|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to wygląda na "wygaszanie" znajomości z jego strony?
Cytat:
Widzę że drugi wątek zamienia się w mój więc dość zabawnie Nieźle ci namieszał w głowie że aż tak zacisków mnie atakujesz bo śmiałam stwierdzić że może nie jest zainteresowany i aż odpowiadasz na zagadnienia z mojego wątku w swoim Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-10-30 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Mówisz, że ja Cię atakuje w tej wiadomości, przecież Ty ciągle ze mnie kpisz
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozmowa nie ma sensu |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
Eeeee, yyyy ten wątek ma wspolny mianownik Zamiast zbić sobie piątki, wymuenić się spostrzeżeniami, to się sprzeczacie
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I że to totalnie różne sytuacje Według mnie dość podobne ale ja jestem ta gorsza bo ja âdałamâ i był seks i w ogóle lepiej żebym się nie odzywała XD No ładnie ładnie xD Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-10-30 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
ciekawostka - feminizm zacznie mieć sens, gdy kobiety będą w czasie konfliktu zbrojnego przymusowo wcielane do wojska i będą wyć z bólu zdychając w okopach, jak mężczyźni. podoba wam się ta perspektywa, śmierdziele? czy może przestaniecie wreszcie, wy załgane hipokrytki, bawić się w tzw 'równość'? która z prawdziwą równością nie ma nic wspólnego, dla waszej wiadomości.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Odpisuje mi jednak na ta zdawkową wiadomość 😲 Napisał, że musi do środy wytrwac, a potem będzie luz i nie wie jak się odnajdzie mając tak mało roboty, opisał mi swój dzień i pyta o moje samopoczucie
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje się normalny, dlaczego miałby nie odpisywać? Nie ma co dopatrywać się wszędzie spisków i złych intencji, zobaczysz jak będzie. Patrz, dziś już piątek, przez weekend pewnie i tak będzie co robić bo przed nami grobbing.
Jedyne co, to możesz przemyśleć, gdyby jednak znajomość się rozwinęła, czy jesteś gotowa na takie okresy jego wytężonej pracy. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cały czas pisze ci to samo xD
Mnie by znudziło takie coś .. jakby jakaś apokalipsa miała być w tę środę xD Dziwny typ ale co kto lubi XD Tak wiem on się tak zachowuje bo jest aspołeczny i niedzisiejszy i Tobie się to podoba 👌 ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Ciekawe czy zawsze tak robi |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Szanuje to, nie robie wyrzutów, bo znajomość jest świeża, nie mamy wobec siebie zobowiązań, ale jeśli rzeczywiście bylibyśmy parą to coś takiego raczej jest nie do przyjęcia i mam tego świadomość |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to jest mega dziwne i się z tym nie spotkałam że ktoś tak sobie otwarcie ludzi odstawia od siebie âna tydzień pobaw się samaâ a ktoś tak sobie grzecznie czeka
Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-10-31 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ekstra, bardzo miła i otwarta komunikacja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
No dokładnie. Dalej wypowiedzi Miśka są dla mnie absurdalne bo znacie się 3 tygodnie, nie jesteście w związku i dopiero randkujecie, a typ naprawdę szczerze komunikuje. I to jest absolutnie normalne że ludzie mają swoje życie poza randkowaniem. Już sobie wyobrażam, jak któraś z nas siedząc na tinderze miałaby nagle młyn w pracy, nie wiedziałaby jak się nazywa, a gość z którym randkujemy od razu by wyleciał z oskarżeniami, pretensjami i zakończył znajomość. Z pewnością postukałybyśmy się w głowę i uznały to za red flag, czyż nie? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- I zgadzam się, czym innym jest zaangażowanie w kilkutygodniowej znajomości, a czym innym w związku. Dodatkowo ponownie z perspektywy branży: często ilość pracy to wybór i gdy zaczyna to źle na nas wpływać, dorobiliśmy się, potrzebujemy więcej przestrzeni na życie to zmieniamy firmę/ rodzaj klienta. Jesli był wcześniej sam i miał wolne to dlaczego miał nie pracować więcej, by zapełnić sobie pustkę? Wejdzie kiedyś w związek i dostosuje pracę do życia, jeśli oczywiście jest normalny. Przykład: mój mąż na początku pracował dużo, za dużo - gdy weszliśmy w związek rozmawialiśmy, przedstawiłam moje granice i dostosował ilość pracy tak, by równoważyła się z czasem dla nas. Dostosował swoje życie do tego, że się w nim pojawiłam i tyle - tylko na to również potrzeba po prostu czasu |
