|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze nie mogę uwierzyć że to już 11tydzien
Za tydzień mam wizytę u położnej strasznie jestem jej ciekawa, tym bardziej że mam problem z odczytaniem badań i nie do końca wiem czy wszystko ok ![]() An Angel gratulacje to już spora Fasoleczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem w ciąży już nie kazały robić. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
W pierwszej ciąży 2017r toxo 219 ale awidnosc wykluczyla druga ciąża 2018r i wynik 58IMG_20200812_101735.jpg
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do upałów to ja głównie leżę w łóżku i popijam chłodna wodę z arbuzem, cytrynka, mięta, melonem, ogórkiem
i cieszę się że pracuje w chłodzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co z zachciankami? Szczególnie pytam dziewczyny które już były w ciąży. Miałyście tak że musiałyście coś zjeść bo nie dało się żyć nawet jak było to niezdrowe, niedozwolone (surowe mięso, alkohol)?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Bardziej kto wam robi usg i ile na ciążę? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Bosze co ze mnie za jełop
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam robione w dwóch klasach, druga na drugiej stronie nad moczem jest ![]() ![]() ![]() Igg reaktywne, igm niereaktywne Poprzednio było tak samo ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Takie to spełniam. No ale rzeczy niedozwolone to niedozwolone. Nie ma opcji o jedzeniu surowego mięsa czy o piciu alkoholu Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli wszystko ok ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na NFZ jedno na potwierdzenie ciąży ta moja gin. Na połówkowe i III trymestru daje skierowanie do nich do pracowni USG w szpitalu. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedno USG już miałam na potwierdzenie ciąży i zostają jeszcze 3. Pytam o te zachcianki bo w Pl jest to popularne i znam kobiety które nawet alkoholu sobie nie odmawiały jak miały ochotę , we Francji natomiast nie ma czegoś takiego i Francuski raczej bardzo trzymają zdrową dietę, starają się dostarczać wszystkich potrzebnych składników. Ja zawsze uważałam że zachcianki to objaw niedoborów i organizm się czegoś domaga tylko trzeba wiedzieć jak to interpretować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Genetyczne usg też wam robią w pakiecie? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O zakazanach rzeczach nie ma mowy! Gardzę ludźmi, którzy piją w ciąży alkohol lub do tego nakłaniają. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
nie odzywałam się bo miałam ciężkie dni, moja ginekolog na wizycie kontrolnej w 10 tygodniu zmierzyła sobie Przeziernosc karkowa nt i wyszło jej 2.6 mm czyli już ponad normę a to nt rośnie Razem z dzieckiem, poza tym tętno było wysokie dość i malutki taki nieruchomy był ze zdecydowałam się na Sanco, dziś miałam pobranie krwi i przed pobraniem robił mi usg doktor który robi tez usg prenatalne i powiedział mi ze moja gin nie powinna mi mierzyć tak wcześnie a poza tym nie jest 2.6 tylko 1mm i trochę i ze póki co jest wszystko ok a dzieciaczek był dziś bardziej żywiołowy i machał rączkami Kamień z serca, od kilku dni nie żyłam, jestem po dwóch stratach i trzecia by mnie już całkowicie załamała Za tydzień usg prenatalne w czwartek będzie 12+1
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zachcianek to zgadzam się, że organizm sam pokazuje że coś potrzebuje i wtedy mamy zachcianki. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych zachcianek, ale i wyniki cały czas miałam idealne. Aż zaskoczeni byli na porodówce jak zobaczyli ![]() Teraz też póki co mam idealnie wszystko ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziesz dalej do niej chodzić czy zmieniasz ginekologa? Dobrze że wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Będę kontynuować raczej u niej, bo poza ta wpadka z nadgorliwością i nastraszeniem mnie jest naprawdę dobra, przerobiłam już tylu ginekologów ze do niej mam największe zaufanie jesli chodzi o prowadzenie ciąży, poza tym współpracuje z super genetykiem który się moim przypadkiem zajmował w pierwszej ciąży ale niestety teraz jest na urlopie, dopiero we wrześniu u niego będę na wizycie, tak wiec robię podwójne prenatalne... dziś zamawiam gacie krótkie ciążowe i legginsy bo mnie już wszystko cisnie
|
|
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Z zachcianek w pierwszej ciąży to miałam fazę na zapiekanki i sobie czasem pozwalałam i dużo pomarańczy, soku pomarańczowego itp. W tej też chodiz za mną pizza i Nektarynki jem codziennie chyba
![]() Z zakazanych rzeczy nawet jakbym miała nie wiem jaka ochotę to nie tknęłabym. Jestem ogromną przeciwniczka nawet grama alkohoku w ciąży. Z zdrowa dieta u mnie akurat pierwsze 3 mce ciężko bo mam dużo wstrętów jedzeniowych i mnie odrzuca od wielu rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Orientujecie się może czy ze skierowaniem z prywatnego gabinetu(powiedzmy, że lekarz widzi nieprawidłowości i to się kwalifikuje do refundacji) można zrobić prenatalne na NFZ? Wiem, że np. badania krwi nie, ale może tu jest inaczej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na skierowaniu są wymienione przyczyny skierowania na badanie, i są tam między innymi nieprawidłowości w USG. Chcesz to mogę Ci zrobić foto. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2020-08-12 o 16:01 |
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak dowiedziałam się o ciąży to nawet ciastka z alkoholowymi wiśniami nie ruszyłam i chwila moment zmieniłam płyn do płukania ust
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że jest to wzór odgórnie narzucony jakimś rozporządzeniem ministra zdrowia. Na pewno nie jest to samowolka i widzimisię lekarza.IMG_20200812_174708.jpg Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo myślałam, że lekarz wypisał Ci skierowanie właśnie na darmowe mimo, że jest wszystko ok, słyszałam też takie historie więc tak jakoś mi się skojarzyło ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

ważne żeby igm nie było dodatnie 

to już spora Fasoleczka
i cieszę się że pracuje w chłodzie 

jedno USG już miałam na potwierdzenie ciąży i zostają jeszcze 3.
, we Francji natomiast nie ma czegoś takiego i Francuski raczej bardzo trzymają zdrową dietę, starają się dostarczać wszystkich potrzebnych składników. Ja zawsze uważałam że zachcianki to objaw niedoborów i organizm się czegoś domaga tylko trzeba wiedzieć jak to interpretować. 

bo myślałam, że lekarz wypisał Ci skierowanie właśnie na darmowe mimo, że jest wszystko ok, słyszałam też takie historie więc tak jakoś mi się skojarzyło ☺