|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaparcia
Witam dziewczyny ... piszecie tu dużo o Colonie C. Ja mam pytanie czy wiecie coś o Colonie C Light. Jest znaczneie tańszy niż zwykły Colon C i zastanawiam się dlaczego? Moze jest mniej skuteczny? Byłabym wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Zaparcia... Dopiero się wkurzyłam jak musiałam wyrobić książeczke sanepidowską (a tam dzień w dzień trzeba ;p). Wiec napisze wszystkie metody jakich próbowałam żeby móc się wypróżnić:
- suszone śliwki i jagody (nie pomogło) - z rana szklanka przegotowanej wody (nie pomogło) - choć jestem na diecie bogatej w błonnik to i tak nie pomogło - herbata z rumianku (nie pomogło) - liść senesu (pomogło i to Jaaaak!! raczej przeczyszcza niz reguluje. PS.strasznie brzuch boli po niej) - siemie lniane (pomaga =) ) - czopki glicerynowe ( pomaga ) - jeśli nie ma się w domu czopkow to może być także szare mydło --> użyć w ten sam sposób ;p PS.troszke szczypie (pomaga ) - niektórym pomaga też kawa i papieros ;p I mysle ze czerwona herbata i aktywność fizyczna chyba tez jakos Pozytywnie wplywają.... no i naturalne jogurty oczywiscie Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Podobnie jak Candiiia zstosowałam Fructolax. Jest super i nie zawiera substancji drażniących jelita, czy rozleniwiających je a to ważne - nikt z nas nie chce sie leczyć do końca życia.
Nie wiem jak Candiiia ale ja zdecydowałam sie na kostki - smaczne są. Kupuję w necie - taniej jest zdecydowanie. Tu najtaniej znalazłam i jest duży opis działania http://www.medycynanaturalnie.pl/pro...products_id=63 |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Suszone śliwki jak najbardziej moga pomoc (choc wcale nie musza) ale jagody zawsze myslalam ze maja skutek wrecz odwrotny i podonie jak czekolada powoduja zaparcia
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od wczoraj niestety meczy mnie zaparcie-(moje zaparcia nie polegają na tym, ze nie chodze przez tydzien do wc-tylko po prostu nie mogę sie załatwić-chociaż mi sie szykuje i chce) i jeśli jutro nie da rady, chyba wrócę do starej wersji Colon C. Sorry, ze tak szczegółowo Pozdrowionka
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#278 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
do jogurtu czy do płatków kukurydzianych... obecnie piję rano pół, czasem szklankę wody takiej z butelki i też jest dobrze póki co duuużo warzyw i owoców... Xenna nie zadziałała przynajmniej u mnie... dlatego Colonu nie próbowałam... aaa no i dużo się ruszać... czasem spacer czyni cuda
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
w innym watku dziewczyny polecaly suszone figi i babke lancetowata, probowlyscie??
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
O babce lancetowatej nie słyszałam.... Ale wszelkie suszone owoce (figi, morele, gruszki, śliwki) działają w ten sam sposób - dostarczają pewną dawkę błonnika, oraz "wyciągają" wodę do światła jelita, dając efekt przeczyszczający. Dlatego można ich używać jako sporadycznego ratunku, ale nie daje to długotrwałego efektu wyleczenia zaparć
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie działa Activia ale tylko ta figowa.
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakiś czas temu śledziłam Wasz wątek. Zaparcia były moim problemem, bo wypróżniałam się raz na jakieś 4 dni. Pewnego dnia szukałam w necie czegoś na temat CLA i natrafiłam na forum o odchudzaniu, temat brzmiał "Pełny brzuszek i 0kcal". Zajrzałam. Polecano tam ISPAGUL. Dziewczyny polecały go jako środek, który wypełnia na jakieś 3h żołądek tak, że nie czuje się głodu. To nie wszystko! Ten właśnie środek, mówiąc najprościej, sprawia, że zawartość naszych jelit szybciej się przesuwa, nasza "kupka" robi się nieco większa, bo dochodzi do niej więcej wody... Reszta na stronce.
