Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 19:36   #3511
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5

Jelonku, ja mówię o tej z pompką Jest piękna jasna zółć - 20 clair

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:46   #3512
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Ja tylko rekomenduję perełki, cobyście nie wywalały kasy w błoto kupując buble

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja miałam próbkę DW Light, śliczny efekt daje, ale potwornie mi wchodził w pory już po krótkiej chwili od nałożenia.
Własnie tego się obawiamale póki sama nie przetestuję to się nie przekonam

Cytat:
Ja nie mam jakoś oporów przed kosmetykami naturalnym, wychodzę z założenia, że jeżeli coś zostało dopuszczone do obrotu, to spełnia wymogi. Poza tym podoba mi się brak konserwantów, barwników i kompozycji zapachowych w tych produktach, a przecież to one najczęściej powodują podrażnienia. Póki co jestem zadowolona z większości produktów z BU, które kupiłam. Żel hialuronowy jest genialny, olej z owoców leśnych też. Olej kokosowy też przypadł mi do gustu, dzisiaj nawet nałożyłam go na twarz, a nie tylko na włosy. Nad Tamanu wisi znak zapytania, a maseczka czereśniowa jest do kitu. Niezły bilans jak na pierwsze doświadczenia z samorobnymi kosmetykami.
Mam dokadnie takie samo zdanie
Jeszcze nic z BU krzywdy mi nie zrobiło a wręcz przeciwnie,więc gdzie się da zachwalam serum lemon i żel hialuronowy Zobaczymy czy Ice i Madziarra podzielą moje zachwyty czy zjadą mnie za zachwalanie bubla

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Vitalumiere z ostanio testowanych wypada zdecydowanie najlepiej lekki, piękne, żywe (tzn. nie wygląda się trupio) kolory bez domieszek różu, świetnie się stapia ze skórą jakby dostosowuje się co dla mnie jest dużym plusem
To prawda,ale ja tylko boję się zbyt szybkiego świecenia,bo to chyba podkład dla typowo suchych skór a ja mam mieszaną

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
ice tak w ogóle to masz ode mnie lańsko Po Twojej recenzji Addicta mam na niego ogrrrromną ochotę, no
Muszę jutro go obadać, bo ja jakoś wanilii tam nie wyczułam, ale będę niuchać dokładniej
Fakt mnie też mocno zainteresował po tej recenzji

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o której wersji Vitalumiere mówicie? Bo jest chyba krem (słoik) i fluid (butelka z pompką) o ile dobrze kojarzę.
Jest jakiś jasny odcień, żółty koniecznie?
Wątpię co prawda, ale co mi szkodzi zapytać
Ja mówię o tej w buteleczce

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 20:34   #3513
Hosenka*
Zakorzenienie

Hex:
maseczka nie pachnie typwo różano. Jakims kwiatkiem napewno, ale nie wiem czy to akurat marokańska róża

Co do PI: użyłam go dziś - u mnie daje raczej neutralny odcien - nie jest zbyt ciepły. Chyba mi się spodoba

Isa:
maseczka nie jest z glinką (krem do mycia twarzy tak).
Konsystencję ma taką jakiej nie lubię - gęsty żel, nie jest kremowa. Nie wiem czy znasz maseczkę z masłem shea która była kiedyś w Avonie - ta z marokańską rożą ma taką samą konsystencję.
Maseczka nie zasycha na twarzy na "tynk" Przy zmywaniu ma dziwny zapach, ale efekt głdkiej buzi i domknietych porów mi się podoba. Raczej polubimy sie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:39   #3514
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Vitalumiere kiedyś i uwielbiałam go za to cudowne rozświetlenie
o, a możesz powiedzieć o nim coś więcej? Tzn. jak z trwałością, ewentualnym świeceniem
i czy jest beztłuszczowy? to dla mnie bardzo ważne

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o której wersji Vitalumiere mówicie? Bo jest chyba krem (słoik) i fluid (butelka z pompką) o ile dobrze kojarzę.
Jest jakiś jasny odcień, żółty koniecznie?
Wątpię co prawda, ale co mi szkodzi zapytać
z pompką
bardzo jasnych nie widziałam, ale takie są z Matlumiere (chyba tak to się nazywa?)

Cytat:
czemu jej nie widziałam

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość

To prawda,ale ja tylko boję się zbyt szybkiego świecenia,bo to chyba podkład dla typowo suchych skór a ja mam mieszaną
Ja już od dawna nie matuje skóry, a też mam mieszaną i to lepiej jej służy niż matowienie.. wtedy gruczoły łojowe działały ze zdwojoną siłą i błyszczenie było normą, teraz odnoszę wrażenie, że mam bardziej ustabilizowaną skórę obecnie jest mieszaną w stronę suchej ale faktycznie jeżeli podkład byłby za tłusty to mogłoby się to odbić negatywnie na wyglądzie :/

no i Lucidity świetnie reguluje błyszczenie, przynajmniej u mnie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do PI: użyłam go dziś - u mnie daje raczej neutralny odcien - nie jest zbyt ciepły. Chyba mi się spodoba
mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:46   #3515
snowqueen
Zakorzenienie

Organzzo ja po testach jestem na 99% zdecydowana na zakup Vitalumiere Fluide 20 clair Kolor jest piękny, podkład jest trwały, ale np. u mnie na kremie avene spf20, mimo suchej cery i przypudrowania go lucidity, po kilku godzinach w biurze z kaloryferem cera lekko się świeci.

Ale ten podkład wspaniale rozświetla i nie wysusza skóry, wręcz pielęgnuje
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:49   #3516
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Organzzo, po Vitalumiere możesz się świecić, bo on nie matuje nic a nic Ja jednak nie cierpię matujących podkładów, po wyglądam po nich na strasznie zmęczoną - wolę już się świecić. Matować Vitalumiere można pudrami, bo one na szczęście nie gaszą rozświetlenia, jakie daje. I faktycznie nazwa Vitalumiere nie jest wyjęta z kosmosu - buzia po nim jest wypoczęta, promienieje Ale np. Estella ,nie była chyba z niego zadowolona (zrobiłam jej kiedyś odlewkę), mówiła, że jest ciut za ciężki i szybko się świeciła. Ale z tego, co kojarzę ona lubi kosmetyki b. matujące
Trwałość bez zarzutu

Snow, w 100% podzielam Twoje zdanie I fajnie, że też go lubisz, dla mnie to jeden z ulubionych podkładów Też miałam odcień Clair

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:57   #3517
adrijah
Zakorzenienie

no świetnie.. mi jest smutno, płaczę i w ogóle, a ex zaczyna się ze mną żreć w smsach stwierdził, że robię sceny nie odbierając, więc odpisałam, że to on dramatyzuje (bo mnie wkurzył), więc on się wściekł, uznał, że super go traktuję :/ a mi jest jeszcze gorzej
Stary 2008-10-12, 21:58   #3518
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już od dawna nie matuje skóry, a też mam mieszaną i to lepiej jej służy niż matowienie.. wtedy gruczoły łojowe działały ze zdwojoną siłą i błyszczenie było normą, teraz odnoszę wrażenie, że mam bardziej ustabilizowaną skórę obecnie jest mieszaną w stronę suchej ale faktycznie jeżeli podkład byłby za tłusty to mogłoby się to odbić negatywnie na wyglądzie :/

no i Lucidity świetnie reguluje błyszczenie, przynajmniej u mnie
Ja również już dłuższy czas temu zrezygnowałam z matujących kremów czy podkładów i też widzę poprawę,ale mimo wszystko strefa T nie jest jeszcze przestawiona,więc muszę uważać
A LU tez mam

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Organzzo ja po testach jestem na 99% zdecydowana na zakup Vitalumiere Fluide 20 clair Kolor jest piękny, podkład jest trwały, ale np. u mnie na kremie avene spf20, mimo suchej cery i przypudrowania go lucidity, po kilku godzinach w biurze z kaloryferem cera lekko się świeci.

Cytat:
Organzzo, po Vitalumiere możesz się świecić, bo on nie matuje nic a nic Ja jednak nie cierpię matujących podkładów, po wyglądam po nich na strasznie zmęczoną - wolę już się świecić. Matować Vitalumiere można pudrami, bo one na szczęście nie gaszą rozświetlenia, jakie daje. I faktycznie nazwa Vitalumiere nie jest wyjęta z kosmosu - buzia po nim jest wypoczęta, promienieje Ale np. Estella ,nie była chyba z niego zadowolona (zrobiłam jej kiedyś odlewkę), mówiła, że jest ciut za ciężki i szybko się świeciła. Ale z tego, co kojarzę ona lubi kosmetyki b. matujące
Trwałość bez zarzutu

Snow, w 100% podzielam Twoje zdanie I fajnie, że też go lubisz, dla mnie to jeden z ulubionych podkładów Też miałam odcień Clair
No właśnie dlatego muszę koniecznie dobrze przetestować Gdyby jeszcze cena była przyjaźniejsza

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 21:58   #3519
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętam jak chwaliłaś po pierwszych testach
kurczę, żałuję, że nie widziałam tego odcienia ale jak dwie osoby chwalą to nie może być zły
lekkie świecenie.. chyba muszę zdobyć próbkę bo chyba nie pokuszę się w ciemno o taki wydatek.
Dziękuję za opinię
Cytat:
Trwałość bez zarzutu

matujące nie wchodzą raczej w grę, i również z dwojga złego wolę błyszczenie (pod warunkiem, że to nie jest żarówka)
Uwielbiałam 10 Hours Sleep Effect za efekt wyspania, a jeśli tu też wygląda się promiennie to ja to kupuję (niedosłownie - jeszcze )

jutro postaram się zdobyć próbkę
Dzięki wielkie

Cytat:
Ja również już dłuższy czas temu zrezygnowałam z matujących kremów czy podkładów i też widzę poprawę,ale mimo wszystko strefa T nie jest jeszcze przestawiona,więc muszę uważać
A LU tez mam

No właśnie dlatego muszę koniecznie dobrze przetestować Gdyby jeszcze cena była przyjaźniejsza
Oczywiście Wizaż pomógł mi znależć złoty środek, sama nie wpadłabym żeby nie uszczęśliwiać skóry na siłę

dokładnie.. w Sephorze 170zł, na Tru 150.. a na allegro marny wybór kolorów
Double with me?
Stary 2008-10-12, 22:55   #3520
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

mam ochotę na taki puder Estee lauder. Ma/miał ktoś i może coś powiedzieć? Na KWC niestety nie ma
http://www.allegro.pl/item453605114_...utralizer.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ESTEELAUDER_Powder_BeautifulBride.jpg (11,5 KB, 7 załadowań)
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 23:08   #3521
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
ice tak w ogóle to masz ode mnie lańsko Po Twojej recenzji Addicta mam na niego ogrrrromną ochotę, no
Muszę jutro go obadać, bo ja jakoś wanilii tam nie wyczułam, ale będę niuchać dokładniej
Okropne są takie recenzje, po których chce się koniecznie coś kupić/obejrzeć, no nie? Też tak czasem mam.

Może u Ciebie nie wybija tak mocno wanilia? Moja skóra akurat z wanilią się uwielbia, więc czuć ją wyraźnie we wszystkich perfumach, w których jest jej choćby trochę.

Cytat:
Musze obejrzeć. Miałam kiedyś ochotę przetestować Vitalumiere, ale wszystkie kolory wydawały mi się ciemne.

Cytat:
Fakt mnie też mocno zainteresował po tej recenzji
Polecam, jest naprawdę piękny.

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
no świetnie.. mi jest smutno, płaczę i w ogóle, a ex zaczyna się ze mną żreć w smsach stwierdził, że robię sceny nie odbierając, więc odpisałam, że to on dramatyzuje (bo mnie wkurzył), więc on się wściekł, uznał, że super go traktuję :/ a mi jest jeszcze gorzej
Będzie dobrze.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 23:36   #3522
adrijah
Zakorzenienie

już jesteśmy po poważnej rozmowie, jest odrobinę lepiej.. wszystko to moja wina eh.. pora wracać do nauki :/
Stary 2008-10-13, 08:17   #3523
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam jak chwaliłaś po pierwszych testach
kurczę, żałuję, że nie widziałam tego odcienia ale jak dwie osoby chwalą to nie może być zły
lekkie świecenie.. chyba muszę zdobyć próbkę bo chyba nie pokuszę się w ciemno o taki wydatek.
Dziękuję za opinię

matujące nie wchodzą raczej w grę, i również z dwojga złego wolę błyszczenie (pod warunkiem, że to nie jest żarówka)
Uwielbiałam 10 Hours Sleep Effect za efekt wyspania, a jeśli tu też wygląda się promiennie to ja to kupuję (niedosłownie - jeszcze )

jutro postaram się zdobyć próbkę
Dzięki wielkie
Weź koniecznie próbkę. On jest w konsystencji dość gęsty, ale jednak to ciągle fluid. W porównaniu z 10 Hours ma bogatsza konsystencję, dlatego moim zdaniem nada się na zimę - robi taką "kołderkę" na skórze

Efekt jest bardzo promienny, o wiele ładniejszy, niż przy Bourjois. Twarz wygląda przepięknie. Błyszczenie nie jest żarówkowe, bo nie ma tam drobinek, ale jednak trochę się świeci.

Ja bym go chciała już, ale poczekam chyba do końca października i wtedy zakupię... Na razie rezygnuję za to z tuszu Diora - boję się, że nie będzie mi pasował, na inne nie mam ochoty, wciąż nie dostałam miniatury Chanel... więc chyba kupię Telescopic w wersji Carbon Black Wersję klasyczną bardzo lubiłam.

madziarra użyłam wczoraj maseczki Avene kojąco-nawilżającej. Na razie szału nie ma, ale nałożyłam ją też pod oczy i tam faktycznie skóra zrobiła się miękka i gładka. Chyba dzisiaj też jej użyję.

Weszłam w fazę maseczkową Myslę nad zakupem tej oczyszczającej Galenic, ale trochę boję się podrażnienia.
Stary 2008-10-13, 08:23   #3524
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Weź koniecznie próbkę. On jest w konsystencji dość gęsty, ale jednak to ciągle fluid. W porównaniu z 10 Hours ma bogatsza konsystencję, dlatego moim zdaniem nada się na zimę - robi taką "kołderkę" na skórze

Efekt jest bardzo promienny, o wiele ładniejszy, niż przy Bourjois. Twarz wygląda przepięknie. Błyszczenie nie jest żarówkowe, bo nie ma tam drobinek, ale jednak trochę się świeci.
to ja też gdzieś muszę zdobyć próbkę.. jeśli efekt ładniejszy niż po 10Hours to biorę

A i ta Deborah kusi

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 08:30   #3525
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
to ja też gdzieś muszę zdobyć próbkę.. jeśli efekt ładniejszy niż po 10Hours to biorę
Moim zdaniem jest zdecydowanie ładniejszy i ma o wiele fajniejsza konsystencję, zwłaszcza dla suchych cer

Edit: Przyszła moja miniaturka Eclat d'Arpege - ale urocza, taka malutka

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2008-10-13 o 09:24
Stary 2008-10-13, 09:46   #3526
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Edit: Przyszła moja miniaturka Eclat d'Arpege - ale urocza, taka malutka
Też zamawiałam miniaturkę Eclat d'Arpege jakiś czas temu i nie dostałam wciąż.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-10-13, 09:55   #3527
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Też zamawiałam miniaturkę Eclat d'Arpege jakiś czas temu i nie dostałam wciąż.
Chyba kupowałaś u tej sprzedającej, co ja - napisałam do niej maila z pytaniem, czy mogę się wstrzymać z wpłata i poczekać na nowe aukcje. Ponieważ minęło 7 dni od zakupu, a nie odpisała, to wpłaciłam kasę. Odezwała się chyba 8.10, że dopiero wróciła. Także dziś, jutro powinnaś dostać przesyłkę
Stary 2008-10-13, 10:03   #3528
rzyrafka
Zakorzenienie

witajcie,znowu miałam przerwę od wizazu z powodu braku czasu
W sobotę mama mnie wyciągnęła na targi minerałów i biżuterii i kupiła mi 2 pary kolczyków -kulek w kolorach winogron- jedne jasnozielone drugie fioletowe, śliczne ale nie pamiętam jakie to kamienie bo nie interesuję się tym tematem
Potem pojechałyśmy na zakupy ciuchowe-wzbogaciłam się o granatowy sweterek, 5 par skarpeciochów, szalik brudnoszary, tshirt ciemnoszary i dwufazę garniera do demakijażu, ale to nawet nie zapasy, kończę 2 zmywaki
Tylko torebki mi jeszcze brakuje i nie mogę znaleźć odpowiedniej
Ale wiem już jak uzupełnię paletkę Inglota w miejsce kończącego się wosku do brwi- chyba znalazłam idealny szary cień i do tego koniecznie potrzebuję bibułki matujące
Po zakupach szybciutko przemieściłam się na małą imprezkę- chłopaki mieli próbę, co się oczywiście skończyło wielką libacją, namieszałam tyle rodzajów win z piwem, że aż sama się dziwię brakowi jakichkolwiek sensacji żołądkowych w niedzielny poranek A potem wylądowałam na noc w łóżku u kolegi Rafała, ale spokojnie, spałam w spodniach Bo Rafał pojechał na ryby, nie wiedzieliśmy że będzie jakaś impreza. Kolega rano zrobił boską jajeczniczkę z pomiforkiem i serkiem żółtym (a ostatnio pisałam,że nie toleruję jajek z serami )

Piszę teraz z uczelnianego korytarza,a ten komputer i klawiatura zaraz doprowadzą mnie do szału. Miałam siedzieć na wykładzie, ale były takie korki w autobusie od przystanku na którym wsiadałam,że wysiadłam na następnym i wprosiłam się do samochodu Rafałowi, a teraz jeszcze mam okienko przed następnym wykładem. Idę przepisać jeden zeszyt. Miłego dzionka

Ktoś mnie pytał o żele Balea- jeszcze za nie nie zapłaciłam

Nie wiem czy pisałam, ale z powodu załamania stanem mojego kręgosłupa postanowiłam zamienić sobie callanetics na ćwiczenia na piłkach. Poszłam przekonana, że poleżę tam sobie i będzie spokojnie- jaka niespodzianka mnie spotkała: te bezbronne piłeczki to narzędzia tortur!! Ale była taka świetna trenerka co raz z nią miałam zastępstwo i potem nie mogłam na nią trafić, a bardzo podoba mi się muzyka, którą puszcza- z motywami orientalno- tureckimi

No, idę przepisywać ten zeszyt :papa:
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 10:22   #3529
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Chyba kupowałaś u tej sprzedającej, co ja - napisałam do niej maila z pytaniem, czy mogę się wstrzymać z wpłata i poczekać na nowe aukcje. Ponieważ minęło 7 dni od zakupu, a nie odpisała, to wpłaciłam kasę. Odezwała się chyba 8.10, że dopiero wróciła. Także dziś, jutro powinnaś dostać przesyłkę
Mi w tym samym czasie napisała, że była chora, więc nie sprawdzała maili. Dla mnie to trochę niepoważne, jak ktoś deklaruje w aukcji, ze paczki wyśle 30.09 a potem milczy do 8.10 i nie ma z nim żadnego kontaktu. Wysłanie kilku maili, że wysyłka się opóźni by nie zaszkodziło, niezależnie od choroby, można przecież zawsze kogoś poprosić o pomoc, jeżeli samemu się nie może.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-10-13, 10:27   #3530
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Mi w tym samym czasie napisała, że była chora, więc nie sprawdzała maili. Dla mnie to trochę niepoważne, jak ktoś deklaruje w aukcji, ze paczki wyśle 30.09 a potem milczy do 8.10 i nie ma z nim żadnego kontaktu. Wysłanie kilku maili, że wysyłka się opóźni by nie zaszkodziło, niezależnie od choroby, można przecież zawsze kogoś poprosić o pomoc, jeżeli samemu się nie może.
Coś o chorobie w tym mailu też faktycznie było. Ja kupiłam 26.09 i późno wpłaciłam, więc aż tak długo nie czekalam, ale masz racje, jest to trochę niepoważne. Zresztą nie wierze, że ta pani nie ma ze sobą laptopa czy coś podczas tych licznych wyjazdów
Stary 2008-10-13, 13:47   #3531
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym go chciała już, ale poczekam chyba do końca października i wtedy zakupię... Na razie rezygnuję za to z tuszu Diora - boję się, że nie będzie mi pasował, na inne nie mam ochoty, wciąż nie dostałam miniatury Chanel... więc chyba kupię Telescopic w wersji Carbon Black Wersję klasyczną bardzo lubiłam.
Już mam próbkę Pani w Sephorze zrobiła mi odlewkę (całkiem sporą ) odcienia 20 - wygląda przepięknie , ten kolor faktycznie jest świetny
o tę "kołderkę" mi chodzi, bo latem raczej nie używam podkładów

tak więc jutro testy nie mogę się doczekać
Double with me?
Stary 2008-10-13, 14:44   #3532
zizou
Zakorzenienie

w koncu kupilam sobie spodnie idealnie czarne, fasonem nie powalaja ale za to jak leza na dupce... super
mam co wdziac na tylek
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 15:21   #3533
isa666
Zakorzenienie

Witam, piękna pogoda dziś a ja biegam jak jakiś oszołom cały dzień Byłam na uczelni(załatwiłam, że nie muszę bulić 30 zł za to, że jutro nie oddam indeksu, bo nie mam wpisu, bo to nie moja wina, że profesorek wyników nie dał do tej pory ). Byłam też w Urzędzie Pracy, mogę iść na staż Mimo iż pracowałam to mogę się o staż starać, bo nie pracowałam w zawodzie.
Wzięłam formularz rejestracyjny, muszę wszystkie moje papiery pokserować i może we środę pójdę się zarejestrować

Cytat:
Isa:
maseczka nie jest z glinką (krem do mycia twarzy tak).
Konsystencję ma taką jakiej nie lubię - gęsty żel, nie jest kremowa. Nie wiem czy znasz maseczkę z masłem shea która była kiedyś w Avonie - ta z marokańską rożą ma taką samą konsystencję.
Maseczka nie zasycha na twarzy na "tynk" Przy zmywaniu ma dziwny zapach, ale efekt głdkiej buzi i domknietych porów mi się podoba. Raczej polubimy sie
Dziękuję za opis Maseczki z masłem shea nie miałam, ale macałam ją u konsultantki, więc wiem jaka to konsystencja

Cytat:
Okropne są takie recenzje, po których chce się koniecznie coś kupić/obejrzeć, no nie? Też tak czasem mam.
Ten wątek to jedna wielka pokusa jest
A Addicta miałam okazję wąchać tylko z blotterka i tam czułam jakieś pieprzne nuty, ale może na skórze będzie inaczej
Stary 2008-10-13, 16:55   #3534
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Organzzo a w której Sephorze Pani taka hojna co do Vitalumiera?
Ja dziś się przejdę do Douglasa może i wydębię próbkę Deborah

bo mnie bardzo kusi. Czuję że jeśli złamię odwyk to pewnie będzie to podkład

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 16:59   #3535
isa666
Zakorzenienie

Jakaś cisza dziś w wątku
Kupiłam se w aptece Skrzypovitę 40 tabletek na kurację 40-dniową, ciekawe czy jakoś na mnie podziała Dość mam narazie picia herbatek z pokrzywą, wolę łyknąć tabletki

Zajrzałam na BU, mają już zaksięgowaną moją wpłatę, czyli pewnie niedługo wyślą zamówienie. Nie mogę się doczekać Asia się będzie bawić w małego chemika
Stary 2008-10-13, 17:01   #3536
zizou
Zakorzenienie

ja mysle, czy jechac po buty czy nie [mam dylematy, co nie? ].
ostatnio zrobil sie ze mnie couch potato i tak mi z tym dobrze...
Stary 2008-10-13, 17:54   #3537
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam w kolejnych drogeriach i już nia ma nigdzie słonecznych kosmetyków - a ja chciałam tą emulsję Lirene <tupie_nogą_i_strzela_foc ha>

Chyba se klikne na Allegro

Ziz, a masz porównanie tej emulsji z Solecrinem 40 albo Avene 50+ (emulsja)??

Instagram

Stary 2008-10-13, 17:57   #3538
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Ziz, a masz porównanie tej emulsji z Solecrinem 40 albo Avene 50+ (emulsja)??
Hosenko z avene uzywalam tylko filtra cleanans porownanie mam do dzieciaka klorane, blokera vichy i tego wlasnie cleanansa
Stary 2008-10-13, 17:59   #3539
adrijah
Zakorzenienie

a mi się szykuje wieczór maseczkowania itd kumpeli Mama przywiozła różne glinki z Ukrainy oprócz zbiorowego opłakiwania mojego rozstania i upiększania się, będziemy psuć cały efekt glinek procentami
Stary 2008-10-13, 18:02   #3540
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Hosenko z avene uzywalam tylko filtra cleanans porownanie mam do dzieciaka klorane, blokera vichy i tego wlasnie cleanansa
No to te porównania nic mi nie powiedzą

A z tych 4 to lierene najlepsiejszy??

Avenka mi sie już kończy Będę musiała ratować się miniaturkami ... (nie mam zapasów )

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości