|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
witam ponownie
![]() mam pytanie do specjalistek od Brevoxylu ![]() to że jest świetny wiem, używałam 3 miesiace i buzia jest o wieeeele lepsza. i oczywiście człowiek chce więcej i brakuje trochę do idealnego stanu. mam go używać dalej? czy tak jak w ulotce - kuracja 3 mies. a teraz co? ... pozdrawiam
|
|
#1172 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieki winilii podklad sobie kupie na bank, skoro jest taki swietny..jasne czasami nawet te najdrozsze okazuja sie do kitu:/
jeszcze raz wielkie dzieki! Cytat:
wiesz jak chcesz to mozesz sobie odstawic ten preparat na miesiac i worcic do niego... Cytat:
a nie zatyka porow?? nie mialas jakis prycholkow po tym?? bo kurcze ja po kazym mialam a o podkladach juz nie wspomne:/ Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-09-24 o 13:31 Powód: Post pod postem!! Prosze korzystac z opcji mulityctowania!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
polecam brevoxyl
po 2 dnich zeszlo to co bylo przez 10lat
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
co ty piszesz. serio????????? ja mam tłusta cere mało zaskórniaków , i lubie dłubac wyciskac wyszukiwac syfki i dlatego robie sie ciagl ale na ogół mja buzia wyglada dobrze a jak pomaluje ja podkładem z revlonu to zupełnie nic nie widac daze do przestania dłubania marze o pieknej cerze po porodzie miałam plamki ciemne na polikach i na skroniach zrobiłam 3 razy mikrodermabrazje z kwasami 25% i jest po problemie pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
no tak mi pomoglo
tutaj na forum pisalo, ze im schodzilo po 1 dniu , no ale ja moje mialam wlasciwie od zawsze i z tym nie walczylam dlatego aaz 2 dni hehe a teraz to czolo takie miekie, gladke ze az sie wierzyc nie chce cchialaby sie podrapac zaskorniki , ale nie ma czego
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zlikwidować wągry ? p. dermatolog proszę o radee ! ;(
a jak to jest z wyciskaniem?? ja czasem jestem zmuszona to robić bo po prostu są już wypukłe i wstyd mi z tym...
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zlikwidować wągry ? p. dermatolog proszę o radee ! ;(
Witam Szanowne Wizażanki!
Co za cudowny wątek! Tylko straaaasznie długi! Nie wiem czy daisydee jeszcze zaglądasz na ten wątek - rozczytywałam się o Twojej kuracji tonikiem z olejkiem pichtowym i chcę też go wypróbować by pozbyć się tych okropnych zaskórników tylko zastanawiam się czy można na niego położyć potem krem na noc? Teraz używam Cleanance K Avene i nie wiem czy tonik nie straci swojego działania ani czy nie wejdzie w jakąś interakcję z kremem... Co myślicie? |
|
|
|
|
#1178 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
kurde zaczęłam stosować nafte z olejkiem pichtowych i wydaje mi sie że jest gorzej. A MOŻE TO TYLKO NA POCZĄTKU WSZYSTKO WYCHODZI? pomoże mi ktoś dobrą radą?
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Przyczajenie
|
a może któraś z Was robiła sobie peeling kawitacyjny? podobno dobrze sobie razi z 'nowymi' zaskórnikami ??
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Kawitacja rzeczywiście daje ładne efekty, ale na mnie są one krótkotrwałe. Poddaję się jej przed jakimś większym wyjściem, wtedy pory są oczyszczone i domknięte. Niestety, mam grubą, tłustą skórę i po tygodniu jestem w punkcie wyjścia.
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Magi-m8
Ja jeszcze nie zaczęłam stosować mikstury - czekam aż mama mi dośle składniki Daisydee na początku tego wątku i inne wizażanki pisały, że widziały natychmiastową poprawę, szczególne po sesji mocnego tarcia całej twarzy.. hmm ciekawe czemu Ci się pogorszyło...
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Ja to się najbardziej zastanawiam co może pomóc by zmniejszyć moje wielkie otwarte pory, które wyglądają jak truskawka, nawet jak są oczyszczone i "puste"... Maseczki ściągające działają na mnie tylko na te mniejsze dziurki na nosie i to i tak na krótki okres...
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
mi brevoxyl pomógł jak najbardziej
juz 2 raz. zostało mi kilka glębokich zaskorników, jeden juz wychodzi . Na przemian z Humektanem stosuje ( czasem nie) i nowe sie nie pojawiają pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
czy ta mikrodermbrazja naprawde tak pomaga pozbyć się zaskórników?
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bede robila sobie seriami i teraz na wiosne wczesna powtórze |
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
nie przeczytałam całeeeeeeego wątku przyznaję się na wstępie ale przeczytałam początek i bardzo mnie zaintrygował ten tonik z olejku i nafty mam o olejku pichtowym sporą ksiązeckę w domu ale nawet do głowki mi nie przyszło, żeby poczytać nie mam wiekszego kłopotu z cerą, zaskkkórrrniikkiii głownie zaatakowany mam nosek kupiła któraś z was olejek w W-wie? wydaje mi sie że nie wszędzie w aptece można go kupić a nie wiem gdzie są jakieś lepiej zaopatrzone proszę o pomoc aaaach i zaraz poczytam co pisałyscie dalej bo to ciekaaaaaaaaaaaawe rzeczy pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
mam zaskorniki na czole, chyba cos jest zer mna nie tak jesli od stycznia uzywałam takich lekow jak aknemycin plus differin czy isotrexin i nie powiem byly efekty ale po tygodniu 2 wszystko wracało:/ nie wiem o co chodzi...
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednej z aptek sieci Dbam o zdrowie www.☠☠☠☠☠☠☠
|
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takze polecam ![]() |
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Przyczajenie
|
złamanie zakazu sprzedaży - post usunięty
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-10-07 o 14:28 |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja po prostu kupilam go w jednej z aptek tak normalnie przypadkiem bo byla po drodze przez internet z odbiorem w aptece zazwyczaj jest taniej...ale jak jest ponizej 20zl co zawsze mozna kupic normalnie
|
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Przyczajenie
|
ja to nie wiem o co chodzi z tym olejkiem ale on jest dziwny bo nie na każdego tak samo działa. Mi zaskórniki na brodzie bardzo się zmniejszyły ale czoło miałam gładkie bez zaskórników a teraz mi jakieś grudki powychodziły, pod nosem znowu mi tak jakby skóre poparzyło troche-jest czerwona a od tygodnia już nie używam tej mikstury. Nie wiem właśnie czy stosować dalej czy czoło mi się pogoszy zupełnie. Ma ktoś pomysł??
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja stosowalam miesiac ta miksture...napalilam sie na nia, juz nie powiem jak:P ale magi przyznam ci sie szczerze, ze mnie tez nie pomogla..mialam tyle tego na buzce, ze nie widzialam rezultatow, a jesli nie widac to po co cos stosowac? zakupilam sobie wtedy brevoxyl i zaluje, ze tak pozno bo z dobre trzy miesiace chodzilam z taka paszcza, ze pozal sie Boze...a ten poreparat naparwde mi pomogl...zreszta z tego co pisza forumowiczki nie tylko mi! ![]() Brevoxyl naparwde dziala na zaskorniki, wagry itp...a zeby jeszcze lepiej dzialal zacznij od wizyty u kosmetyczki, niech ci oczysci skore, to nie jest drogie okolo 60zl zabieg, (warto powtarzac raz na pol roku) latwiej ci bedzie walczyc z oczyszczona buzka ja tak zrobilam i naparwde teraz nie mam nic jasne, ze raz na jakis czas cos mi tam wyskoczy ale to jest pojedyncza malenka krostka![]() do nawilzania mozesz sobie kupic kremik z ziaji albo humektan naprawde po miesiacu stosowania zobaczysz tak ogromna roznice, ze sama sie mile zaskoczysz![]() |
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
witam,
przeglądałam ten wątek i postanowiłam się włączyć ![]() Co jakiś czas mam problemy z cerą, o których piszecie. Próbowałam wielu rzeczy. Zaczynając od AcneDermu bez recepty na tetracyklinie kończąc. I bez skutku (wszystko zapisane przez dermatologów). A potem zaczęłam działać sama ![]() Wymusiłam na lekarzu pierwszego kontaktu receptę na zineryt, że "właśnie mi się skończył a dermatolog na urlopie" i stosowałam przez jakiś czas ale miejscowo a nie tak jka oni polecają na całą twarz. I pomogło w końcu. Poza tym zakupiłam na necie polecone mi przez koleżankę mydło medimix i tym mydłem myłam twarz 2x dziennie. Ta mieszanka naprawdę działa. Zineryt zawiera erytromecynę+cynk, jest na alkoholu i nie jest za tani ale działa. Poza tym z perspektywy czasu widzę, że NIESTETY na wszelkie grudki na czole, zaskórniki i wypryski w okolicach brody, nosa itp pomagał w 100% tylko cilest. A ja już antykonceptom podziękowałam
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy reguje inaczej ... mi pomagal acne-derm (ale efekty widac dopiero po jakis 3 miesiacach) za to zineryt tylko wysuszal i jak go nie stosowalam to wszystko wracalo...
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Przyczajenie
|
jak wczoraj zakupiłam isotrexin, ta maść zawsze na mnie działa tylko że chociaż raz do roku musze stosować kuracje tą maścią, chciałabym żeby te zaskórniki raz na zawsze zginęły a nie tak się powtarzają
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
Co to za maść? usuwa zaskórniki?
|
|
|
#1198 |
|
Przyczajenie
|
tak, właśnie na mnie działa tylko ta maść, ale nie wszędzie kupisz bez recepty. Już miałam tysiące innych-droższych specyfików a ta maść jest najlepsza-kosztuje około 38zł. Tylko ja bym chciała pozbyć się na zawsze zaskórników, ale chyba się nie da ... :-(
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja opracowałam swój sposób-Brevoxyl,stosowany tylko rano,na to krem nawilżający+podkład Nivea Visage Young,piję bratek 3 razy dziennie i stosuje tonik i żel przeciwko wągrom z Avonu. Naprawdę było ciężko z moją twarzą, a teraz wyskakują tylko pojedyncze niedoskonałości.
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam wcześniej, że zaczynam używać Brevoxylu i... no właśnie. Na początku byłam zadowolona. Po jakimś czasie zaczęły mi powstawać pod skórą ropne kulki, po tym zostawały czerwone plamy. Jestem załamana. Kiedyś, przed rozpoczęciem "leczenia" miałam świetną twarz w porównaniu z tym co mam teraz. Nie mam siły na to, wyglądam okropnie, wstydzę się wychodzić z domu...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

co do korektoru... ja polecam z Iwostinu-z lini purreitin(chyba tak się piszę:P) kosztuje ok 20 zł,ale uważam ,że warto... bez podkładu też dobrze wygląda a i jest antybakteryjny

głownie zaatakowany mam nosek