Ostatnio testowałam cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 19:36   #271
Katty_p13
Piers do przodu

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Tam Dao - piękny, surowy sandał z ostrymi wiórkami cedrowymi. Czy jednak chciałabym tak pachnieć? Jeszcze nie wiem, i chyba szukam większej odlewki do testów
Mam do oddania 10 ml ze wspólnych zakupów czekam na propozycję
Stary 2008-12-06, 00:15   #272
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Przy okazji wycieczki do stolicy zabuszowałam w Lutkach, bo co prawda już kiedyś wszystkie obwąchałam, ale skleroza nie boli i pamięć już nie ta, a więc:

Five O'clock au Gingembre świetny, rozgrzewający początkowo herbaciany, potem przyprawowy, końcówka jest na mnie tytoniowa coś jak elixir Hermesa co tez mi się bardzo podoba.

A la nuit - jaśmin w pełnej krasie, tak gęsty i intensywny że można nożem kroić. Faktycznie zapach przywodzi mi na myśl aromat ciepłej czerwcowej nocy... fajny, ale chyba bym się udusila...

Fleurs d'oranger - kwiatowy, mocny, intensywny - ale podoba mi się. Działa pobudzająco, jakoś mi weselej się zrobiło jak niuchnełam rekaw po kilku h.

Serge Noir- Jego wczesniej nie wąchałam i byłam w sumie najbardziej ciekawa...pieklny jest, nie mój chyba kurcze, ale piekny - najchętniej bym go sprezentowała TZowi i czasem podbierała. Chciałabym żeby mój TZ tak pachniał... jeszcze tylko muszę go do tego przekonać ... ach te gożdżiki!

Niuchnęłam też Lalique Le Perfum i z wielką ulgą stwierdziłam, że mi się nie podobają uff!

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 11:01   #273
Kota
Zakorzenienie

Według podpowiedzi Santorio ( i Córki) Testowałam Kourosa.
Oj, dobry zapach, dobry. Bardzo dobry.

I nie dziwię się sobie, że zapach mi się bardzo spodobał. W końcu podpowiedziały mi go te, a nie inne osoby- o których wiem, że jakoś zapachowo się zgadzamy. Lubię to działanie forum- pisałam już kiedyś, że nie ekscytuję się samymi malowniczymi opisami, bardziej zwracam uwagę, kto to pisze- czy gust pokrewny, czy to zapachowa siostra rodzona, kuzyn czy kuzynka.

Wracając do Kurosika-jakie siki, nie rozumiem.
Mocarny szypr, z przyprawowym zacięciem, z dzwoniąca o zęby cierpką mrocznością, z przeplatajacym się chłodem i ciepłem, z kadzidłem, i owszem, ale nie mdłym. Plus do tego chłodny popiół.
Ma charakter, jest gwałtowny, wybuchowy. Ostatnie nuty- ach, jakie piękne- trwają i trwają i trwają. Świetny zapach.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 14:50   #274
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
Bois Farine jest na mnie o wiele mniej slodki i o wiele bardziej suchy - wachajac go mam autentycznie wrazenie jakby w powietrzu unosil sie bialy, maczny pylek, a rozgniecione orzechy [wloskie] lezaly gdzieniegdzie wokol
Potem zapach sie nieco ociepla i minimalnie wysladza, ale ciagle pozostaje bardzo suchy.
Szczęściara! Bois Farine jest na Tobie tym wszystkim, czego od niego chciałam, a czym, niestety, na mnie nie jest... Na mojej skórze jest ultrasłodki cukrem-pudrem i tłusty olejkiem migdałowym Blisko Twojego opisu Sticky Cake i właśnie z wyrabianym przez Babcię surowym ciastem mi się kojarzy

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Mam do oddania 10 ml ze wspólnych zakupów czekam na propozycję
Przechodzę na PW
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 15:23   #275
Kevin Lomax
Zadomowienie

Kouros - przybrudzony mech, trochę goryczy i cierpkości. Szkoda, że znowu nie czuję kadzidła. Muszę przetestować globalnie. Edytuje posta dodając, że po kilku godzinach zrobił się znacznie słodszy niż na początku.

Dior Eau Sauvage - cytryna doskonała, ponadczasowy (1966r.), wyjątkowo męski i po prostu piękny.

Smok edp - na mojej skórze drzewno-orientalny, w dodatku zrobił się trochę kwaśny (czuć tylko po dłuższym wwąchaniu się). Po wpadce z Nu edp, Smok bardzo przypadł mi do gustu, broniąc jednocześnie dobre imię damskiej półce w perfumerii. Muszę przetestować jeszcze wersję edt.

Edytowane przez Kevin Lomax
Czas edycji: 2008-12-06 o 18:26
Kevin Lomax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 19:15   #276
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Szczęściara! Bois Farine jest na Tobie tym wszystkim, czego od niego chciałam, a czym, niestety, na mnie nie jest... Na mojej skórze jest ultrasłodki cukrem-pudrem i tłusty olejkiem migdałowym Blisko Twojego opisu Sticky Cake i właśnie z wyrabianym przez Babcię surowym ciastem mi się kojarzy
chetnie bym sie zamienila! cukier puder i olejek migdalowy...

koniec offtopa

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 19:19   #277
rawita
Zakorzenienie

Kouros O mamo! Co za cudak! Pierwszy "niuch" spowodował świeczki w moich oczach. Może i jest tam wilgotny mech, ale w towarzystwie kolońskiej, dziko intensywnej nuty, rodem "z kiosku na rogu". A potem zrobiło się bardzo ciekawie. Faktycznie wyszło kadzidło, ale w formie kadzidełek indyjskich, wymieszane z mocnym akordem szarego mydła wzbogaconym jakąś fizjologiczną nutą, którą odbieram raczej negatywnie. W chwili obecnej czuję już tylko fizjologię z mydłem. Trochę kojarzy mi się z Mitsouko.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 19:25   #278
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Kouros O mamo! Co za cudak! Pierwszy "niuch" spowodował świeczki w moich oczach. Może i jest tam wilgotny mech, ale w towarzystwie kolońskiej, dziko intensywnej nuty, rodem "z kiosku na rogu". A potem zrobiło się bardzo ciekawie. Faktycznie wyszło kadzidło, ale w formie kadzidełek indyjskich, wymieszane z mocnym akordem szarego mydła wzbogaconym jakąś fizjologiczną nutą, którą odbieram raczej negatywnie. W chwili obecnej czuję już tylko fizjologię z mydłem. Trochę kojarzy mi się z Mitsouko.
Cudak, prawda?
Taaa, to szyper jakich mało. Mi bardziej pasuje do Knowing i chłodu Talismanu niż do Mitsu, kóra jest na mnie ciepława i miększa.
Stary 2008-12-06, 19:33   #279
rawita
Zakorzenienie

Koto, na mnie to, co zostaje po 4 godzinach jest właśnie ciepłe, chociaż rzeczywiście nie miękkie. Ta fizjologiczność jest niesamowita, każe mi ustawicznie trzymać nos a nadgarstku, a jednocześnie wprost odpycha. Być może właśnie dlatego ta końcówka Kourosa skojarzyła mi się z Mitsouko - jest w podobny sposób ambiwalentna. O ile jednak Mitsouko jest gładkie i harmonijne, o tyle w Kourosie czuję jakiś dysonans, coś chropowatego.
Znajomość z Knowing muszę sobie odświeżyć, bo wąchałam sto lat temu, a Talismanu w ogóle nie znam.
Stary 2008-12-06, 19:34   #280
martajg
Rozeznanie

dzisiaj j'adore - bardzo mi się spodobał hypnose nie zrobił na mnie większego wrażenia to samo z armani code. Jeszcze ładna była Euphoria i jej wersja Blossom. Ale i tak zostaję wierna Lolci Lempickiej
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:05   #281
Kota
Zakorzenienie

Dziękuję, Rawito za wrażenia.
Stary 2008-12-06, 21:30   #282
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Dziękuję, Rawito za wrażenia.
Miło było oderwać się od Lutensów Ale już do nich wracam. Dzisiaj testowałam Sa Majeste La Rose i stwierdzam, że ich nazwa jest całkiem na miejscu. Niewątpliwie jest to róża mocna, głęboka, nie pozwalająca ani na chwilę o sobie zapomnieć. Z całą pewnością czerwona, naerotyzowana, bezczelna i triumfująca. Nie żaden tam jakiś nieśmiały kwiatuszek, tylko róża w pełni swojego rozkwitu, dojrzała. Jest w tych perfumach jakiś przepych, który zazwyczaj znajduję w kompozycjach orientalnych. I właściwie, mimo prostej konstrukcji, kojarzą mi się one właśnie orientalnie. Takie róże po prostu nie mogą rosnąć w Europie.
Oczywiście, absolutnie nie mogłabym ich nosić. Jak wszystkie kwiaty-single kompletnie nie mój, ale doceniam.
Hmm... Może jeszcze jakiegoś Lutensa sobie dzisiaj zapodać
Stary 2008-12-06, 23:24   #283
ropuszka
Zakorzenienie

Dzis w Douglasie mila pani reklamujaca nowe zapachy Armaniego pokazala mnie i mojej mamie serie Onde. Psikala kazdy zapach na inny przedmiot: szarfe, piora i pedzelek. czegos takiego jeszcze nie widzialam, ale bylam zachwycona Nie wiem jak Wy, ale mnie sie zapachy podobaja, tylko wydaja mi sie nietrwale... Najbardziej chyba spodobal mi sie Vertige.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 23:29   #284
Polly_
grozi wypollizowaniem

A co to miało na celu, to psikanie na pędzelek? A zapachy mocno takie sobie, po nazwach nie kojarze ich tylko po kolorach. Zielony był ciekawy bo się rozwijał jakby z 5 nut miał a nie trzy, a fioletowego ja nie czuje prawie wcale...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 23:47   #285
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Cudak, prawda?
Taaa, to szyper jakich mało. Mi bardziej pasuje do Knowing i chłodu Talismanu niż do Mitsu, kóra jest na mnie ciepława i miększa.
Musze przetestować- koniecznie-.
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 02:27   #286
rachell111
Zakorzenienie

Dziś testowałam po dłuuuuugiej przerwie na chorowanie EDM. Tak dopiero pierwszy raz. Po tym jak odkryłam juz które zapachy z ciepłych gorących słodko-przyprawowych mi pasują, które stały sie musthavami na jesień/ zimę ( tu Prada i Prada Intense, NR for her Flowerbomby, i Boduoir w mikroskopijnych dawkach) nagle wylazła moja przekorna natura. Skoro chciałam słodko i mam słodko to teraz chce mi się, wręcz pragnie fizycznie doslownie czegoś chłodniejszego, nie świeżaków nie, kolońskiego ?

i teraz za tym typem zapachów będę łazić, tropić ( to gonienie króliczka) i tak EDM wpisuje się nieźle w te moje potrzeby "odsłodzenia się", co prawda jeden to był psik na nadgarstek i już go nie potrafię odtworzyć, jedyne co kojarzę to taka morska słonawa woń ale nie "perfumowo-morska" tylko naturalna, i taki był dystyngowany, nie krzykliwy. Świeży ale nie ozonowo - nie znoszę wręcz ozonowych, pachnących praniem perfum. To było coś cierpkiego ale baaardzo przyjemne. Może to będzie to. Nie sama Pradą człowiek żyje.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 07:55   #287
renia30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nie sama Pradą człowiek żyje.
Samą prawdę głosisz

Ostatnio testowałam Jade Durbano. Po pierwszej aplikacji odłożyłam próbkę na zaś, zafascynowały mnie od razu durbanowe kadzdła. Ale czas Jade nadszedł i objawiły mi ogród, położony koło lasu, jest poranek, chłodny lecz letni, poranne otwarcie okna i wpadające do pokoju uderzenie zielonego powietrza, rosy z traw i mięty. Chyba też potrzebuję antidotum na zimowe lepkie słodziaki.
renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 08:42   #288
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
Five O'clock au Gingembre świetny, rozgrzewający początkowo herbaciany, potem przyprawowy, końcówka jest na mnie tytoniowa coś jak elixir Hermesa co tez mi się bardzo podoba.
wow jeszcze bardziej chcę poznać Five, tylko gdzie ja go dorwę

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
i teraz za tym typem zapachów będę łazić, tropić ( to gonienie króliczka) i tak EDM wpisuje się nieźle w te moje potrzeby "odsłodzenia się", co prawda jeden to był psik na nadgarstek i już go nie potrafię odtworzyć, jedyne co kojarzę to taka morska słonawa woń ale nie "perfumowo-morska" tylko naturalna, i taki był dystyngowany, nie krzykliwy. Świeży ale nie ozonowo - nie znoszę wręcz ozonowych, pachnących praniem perfum. To było coś cierpkiego ale baaardzo przyjemne. Może to będzie to. Nie sama Pradą człowiek żyje.
rachel, zgadzam się co do joty Też mam ostatnio potrzebę odsłodzenia się i EDM tak mi się spodobał, że myślę nad flaszką. Wersja Elixir też przepiękna i nie wiem którą wybrać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 12:01   #289
gryx82
BAN stały

Cytat:
A to wszystko w zaciszu PRLowskiego, zapuszczonego "salonu" fryzjerskiego

Straszny, no nie?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 12:12   #290
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Straszny, no nie?
Hmm... Powiedzmy, interesujący Dla mnie bardzo ambiwalentny. No, ale nie ma co kryć, że PRLowski salon fryzjerski jest tu obecny w pełnej okazałości
Stary 2008-12-07, 12:17   #291
Kota
Zakorzenienie

Gryxiu, proszę nie szukać popleczników do swojej teorii o straszności Kurosa
Stary 2008-12-07, 12:34   #292
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Według podpowiedzi Santorio ( i Córki) Testowałam Kourosa.
Oj, dobry zapach, dobry. Bardzo dobry.

I nie dziwię się sobie, że zapach mi się bardzo spodobał. W końcu podpowiedziały mi go te, a nie inne osoby- o których wiem, że jakoś zapachowo się zgadzamy. Lubię to działanie forum- pisałam już kiedyś, że nie ekscytuję się samymi malowniczymi opisami, bardziej zwracam uwagę, kto to pisze- czy gust pokrewny, czy to zapachowa siostra rodzona, kuzyn czy kuzynka.

Wracając do Kurosika-jakie siki, nie rozumiem.
Mocarny szypr, z przyprawowym zacięciem, z dzwoniąca o zęby cierpką mrocznością, z przeplatajacym się chłodem i ciepłem, z kadzidłem, i owszem, ale nie mdłym. Plus do tego chłodny popiół.
Ma charakter, jest gwałtowny, wybuchowy. Ostatnie nuty- ach, jakie piękne- trwają i trwają i trwają. Świetny zapach.
Koto- ciesze sie, ze kolejna osoba ulegla czarowi Kourosa Obok Gentlemana i Obsession, to ukochany zapach mojego brata i wielokrotnie widzialam, jak pozytywnie reaguja na niego, (Kourosa) postronne osoby. Ja rowniez jestem cicha wielbicielka tego zapachu.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 12:34   #293
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:

Straszny, no nie?
z salonu tegoz wzielabym tylko brzytwe

Kourosa uzywam ( a raczej podbieram sprezentowanego ) od lat. Ogolnie lubie pierwsze niemodyfikowane wersje zapachow YSL. M7 mam wlasnosciowe, Pour Homme podbieram, bywa, ze i Jazz mnie za nos powiedziedzie w przyjemnym kierunku.

Na mnie Kouros uwalnia swoja przyprawowa moc, wyczuwam cynamon, garsc gozdzikow, moze nawet tarty swiezy imbir, w tej krecacej nosem odslonie ( na pewno nie cieplej ) sporo wodki anyzowki, taka ilosc, po ktorej dzien drugi zdaje sie byc ostatnim
Ostatnie akordy rzeczywiscie moze i mydlane, ale... czy mi to przeszkadza? Raczej nie.

Wlasnie nabylam zgrabna 15 fryzjera, do torebki

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 12:48   #294
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Cytat:

Straszny, no nie?
Cytat:
Hmm... Powiedzmy, interesujący Dla mnie bardzo ambiwalentny. No, ale nie ma co kryć, że PRLowski salon fryzjerski jest tu obecny w pełnej okazałości
E tam,a czy młodzież może jeszcze pamiętać PRLowski salon fryzjerski?propagand a
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 13:04   #295
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Córka D'artagnana Pokaż wiadomość
E tam,a czy młodzież może jeszcze pamiętać PRLowski salon fryzjerski?propagand a
Ależ, oczywiście! Jako dziecko uwielbiałam towarzyszyć mojemu tacie w wizytach u fryzjerach. Jak żywy stoi mi przed oczami demoniczny staruszek z brzytwą.
(i zapach Kourosa w tle )
Stary 2008-12-07, 13:56   #296
shachownica
Zakorzenienie

wczoraj zabrałam się za patchouly etro i przeżyłam rozczarowanie, strasznie sucha ta paczula taka próchnicza wręcz, brakuje mi w niej tej piwnicznej wilgoci. na szczęście na mnie wyjątkowo nietrwała.

drugi nadgarstek okupował nieco dłużej green irish tweed creed'a, niestety kolejne rozczarowanie, bo o ile otwarcie ma urocze, świeży zielony zapach, nasycony lekko mglistą poranną wilgocią, taką wiosenno-letnią, to później dominuję charakterystyczna kolońska nuta, która czyni zapach dla mnie nieznośnym. podejrzewam, że to moja skóra płata mi takie figle, niestety, testowanie męskich z założenia zapachów, tak się na mnie kończy, wodą po goleniu z kiosku

twory i potwory

Edytowane przez shachownica
Czas edycji: 2008-12-07 o 13:56 Powód: literówka
shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 14:10   #297
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Koto- ciesze sie, ze kolejna osoba ulegla czarowi Kourosa Obok Gentlemana i Obsession, to ukochany zapach mojego brata i wielokrotnie widzialam, jak pozytywnie reaguja na niego, (Kourosa) postronne osoby. Ja rowniez jestem cicha wielbicielka tego zapachu.
Osmoz podaje, że to nie szyperek. Dla mnie to szyprowe uderzenie jest wyraźne, cierpkie, i właśnie ta wspominana fizjologia.
Chętnie bym znowu go potestowała,
może bez demonicznego staruszka z brzytwą
Muszę też zobaczyć drugiego Kurosa, zdaje się Body? Jaki ten z kolei jest.
Stary 2008-12-07, 15:11   #298
rachell111
Zakorzenienie

Kota, Rawita, Kattarina, i Nasturcja - wasza siła sugestii taka moc kuszenia sprawia ze mimo iż mi nei ejst po drodze (na razie) do tego typu zapachów to jednak nie mogę pozostać obojętna i muszę powąchać owego Kurosa, męskie perfumy od zawsze podobały mi sie na kobiecie ale teraz taki front kobiety kontra facet w kwestii Kurosa ciekawa jestem po prostu czym pachnie, czy dworzec czy fryzjer czy cała gama nut wymieniona przez dziewczyny .

Dzis nic jeszcze moze za godzinke Kuros - jak sie uda.

MoniaK i Renia30 - zdecydowanie miło nie być odosobnionym w takim odczuciu, ciesze się że podzielacie takie wrażenia. Ciekawa jestem czym się dzis na testach odsłodzę, tzn MDM musowo podejscie nr 2.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 15:37   #299
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
A co to miało na celu, to psikanie na pędzelek? A zapachy mocno takie sobie, po nazwach nie kojarze ich tylko po kolorach. Zielony był ciekawy bo się rozwijał jakby z 5 nut miał a nie trzy, a fioletowego ja nie czuje prawie wcale...
Pani wytlumaczyla mi, ze niby jak sie psika na jakis material, to szybxciej wychodza wszystkie nuty i najszybciej dzieki temu mozna poznac ten wlasciwy zapach. Moze i tak, ja tam do konca nie wiem, ale sadze, ze to raczej chwyt marketingowy Vertige to ten pomaranczowy, fioletowy byl dosc mdly i nijaki, a zielony w sumie niezly, ale troche mi kawa zalatywal
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 15:48   #300
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Pani wytlumaczyla mi, ze niby jak sie psika na jakis material, to szybxciej wychodza wszystkie nuty i najszybciej dzieki temu mozna poznac ten wlasciwy zapach. Moze i tak, ja tam do konca nie wiem, ale sadze, ze to raczej chwyt marketingowy Vertige to ten pomaranczowy, fioletowy byl dosc mdly i nijaki, a zielony w sumie niezly, ale troche mi kawa zalatywal
Ło jezu ,czego to oni nie wymyślą, myślałam że nuty najlepiej na człowieku wychodzą, a nie na pędzelku, może dla odmiany ja zaskoczę panie w Douglasie i każę się popsikać po gołej stopie np. i powiem że czytałam że tam nuty najszybciej wychodzą
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości