|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
nie nie ten glod..taki glod to nie jest normalna reakcja organizmu.bo normalnie w ciagu dnia jestes glodna kilka razy wtedy jesz i jest spokoj..ja mialam glod non stop,zjadlam i bylam nadal glodna mimo ze wiedzialam ze najadlam sie ale nadal czulam glod i tak caaaly dzien,no tak mnie ssalo w zoladku ze szok a jak glosno burczal :P
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to chyba dobrze, że organizm się przyzwyczaił do leku i go zaakceptował, co nie znaczy, że np. jem wszystko i mam ciągle wilcy głód bo wcale tak nie jest. Dalej nie mam ochoty na słodycze i kawę. Tylko jest to mniej silne niż na początku. I nie można generalizować, ja też biorę M15, co nie znaczy, że najsilniejsza dawka najsilniej działa, bo były przypadki że 10-tka działała bardziej niż 15.. Teraz zacznę 2 opakowanie M, sądzę że 8,5-9kg w m-c to raczej jednak jakiś efekt jest ![]() ale niemożliwością jest by ciągle coś spadało, ciało jest tylko ciałem, a organizm może zgłupieć albo się buntować. Ja miałam tydzień kiedy nic kompletnie nie zeszło, nawet 0,5kg, ale to nie znaczy, że odstawię tabletki Kuracja ma trwać 3 m-ce więc tyle będę je brać, później będę brać co kilka dni, tak jak lekarz zalecił.Chyba żadna z osób biorących M przez cały okres kuracji nie miała ciągłej energii, pobudzenia itp.
Throw your sticks and stones Throw your bombs and your blows But you're not gonna break my soul... Edytowane przez linkaa1987 Czas edycji: 2008-09-22 o 12:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
fajni by bylo miec ciagle tyle energii ale to se ne da:P
a swoja droga ciekawe skad przekonanie ze na glod najlepiej owocek gdzie akurat owoce nie sa az tak wskazane bo maja cukru sporo a co robi cukier..wiadomo
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Cukier naturalny
![]() A te kilo ktore zrzucilas Linkaa to bylo wspomagane cwiczeniami czy bez? |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Da sie Candy da sie !!!!!!! Mozesz nie probowac wypedzac mnie z tego myslenia ![]() ja chce zeby mi juz tak na zawsze zostalo oj chcialabym |
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
mam takie pytanie do Was, czy meride przepisał Wam lekarz dietetyk czy może ogólny? Odchudzam się całe życie, ale nic nie wychodzi tak jak powinno.. Po ostatniej diecie mam wrażenie, że jest gorzej Nie mogę na siebie patrzeć, kasuje wszystkie zdjęcia na których jestem, w domu słyszę niezbyt przyjemne komentarze.. Nic nie działa basen, rower, dieta.. Moje BMI jest nieco ponad 35. Sprawy nie polepszają sterydy, które dostaje co jakiś czas na alergię. zastanawiam się nad merdią, nie występują u mnie żadne przeciwwskazania, ale w moim mieście nie ma żadnego dietetyka. Nie radze sobie sama Czy lekarz ogólny mógłby mi ten lek przepisać? Nawet mi głupio do niego iść, że powie, że mi się ruszać nie che, za dużo jem albo coś w tym stylu.. A ja już nie wiem jak mam sobie poradzić.Czy lekarz ogólny prezepisał którejś z Was meride? z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Lineczko!! Efekt bardzo widoczny, szczególnie z ramion Ci bardzo dużo spadło. Mamy podobną budowę ciała, w sumie jak patrzę na Twoje fotki to mogę powiedzieć, że ja też tak wyglądam hmm (ważę 75kg, wzrost 174, a Ty??)
Meridii już nie biorę, bo przestała na mnie działać, nie mam silnej woli, aby stosować jakąś dietę, bo po prostu nie wierzę, że to cokolwiek da... jesli chodzi o sport to zamierzam na basen chodzić, ale się zobaczy... Póki co walczę z zaakceptowaniem siebie, bo chyba już nigdy nie schudnę, więc tylko to mi pozostało, ale już sama nie wiem co jest bardziej nieosiągalne dla mnie... Ostatnio apetyt mam jak świnia, tylko bym żarła i żarła ![]() |
|
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
Kiciulec witaj
Meridie moze przepisac Ci lekarz ogolny. Mysle ze przepisze bez zadnych problemow, bo wlasnie Meridia jest dla osob ktorych BMI jest wyzsze niz 30. Potem powinien co jakis czas sprawdzac czy wszystko jest okey, chociaz z tego co pisaly niektore dziewczyny dostaly tylko recepty i potem lekarz nic nie mowil o badaniach kontrolnych ale dla wlasnego komfortu raczej powinnas ty co jakis czas sprawdzac cisnienie czy nie za wysokie i serce czy w porzadku. Zycze powodzenia! Ja tez dopiero zaczynam brac Meridie, dopiero 5 dzien i ciesze sie ze jest tez "nowa"
|
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę Ci powodzenia, Kochana! na pewno Ci się uda zrzucić co trzeba
|
||
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Autko też żyje Pierwsze dwie godzinki za mną W rzeczywistości było one tak odludne, że instruktor stanął na poboczu całkiem nieźle uczęszczanej drogi i mówi do mnie, że przesiadamy się A ja do niego: to tu, już, przecież tu jest duży ruch No dobra, przesiedliśmy się... sprzęgło, jedynka i gazu, jadę, jadę pomyślałam sobie A instruktor do mnie, no to dwójeczka... trójeczka i wjeżdżamy na pas Ale ja miałam pietra Canduś, bidulko, ale siniaczki to masz takie porządne
|
|
#2201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję, uspokoiłyście mnie bardzo
. Jutro jak tylko lekarz będzie to lece porozmawiać. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Jak jutro wrócę z pracy to od razu zamelduje.Dziękuję
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, po jakim czasie schudlyscie w udach i biodrach? ja koncze pierwsze opakowanie M10 i najbardziej widac po pasie i troche po ramionach. wiem, ze na biodra i uda trzeba poczekac, tylko ja nigdy w tych miejscach nie chudne;/ moze macie jakies metody?
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
hmmm---------witaj Szpurko-------ja akurat odwrotnie od Ciebie najpierw zauważyłam biodra i uda i to bardzo--- a cała góra mojego ciała narazie stoi (oprócz palców u rąk-ha ha ha )--------------pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Pumka nie ćwiczyłam, sporo chodziłam, sporo miałam wysiłku w domu przy głupim sprzątaniu, ale typowych ćw. nie wykonywałam.
wredka więc być może wyglądamy podobnie ja mam 171 cm i waże 79 póki co. Przyjaciółka też mi powiedziała, że w ramionach najbardziej widać i po zdje że niby biodra zmalały..hmm.. jakoś samą siebie cięzko przekonac:P Dziś jestem bez M bo jak poszłam po 12 do przychodni to nie było żadnego lekarza;/ i poprosiłam o wypisanie recepty, przyjechałam po nią po 17, więc wezmę jutro. Ale głodu nie czułam, tęsknoty za M też nie:P zjadłam na śniadanie kanapke i pozniej jogurt, a po poludniu mala porcje frytek bo bylismy na miescie i to bylo jedyne miejsce, ale niedobre byly wiec zaluje <lol2> szpurka na każdego lek działa inaczej. U mnie też z ud zeszło najbardziej, z brzucha najmniej;/ nie wiem na czym to polega, moze na tym ze chodzimy i te nogi sa ciagle "w obiegu" a brzuch juz nie bardzo?;/
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
Do Madzia12g i Linkaa1987: hm...pewnie zalezy tez od budowy ciala. jak przytyje to wygladam jak typowe jablko, a jak schudne to typowa gruszka
no i miesnie w nogach mam najbardziej wyrobione przez siatkowke, jakos nie przepadam za cwiczeniami fitness, a pewno lepiej ksztaltuja sylwetke.
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
haaa wrocilam z nocki:P zjadlam kanapencje i ide spac:P a cooo niech ma moj biedny brzusio
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Mam
![]() Pani doktor podeszła bardzo pozytywnie, a nawet powiedziała, że sama bierze
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
9 kg na miesiac to jest bardzo duzo a nawet za duzo, dlatego pamietaj o witaminach aby organizm mial z czego czerpac zyciodajne sily i aby cera i wlosy nie stracily na kondycji. U mnie idzie powoli ale jestem zadowolona.
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pracujesz czasem w jakims obozie pracy??!, moze powinnysmy reagowac aby Cie wyrwac z niego
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem wiem że muszę o siebie dbać, ale teraz już podchodzę bardziej na luzie do tego wszystkiego, nie wiem czy coś jeszcze zejdzie, ale dla mnie najważniejsze jest to, że lepiej mi ze sobą teraz, czuję się lżejsza, mogę się bardziej rozciągać ![]() W pierwszy tydz straciłam 5kg bo miałam okres jak rozpoczęłam i sądzę, że część to była woda zatrzymana, ale dziś wzięłam 1 tab. z 2 opakowania, mam 2 dzień okresu a waga jaka była taka jest, więc sama nie wiem, czy ta woda na okres mi się zatrzymuje czy nie;/ Tereskaa: Wczoraj jak kupowałam w aptece pyt. farmaceutkę o Zelixę, porównała skład i rzeczywiście jest identyczny, jeśli w aptece internetowej można ją zakupić taniej to chyba za m-c z tego skorzystam Choć u mnie w aptece była droższa od M, bo za 60tabl. M dałam 124 zł z groszami a Zelixa kosztowała 130 z groszami. Jak mogę Cię prosić to prześlij mi na PW linka do tej str i ew. info przydatne, będę wdzięczna![]() Co do jazdy...też miałam pietra...nie umiałam nic, a on mi kazał wsiąść i jechać ![]() chyba głęboka woda najlepsza ale i tak zdałam za 4 razem, więc głowa do góry, będzie dobrze
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleee od tygodnia nie mam nowego siniaka wiec chyba juz bedzie dobrze ![]()
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jestem nowa jeśli chodzi o wypowiadanie się na forum, ale podczytuję was już od jakiegoś czasu! po przeczytaniu waszych sukcesów zdecydowałam się na ponowne branie Meridii (ponowne bo po raz pierwszy brałam ją 4 lata temu, efektem było -10kg) teraz ważę 83kg! jestem drugi dzień na M i mam nadzieję że zrzucę te zbędne kilogramy Wspomniałyście o Zelixie, niby skład podobny ale na mnie w ogóle nie działa! więc może jednak nie jest ona tak samo skuteczna... ale z pewnością na każdego działa inaczej ![]() jako że jestem nowa mam jeszcze kilka pytań: - czy od razu po zażyciu pierwszej tabletki czułyście różnice? zahamowanie apetytu itp? - czy utrzymujecie jakąś dietę czy wystarcza wam jedynie ograniczenie ilości jedzenia? - uprawiacie jakieś sporty? pozdrawiam |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zelixa ma skład identyczny- wg farmaceutki. A z dietą to raczej każda jakoś sobie radzi, mniej lub bardziej ale nie ma sensu obżerać się tłustymi potrawami, brać M i liczyć na cud, że kg same odpłyną ![]() Życzę powodzenia w walce
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no poki co nie slyszalam o zadnym takowym tu :P aleee mu sie smiejemy i na jedna hale mowimy oboz pracy bo tam dziolszki siedza zadna z zadna nie gada i tylko robia a cisza taaam straszna
o a ja dzisiaj M nie bralam bo doszlam do wniosku jak wstalam o 14 ze bezsensu :P
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To typowa reklamowa stronka Meridii, choć nieoficjalnie, ale tak właśnie jest. Większość z dostępnych tam rzeczy jest niestety na zasadzie wpisania jakiegoś kodu, ponoć płatna (nie sprawdzałam, tylko słyszałam) ![]() Lineczko, wyślę Ci zaraz na PRIV co i jak z Zelą
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kod też dostałam Jeśli ktoś chętny to mogę podać
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

ale niemożliwością jest by ciągle coś spadało, ciało jest tylko ciałem, a organizm może zgłupieć albo się buntować. Ja miałam tydzień kiedy nic kompletnie nie zeszło, nawet 0,5kg, ale to nie znaczy, że odstawię tabletki
Kuracja ma trwać 3 m-ce więc tyle będę je brać, później będę brać co kilka dni, tak jak lekarz zalecił.
gdzie akurat owoce nie sa az tak wskazane bo maja cukru sporo a co robi cukier..wiadomo

ja chce zeby mi juz tak na zawsze zostalo
Nie mogę na siebie patrzeć, kasuje wszystkie zdjęcia na których jestem, w domu słyszę niezbyt przyjemne komentarze.. Nic nie działa

. Jutro jak tylko lekarz będzie to lece porozmawiać. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Jak jutro wrócę z pracy to od razu zamelduje.
ale i tak zdałam za 4 razem, więc głowa do góry, będzie dobrze