|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam wody...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
czyli po mleczku kwasy, to jest pewien pomysł pielęgnacyjny
szczególnie jak potraktować tym cerę szukającą wody...A w temacie, Sabb ma rację z tym Goshem
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Byle nie zapomnieć potem o filtrach. A w temacie - kup sobie to upatrzone Code. A przy okazji wizyty w perfumerii poznawaj inne zapachy. Może trafisz coś w ten deseń.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-19 o 14:44 |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
|
|
|
|
|
#635 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!!
Szukam pewnego perfumu, który wąchałam niestety tylko raz w życiu i widziałam opakowanie Pergum jest słodki, ma różowe opakowanie w kształcie szklanej kuli z przyklejonymi na niej zielonymi kryształkami czy ktoś może wie jaka jest jego nazwa??? błagam, pomóżcie!!!!!!! |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znajdź swój zapach!!!
Britney Spears Fantasy
ale nie perfum, tylko perfumy |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mamy wysyp wątków, których autorki nie pofatygowały się nawet by przejrzeć pierwsze 3 strony naszego podforum. Natomiast użycie wyszukiwarki to już w ogóle nadludzki wysiłek.
anulaaa9 TU masz wątek, w którym pomagamy sobie zidentyfikować zapachy.
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Gwoli ścisłości - mnie też irytują wątki powielane, ale jest to sposób na zwrócenie na siebie uwagi i dopóki bedą na nie odpowiadać doświadczone wizażanki dopóty będą się pojawiać ja dziś jakaś poirytowana jestem ..... nie chcę nikogo urażać, wiec proszę z góry Irkax i Kropkę, by się nie obrażały
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko jak patrzę, że wizażanka jest nowa, to jednak staram się w tą "nowością" takie zachowanie wytłumaczyć i stopień irytacji maleje wtedy
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... na swoje usprawiedliwienie dodam, że nowy wątek założył też niejaki ***** wczoraj bodajże, który jest nowy pod obecnym nickiem, ale powszechnie znany jako ******* i jak rozumiem to jest z tych, co to gdy go drzwiami wywalą, to przez okno wchodzi ....jak tak dłużej myślę, to dochodzę do wniosku, ze takie wątki umierają śmiercią naturalną... .... wygląda na to, że szybciej piszę niż myślę ... stara już jestem ..... i humor mi się poprawił, bo Smok EDP właśnie wylądował u moich drzwi
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-21 o 17:30 Powód: usunięcie niepotrzebnych słów i dodanie nowych (może też niepotrzebnych) |
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika.
Cytat:
Bo jak się tak siedzi i łączy, i łączy te zdublowane wątki, i końca nie widać...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#642 |
|
BAN stały
|
jak dobrze poszukasz, to w kranie znajdziesz
pewnie zmieszal armani code meskie i damskie oraz gucci ph + puma jamaica + damskie chanel 5 i wyszlo to co wyszlo wszystko jasne |
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
POMOCY! Co to mógł być za zapach...?
Trafiłam w piątek na pewną panią, która szła sobie w maleńkim, cudownie pachnącym obłoczku. Od tego czasu przewąchałam połowę zapachów w perfumerii, ale nie wiem, co to był za zapach.
Odbieram go jak coś między Coco Mademoiselle a Shiseido ZEN z maleńkim dodatkiem NR ![]() Był to kwiatowy zapach, klasyczny, bardzo ciepły i leciutko słodki. Czy wiecie, co to może być?? Proszę o pomoc
|
|
#644 |
|
BAN stały
|
Dot.: POMOCY! Co to mógł być za zapach...?
To była Cinema
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Identyfikacja perfum
Czy ktoś rozpoznaje po flakoniku co to za zapach? Dostałam go niestety bez kartonika i nawet nie wiem co to.
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Identyfikacja perfum
Kiya nie zapytam czy użyłaś wyszukiwarki, bo gdybyś użyła wpisując tytuł swojego posta, dostałabyś właściwy wątek do zadawania takich pytań.
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaje się o ten zapach chodzi - Agatha Ruiz de la Prada Corazon
http://www.gal.es/productos/fraganci...s/i-agatha.htm http://parfyym.pri.ee/?op=body&id=1475&cid=5569 http://www.osmoz.fr/Parfums/Marques-...-Prada/Corazon Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-26 o 08:23 |
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak napisała kiedyś bodajże BigMama, dopóki będziemy odpowiadać w takich wątkach (dublowanych), dopóty takie wątki będą powstawać.Kiya nie jest nową wizażanką i powinna już wiedzieć, że zanim założy się wątek, powinno się skorzystać z wyszukiwarki. No, ale uzyskała odpowiedź, więc następnym razem pewnie zrobi tak samo.
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio np. Twister założył taki o wspólnych zakupach Ava Luxe i został upomniany przez moderatora. A były już przecież oddzielne zakupowe wątki dla Demeterów i Beautyencounter i jakoś wtedy nikt się nie burzył ![]() Przepraszam, że odpowiedziałam na pytanie zadane przez Kiya i robię bałagan
|
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie wiem czy jest to wygodniejsze. W tym wypadku się nie podejmuję rozsądzać. Ale jeśli wątek o identyfikacji flakonów istnieje - to po co zakładać kolejne dla każdego flakonu? Gdyby wszyscy tak chcieli robić, to byłyby tylko takie wątki. Serio. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłam, ale od jakiś 2 miesięcy pełno jest wątków zdublowanych. Pojawiają się, dostają 2-3 odpowiedzi, a potem moderatorki muszą łączyć. Wydaje mi się, że potem takie osoby są przeświadczone, że to najlepszy sposób na uzyskanie odpowiedzi i potem na naszym czy na innych forach ponownie zakładają dublujące wątki, kompletnie nie korzystając z wyszukiwarki. Jestem w stanie zrozumieć, że coś takiego robią osoby nowe. I wtedy grzecznie odsyłam do odpowiedniego wątku podając linka. Ale jeśli ktoś jest na forum od 2004 roku, to nie wierzę, że nie wie co to jest wyszukiwarka i jak jej używać.
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-11-26 o 10:07 |
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Moderatorzy jednak tej praktyce nie sprzeciwiali się kategorycznie. Przyjęłam więc, że ostatnio jest to dopuszczalne. Stąd moja odpowiedź w tym wątku. Już się zamykam, bo zrobił się OT Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-26 o 10:32 |
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też się zastanawiam czy one mają sens w ogóle. Tylko z czym takie wątki łączyć? Może zrobić jeden duży - "proszę o pomoc w wyborze zapachu". A może nawet taki już jest? Może i offtop, ale wydaje mi się, że ważny.
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Homyk dziękuję za odpowiedz
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odzew. Ale to na pewno nie była Cinema, bo bardzo dobże znam ten zapach i to nie to. Szukam dalej
|
|
#655 |
|
grozi wypollizowaniem
|
może organza??
|
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
trzeba bylo pytac:P polacy sa jacys tacy zakompleksieni, jak mi sie cos podoba to pytam, teraz trafic na ten sam zapach bedzie baaaaardzo trudno, latwiej byloby znalezc kobiete niz perfumy
Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2008-11-27 o 01:16 |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem postawię tarota i dam znać...
No doprawdy, wątek rewelka. Ta pani, jak sądzę, nosiła ten zapach na swej własnej skórze, równie dobrze mogła to być NR, Coco, Zen albo inne cudo, które Ci nawet do głowy nie przyszło, a co dopiero nam...
|
|
|
|
|
#659 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli był podobny do madmoiselle to stawiam na Evidence YR.
|
|
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
Cacharel Liberte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

szczególnie jak potraktować tym cerę szukającą wody...
Pergum jest słodki, ma różowe opakowanie w kształcie szklanej kuli z przyklejonymi na niej zielonymi kryształkami
czy ktoś może wie jaka jest jego nazwa??? błagam, pomóżcie!!!!!!!

Tylko jak patrzę, że wizażanka jest nowa, to jednak staram się w tą "nowością" takie zachowanie wytłumaczyć i stopień irytacji maleje wtedy