|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu
Moja niunia jest przezabawna
wie że nie może drapać tej rany to jeździ prawą stroną pyska po dywanie normalnie my lejemy jak ona tak robi odpycha sie tylnimi lapami i heja rozkoszna jest narazie karmimy ja tylko sucha karma nic innego nie dostaje do jedzenia i zobaczymy czy po miesiacu sie bedzie drapala.Jeśli tak to wtedy sie kupi ta karme hipoalergiczna i szampon tez taki i zobaczymy narazie czekamy dodaje zdjecia wlasnie przed chwila robione
|
|
|
|
#3482 |
|
BAN stały
|
Ależ ma śliczna mokę !!!
|
|
|
|
#3483 |
|
Przyczajenie
|
witam
chciałam się przywitać od dłuższej chwili ale mój mały włochaty potworek spał mi na kolanach przez co nie mogłam wysunąć szuflady z klawiatura i miala dostep tylko do myszki jestem dumną i szczęśliwa właścicielka pieska tej rasy, który ma już 1,5 roku niestety moja sunia ma okropne problemy z zapaleniem uszu, ciągle wraca i wraca;/olivia_hill śliczny pieseczek, nie mogę się napatrzeć ![]() Elis1 zazdroszcze moja niuńka szybciej dałaby się pokroić niz dać zapuścić tak długą sierść zebrra za zdroszcze moja sunia nie znosi kąpania, ona ogólnie wody nie lubi kałuże z daleka omija a w mokrą trawe nie wchodzi ;] ale wbrew temu uwielbia chodzić "towarzysko" do łazienki a jak jej ktoś nie wpuści to drapie w drzwi nieprzyzwyczajeni goście troche się peszą bo cieżko im się załawić lub kąpać jak pies na nich patrzy albo podaje zabawki na szczescie przestała kraść papier toaletowy, teraz ma nowe hobby - wskakuje do wanny i kradnie korek
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Ufff, udało mi powycinać włoski między poduszkami i pazurkami. Nie było to łatwe ale jakoś poszło. Musiałam użyć troszkę siły żeby przytrzymać łapkę bo się co jakiś czas wyrywała ale dałyśmy radę. Oczywiście natychmiast zaprowadziła mnie do kuchni po smakołyk
(tam są jej psie ciasteczka, które służą jako nagroda).Witaj Effka9 oczywiście pochwal się swoim skarbkiem. Czekamy na fotki. Olivio swietna to Twoja Niunia no i Zebry też jest boska
|
|
|
|
#3485 |
|
BAN stały
|
Wffka- witam serdecznie i dolanczam sie do prośby o foteczki pieseczka !!!
co do uszek to ja z Abi mam podobny problem . Jest taka dobra maśc , na wczesniejszych postach jest jej nazwaj - jak nie znajdziesz daj znac podeślę ci . Szybko i na długo pomaga !! |
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie Fela chyba będzie w przyszłości miała podobny problem bo widzę jak czasem drapie się po uszach i to dość intensywnie.
Monika733 jak myszki te szczeniaczi, a jakie słodziutkie
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Maści dobrej na wszystko, to raczej nie ma. Jeśli pies ma problem z uszami, to najrozsadniej wybrać się do lekarza i określić przyczynę kłopotów. Może to być np. alergia, pasożyty czy grzyby albo bakterie. Lekarz musi ucho zobaczyć, przeważnie oglada też pod mikroskopem wydzielinę i wtedy wiadomo co zastosować. Żaden preparat nie leczy wszystkiego i jak nie wiemy co jest przyczyną, to raczej nie róbmy eksperymentów, bo tylko można psu zaszkodzić.
|
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
my narazie nie mamy na szczescie problemu z uszkami,ale okazalo sie na ostatniej wizycie u pana weterynarza,ze idunia ma podwojne kiełki..i trzeba wyrwac
a to aktualne zdjecie juz prawie 9 miesiecznej małej łobuziary ![]() http://www.wizaz.pl/gallery/showimage.php?i=5588&c=9 |
|
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
a to aktualne zdjecie juz prawie 9 miesiecznej małej łobuziary
![]() http://www.wizaz.pl/gallery/showimage.php?i=5588&c=9[/quote] ŚLICZNIUTKA !! a to dudek !! |
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Znam ten typ człowieka o którym mówi zebrra... Zebrro podaj mi na nią namiary tą panne ja jej wytłumaczę...
hehe a tak na poważnie fajnie byłoby gdyby udało CI się coś wskurać
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
mismalezji Ale duża już
Strasznie ten czas leci dopiero ją odbierałaś a tu już 9 miesięcy!!!![]() monika733 Duduś jest śliczny Zanim kupiłam Rokusia to rozglądałam się właśnie za takim rozbójnikiem w kolorze Dudusia Zresztą wszystkie są śliczne co tu dużo gadać
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
O tak, wszystkie Shih są śliczne.
Mam takie pytanie, znalazłam coś takiego: Witaminki:najbardziej sprawdzone na włosy(już była o nich mowa)są tabletki gammolen - ja również je polecam...Polecone przez weta oraz przeze mnie Wita-vet - jak widać w komentarzu Majka uwielbia je,a dla shih tzu wystarczą one na 1-2 lata(zależy czym psiak jest karmiony)! http://www.krakvet.pl/product_info.php?products _id=4998 http://www.krakvet.pl/product_info.php?products _id=391 Dziewczyny co myślicie o tych tabletkach? Czy któraś z Was coś takiego lub podobnego stosuje? Czy jest sens czy raczej nie warto? |
|
|
|
#3493 |
|
BAN stały
|
WitaVet stosuję od kiedy mam Shih-tzu w domu . Są tak dobre że dziewczynki jedzą je w czasie ciąży i wychowu dzidziusiów swoich. Nigdy nie odwitaminizowały mi sie , nie straciły włosa , są zdrowe a szczeniaczki dzięki temu pieknie rosną !!!
POLECAM z całą odpowiedzialnością !!! |
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
Effka9 pochwal się swoim psiakiem
![]() Silvi27 dobrze, ze udało Ci się z łapkami, myslę, ze jak będziesz spokojnie próbowała, to potem nie bedzie problemu ![]() Co do witaminek, to wszystko zależy od tego, jaka karmę je Twój psiak, jesli jest to górnopółkowa karma, to nie ma potrzeby podawania dodatkowych witamin, bo ich nadmiar też szkodzi... Najlepiej, zebyś poradziła się swojego weta, on najlepiej Ci podpowie oceniając kondycję psa... Missmalezji śliczna psinka ![]() Monika733 Duduś słodki ![]() Pink101 tak jak myślałam, od tamtego wieczoru nie spotkałam tej dziewczyny...
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Silvi, a cemu nie bierzesz się za pielęgnację, jak Twoja psinka jest śpiąca? Ja w takiej sytuacji mogłabym Julkę pokroić, a ona nie drgnie. |
|
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za pochwaly
no niestety juz jest duza,a chcialabym zeby zawsze została szczeniaczkiem.. ja tez zastanawiam sie nad witaminami,idunia nie zawsze je dobre karmy i obawiam sie czy czegos jej nie brakuje.
|
|
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
Jezu, jaką mam grypę, chyba umrę :-(
|
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Teraz najgorszy okres, wszyscy chorują, kurujcie się dziewczyny!
Wybiera się może któraś z Was na niedzielną wystawę do Nowego Dworu Mazowieckiego?
|
#3500 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
No to powodzenia dla Safiry!
|
#3502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Współczuję choróbska. Mnie też często łapie. Ostatnio próbowało mnie dopaść tydzień temu ale się wybroniłam, pozostał mi tylko zapchany nos ![]() Jeśli chodzi o witaminy na włosy to tylko pytałam. Fela je karmę Royal kanin skin & digest i czasem puszkę Sensitivity Control więc może nie musi brać dodatkowo witamin. Byłam dziś u wet na obcięcie pazurków i zapomniałam się spytać o te witaminy bo mnie wkurzyła. Zostawiłam u niej już ładnych parę groszy a ona za te pazurki 10 zł ode mnie wytargała. Do tego za paszport 60 zł (+ wcześniejsze czipowanie też 60 zł) a wcześniej mówiła, że ponieważ czipowanie tyle, to paszport nic nie będzie kosztował. Zrobiła mnie jednym słowem ale nic to. "Tylko raz Cygan przez wieś przejdzie". Więcej tam nie pójdę. Zmieniam weta (a rano robiłam wywiad ze sprzedawczynią kwiatków czy jest jakiś inny wet w pobliżu)- jakbym coś przeczuwała... Dzisiaj kupiłam szampon i odżywkę All Systems - podobno dobre (szampon na pewno bardzo wydajny bo rozcieńcza się go 1:5). Niedawno wykąpałam Felcię, ale jest puchata jak misio, a włos zrobił się lśniący - widać gołym okiem więc może sprawdzi się ten zestaw. |
|
|
|
|
#3503 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Bylam dzisiaj z niunią moją u weta i co i kolejny antybiotyk+kwasy omega3+riwanol+inny syfik do odkażania rany+zastrzyk na odczulenie+super piękny przezroczysty kołnierzyk=100zł w plecy
Tata mój powiedział że Chanela wygląda jak MEGAFON, a brat mój natomiast widzi w niej ubranej w kolnierzyk LAMPKĘ NOCNĄ Ogólnie mówiąc git jest pies w kolnierzu sie nie porusza wzielam ja na przetrzymanie ale wyjscie z nia w tym kolnierzu skonczylo sie przy furtce bo pies sie polozyl i stwierdzil ze obciachu nie bedzie sobie robil i chodzil po ulicy w takim czyms wiec tylko w domu jej zakladamy (w jakiej pozycji pies zostanie przywdziany w takiej pozycji pozostaje az do wyjscie na dwór)a na dworze ma luzik moze sobie brykac bo zajeta jest wszystkim innym procz drapania sie![]() Ogolnie mowiać wet powiedzial ze ta karma royala hipercostam to jest ostatecznosc,jesli wiadomo na 100000% ze jest na WSZYSTKO uczulona to wtedy ta karma, bo ona dożywotnia juz jest...no i narazie probujemy eukanuby ryz z jagniecina Tak myślałam ze może to od szamponu,chociaz z drugiej strony ja ja od poł roku w nim kąpę.tak czy inaczej spróbuje kupić jakich hipoalergiczny i na wszelki wypadek w nim ją kąpać![]() Rozpisalam się strasznie może to dlatego że dzisiaj już jest mi lepiej i tak jakby choroba mi mija antybiotyk biore ale już na prostą wychodze
|
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
To zobacz, każdy lekarz inaczej. Mi kazała właśnie natychmiast kupić i karmę SESITIVITY i szampon do skóry wrażliwej Bayera, by tylko psince ulżyć, a dopiero po jakimś czasie spróbować dawać coś innego i obserwować, czy znów zacznie się drapać.
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam eukanuby
|
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie polecam... idunia zle sie czuła po eukanubie po czym przestala ja jesc. po niej wylazl jej lupiez :/
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Slyszalam wiele zlych opini o tej karmie. Ma zły wpływ (zdrowotny) na liczna grupe psów.
Poza tym przeprowadza ohydne testy na zwierzetach... Lepiej kupic Royala |
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Ja też czytałam o tych badaniach na zwierzętach u producentów Eukanuby, ale powiem szczerze, że trochę przypomina mi to nagonkę, w sumie nie mam pojecia, czy producenci innych karm nie robią takich samych badań...
Mój psiak je Royala i przy nim pewnie zostaniemy, bo dobrze mu służy... Wróciliśmy z wystawy w Nowym Dworze, był wystawiany tata mojego shih, gratulacje!!! Moniko, a jak poszło Safirze w Zabrzu?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

wie że nie może drapać tej rany to jeździ prawą stroną pyska po dywanie
jestem dumną i szczęśliwa właścicielka pieska tej rasy, który ma już 1,5 roku 

hehe a tak na poważnie fajnie byłoby gdyby udało CI się coś wskurać