Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-12, 21:13   #721
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

A wiem jest na KWC

To moze w Douglas jak chcesz taka palete to popatrz na firme BeYu

http://www.douglas.de/DGCatProductPa...oduct_Id=68475

http://www.douglas.de/DGCatProductPa...oduct_Id=54960

Nie jestem pewna czy czasem The Body Shop tez czegos nie ma. Ja nie uzywam takich rzeczy, wiec wlasciwie to sie nie orientuje
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 22:34   #722
Oczar
Przyczajenie

Dziekuje!
Ta pierwsza paleta (i drozsza) wyglada ciekawie, a wiec porozgladam sie za nia.

A tak z innej beczki, pisalyscie juz chyba o tym. Moje pierwsze wrazenia z pobytu w Niemczech (raptem 4 mies): mam wrazenie, ze chyba maja wiekszy wybor kolorowek. I ta Nivea! Uwielbiam i tusze, i podklady. I mase innych, znacznie tanszych i nie bardzo mi znanych mazidel.
Z kosmetylow naturalnych: Weledy nie probowalam, jedynie jakies dwa kremy Scheller´a. I nie zachwycily mnie.
I tesknie za naszymi maseczkami Herbapolu, takimi najzwyklejszymi (z kwiatu bzu, lipy, nagietka), za poczciwa Ziaja.
Choc widzialam, ze w sklepach Vitalia maja ogromny wybor naturalnych kosmetykow, trudno mi bylo sie jednak skusic, bo sporo kosztuja. Zafundowalam sobie jedynie olejek z drzewa herbacianego
Ocz
Oczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 10:42   #723
201608040942
Konto usunięte

Ziaje kupisz tutaj przez internet, ale nie ma pelnego syrtymentu i ceny drozsze.
No NK sa niektore drogie, ceny jak z kosmosu, mnie po podwyzce podatku zdecydowanie za drogo, chodz uwielbialam Hausche to ograniczylam sie do pudru jedwabnego bo najlepiej matuje filtry. Zaczelam rozgladac sie wsrod tanich np Alterra z Rossmanna czy Alverde z Dm, moze wsrod tych tanich marek znajdziesz cos dla siebie. Ja mam problem z kremami tych tanich firm. Testowalam z miniaturek kremy na dzien z Alterra ale dla mnie sa zbyt woskowate i jak by malo tesciwe( to bylo zima). Pelnowymiarowego balam sie kupic i tak zostalo. Mialam tylko krem pod oczy i z Alterra i z Alverde ale czasami za malo tresciwy mi byly. W zimie coraz bardzij sie wysuszam. Cera mi sie uwrazliwila i nie chcialam testowac Weledy nagitkowej( tej dla dzieci), bo zawiera alkohol w skladzie i niby jest ok, a rumien sie robi. Wrocilam do KK i chwale sobie krem nagietkowy od Babydream - Calendula Creme z cynkiem. Super na podraznienia, teraz go zmienili i wprowadzili do nowej serii babydream natural. ma nowy zapach,nowa tubke, skaldniki te same, chodz ciut stoja na innej pozycji, nadal tresciwy, gesty ale jak by ciut mniej. Roznica jest bardzo delikatna i nagietek cudnie lagodzi moja cere, a nawet podraznienia po depilacji intymnej. Plyn do kapieli wydaje sie byc grubszy niz ten z niebieskiej serii babydream i jak by lepiej lagodzil. Moje dziecko jest atopowcem i tez jego skora dobrze na nagietek reaguje. Macalam w sklepie lotion z tej nowej serii, jest lzejszy w konsystencji od niebieskiego lotionu, ale tlusty, wiec nadal suchawe skory beda zadowolone , a rozsmarowywanie bedzie przyjemniejsze. Przytachalam do domu nowy Ölpflegebad z nowej serii extra sensitive. Nie pachnia ale jeszcze nie uzywalam musze zuzyc stary z niebieskiej serii. Chusteczki extra sensitive do pupy odeniam jak i te sensitiv bardzo wysoko, moje dziecko nie narzeka przy zmianie pieluchy, a i do zmywania twarzy jak ktos lubi chusteczki jak najbardzij ok. Sklad ok i duzo lepszy niz typowych twarzowych chusteczek, tansze i nieperfumowane i jest och wiecej.
Stary 2008-06-19, 21:40   #724
201608040942
Konto usunięte

Haaa dziewczyny tutaj tez mozna dostac Dermacol i nie tylko podklad,ale i kosmetyki pielegnacyjne.