||
|
|
|
|
#75 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie to super zgrywać taką "księżniczkę", że facet dzień i noc non stop się interesuje, wszystko rzuca, po pierwszej randce - wysyła 50 róż itd. Oczywiście, ze bym wolała żeby to aktualnie inaczej wyglądało, ale mam wrzenie, że przez takie trochę bezmyślne może roszczeniowe oczekiwania jest aktualnie tyle samotnych osób i potem się zastanawiają co robią nie tak. Gdyby ta znajomość trwała kilka miesięcy i nagle coś takiego, to w ogóle inna para kaloszy, bo on wtedy powinien być już poważnie zaangażowany, ale nie moge mieć pretensji, ze nie traktuje mnie jeszcze jako miłości życia. Mam naprawdę dobre przeczucia co do niego i może to się fatalnie zestarzeje, ale myślę, ze to typ człowieka, który jak już sie zaangażuje to na amen i tez bardzo odpowiedzialny, bez ogromnych szybkich porywów serca i wielkich fantazji. Ja widziałam jaki miał do mnie duży szacunek na spotkaniach, na drugim spotkaniu przyszedł z parasolką i mówi ze wziął ją z myślą o mnie, bo sam ma kaptur. To są takie trochę bajery, ale niezwykle urocze. I żeby nie było co innego takie bycie roszczeniowym a co innego szacunek do siebie. Gdyby on teraz całkiem zamilkł i odezwał się w środe na zasadzie " tadaaam! oto jestem i moge zaszczycić Cię teraz uwagą" to w ogóle nie ma tematu, ale widze, że on ten kontakt stara się ciągle utrzymywać, chociaż znacznie okrojony. Edytowane przez schogetten_ Czas edycji: 2025-10-31 o 13:32 |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i czy w kim innym nie zakochałby się szybciejJa uważam że na szacunek zasługujemy zawsze i nie ma na niego terminu czy poziomu zaangażowania od którego zasłużymy sobie czy wymodlimy sszacunek Takie mam zdanie ale każdy jest inny i masz prawo do swojego Nie uważam że to ksiezniczkowanie i nie lubię tego określenia bo zwykle używają go faceci żeby określić wszystko co im w kobietach nie odpowiada a zazwyczaj jest normalnym zachowaniem Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-10-31 o 13:37 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi, jak Ty wyszłaś na tych facetach, którzy od razu oszaleli na Twoim punkcie? Bo z tego co mówiłaś jesteś ciągle singielką. |
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Rozeznanie
|
Czy to wygląda na "wygaszanie" znajomości z jego strony?
Cytat:
W punkt! Misiek jakoś super na swoim podejściu nie wyszedł, dlaczego? Bo brakuje w tym równowagi. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
A gigantyczne zaangażowanie po 2 randkach, wielkie słowa i obietnice, miłość do grobowej deski, kontakt 24 h/dobe i co tam jeszcze Misiek by nie chciał - to jest zwyczajny love bombing. Bo dla mnie 2 randki to etap, na którym się poznajemy i jakby mi ktoś na nim wyleciał z wielkimi deklaracjami i pięknymi słowami to byłoby to co najmniej dziwne. Bo mógł się zakochać jedynie w wyobrażeniu o mnie a nie we mnie naprawdę po tak krótkim czasie. No nic, ja tam się cieszę autorko, że tak sensownie się wypowiadasz i że chłopak utrzymuje kontakt i okazuję Ci zainteresowanie mimo natłoku pracy. To miłe i fajnie wróży na przyszłość
|
||
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz rozmawiam z innym facetem od paru dni ; od razu przeszlismy ha WhatsApp właściwie dał mi swój fb ja go narazie nie chce dodawać.. nie uważam że to jakaś wielka sprawa i jakieś szybkie tempo poprostu ułatwia to komunikację i nic poza tym Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-10-31 o 14:15 |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
No tak, ale poprzednio miałam takiego, który szalał za mną jak nie wiem, codziennie pisaliśmy od rana do 3 w nocy, atencji dostawałam co nie miara! I wiesz co? Teraz wiem, że to niczego nie definiuje i to wcale nie jest przepis na "zyli długi i szczęśliwie"
|
|
|
|
|
#81 | |
|
miss twin peaks
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i co w związku z tym? Zwyczajna duskusja i wymiana poglądów omg |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Przecież mi się też to zachowanie nie podoba, nigdzie nie pisze, że zaâ☠â☠â☠iście i mam totalny luz. Gdyby to nastąpiło po tygodniu pisania - ok, ale po tygodniach pisania i dwóch spotkaniach, no nie jest to fajnie i wygląda na wycofanie i zdystansowanie znajomości.
Z drugiej strony ja ktos chce zdystansować znajomość i sprowadzić mnie tylko do roli znajomej, to raczej nie podawał by terminu tylko pisał ogólnie o braku czasui nie podtrzymywałby kontaktu. Nieraz mnie kusiło, żeby napsiać, ze jestem zbita z tropu i nie tego się spodziewałam, ale co to da? Zobaczę za kilka dni jak będzie się zachowywał. Wydaje mi się, ze to wynika też z faktu, że on jest taką "wolnotą" . Co nie znaczy, że bedę się tak bujać do wiosny w czymś nieokreślonym. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka otwarta furteczka zawsze zostawiona jakby co W dodatku unikają tym ewentualnej dramy bo ci mówią że się odezwia i czekasz a do tego czasu .. jak się nie odezwą to zdążysz ogarnąć emocje xD Zobacz już się przyzwyczajasz do myśli że może on nie jest zainteresowany i gdy się nie odezwie lepiej to zniesiesz Może zauważył że się wkręciłaś poprostu i tak miękko to robi ale chyba w sumie przy takim âstażuâ takie akcje z jego strony to przerost formy nad treścią A jak się odezwiesz to znowu dostaniesz kolejny termin No ja się z czymś takim spotkałam bardzo częsta taktyka haha zauważyłam że tacy trochę bogatsi faceci z firmami czy dobra praca, tak dość często robią jakby o tym gdzieś przeczytali w jakiejś książce xd Rzadko kiedy otwarcie zrywają kontakt czy palą za sobą mosty Ja już wolę kompletny ghosting niż coś takiego. Ten mój Niemiec zamilkł całkowicie. Wysłałam mu tylko wiadomość głosową że mi przykro z powodu mojego zachowania i jest świetną osobą i rozumiem że mogłam go wystraszyć i pracuje nad soba. Od razu odebrał ale nic już nie odpisał. Ta głodówka pomogła mi to zamknąć z czystym sumieniem Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: Wczoraj o 16:04 |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Przeciez ghosting to brak szacunku, więc woleć być traktowaną bez szacunku i odcinaną jak niepotrzebna metka to dziwna preferencja - szczególnie przeciwstawiając to zachowanie do jasnej i otwartej komunikacji jaką prezentuje facet autorki. Trochę mam wrażenie, że Misiek próbuje tymi wiadomościami przekonać bardziej siebie niż nas
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Ale w czym? W ostrych reakcjach na sytuację zupełnie tego nie wymagających, w narzucaniu się i nie szanowaniu czyiś granic? No niestety do tego się nie przekonam.
Polecam uważne przeczytanie moich poprzednich postów, bo jasno już pisałam co sądzę o tej sytuacji: że wystarczy dać drugiej stronie przestrzeń skoro komunikuje i poczekać do tej daty, zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Bo na razie po prostu nic nie wiemy, a do tego nie widzimy żadnych red flagów by móc cos podejrzewać. |
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Autentycznie jakby ta sytuacja dotyczyła większości facetów, których znałam w przeszłości, to bym powiedziała, dobra gościu, co to ma być.... bo zwykle zadawałam sie z jego przeciwieństwami, o czym w sumie ostatnio wspomniałam, czyli tacy hmm intensywni w znajomości. Ale tutaj może naiwnie ja szczerze myślę, ze on jest po prostu aktualnie jeszcze na innym etapie, możliwe, że na innym niż ja i zupełnie tego nie traktuje jako brak szacunku ze swojej strony. Jego styl spokojne poznawanie, naturalne rozwijanie, bez żadnego ognia od pierwszej minuty i gromu z nieba, raczej ceni sobie bezpieczną i spokojną energie
Już czekam na repost, ze przecież go nie znam...akurat takie cechy dość łatwo wychwycić. |
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Dobra, chyba nie było tematu, napisał do mnie dzisiaj uwaga 3 razy.
Po ostatnim pytaniu o samopoczucie odpisałam mu, że w sumie jest spoko i w tym sezonie właściwie jeszcze nie chorowałam, ale to pewnie za sprawą eliksirów od babci. On na to, że bla bla dzisiaj groby i jakis obiad rodzinny, że czuje się wypalony i zapytał czy te eliksiry to legalne Ja stwierdziłam, ze znowu nie będę się rozpisywać i tylko odniosłam się żartobliwie do tej legalności i że jemu po tym maratonie tez by się przydał. I odpisał, ze w takim razie chce podwójną dawkę i zapytał czy przy najbliższej okazji może przetestować
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i widzisz, to już chyba druga sugestia spotkania więc wygaszanie kontaktu tak nie wygląda fajnie czytać pozytywny update!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (1 użytkowników i 2 gości) | |
| schogetten_ |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Napisał, że musi do środy wytrwac, a potem będzie luz i nie wie jak się odnajdzie mając tak mało roboty, opisał mi swój dzień i pyta o moje samopoczucie
i czy w kim innym nie zakochałby się szybciej

fajnie czytać pozytywny update!