|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Związki z obcokrajowcami
Cześć,
Jak postrzegacie związki z obcokrajowcami (Włosi, Hiszpanie)? Nasłuchałąm się sporo o tym, że są oni głównie posuzkiwaczami przygód i niezobowiązujących relacji. Poznałam ostatnio faceta z Włoch i troche mnie zaskoczył fakt, że mnie kobiecie o tak nienachalnej urodzie w kilka dni zafundował tyle komplementów, ile wcześniej przez ostatnich 20 lat nie słyszałam. Nie znam kobiet, które funkcjonują w relacjach z facetami z Włoch czy Hiszpanii. Nie wiem, jak mogę odróżnić faktyczne zainteresowanie od chęci zaciagnięcia kobiety do łóżka. Znajomi ostrzegają i mówią, że ten zachwyt gościa jest zdecydowanie przedwczesny i ma w sobie coś podejrzanego. A ja głupieję coraz bardziej. Może tutaj znajdą się takie, które opowiedzą swoją historię i trochę mi to rozaśni mój mętlik w głowie...
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Związki z obcokrajowcami
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-16 o 05:47 |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89657226]]Jestem w zwiazku z Wlochem od 3 lat, moj ex rowniez Wloch, kilkuletni zwiazek. Ja sobie bardzo chwale, otwarci ludzie, chetnie rozmawiaja o emocjach raczej niz kisza wszytsko w sobie, zwiazki partnerskie, w lozku tez ok[/QUOTE]
No właśnie to mnie ujęło. Ta otwartość, ponieważ ja należę do osób dość zamkniętych w sobie. I ten luz i pewnosć siebie. Pod względem fizycznym też mi się podoba aczkolwiek ostatnio raczej gustuję w blondynach. Po kilku związkach, w których cierpiałąm na totalne ignorowanie moich potrzeb, nagłe zainteresowanie tego człowieka trochę mnie ujęło. Wiem, ze to może wynikać po prostu z samej mentalności i wychowania, ale i tak jest mi miło. Mieszkasz w Polsce czy we Włoszech? |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89657226]Jestem w zwiazku z Wlochem od 3 lat, moj ex rowniez Wloch, kilkuletni zwiazek. Ja sobie bardzo chwale, otwarci ludzie, chetnie rozmawiaja o emocjach raczej niz kisza wszytsko w sobie, zwiazki partnerskie, w lozku tez ok[/QUOTE]
Też Cię tak zarzucali komplementami jak Autorkę? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie traktuję tego super hiper poważnie. Ale jakaś ciekawość mi towarzyszy, ponieważ nigdy nie spotykałam się z obcokrajowcem w kontekście "romantycznym" (po koleżeńsku owszem, zdarzało się). Też myślałam, że chodzi mu o seks, ale póki co nie robi żądnych podchodów w tym kierunku. Kawa, obiad, spacer, kolacja... A potem "pa pa"; każde w swoją stronę |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-16 o 05:46 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89657255]Też Cię tak zarzucali komplementami jak Autorkę?[/QUOTE]
Mnie zarzucał tylko jeden I te komplementy zahaczały nie tylko o kwestię wyglądu, ale także o inne sfery mego jestestwa ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Wiesz, ja jestem na świeżo po rozstaniu, więc ostrożność to moje drugie imię Miło, kiedy facet tak człowiekowi podnosi samoocenę, a z drugiej ja jestem z tych, co w pewnym momencie potrafią powiedzieć, że mi już wystarczy
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w obu przypadkach było sporo komplementów. Ogólnie mam pozytywne doświadczenia, jednak ograniczone do populacji dobrze wykształconych Włochów mieszkających za granicą. Nie wiem jacy są przedstawiciele ich innych środowisk. Na pewno, jak w każdym kraju znajdą się i fajni i toksyczni. Mnie urzekło wlasnie opowiadanie o emocjach, bycie otwartym w rozmowie, nie przepadam za typami, którzy tłumią w sobie każde uczucie, które nie jest złością, bo to "niemęskie". Szczerość i otwartość ułatwia mi zrozumienie drugiej strony, nie umiem czytać emocji cichych i naburmuszonuch partnerowSent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89657449]Mieszkamy w innym kraju, gdzie oboje jesteśmy imigrantami
w obu przypadkach było sporo komplementów. Ogólnie mam pozytywne doświadczenia, jednak ograniczone do populacji dobrze wykształconych Włochów mieszkających za granicą. Nie wiem jacy są przedstawiciele ich innych środowisk. Na pewno, jak w każdym kraju znajdą się i fajni i toksyczni. Mnie urzekło wlasnie opowiadanie o emocjach, bycie otwartym w rozmowie, nie przepadam za typami, którzy tłumią w sobie każde uczucie, które nie jest złością, bo to "niemęskie". Szczerość i otwartość ułatwia mi zrozumienie drugiej strony, nie umiem czytać emocji cichych i naburmuszonuch partnerowSent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE] Ja akurat poznałam przedstawiciela "służb mundurowych" I też to trochę tak wyszło, że on pierwszy mnie zauważył i złapał kontakt wzrokowy. Zero skrępowania; zaraz był uśmiech. I ten wzrok. No żeby choć na chwilę dał mi ochłonąć i pozbierać myśli... Gdzie tam ![]() Ja z reguły dystansuję się w kontaktach z obcokrajowcami. Zwłaszcza w klubach czy innych tego rodzaju przybytkach raczej nie jestem nastawiona na nawiązanie nowych znajomości A tutaj to jakoś wyniknęło zupełnym przypadkiem, bo ja też ani przygód ani nowej relacji nie szukałam.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomo, że nie są takimi samymi osobami. Ale ja bardziej pytam pod kątem tego jak się dziewczyny w takich relacjach odnajdują. Po prostu mnie to jakoś ciekawi i intryguje.
|
|
|
|
|
#14 |
|
(=^‥^=)
|
Wyrażasz się o nich w taki sposób, jakby wszyscy Włosi mieli jeden wspólny mózg. Tak to niestety nie działa. Owszem, kraj pochodzenia i otoczenie wpływają nieco na to, kim jesteśmy, ale to nie działa w ten sposób, że każdy obywatel danego kraju myśli to samo, czuje to samo i zachowuje się tak samo. Co za różnica czy to Polak, czy Włoch? Facet stosuje mocny love bombing i dla mnie to ogromny red flag. Nie wiem, ale dla mnie takie sypanie komplementami jest totalnie nieatrakcyjne. Ile można słuchać o tym, ja bym była zażenowana.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest tak, ze ja w kółko tylko komplementów słucham. Rozmawiamy na różne tematy. I jak wspomniałam gość nie jest namolny, natarczywy ani mnie po kątach nie obmacuje. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
(=^‥^=)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co tak raczej na luzie podchodzę, bo sie na nic poza znajomością na odległość nie zanosi Przecież nie przeprowadzę się na "raz - dwa - trzy" do innego kraju
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
(=^‥^=)
|
A znacie się na żywo czy tylko z internetu? Jak się poznaliście? Myślałam, że spotkałaś go w jego / innym kraju albo on jest w Polsce. Skoro taka sytuacja, że on tam, ty tu, to raczej nie ma co myśleć
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie należę do osób, które poznają nowych facetów w internecie. Poznałam go podczas pobytu w jego kraju. Jeżdżę tam co jakiś czas w związku ze sprawami zawodowymi. Raz w miesiącu jestem na kilka dni. Poznaliśmy się nie w klubie czy na imprezie, a na ulicy: zgubiłam się gdzieś w plątaninie uliczek, a on mnie odprowadził spory kawałek i tak się zaczęło. Dałam mu numer, bo uznałam, że nic nie tracę. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
moj maz jest obcokrajowcem nie wlochem ;-)
moim zdaniem nie da sie odpowiedziec na twoje pytanie poniewaz obcokrajowcy tak samo jak polacy maja rozne charaktery,pomysly na zwiazek i potrzeby jest to indywidualna sprawa zadna nacja nie ma jednego polaczonego mozgu (na szczescie) |
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89657722]moj maz jest obcokrajowcem nie wlochem ;-)
moim zdaniem nie da sie odpowiedziec na twoje pytanie poniewaz obcokrajowcy tak samo jak polacy maja rozne charaktery,pomysly na zwiazek i potrzeby jest to indywidualna sprawa zadna nacja nie ma jednego polaczonego mozgu (na szczescie)[/QUOTE] Dokładnie oczywiście to gdzie się ktoś wychował wpływa na tą osobę, ale no takie Włochy długie i szerokie. Ja lubię we Włochach otwartość, optymizm i brak kompleksów. Mój najlepszy związek to ten z Włochem, po prostu inne podejście do życia, inny background niż Polacy, których miałam okazję spotkać. Nie ma co wrzucać do jednego worka. Ja tylko powiem ze swojego doświadczenia, że znajomość/związek z obcokrajowcem to super przygoda i można wiele się z tego nauczyć. Języka, innego spojrzenia na te same rzeczy itp.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
To zaledwie kilka dni. Takie kwestie weryfikuje czas i wspólne przeżycia. Nie daj się zwariować i nie przyspieszaj pewnych rzeczy. Po prostu nie idź z nim do łóżka, żeby się potem nie czuć wykorzystana. Coś z tego będzie lub nie, ale nie rób rzeczy, które sprawią, że potem będziesz miała jakieś pretensje o taki, a nie inny rozwój znajomości. Jeżeli zachwyt faceta jest wystudiowany i "pod publiczkę", to szybko przejdzie, gdy zrozumie, że nie dostanie wszystkiego na raz.
|
|
#23 | |
|
(=^‥^=)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
Spotkałam się kiedyś z opinią, że na forum to tylko kpiny i złośliwości, ale na Wizażu jak widać pełno jest pozytywnej energii i życzliwości ![]() To nie tak, że ja już suknię ślubną wybieram, ale fakt na początku trochę się "podjarałam" tymi włosami jak smoła i opaloną skórą I tą jego otwartością i pozytywnym stosunkiem do swiata ![]() Wszystko raczej na spokojnie u mnie przebiega. Jestem zbyt nieśmiała, żeby nagle zacząć szaleć i nie wiadomo co wyczyniać ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Miałam w rodzinie małżeństwo polsko-chińskie Różnice kulturowe ich pokonały, choć na początku wydawało się, że są świetnie dobrani.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim liczą się czyny, nie słowa. Więc bierz sprawę z przymrużeniem oka i dziel przez 10.
Mieszkam od 20 lat w Hiszpanii, prawie tyle samo trwa mój związek z Hiszpanem. Hiszpanie, płci obojga, są bardziej otwarci, tolerancyjni, serdeczni. Nawet kasjerka w sklepie jak ma dobry dzień to do wszystkich mówi "kochanie / słoneczko", niezależnie od płci i wieku. Hiszpanie raczej unikają konfrontacji, są uprzejmi, mili, mówią sporo miłych słów - i nie o wygląd mi chodzi. Przeciętny Hiszpan jest też raczej nieśmiały, jak już decyduje się na związek to na długo, nierzadko pary są ze sobą od gimnazjum czy liceum na całe życie. Ale wchodzą w związki też ostrożnie, na początku nie przedstawiają raczej partnerów rodzinie, dopiero jak sprawa zrobi się poważna. Ogólnie polecam tę nację, jest zwyczajnie miło, żadnego brania pod włos, i głupiego chamskiego droczenia ukrytego pod płaszczykiem ironii i ciętego języka. Miałam kilka związków z Polakami, randkowałam też z hiszpanami i przepaść jest ogromna, na korzyść Hiszpanów. Ale to oczywiście generalizacja, trzeba patrzeć na jednostkę i na czyny, nie piękne słowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co jest po prostu miło. Mnie ujął stosunek tego człowieka do świata. Radość, optymizm; czy to słońce, czy to deszcz
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-16 o 05:43 |
|
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostanie moim dobrym znajomym też super ![]() Będzie "tylko" miłym wspomnieniem - takie też są bardzo potrzebne Spokojnie mogę powiedzieć, ze do niczego się nie spieszę. W tym momencie życia potrzebuję bliskości, ale niekoniecznie w ekstremalnie erotycznym wymiarze |
|
|
|
|
|
#29 |
|
(=^‥^=)
|
A tak z innej beczki w temacie tego wątku, jak i po części o wątku dot. seksualizacji. Macie takie doświadczenia, że obcokrajowcy mają więcej do was szacunku i was nie seksualizują tak często jak Polacy? Tak sobie w trakcie dnia pomyślałam o tym wątku i zauważyłam bardzo ciekawą rzecz. Korzystałam nałogowo z apki do wymiany językowej, byłam też w kilku krajach, gdzie korzystałam z tindera. Głównie rozmawiałam z Azjatami i ludźmi z Afryki. Jak tak sięgam pamięcią to żaden mnie w żaden sposób nie molestował. Rozmawiali ze mną jak z człowiekiem. Ich komplementy odnośnie wyglądu były z wyczuciem i smakiem. Tym czasem Polacy... nie zliczę ile razy dostałam w prezencie zdjęcie / filmik z masturbacji Pana Polaka. A od cudzoziemca nie pamiętam, żebym dostawała takie rewelacje.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
W Hiszpanii seksualizacja swego czasu była dużo większa niż w Polsce - ale ta jawna, gwizdy, grubiańskie komplementy itd. Mam wrażenie, że to już zanika.
Natomiast nie było protekcjonalnego podejścia do kobiet na rynku pracy - kobiety nie mają absolutnie żadnych przywilejów, pracują praktycznie do dnia porodu, o zwolnieniu w ciąży zapomnij, nawet jeśli się źle czujesz lub coś cię boli, obie płcie mają po równo macierzyńskiego - 4 miesiące. W Polsce spotkałam się z lekceważącymi uwagami, że ładna dziewczyna nie powinna się nad czymś głowić czy męczyć, co robi taka ładna buzia na budowie, itp., w Hiszpanii nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

aczkolwiek ostatnio raczej gustuję w blondynach. 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
W sumie to zgadzam się z każdym słowem i wręcz uważam, że to są rady, które sprawdzą się w kontakcie z każdym nowo poznanym facetem.