Znalazlam trzy sklepy internetowe, ceny zroznicowane. najtansze Dermacol podklad za 6,99€, a najdrozej za praeir 13€. W jednym z nich byl nawet kolor 210, a ja bylam do tej pory przekonana ze 211 to najjasniejszy kolor. Oczywiscie zamowilam. Oby szlo mi lepiej niz 211.
Stary 2008-06-23, 10:47   #725
*majka*
Zakorzenienie

Nasze posty poznikaly
Stary 2008-12-01, 21:58   #726
desti
Zakorzenienie

Maja w kazdym razie watek odswiezam ... i jak cos to tu sie mozemy kosmetycznie wyzywac

a tak przy okazji... szukam dobrej maseczki... takiej bardziej nawilzajacej jak oczyszczajacej... zasanawialam sie nad Lancome bo Biotherm nic specjalnego nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b_008112.jpg (9,1 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-12-01 o 22:02
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 10:32   #727
201608040942
Konto usunięte

destii a musi to byc wysoka polka?

No i fajnie ze watek odswiezony, bo bedzie bardzij przejzyscie hihihi, chodz i tak nagmatwalysmy tak ze hohohoho, nie wiem czy to sie ta od tak wyproscic hihihi
Stary 2008-12-02, 12:50   #728
*majka*
Zakorzenienie

Ale tu kurzu,fuuuuu

Jesli chodzi o maseczki,to ja uzywam od czasu do czasu i przewaznie takich w saszetkach z rossmanna czy dm,wiec jesli chodzi o gorna polke,to jestem zielona i nie podpowiem nic

Moni,testowalas juz ten nowy balsam Nivea?
Stary 2008-12-02, 17:02   #729
201608040942
Konto usunięte

Ten SOS ? Nie jeszcze nie. Uzywam caly czas ten

http://www.nivea.de/products/show/3947

Jak mi sie skonczy to mam jeszcze caly oliwkowy balsam od Ziaja, ale to nie znaczy ze nie kupie tego SOS. Jak macalysmy go w Galerii to mi sie podbal. Nie byl taki tepy jak oliwkowa Ziaja( mam ten tlusty), chodz ja lubie takie ciezke do rozsmarowywania, ale byl tlusciutki , wiec mnie kusi. Wczoraj bylam w Rossmannie i trafilam na promocje kolorowki Nivea i Rival de Loop, a ze czekalam na znizke u NIvea to rzucilam sie na ichnia kolorowke i zapomnialam obbadac czy sie ten balsam juz w Rossmannie pojawil.

z serii SOS mam krem do rak i od Labello( to tez NIvea) mam balsam do usta SOS, wiec kiedys tam i balsam do ciala sobie kupie. Mam nadzieje ze sprosta moim oczekiwaniom.

P.S. maja to ja jutro czekam na ciebie z kawcia i nie tylko hihihi
Stary 2008-12-02, 17:07   #730
desti
Zakorzenienie

na szaszetkowych juz sie pare razy przejechalam... dlatego nie chce wiecej eksperymentowac ... i ogolnie nie sluzy mi gdy kazdy kosmetyk jest z innej firmy.

Najchteniej chcialabym Biothermu ale niestety na razie nie maja nic odpowiedniego .

Zastanawialam sie jeszcze nad Lavera... ale nie znam zupelnie ich produktow i jak na razie nigdzie ich nie widzialam (oprocz internetu)
Stary 2008-12-03, 12:34   #731
201608040942
Konto usunięte

Desti idz do Reformhausu albo do innego sklepu gdzie maja KN i polprodukty do samodzielnego krecenia. U mnie jest taki sklep, ale i w Reformhausie mozesz je spotkac. Niektore reformhausy sa duze i maja duzy wybor jesli chodzi o KN
Stary 2008-12-03, 17:34   #732
desti
Zakorzenienie

wlasnie sie powoli zaczelam rozgladac za naturalnymi kosmetykami bo mnie chemia w normalnych wykancza :/ ... chyba sie jednak blizej przyjrze firmie Lavera i zamowie zestaw probek
Stary 2008-12-04, 11:37   #733
*majka*
Zakorzenienie

Ja z naturalnych mam tylko balsam do oczu od Hauschki,juz 3 sloiczek i nie mam zamiaru sie z nim rozstawac no i troche kosmetykow od Alverde... Lavery jeszcze nie probowalam
Stary 2008-12-04, 22:41   #734
desti
Zakorzenienie

a co to za balsam ?? ... taki dobry jest...
Stary 2008-12-05, 12:09   #735
201608040942
Konto usunięte