A teraz najlepsze. Kupiłam 100g za ok 10zł. Wypiłam raz (trzeba pić 3 razy dziennie) i nic. Lecz następnego dnia udało się! Teraz piję trzy razy dziennie i powiem Wam mój problem zniknął ![]() ![]() Chodzę do toalety jakieś 4 razy DZIENNIE. Aha, nie jest to środek przeczyszczający. Ispagul reguluje, ale nie przeczyszcza! Przeszukałam ten wątek i jako że nikt o tym nie pisał postanowiłam zrobić to ja. a, Ispagul to tańsza wersja Colon-u czy jak to tam się zwie. Spróbujcie. |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo brzmi prawie jak lek- CUD ! Chyba sie skusze i jutro biegam do apteki
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
hey dziewczynki a moze zrobcie tricka ze namoczcie wte sliwki w szklanecce wody przez noc i dopiero je zjedzcie.ja słysząłam o takim sposobie
a moze maci diet w ktorej jest za duzo białka? ja raz przeszłam na South Beach gdzie nie ma owocy i duzj ilosci warzym i wtedy miałam straszne problemy z wypróznieniem a gdy wróciam do jedzenia warzywek i owocków wtedy ju nie mam problemu .aa ostatnio ogladałam program jestes tym co jesz i tam taka gociówa mówiła ze podczas siedzenia na toalecie dobrzez ejst sobie cos podstwic pod nogi np stołeczel lub cos bo takie siedzenie w kucki pomaga sie wypróżnic
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli ktoś ma poważne problemy z wypróżnianiem się to żadne Activie itp nie pomogą. Jak dla mnie jest to tylko naciąganie pieniedzy i nic wiecej ! ;]
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
hmm albo jaies cwiczenia rozluzniajce sprubujjcie? moze pilates lub joga?
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smak? Niemal bez smaku. Aha, miesza się z dowolnym płynem. Próbowałam z mlekiem i było paskudne :/Najfajniejsze, że to żaden środek przeczyszczający. Byłam z zaparciami u lekarza i powiedziała, że na pewno nie zaszkodzi Warto spróbować.
|
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
hey ale o czym mówicie?
siemie lniane?
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, mowimy tu o leku do kupienia w aptce ktory nazywa sie Ispagul, ja tez zamierzam to kupic a noz pomoze a probowlam juz naprawde wiele.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
ja znam sposób, niektórym pomaga - kupić w spożywczaku gorczycę i zjeść ze 2 łyżki stołowe - kulki wszystko "wymiotą"
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
albo sprubujcie kukurydzy
ogladałam razp program "jestes tym co jesz" tam własnie ta kobitka mówia ze kukurydza działą jak miotełka ze nie tarwimy scian kukurydzy i je wydaamy a ona cudie wszytsko przepycha hmm a to z gorczyca sprawdzone?
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
To nie lek tylko nasiona jakiejś tam babki
|
|
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
tak, sprawdzone
nie tylko na mnie.poza tym na mnie osobiscie chcac nie chcac przeczyszczajaco działa cola light, pepsi light i tym podobne lighty:P |
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
aha...hmm...hmm u mnie kazdy cukier obojtenie w czym owdoduje zaparcia chyba tylko owoce moje jelitka tleruja z cukrów
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ispagul to nie lek przeczyszczajacy ktory uzaleznia i rozleniwia jelita
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

zawsze myslalam ze maja skutek wrecz odwrotny i podonie jak czekolada powoduja zaparcia
zębole

do jogurtu czy do płatków kukurydzianych... obecnie piję rano pół, czasem szklankę wody takiej z butelki i też jest dobrze póki co
duuużo warzyw i owoców... Xenna nie zadziałała przynajmniej u mnie... dlatego Colonu nie próbowałam... aaa no i dużo się ruszać... czasem spacer czyni cuda