|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Industrial piercing
zrobilam sobie ponownie indu i tym razem z normalna sztangą
przebilam dokladnie 1 wrzesnia a juz po paru dniach nie czułam zupełnie bólu jestem super zadowolona w porownaniu z tym co mialam pierwszy raz w ogole nie czuje ze go mam w uchu no chyba ze o cos zachacze to wiadomo jednym słowem cała jestem HAPPY ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- a i pytanko czy ktos orientuje się ile kosztuje zrobienie helixa? |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
w studiu ok. 100 prywatnie o połowę taniej.
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
ja robilam w prof studiu i za industriala zaplacilam 40 zł( z wlasna sztanga), za helixa jest tyle samo.
|
|
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
hej. swojego industriala przebiłam jakieś 2,5 tygodnia temu, chce się podzielić wrażeniami bo sama przed przebiciem szukałam tutaj jakiś przeżyć.
Przede wszystkim nieźle mnie wszyscy nastraszyli, do Kultu <w krakowie> szłam cała w stresie, spodziewałam się krwi, płaczu, bólu i nie wiem co tam jeszcze xD Jeśli chodzi o sam salon, bardzo ładnie urządzony, piercer (Bam Bam) świetny. No i nie było się czego bać... szybkie przebicie, jak dla mnie nie aż tak bardzo bolesne, całkiem do zniesienia ;d krwi żadnej i łez zresztą też. A teraz mam swojego idustriala, nic mi się z nim nie dzieje, po 30 minutach po wyjściu z salonu już prawie nic nie bolało, a teraz nawet jak się położe na uchu to nie jest masakrycznie. D
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam industriala w styczniu, koszt 100zł, ich kolczyk, wymieniają na krótszy później bez żadnych dopłat. Goiło się śłicznie, polecam octenisept, bardzo mi pomógł.
Dziś wymieniłam kolczyk, teraz mam czarny z dwoma stożkami, cudo
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ^^.Ja również czerpałam wiedze na temat industriala z waszego forum,a dzisiaj mój kumpel (zajmujący sie już od dłuższego czasu piercingiem) zrobił mi przecudnego industriala.Fakt,bolało,d użo bardziej niż podczas przebijania chrząstki na jednego kolczyka,ale dało się wytrzymać.Krwi było troche ale spoko-na śmierć się nie wykrwawiłam xP.Teraz biegam po domu cała w skowronkach i mimo tego,że ucho boli nie żałuję.Pozdro ^^
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie, jeśli moje pytanie będzie niestosowne, głupie czy coś, ale jak pierwszy raz zobaczyłam tego industriala, to do głowy przyszło mi pytanie, czy można na tym coś zawiesic? Jakieś małe zawieszki?
Pytam z ciekawości, sama kolczyki mam tylko w uszach
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
myślę że zawieszenie czegoś małego nie sprawiłoby mi problemu, ale to chyba dla tych którzy mają już wygojone ucho bo po co je obciążać.
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Ślicznie dziekuję za odpowiedź
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
Tu jest coś co nadałoby się do zawieszania czegoś małego i lekkiego
![]() http://images.marketplaceadvisor.cha...industrial.jpg A tu coś dla tych którzy nie lubią kolorystycznej monotonii ![]() http://wd8.photoblog.pl/lvp4/200910/93/50610677.jpg |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
no to patrzcie na to
![]() http://allegro.pl/item831328880_pier..._m_jedyne.html |
|
|
|
|
#283 |
|
Przyczajenie
|
A ja sobie zrobiłam indu i prawie nikomu z mojego otocznia sie on nie podoba
Zrobiłam go sobie w poniedziałek w a tak jak na zdjęciach wyglądał we wtorek, dziś kupiłam sobie octenisept, do tej pory przemywałam tylko solą fizjologiczną. I mam pytania czy dobrze on wygląda, jak długo możne się goić?? I czy wiecie może czy jest możliwość skrócenia gdzieś sztangi, ponieważ ja teraz w uchu mam sztangę 28mm- 30mm bez kulek (tak mi powiedział koleś który mi przekuwał ucho) a widziałm fajne sztangi kolorowe i z cyrkoniami ale najmniejsza długość to 32-34 mm :/ |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
industrial goi sie od 8 tygodni w górę-potrafi dac znac o sobie bo sa to dwa wspołgarjące ze sobą przekłucia a co do kolczyków jest duży wybór kolczyków na wildcacie-pozatym można zmieniac same nakrętki na jakie się tylko zamarzy
|
|
|
#285 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ech 8 tygodni no to poczekam z pofarbowanie odrostów.A jaką długość sztangi powinnam nosić po zagojeniu jeśli teraz mam 28-30 mm. co do strony http://www.wildcat.pl to dzięki wielkie za polecenia, widzę tam niezłe cuda
Edytowane przez Madzieńka Czas edycji: 2009-12-03 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
dopasowaną do długości przekłucia-najlepiej idź do piercera zeby ci wymierzył długość
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Ok, to na razie niech się goi
a ja kupie sobie ładne kuleczki dzięki wielkie za pomoc. |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie kolczyk w poniedziałek, już go kupiłam na allegro
![]() http://photos03.allegroimg.pl/photos...7/88/825778803 dostałam jeden gratis i jestem bardzo zadowolona z przesyłki ![]() Zrobiłabym go z dnia na dzień,ale niestety wyczytałam, że nie można pic alkoholu a w piątek idę na imprezę, no nic doczekam do poniedziałku
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
A mam jeszcze pytanie co do gojenia.
Czy w trakcie kojenia ucho może być pod czerwienione i być ciepłe?? przemywam codziennie rano i wieczorem preparatem OtceniSept (jakoś tak się pisze chyba, nie mam opakowania przy sobie) i ogolenie to nie boli chyba ze zahaczę okularami bądź włosami, no i jak przemywam to czuje ból przy dziurkach. Zazwyczaj jak wchodzę z dworu do jakiegoś budynku to sie robi bardziej czerwone. Czy to normalne zachowanie w trakcie gojenia?? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Tez tak mialam, przez jakies 2 miesiace, wiec luz. Teraz mam juz pol roku i w zasadzie dopiero niedawno sie zagoil tak w 100%.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Takie szybkie pytanie troche na inny temat: niedlugo robie tragusa, lepszy bioplast czy stal chirurgiczna? |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
spoko
już się nie stresuje a jak mi się uszko zagoi to sobie jeszcze na karku zrobię kolczyka ![]()
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
bioplast
co do kupowania na allegro, to nie polecam ze tego względu, że nigdy nie masz pewności co do jakości materiału. Edytowane przez snide Czas edycji: 2009-12-10 o 18:10 |
|
|
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
od jakiegoś tygodnia myśle o industrialu. Mimo,że mam już 17 lat i posiadam kolczyk w pępku w wardze (sama przekłuwałam) i w na płatkach usznych mam ich 6 ale mimo tego boje sie przebicia chrząstki. Myślałam, że nie jest tak źle, ale jak przeczytałam niektóre wasze wypowiedzi np. o czyraku czy innych zakarzeniach troche sie przeraziłam. Wiem, że bedzie bolało, ale jeszcze bardziej boje się powikłań i czy warto go naprawde zrobić, tym bardziej, że nie ide do studia tylko kumpel chce mi przebić. Prosze o jak najszybszą odpowiedź.
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam! dzisiaj zrobiłam!
Mam industriala w uchu sztangę nie boli mnie, nie jest czerwone, jeśli chodzi o gojenie to na prawdę mam bajkę
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
zgredpunx żaden kumpel, od przekłuwania ciała jest piercer!
jeśli chcesz kłuć ucho u kumpla, który zrobi to byle jak, w niesterylnych warunkach to lepiej nie rób. natomiast jeśli chcesz by było ok i naprawdę Ci zależy to wydaj trochę kasy idź do studia-profesjonalisty a później dbaj o pielęgnację. |
|
|
|
|
#297 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Tylko, że problem w tym , że nie mam kasy :/ jakbym miała to już dawno poszła bym do profesjonalisty. a on przekłuwał już oszy. Kompletnie nie wiem co robić..
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
sprawa jest jasna: nie masz kasy-nie kłujesz się. kłując się u kolegi możesz się zarazić np. wzw typu c więc nie warto.
|
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

jednym słowem cała jestem HAPPY 

D

no to poczekam z pofarbowanie odrostów.