Fantastyczny tluscioch dobry na noc, ale po podwyzce podatku ten kremik kosztuje 19€. 15€ byo mi duzo, ale ok, kupowalam, ale prawie 20€za 10ml. narazie szukam idealu w tanszych . Zmienily mi sie tez potrzeby, kiedys nie mialam sincow pod oczami, wiec teraz chce tez cos na since, a Hauschka nie jest na ta przypadlosc. Jednak nie wykluczam ze kiedys kupie, bo dobry gdy sie skora wysusza
Stary 2008-12-05, 13:10   #736
*majka*
Zakorzenienie

Moni napisala juz wszytsko,ja jeszcze dodam,ze uzywam go na noc,bo na dzien to za tlusty pod makijaz...
Tu link do opisu
Stary 2008-12-06, 11:41   #737
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Hello

Fajnie, ze watek odkopany

Desti , kiedys tam pytalas o kosmetyki Lavera... Teraz to juz nie jestem pewna, czy to wlasnie te mialam w swoich lapkach Jakies naturalne kosmetyki jakiejs firmy na L sa w Rossmannie. Jak napisalas ta nazwe, to bylam przekonana, ze to Lavera, ale teraz to juz nie wiem, bo szukalam w necie i nie znalazlam informacji, ze sa dostepne w Rossmannie... Moze dzis uda mi sie zajrzec, to sprawdze, jaka to firma
A probki to moze tez sobie zamowie

Majek
Normalnie z nieba mi spadlas z tematem kremy pod oczy Mam tak przesuszona skore, ze szok I chcialam pytac, czy lepszy jest ten od Hauschki czy moze od Weledy? Wiem, ze mialas tez Welede. Potrzebuje czegos na przesuszona skore i moje coraz ogromniejsze since pod oczami...

I jeszcze zostawiam Wam mikolajkowe buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Nikolaus.gif (24,2 KB, 1 załadowań)

Love to be loved by You...

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2008-12-06 o 11:46
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 11:54   #738
desti
Zakorzenienie

Jola ... milo Cie widziec ... tu mozna zamowic probki http://www.lavera.de/service.html ... i z tego co widzialam spory wybor jest na ebayu... tak myslalam, zeby na probe zamowic sobie balsam do ciala bo maja ciekawe zapachy

Jedyne co mnie niepokoi to niektore skladniki, ktore mnie zapychaja ... z balsamami to pol biedy ale kosmetyki do twarzy ... w koncu udalo mi sie stan cery doprowadzic do porzadku nie chcialabym znowu ryzykowac

jade dzis do Nürnberg... tam jest moj ulubiony trzy pietrowy douglas ...
Stary 2008-12-08, 10:20   #739
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość

Majek
Normalnie z nieba mi spadlas z tematem kremy pod oczy Mam tak przesuszona skore, ze szok I chcialam pytac, czy lepszy jest ten od Hauschki czy moze od Weledy? Wiem, ze mialas tez Welede. Potrzebuje czegos na przesuszona skore i moje coraz ogromniejsze since pod oczami...

I jeszcze zostawiam Wam mikolajkowe buziaki
Jolus
Jesli chodzi o hauschke,to jest to naprawde fajny tluscioch na noc,mam wrazenie nakladajac go,ze skora pod oczami sie odpreza rano,jest zawsze miekka i nawilzona-mysle,ze powinnas sprobowac Weleda szczerze mowiac byla taka sobie,raczej bez ochow i achow,jno ale moze po nocnej dawce Hauschki,poradzilaby sobie z Twoja skora pod oczami w biurze ...
Ja tez poszukuje czegos na since pod oczami,tyle ze ja mam bardziej wrodzone niz nabyte,wiec raczej malo mage sobie na ta przyadlosc pomoc,ale wszelkie podpowiedzi mile widziane

Dla Ciebie rowniez Mikolajkowych buziakow moc

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie niepokoi to niektore skladniki, ktore mnie zapychaja ... z balsamami to pol biedy ale kosmetyki do twarzy ... w koncu udalo mi sie stan cery doprowadzic do porzadku nie chcialabym znowu ryzykowac
Naturalne kosmetyki maja raczej okrojone sklady,a te sklepowo perfumeryjne dlugie listy z niekoniecznie dobrymi skladnikami-wiem od Moni,ze niejednokrotnie kremy z wysokiej polki maja gorszy sklad niz te dostepne w drogerii,a skoro masz problem,to moze faktycznie rozejrzy sie wsrod kosm naturalnych,albo aptecznych?
Ja w kremy zaopatruje sie wlsnie w aptece

Cytat:
jade dzis do Nürnberg... tam jest moj ulubiony trzy pietrowy douglas ...
I jak wyprawa do Douglasa,jakies plony?
Stary 2008-12-08, 17:18   #740
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Naturalne kosmetyki maja raczej okrojone sklady,a te sklepowo perfumeryjne dlugie listy z niekoniecznie dobrymi skladnikami-wiem od Moni,ze niejednokrotnie kremy z wysokiej polki maja gorszy sklad niz te dostepne w drogerii,a skoro masz problem,to moze faktycznie rozejrzy sie wsrod kosm naturalnych,albo aptecznych?
Ja w kremy zaopatruje sie wlsnie w aptece
no wlasnie przygladalam sie tym z Lavery... w Nürnberg w Kaufhofie znalazlam dosc spory wybor... i wlasnie te wsrod pierwszych pozycji maja to co mnie zapycha ... wiec pozostane przy tych dwoch firmach co do tej pory... odpukac sluza mi swietnie ... zastanawialam sie tylko nad jakas alternatywa...
maseczke zakupilam z Lancoma... przetestuje i jak mi nie podejdzie to dostanie moja mama ... a przy okazji kupilam serum do twarzy, ktore po paru dniach uzywania zostalo moim KWC
a w styczniu czeka mnie kolejna wizyta u dentysty i pewnie bedzie jak ostatnio, ze cale znieczulenie (a niestety potrzbuje go sporo ) wylezie mi potem na szyje i policzki ehhh... znowu bede walczyc

Cytat:
I jak wyprawa do Douglasa, jakies plony?
pewnie ... ale bylo tyle ludzi, ze ograniczylam sie do parteru ... pytalam o baze lancoma i oczywiscie jeszcze nikt tu o niej nie slyszal

Maja mam kolejny Gutschein Esprita na 10 euro do 14.12. przy zakupie na nim. 50 euro jak bys chciala. Oni powariowali... dzis mi przyslali kolejny do 13.12. w zyciu tego wszystkiego nie wykorzystam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7488.jpg (34,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7541.jpg (36,0 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-12-08 o 17:20
Stary 2008-12-08, 21:13   #741
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Majek
Dziekuje za odpowiedz Chyba bede musiala go kupic, bo to co mi sie pod oczami wyprawia, to katastrofa... Niestety cienie moje tez wrodzone, a do tego dolaczaja sie nabyte

Dolaczam sie do opinii Mejka Najlepsze kremy do twarzy - to apteczne Jakos bardziej im ufam, niz tym wszystkim Diorom i innym Chanelom Kosmetyki kolorowe to zupelnie inna bajka

Gutscheiny do Esprita tez mam. Jeden na 10 Euro - do 14.12. na zakupy powyzej 50 Euro (zapewne ten sam, co Desti ) i jeden /wygrany / na 5 Euro - wazny do 20.12. bez minimalnej kwoty zakupowej Jak ktoras chetna, to raczej oddam Raczej, bo szukam spodni, ale nie wiem, czy uda mi sie do tych terminow wyrwac do miasta... A znowu odsylac, to jakos tak glupio Pewnie mnie juz na czarnej liscie maja
Aaa i jeszcze oddam 10%-Gutschein do Douglasa - wazny do 31.01.2009

Love to be loved by You...

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2008-12-08 o 21:15
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 22:38   #742
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość

Dolaczam sie do opinii Mejka Najlepsze kremy do twarzy - to apteczne Jakos bardziej im ufam, niz tym wszystkim Diorom i innym Chanelom Kosmetyki kolorowe to zupelnie inna bajka
Diory i Chanele powinny pozostac przy kolorowce ... to przynajmniej im dobrze wychodzi ... ale jezeli chodzi o pielegnacje to pozostane przy Biotherm z malymi wyskokami w kierunku Lancome

Kod do douglasa to ja chetnie przygarne ...
Stary 2008-12-09, 09:47   #743
*majka*
Zakorzenienie

Desti,a co to za baza Lancome?MOze u mnie bedzie?
Widze,ze Twoj nalog zbiera plony Oczywsicie zakupy swietne Tez lubie blyszczyki Diora Teraz czaje sie jeszcze na Kiss Kiss Guerlain,one sie tak extra blyszcza-jak lustro
Aaaa,takie cienie widzialam ostatnio na TR,ale nie pytalam ile kosztowaly...

Jolus,jakich kremow teraz uzywasz do twarzy?
Tak szukam w necie tej Hauschi,ale albo nie ma,albo nie oplaca sie z racji na koszty przesylki Jak znajdziesz jakis fajny Angebot,taj znac
Ja na pewno tez jestem na czarnej liscie Esprit on line Ostanio tyle rzeczy odsylalalm,ze juz mnie tam znaja Kiedys wysylali paczke bardzo szybko,a teraz musze czekac min tydz na realizacje

Dziewczyny,ja moge jeden kod do Esprit przygarnac,ale jeszcze nie wiem,czy go wykorzystam,wiec jesli jestescie pewne,ze Wy na pewno nie potrzebujecie,to prosze mi wysylac Kod na PW Dziekuje
Stary 2008-12-09, 12:49   #744
201608040942
Konto usunięte

majka to idz do apteki gdzie maja Hauschke albo do Reformhaus

Zapomnialam napisac, oddam online Gutschein na 10% w Douglasie wazny do 31.01.2009.
Mnie sie nie przyda, to co bym chciala albo nie maja, albo nie ma koloru, wiec kiedys pojade do miasta i obejrze na zywo.

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2008-12-09 o 12:58
Stary 2008-12-09, 13:06   #745
eres
Rozeznanie

ja kce
Stary 2008-12-09, 14:44   #746
*majka*
Zakorzenienie

Moni,u mnie w Neuss jest sklep Cosmeda,gdzie moge kupic od razu za 19 Euro,ale sobie pomyslalam,ze moze uda mi sie w necie gdzies taniej dorwac
Stary 2008-12-09, 18:22   #747
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Desti,a co to za baza Lancome?MOze u mnie bedzie?
Widze,ze Twoj nalog zbiera plony Oczywsicie zakupy swietne Tez lubie blyszczyki Diora Teraz czaje sie jeszcze na Kiss Kiss Guerlain,one sie tak extra blyszcza-jak lustro
ja sobie na razie dam spokoj z blyszczykami... w miedzyczasie dorwalam jeszcze Lancome Fever Gloss na ebayu za 6 euro
tej bazy w ogole u nas nie ma ... pani mnie pocieszyla, ze moze w styczniu z nowa kolekcja wejdzie na niemiecki rynek... ehhhh

a nalog tak... ekhmmm ... ale co zrobic ... piateczki sa faktycznie cudowne ... tylko nie moge trafic na dobra baze pod cienie

Cytat:
Dziewczyny,ja moge jeden kod do Esprit przygarnac,ale jeszcze nie wiem,czy go wykorzystam,wiec jesli jestescie pewne,ze Wy na pewno nie potrzebujecie,to prosze mi wysylac Kod na PW Dziekuje
ja dostalam trzeci w ciagu dwoch dni... to juz naprawde przesada ...

Jolu dziekuje

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-12-09 o 18:24
Stary 2008-12-10, 09:54   #748
*majka*
Zakorzenienie

Desti,dziekuje za kod

Ja chce jeszcze tylko ten Kiss Kiss i z blyszczykami tez daje sobie spokoj
Wczoraj udalo mi sie na ebay upolowac Sumptuous od EL za 12 Euro z przesylka (6 ml)
W sumie na ebay znalazlam jeszcze pare rzeczy,ktore mnie kusza-musze to przemyslec
Skoro nie ma w De tej bazy to i u mnie jej nie bedzie,ale jade do Pl,wiec jak cos,to pisz

Edit: Gutschein 10% do Douglasa wazny do 31.01.09 oddam w dobre rece

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-12-10 o 12:23
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 16:50   #749
desti
Zakorzenienie

Maja do kod Douglasa to ja chetnie przygarne ... ja na ebayu i tak pare rzeczy "podgladam"

Ja bede w styczniu w pl ... na razie mam jeszcze moja z ysl... ciagla nie potrafie znalezc dobrej pod cienie
Stary 2008-12-10, 17:04   #750
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Maja do kod Douglasa to ja chetnie przygarne ... ja na ebayu i tak pare rzeczy "podgladam"

Ja bede w styczniu w pl ... na razie mam jeszcze moja z ysl... ciagla nie potrafie znalezc dobrej pod cienie

A po co ci baza pod cienie skoro piszesz ze one takie dobre?
Jesli sa dobre to sie nie sciagaja, albo? wiec baza nie jest potrzebna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości