|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
![]() nie łączę zgagi z fasolką, miałam taką zgagę a nawet silniejszą kilka miesięcy temu (choc wtedy to wina łykania jodu i potasu a teraz ich nie biorę) Cytat:
![]() Ale wiesz...jeśli jednak cud się stał i coś tam kiełkuje to bzykanie może (nie musi) doprowadzic do samoistnego poronienia Cytat:
Dostałam moje herbatki dla ciężarnych ![]() Zaraz robię obiad (niezdrowo-frytki i ryba smażona). Potem wybieramy się do mojej ciężarnej siostry i będziemy wybierac prezent dla synka mojej kuzynki. Do jutra kochane Wiecie...w tym cyklu czuję się....tak inaczej...może to złudzenie, nie chcę się nakręcac ale coś czuję Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-11-22 o 15:07 |
|||
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aguś to ja grzeje miejsce na lipcowo-sierpniowych
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś co to za herbatki dla ciężarnych? Gdzie je mozna kupić?
|
|
#664 |
|
okrutnica jakaś... |
http://sklep.bio-active.pl/promocje.htm tutaj Cass, teraz jest promocja. Mam wszystkie trzy i tę dla karmiących dla kuzynki
|
|
|
|
#665 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do samopoczucia..to spokojnie...co ma być to będzie, życzę jednego..ale na razie ciii..aby nie zapeszać |
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Agabil wykresik obiecujacy i nie odpuszczac prosze
przytulanki obowiazkowo - ładnie lekcje odrabiac prosze ))Ja zaczne pakowac sie za 2 tygodnie hihihi U mnie tez zawitała zima ijest bialusio hmmm i torszke zimno
|
#667 | ||
|
okrutnica jakaś... |
![]() Cytat:
Cytat:
ja za ok. 1,5 tyg
|
||
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
anusia_82 wczoraj bylam taka padnieta ze nie doczytalam twoich dobrych wiesci.
GATULUJE CI Z CALEGO SERCA
|
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że ktoś się tu już zabiera za pakowanie...
Tego Wam życzę kochane. |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Aniu serdecznie gratuluje fasolinki. Agabil czy ty czasem nie bierzesz Duphastonu? Ja po nim miałam zgagę zawsze. Fajnie macie, ze śnieżek sypie chociaż słyszałam, ze na drogach niebezpiecznie w niektórych miejscowościach. U mnie tylko zimno. Dostałam dziś list informujący nie, że mam zadzwonić i umówić sie na usg do szpitala, co uczynię w poniedziałek a wizyta pewnie dopiero pod koniec tygodnia (oby).Tak więc wszystkiego sie dowiem gdzieś za tydzień.Myślę, ze za tydzień to już sama bede wiedziała jak @ nadal nie bedzie. Cały czas ma taki biały śluz i sporo i gesty jak maślanka.(tak mi się skojarzyło) |
|
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziś w Rotterdamie padał grad deszcz i śnieg i świeciło słońce
fajnie, co?Cytat:
Cytat:
Ciekawostka. Przestałam brać pigułki będąc w związku jeszcze z moim pierwszym chłopakiem. Był zły jak przestałam brać pigułki...Pół roku później po 9 latach związku się rozstaliśmy ( oczywiście pigułki nie były bezpośrednią przyczyną rozstania ). Z moim obecnym mężem nigdy nie stosowałam pigułek i to był nasz wspólny wybór, bardzo się cieszę każda z nas ma jednak inne ciało i indywidualnie reaguje na pigułki... Jednak gdybym mogła nigdy do nich nie wrócić to bym nie wróciła tak mi dobrze z moim ciałem, przyszłość pokaże
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
oki i pozniej prosze szykowac miejsce dla mnie
poczatek cyklu a ja taka spiace ejstem szok ... co to bedzie dalej
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zrobiłam test i jedna kreska. tż mówi, że mam ciążę urojoną, a okresu nie ma, cycki bolą, głowa boli. Już sama nie wiem... może rzeczywiście zwariowałam ;/
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam mętlik w głowie - masakra. W sumie może być tysiąc powodów dla których bola piersi i okresu nie ma... a z drugiej strony chciałabym wierzyć w to, że test sie myli.
Poczekam w takim bądź razie do poniedziałku - chyba, że przyjdzie @ |
|
|
|
#678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co, z Holandii na wizytę zwykłą u gina do Belgii jechać. Świat powariował. Może Ty tez jakiś termofor przytul do brzucha? Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby ten śnieg zmalował Wam małego Mikołajka ![]() Ja brałam pigułki przez półtora roku i zrezygnowałam. Źle sie po nich czułam, libido mi spadło, @ wcale nie był krótszy czy mniej bolesny, a do tego miałąm dość często mdłości. Więc przerzuciliśmy sie na bardziej mechaniczna forme antykoncecji. Mój małż, wtedy jeszcze nie małż, sam "zakazał" mi męczenia się na hormonach.
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz kochanego męża
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc kochane,
Dawno mnie nie było. No, ale leczę się, teraz jestem na zwolnieniu. Robią mi wszystkie badania, obecnie na serduszko (( Mam nadzieję, że w miesiąc jakość dojdę do siebie i choć trochę mnie się uzdrowi...., bo za miesiac wraca moje słońce.Aha Bazylko bardzo proszę o wpsianie mi @ na 20 listopada. Pozdrawiam Was mocno
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @22.10/ Bydgoszcz Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K. DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~~@03.11 Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn Konczita (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg. Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 16.11 / małopolska Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~~ @ 4.11. Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11 Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11 Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 25.10/ Krynica Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie Są dwie kreski II... obecnie: 31 munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ??? "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola an.ka.b (Ania, 26 lat) - t.p. 14.12.2008 r. Marysia *aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ??? siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ??? Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ??? jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ??? gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ??? Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ??? Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ??? Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ??? anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ??? Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ??? Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ??? Ania0104(Ania 25 lat) t.p. ??? ??? lub ??? WIELKIE JESIENNE DYMANIE [/quote] |
|
|
|
#682 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam troszke hmmm dziwne pytanie A mianowicie zastanawiam sie czy moglam zajsc w ciaze Ostatnia @ mialam 30 pażdziernika Cykle mam 28 dni i byl to moj 2 cykl po porodzie bo wczesniej bralam Tabletki Cerazette bo karmie piersia Kochalam sie w 18 dniu cyklu no i tak sie zastanawiam czy istniala mozliwosc ?? Generalnie zawsze mialam cykle 28 dniowe i jak narazie takowe mam .. Teraz czekam na @ ktora powinnam dostac 27 i mam w sumie nadzieje ze nie przyjdzie :P Aczkolwiek wiem ze szczyt mialam duzo wczesniej i pewnie nie jestem w ciazy Czytalam ze w 18 dniu cyklu mimo 28 dniowych cykli poczecie jest mozliwe ale wy jestescie ekspertkami w tych sprawach wiec wole zapytac was ![]() A co wy o tym myslicie ?? Bede wdzieczna za szybka odpowiedz I serdecznie Gratuluje zafasolkowanycm a staraczkom wysylam pozytywne fluidki
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mi sie śniło, że przyszła. Za to nie mam żadnych objawów ciążowych. Witam dziewczyny i spadam do pracki.Zapowiada sie dłuuuuugiiii , nuuuddddnnnyy dzień.Miłego niedzielnego leniuchowania.
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas zima sie rozkreca i fajnie bielusio mam ogolnie początek cyklu a ja juz czekam na owulke hihihi ... bedzie sie chyba dlużyło .... ostatnio sobie uwsiadomilam ze dobrze iz cykle mam krótkie - bo przeciez krócej czekam na kolejna szanse ehhh wariatka jestem wiem wiem ![]() pocztek cyklu a ja mam jakies dziwne piersi hmmm zobaczymy jak sie rozkreci wszystko ![]() Darianna jak ja niecierpie pracowac w weekend .... zeby szybciutko zleciało Rustamka trudno wyczuc jaki bedziesz miała cykl moze sie wydłuzy i akurat sie uda ... jeszcze kilka dni i wszystko sie wyjaśni
|
#685 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ciałko żółte chyba nie jest niczym złym - w ciałko zmienia się dojrzewająca komórka po zakończeniu owulacji? I każda zdrowa kobieta to ma. http://pl.wikipedia.org/wiki/Cia%C5%82ko_%C5%BC%C3%B3% C5%82te . Cytat:
. Nie znam się na tych pomiarach i wyczuciu owulacji więc staram się sobie radzić inaczej.Witam Was w ten śniegowy dzień. Wczoraj byłam u kolejnej koleżanki, która urodziła bliźniaki , złapałam więc podwójne fluidki i obdzielam Was garściami. Śmiechem mi też "grożą" bliźniaki, gdyż moja babcia miała 2 pary bliźniąt (w tym mój tato).A temp oszalała, popatrzcie: http://www.wunschkinder.net/forum/za...64639/nummer=1
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa blizniaki? superrr hmmm moja mama z blizniat tez mi to wroza zobaczymy jak to bedzie mi wystaczy jeden bobasek a jak beda dwa to juz bede najszczesliwsza i wiecej od zycia nie bede chciala chyba mało wymagajaca jestem ???
|
|
#687 |
|
kosmitka
|
Serio chciałabyś bliźniaki? Kurcze mnie to przeraża, zwłaszcza początki. Bardziej też obawiałabym się komplikacji związanych z samą ciążą i zdrowiem dzieci. Koleżanka miała poważne komplikacje, jedno z dzieci urodziło się z 1pkt. Dużo musiała i musi nadal z nimi ćwiczyć, bo groziło im napięcie mięśniowe.
Ale co Bóg da, to przyjmę , aby tylko zdrowe były.Owulka powiadasz? ...
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Czasem najdzie mnie ochota na napisanie paru słów
. Czytam Was każdego dnia, ale nie piszę, bo i tak wystarczająco jestem nakręcona czytaniem o wiesiołkach, niepokalankach, itp. Przez to wszystko nie umiem uspokoić myśli, głowa mi pęka od tego wszystkiego.Byłam u lekarza w 15 dc i powiedział, że jestem chwilę po owulacji i mam iść do domu i nie pozwolić mężowi siedzieć przed tv . Owulacja była, jajniki czyste, czyli ok, jest dobrze, no ale... Nie zwrócił uwagi na to, że mam krótkie cykle, brązowe plamienia zaczynające i kończące okres. Kazał jeszcze próbować 3 miesiące a potem dopiero przyjść. Powiedział też, że ustalanie przyczyny zaczyna się od badania nasienia.Czekałam pełna nadziei, że tym razem się uda, ale plamienia przyszły na 8 dzień po owulacji, trwają już 4 dzień, lada chwila będzie małpiszon. Przeczytałam co się dało o niedoborze progesteronu i wszystko pasuje- plamienia, bóle głowy, depresja, płaczliwość Nie mogę jednak od razu polecieć do lekarza i udawać mądrzejszej niż on. Znalazłam informację o mieszance ziołowej na produkcję progesteronu- przywrotnik, pokrzywa, krwawnik. W końcu po moi długim wywodzie , pada do Was pytanie- czy wiecie jak to pić? Od początku cyklu, a może od owulacji? Innych mieszanek nie będę pić, bo skoro owulacja była, to nie chcę przedobrzyć.Biorę wit b6 ale chyba nie przedłuża mi fazy lutealnej. pozdrawiam Was serdecznie
O nadziejo przedziwna... Edytowane przez Jota Czas edycji: 2008-11-23 o 10:32 |
|
|
|
#689 | |||||||||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli nie w tym cyklu to grudniowy odpada bo czeka mnie laparoskopiaCzyli wynika z tego że właściwie wybrałaś partnera na całe życie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Joto, tę mieszankę pijesz w drugiej fazie cyklu czyli od owulacji. Z tego co wiem to powinno ją się pic razem z mieszanką na pierwszą fazę cyklu Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-11-23 o 11:44 |
|||||||||
|
|
|
#690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle czasu sie staramy o jedną fasolke wiec jezeli Bozia da nam dwie to bede bardzo szczesliwa nie chciałabym jednynaka a roznie w zyciu bywa wiec za jednym razem wielkie szczescie ... rodzicow mam na miejscu tescie mieszkaja blisko wiec pomoc bedzie jezeli pojawia sie dwa bobaski ![]() a co do komplikacji to w zyciu roznie bywa znam wiele pra ktore maja blizniaki i wszystko oki było wiec nie nastawiam sie na komplikacje a poki co marze o II kreseczkach i pieknej becie ![]() łady skoczek sie zarysował wiec moze owulka zobaczymy jutro Cytat:
![]() jak dlugoe masz cykle?? wspominałas o tym plamieniu ginowi ??? niestety nie piłam tej mieszkanki wiec tu nie pomogę .... Cytat:
tz sie nabija ze ma odmienca w domku bo piersi powiekszyły mi sie po okresie zamiast przed ehhh .... i jak tu sie nie dołowac - no nic poczekam do owulki zobaczymy czy beda nadal tak wrazliwe
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2008-11-23 o 12:04 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

))

fajnie, co?
tak mi dobrze z moim ciałem, przyszłość pokaże