|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chciałybyśmy wiedzieć ... cz. 5
Jakie kapcie lepsze dla 3 latki? Z usztywnianą piętą? Czy może miękkie jak np. ekotuptusie? Różne słyszę opinie i różne rzeczy czytam i skołowana jestem.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#3932 |
|
Konto usunięte
|
Paprotki typu Befado, długi czas z palcami odkrytymi nosiły
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88050729]Paprotki typu Befado, długi czas z palcami odkrytymi nosiły[/QUOTE]Na nas befado za szerokie niestety.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
Do przedszkola raczej odradzam miękkie kapcie w stylu ekotuptusiów. Zmoczą się stopy jak wejdzie na zachlapaną podłogę w łazience. A jak nadepnie na klocek czy inne małe zabawki to będzie bardziej bolało, niż w kapciach ze zwykłą podeszwą. Polecam Superfit.
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88050729]Paprotki typu Befado, długi czas z palcami odkrytymi nosiły[/QUOTE]
No własnie w domu biegała w Befado, tylko z zakrytymi palcami, ale zaczęła trochę stopę koślawić i już się zaczęłam zastanawiać czy jednak nie powinny być jakieś mocniej trzymające. Przedszkole prosi zakryte palce. Cytat:
Dzięki za ten post! Napisałaś o rzeczach o których ja - matka roku
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Starszej ostatnio kupowałam kapcie marki Cienta.
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Konto usunięte
|
My Befado bez palców i koniecznie dwa rzepy. Na wysokie podbicie ideał.
Natomiast nie jestem pewna, czy w I klasie będziemy potrzebować obuwia zmiennego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej w szkole zmienia się obuwie, przynajmniej w klasach początkowych.
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
U nas potrzebne były kapcie/ trampki i jeszcze zmienne na wf z białą podeszwą
|
|
#3940 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88050973]My Befado bez palców i koniecznie dwa rzepy. Na wysokie podbicie ideał.
Natomiast nie jestem pewna, czy w I klasie będziemy potrzebować obuwia zmiennego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A czemu by miał nie potrzebować? Nie dość, że się w szkole zmienia, to jeszcze bywa i tak (jak u mnie w pracy), że osobne szkolne, osobne na wf z białą podeszwą. |
|
|
|
|
#3941 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88051145]A czemu by miał nie potrzebować?
Nie dość, że się w szkole zmienia, to jeszcze bywa i tak (jak u mnie w pracy), że osobne szkolne, osobne na wf z białą podeszwą.[/QUOTE]Na wf mają. Ale ani w wyprawce nie widzę, ani nie widywałam w szkole dzieci zmieniających buty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3942 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co, no to jest taka oczywista oczywistość
na bank mają zmienne.
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88051278]Wiesz co, no to jest taka oczywista oczywistość
na bank mają zmienne.[/QUOTE]Nie byłabym pewna, ani w podstawówce ani w liceum nie wymagano ode mnie zmiennego obuwia. W podstawówce również w nauczaniu 1-3 zawsze normalnie w butach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesteś pierwszą osobą, która to pisze, serio. Wszystkie znane mi szkoły (a znajome w szkołach mam w całym kraju) zmieniają, zawsze tak było, w podstawówce i liceum lata temu też. No autentycznie jestem w szoku, że gdzieś jest szkoła bez zmiennego obuwia
|
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim liceum też nie zmienialiśmy obuwia. Ale w podstawówce i gimnazjum to nawet nauczyciele sprawdzali czy buty są przebrane.
Mojej córce stopa w butach superfit pociła się bardziej niż w befado. Ale pochodziła w nich dwa tygodnie i zarządzili kwarantanne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w podstawówce obowiązkowo, w gimnazjum i liceum tylko na WF i zimą.
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88051895]Żartujesz?
Jesteś pierwszą osobą, która to pisze, serio. Wszystkie znane mi szkoły (a znajome w szkołach mam w całym kraju) zmieniają, zawsze tak było, w podstawówce i liceum lata temu też. No autentycznie jestem w szoku, że gdzieś jest szkoła bez zmiennego obuwia [/QUOTE]Przysięgam, że nie żartuję. W moim rodzinnym mieście nigdzie nie ma zmieniania butów. Zawsze mnie to dziwiło, jak słuchałam od kuzynek, że w ogóle mają szatnię i zmieniają buty. W podstawówce nie miałam szatni, kurtki wieszało się na wieszakach w klasie. W liceum była szatnia, ale wyłącznie na kurtki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3948 |
|
Konto usunięte
|
U nas szatnia jest, ale wydaje mi się, że dzieci nie zmieniają butów, może tylko zimowe.
Całe szczęście, że nie mamy daleko, bo nie wyobrażam sobie, żeby chodził cały dzień w jakichś wysokich butach :/ |
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż w sąsiednim województwie też nie mial obuwia zmiennego.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zmienia się buty w podstawówkach (i gimnazjach kiedyś też) w okresie jesiennym i zimowym
Dziewczyny, możecie doradzić mi prezent na 5 urodziny dla chłopca? Lubi różnych bohaterów bajkowych i postacie typu Power Rangers czy coś podobnego, jest aktywny, uczęszcza na lekcje z capoeira i bierze udział w biegach survivalowych, lubi gry planszowe (ale tych mają w domu bardzo dużo, bo ma też starszą siostrę). Mój syn nie lubuje się w postaciach z bajek czy filmów, więc ja kompletnie nie mam pomysłu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3951 |
|
Konto usunięte
|
Figurki super zings?
Klocki clics, rewelacja. I klocki mini wafle. |
|
|
|
|
#3952 |
|
Konto usunięte
|
Z góry mówię, że nie wiem czy to wątek na takie pytania, ale pozwolę sobie tutaj mój wpis umieścić. Nie jestem mamą stąd nie mam zbytnio pojęcia o tym, co w jakim wieku dziecku można kupić :/ Niebawem wybieram się na urodziny - solenizant ma 1 rok
i zastanawiam się co można tak małemu dziecku kupić na prezent. Podoba mi się coś, co nazywa się ,,drewniane klocki edukacyjne zestaw miasto" (chyba nie można wstawiać linków), ale boję się, że elementy są za małe dla takiego maluszka
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;88059465]Z góry mówię, że nie wiem czy to wątek na takie pytania, ale pozwolę sobie tutaj mój wpis umieścić. Nie jestem mamą stąd nie mam zbytnio pojęcia o tym, co w jakim wieku dziecku można kupić :/ Niebawem wybieram się na urodziny - solenizant ma 1 rok
i zastanawiam się co można tak małemu dziecku kupić na prezent. Podoba mi się coś, co nazywa się ,,drewniane klocki edukacyjne zestaw miasto" (chyba nie można wstawiać linków), ale boję się, że elementy są za małe dla takiego maluszka [/QUOTE]Według mnie zdecydowanie za małe. Mam roczną córkę i wszystko pakuje do buzi. Poza tym dziecko w tym wieku dopiero zaczyna cokolwiek układać, moja córka ma radochę jak położy klocka na klocku. W ogóle nie zwróciłaby uwagi na to czy to do układania jest miasto czy nie miasto. Jak klocki to proponuję zwykłe, najprostsze, które przede wszystkim mają duże elementy. A może kostka edukacyjna albo jakiś sorter?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mało wiem o rozwoju dzieci |
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już polecałam, ale polecę jeszcze raz: walce janod.
Nie znam lepszej zabawki dla roczniaka, a już obdarowałam nimi z pół tuzina dzieci. Wszystkie prezenty idą na bok przy tych walcach. Moje bawią się już 5 rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3956 |
|
Konto usunięte
|
[1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;88059569]Właśnie widziałam ładny sorter w ładnym pastelowym kolorze na Little Dutch, ale wydawało mi się, że dziecko się szybko znudzi i raczej długo się nim nie pobawi, bo z miesiąca na miesiąc to będzie za proste
Mało wiem o rozwoju dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3957 |
|
Konto usunięte
|
Lego duplo
spokojnie, nic nie połknie, nie ma opcji. Kupowałam na roczek, moja młodsza też dostawała na roczek.
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za Wasze odpowiedzi
w przyszłości na pewno będę zaglądać na wątek z pytaniami, bo coś ostatnio dużo dzieci w mojej rodzinie się rodzi ![]() Zdecydowałam się na duże drewniane klocki z których można złożyć pociąg albo po prostu stawiać jakieś wieżyczki. |
|
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak w takiej temperaturze ubierać noworodka?
|
|
#3960 |
|
BAN stały
|
Pielucha i body krótki rękaw/ bez rękawów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

na bank mają zmienne.