzzle za to robię snikersa, ktoś chętny?
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Ok 12 dała popalić a teraz znowu cisza, no ale moze to wina pogody, zobaczymy do wieczora co se będzie działo
|
|
|
|
#4545 | ||
|
Rozeznanie
|
cz.3
Cytat:
dzięki wam, wiem, że to to do terminu z Om jeszcze tydzień, a tego z moich obliczeń dwa, także napewno urodzisz szybciej ode mnie zresztą, obstawiam, że w tym tygodniu rodzisz Cytat:
||
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
cz.3
Ultra ja też obstawiam że w tym tyg się rozpakujesz
później nie mam typowan, jakoś mi to słabo wychodzi ![]() Ja dalej mecze puzzle i mojego sprita z tonikiem ![]() Pytałam już Margosia ale ciekawa jestem jak to było lub jest u pozostałych które karmią piersią. Czy Wy miałyście podczas karmienia lub macie dietę jakąś czy jecie wszystko? U mnie przy synach nie karmiłam ale wszyscy mówili że jak się karmi to ścisła dieta bla bla bla... Dlatego ciekawa jestem jak to faktycznie wyglada Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
znaczy ona się rusza, ale zdecydowanie mniej i jest to bardziej wypychanie niż kopniaki. Nie oczekujmy akrobacji na tym etapie, dzieciaki już mają bardzo ciasno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
Ja karmiłam synka bez żadnej diety miał problemy ze skórą (ma AZS i LZS) ale okazało się że to immunologicznie uwarunkowane i pokarm ma mało wspólnego z dolegliwościami.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4549 | ||
|
Rozeznanie
|
cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
jak czujesz, że powinnaś sprawdzić to jedz na IP. Często właśnie na IP dzieci się rozkręcaja, nie wiem czy czują jakąś presję czy co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
Poczekam do wieczora, bo ona dostaje powera ok 18 jak nic się nie poprawi to pojadę. Trudno jakoś się przemorduje do pon w szpitalu. |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤ cz.3
Cytat:
mam juz naprawde dosc. I zaczynam miec wyrzuty sumienia przez to.Tez jestem przykladem, ze dziecko nagle zaczyna potancowke jak polozna zblizy sie z ktg na odleglosc metra wiec w sumie chocby dlatego oplaca sie jechac ![]() Czemu ludzie ciagle sie pytaja czy juz urodzilam? Nie kumam tego. Przeciez nie trzymalabym tego w tajemnicy ![]() Wylaczylabym telefon ale w pn-wt ma przyjsc elektryk wiec nie moge, bo moze dzwonic.
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
Najpierw uzupełniam papiery itp , kładą na sali a później jakiekolwiek badania... |
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
cz.3
Cytat:
|
|
#4556 | ||
|
Raczkowanie
|
cz.3
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, to słabo, że kładą was od razu na oddział. U mnie w mieście są 4 porodówki. Badania robią na izbie i jak jest ok, to odsyłają do domu. Czasami trwa to kilka godzin, zależy od obłożenia, ale mimo wszystko wolę tak niż mieliby od razu kłaść na 3 dni... Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki gaiete uzupelnilam swoje zasoby o sluchawki bezprzewodowe
Nie wiem jak sobie wyobrazalam z kablowych korzystac na porodowce
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaczne w koncu w ogole rodzic to bede miala tensa na szyi wiec przypinanie jeszcze telefonu nie daloby rady. Zreszta on by pewnie padl po 2h a tak to moze lezec w ladowarce
|
|
|
|
#4560 | |
|
Raczkowanie
|
cz.3
Cytat:
moje dwa ssaki cała energię mi zabierają..Z synkiem też jedlam wszystko od początku i nigdy nie miał żadnych kolek ani dolegliwości brzuszkowych . Mi zostało 2 kg na plusie, ale zdjęciem się nie będę chwalić bo przy Margosi wyglądam jak kupa.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

cz.3

spokojnie takie bóle tez mogą oznaczać poród. 

CRP wyszlo dobrze, ale bilirubina 10 i pediatra zalecila zostac do jutra i wtedy zobaczymy czy bedziemy mogli wyjsc czy zostaniemy na naswietlanie
W ogole maly dopiero wczoraj wieczorem zaczal jesc piers, a podobno dzieci ktore nie jedza maja czesto podwyzszona ta bilirubine. Eh, mam nadzieję ze jutro bedzie ok i nas wypuszcza
Ta pani pomyliła wątki?
czego się nie robi dla dobra dziecka...strasznie twardy brzuch mam ostatnio, od dwóch dni ewidentnie niżej i trochę skurczy nocami, ale nic poważnego, czekamy

mniam

i chyba odchodzi mi czop
tyle, że bez krwi