Poród rodzinny w szpitalu im. św. Rodziny w Poznaniu - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 10:03   #271
Madziare79
Przyczajenie

Cool Dot.: Poród rodzinny w szpitalu im. św. Rodziny w Poznaniu

Hey, a czy ktoras z Was rodzi za 2 tyg? Boze to juz tylko 2 tyg....Co do facetow...to chyba wiekszosc to egoisci jesli chodzi o przezywanie czegos czego nie widza albo nie moga dotknac ....Ja mojemu nie daruje paradowania z drinkiem ( mialam mega chce na whiskey ) ...ich tryb zycia Sie nie zmienil ...nasz tak... Dlatego przy porodzie powinien byc...zeby mial swiadomosc ile to kosztuje kobiete...moj pewno I tak zemdleje ...oboje nie mozemy patrzec na krew...LOL...a tak na bardziej powaznie...Strach to naturalna rzecz...znieczulenie powinno sie dawac juz 2 lekarzy mi to zasugerowalo ..ze mamy XXI WIEK...moze trzeba ich prawnikiem straszyc...zamiast przyzwyczajac do dawania w lape?
Madziare79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 21:52   #272
Anthares
Raczkowanie

Dot.: Poród rodzinny w szpitalu im. św. Rodziny w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez Marillyn Pokaż wiadomość
Już udzielałam sie wczesniej, No to ja powiem jaki był mój ból porodowy... Skurcze to bylo takie uczucie jakby sie nagle brzuch napinał, naciągał, robił twardy i do tego taki mocny 'wykręcający' ból, takie mialam tylko na samym początku a potem już tylko krzyżowe, też takie kłócie i wykręcanie tylko że w okolicach kości ogonowej i miliard razy gorsze od zwykłych skurczy, a skurcze parte? Cóż powiem wprost... Jakby się BARDZO mocno chciało kupę `
O, nareszcie znalazłam opis bólu porodowego, bo zazwyczaj słyszę: "nie da się z niczym porównać" itd. Dzięki Będę przynajmniej wiedzieć, jakiego bólu wyczekiwać. To moje pierwsze dzieciątko, więc nie wiem, na co mam się nastawić. Może i lepiej
Stary 2012-09-09, 11:45   #273
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anthares Pokaż wiadomość
Hej,

właśnie z tego co piszą inne dziewczyny, to prawie wszystkie położne są tam w porządku. Pomocne itp. W sumie tego właśnie oczekuję od położnej, przede wszystkim, jeśli rodzę pierwsze dziecko, a tak właśnie jest. Nasze pierwsze małe BOBO

Ja mam termin na 28 października, więc zaledwie tydzień po Tobie
ja mam termin na 8 listopada dajcie znac jak jzu bedziecie po
ostatnio moj mąż zadzwonil do szpitala św rodziny wypytac jak to jest z tym rodzinnym i jak chce moge sie umowic na zwiedzanie sali porodowejzastanawiam sie nad św rodziny i lytycka (mieszkam na batorego wiec blizej lutyckiej)
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 21:23   #274
Doriskaaa
Raczkowanie

i ja na 28.10 we wtorek idę do gina i zobaczymy co wyjdzie z usg
Doriskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 22:24   #275
Anthares
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 8 listopada dajcie znac jak jzu bedziecie po
ostatnio moj mąż zadzwonil do szpitala św rodziny wypytac jak to jest z tym rodzinnym i jak chce moge sie umowic na zwiedzanie sali porodowejzastanawiam sie nad św rodziny i lytycka (mieszkam na batorego wiec blizej lutyckiej)
Hejcia,

ja właśnie w środę wieczorem zwiedzałam sale porodowe w Św. Rodziny. Szpital, jak to szpital, ale całkiem przytulnie, gdy przygaszone były światła (ja byłam po 21ej, inaczej nam nie bardzo pasowało). Akurat trafiłam na salę, na której leżała babka bezpośrednio po porodzie -nawet wątpię, czy zauważyła moją obecność, mimo że się przywitałam i pogratulowałam. Wyglądała na tak oszołomioną i szczęśliwą, że aż miło popatrzeć! W salach dość przestronnie, czysto oczywiście, łóżka szerokie i wyglądają na masywne ( pewnie muszą wiele przetrwać ). W małym kantorku (że tak nazwę) widziałam zeskładowane piłki do ćwiczeń. Na samej sali nie zauważyłam żadnych dodatkowych elementów typu worki sako, drabinki.

Później położna zaprowadziła nas do salki obok i pogadałyśmy. Generalnie wszystko co powiedziała pokrywa się z relacjami dziewczyn, które rodziły już w 2012 - że nie płaci się za zzo, poród rodzinny itd., poczytajcie więc wcześniejsze posty.

Mimo że szpital i personel zrobili na mnie dobre wrażenie, po raz pierwszy po powrocie do domu zaczęłam bać się porodu. Szpital to jednak niecodzienne miejsce mojego pobytu!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Doriskaaa Pokaż wiadomość
i ja na 28.10 we wtorek idę do gina i zobaczymy co wyjdzie z usg
To może się spotkamy Chociaż ja ostatnio wypytałam dokładnie położną, jak to jest, że na USG wychodzą różne terminy porodu. Pierwotnie wyznaczono mi na 28.10., ale pojawiają się tez daty 2.11., 3.11., 5.11.

Ogólnie jest tak, że na pierwszej wizycie przewiduje się termin porodu "książkowo" - na pewno większość z Was dorwała takie tabelki gdzie jest wypisana data ostatniej miesiączki i pod spodem termin porodu. Natomiast nie uwzględnia to wcale czy ma się regularne, nieregularne cykle.

Położna powiedziała mi, że najbardziej prawdopodobnym terminem porodu jest ten, który widnieje na PIERWSZYM USG (jeżeli było robione do 10 tyg.). Ja mam tam termin 6.11. , więc na ten się bardziej nastawiam niż na 28.10.

A Maluch i tak wie swoje i zrobi swoje W środę idę do mojej ginekolog, więc znów zobaczę Malucha
Stary 2012-09-10, 09:59   #276
Doriskaaa
Raczkowanie

czyli chyba nie ma sensu zwiedzać? też zamierzałam się wybrać ale w sumie po co się stresować widokami
ja dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia więc licząc od tego momentu to 40 tygodni też wypada mi 03.11. ale szczerze wolałabym urodzić wcześniej
Stary 2012-09-10, 16:04   #277
Anthares
Raczkowanie

Cytat:
czyli chyba nie ma sensu zwiedzać? też zamierzałam się wybrać ale w sumie po co się stresować widokami
ja dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia więc licząc od tego momentu to 40 tygodni też wypada mi 03.11. ale szczerze wolałabym urodzić wcześniej
Czy jest sens zwiedzać, hmm... Ja cieszę się, że poszłam, ale bardziej przerażona niż zachwycona wróciłam. Teraz jednak wiem, na co mam się nastawić i jak sobie wyobrażam poród, to wiem przynajmniej mniej więcej, gdzie się znajdę. Wybór należy do Ciebie, a takie spotkanie nic nie kosztuje, prócz czasu.

Ja chętnie urodziłabym 5.11 - moja mama ma wówczas imieniny, więc miałaby piękny prezent I bardzo nie chciałabym 1.11 ani 2.11 - te święta nie są za wesołe. Chociaż może wtedy zaczną mi się mile kojarzyć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 16:35   #278
maxin87
Przyczajenie

Hej dziewczyny, ja jak najbardziej chciałabym zobaczyć jak wyglądają te sale porodowe... powiedzcie czy można z mężem umówić się na takie zwiedzanie? dzwoniłyście w tej sprawie na izbę przyjęć czy bezpośrednio na oddział położniczy? Pozdrawiam serdecznie!

p.s. termin mam na 18. października także postaram się szybciutko po powrocie zdać Wam relację
maxin87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 17:38   #279
Pati851225
Przyczajenie

to jest szansa ze moze sie spotkamy w szpitalu moja mala coraz bardziej pcha sie na swiat wiec nigdy nic nie wiadomo. napewno nie chcialabym przenosic i urodzic w listopadzie. co do zwiedzania szpitala... ja chce poprostu urodzic szybko i wmiare bezbolesnie a to gdzie i jak bedzie wygladac porodowka zbytnio mnie nie interesuje
Pati851225 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 12:35   #280
Madziare79
Przyczajenie

Hey dziewczyny mi zostało jeszcze 12 dni ...i już bym chciała być PO!!! Też zdecydowaliśmy się na Św. Rodzinę...mam nadzieje,że to ZZO dostanę bo nie ukrywam im bliżej porodu...tym bardziej mam stracha...
A pod jaki numer dzwonić ,żeby zapytać się ewentualnie o miejsce? Czy można przyjechać rodzić....a nie przyjechać i zostać odesłanym z kwitkiem do innego szpitala?
Stary 2012-09-11, 18:30   #281
Pretty_1
Przyczajenie

No najlepiej to chyba na IP dzwonić, nr powinien być na stronie internetowej szpitala. Oj dziewczyny też się modliłam aby nie przenosić i urodziłam tydzien przed terminem w naszą pierwszą rocznicę ślubu;-) A co mi pomogło m.in. duzo spacerowałam, bo w dniu kiedy mi odeszły wody byłam na mega spacerze.
Pretty_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 20:40   #282
maxin87
Przyczajenie

Ja też mam zamiar zastosować metodę 4xS tak jak uczyli w szkole rodzenia, żeby się za długo nie męczyć
maxin87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:19   #283
Doriskaaa
Raczkowanie

ja chyba też zastosuję tę metodę
Stary 2012-09-12, 23:25   #284
Madziare79
Przyczajenie

co to za metoda , ta 4XS? Mi dziś moja przyjacióla powiedziała, że ona rodząc 2 razy ...ażeby przyspieszyć akcje...dzień wcześniej się najadła jak prosiaczek...i na 2 dzień miała akcje porodową...jedno dziecko tydzień wcześniej , a 2 ...4 dni wcześniej ....ja się dowiedziałam ,że idę w Poniedziałek znowu na obserwacje...bo ma NFZ nie mam mój lekarz KTG i tak będzie lepiej...a chcę rodzić w innym szpitalu ...więc dupa...obym tylko 3 dni tam siedziała...bo szczerze...szpitale mi nie służą...buuu
Stary 2012-09-13, 07:57   #285
Pretty_1
Przyczajenie

Raczej nie sądze żeby objadanie się było dobrym pomysłem. Jeszcze raz powtórze ruch przede wszystkim spacery, chodzenie po schodach ( ale po dwa schodki), przysiady z rozkraczonymi girkami no i seks;-) A ja jeszcze piłam herbatę z liści malin. Ale nie na wszystkich to działa, dzidzia musi byc po prostu gotowa do wyjścia.
Stary 2012-09-13, 08:42   #286
Doriskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziare79 Pokaż wiadomość
co to za metoda , ta 4XS? Mi dziś moja przyjacióla powiedziała, że ona rodząc 2 razy ...ażeby przyspieszyć akcje...dzień wcześniej się najadła jak prosiaczek...i na 2 dzień miała akcje porodową...jedno dziecko tydzień wcześniej , a 2 ...4 dni wcześniej ....ja się dowiedziałam ,że idę w Poniedziałek znowu na obserwacje...bo ma NFZ nie mam mój lekarz KTG i tak będzie lepiej...a chcę rodzić w innym szpitalu ...więc dupa...obym tylko 3 dni tam siedziała...bo szczerze...szpitale mi nie służą...buuu
4xS
seks
spacer wysiłkowy taki
schody
stymulacja brodawek sutkowych

można to stosować po pełnym skończonym 38 tygodniu ciąży

mam pytanie co w końcu trzeba uszykować do szpitala św. rodziny?
pieluchy itp też brać?
Stary 2012-09-13, 21:17   #287
Anthares
Raczkowanie

Cytat:
4xS

mam pytanie co w końcu trzeba uszykować do szpitala św. rodziny?
pieluchy itp też brać?
Co do pieluch to słyszałam, że mają oczywiście w szpitalu, ale jest przydział na salę. Zatem jeśli się skończą, trzeba mieć swoje. Ja zapakuję, ale jeszcze nie wiem ile konkretnie sztuk mam zabrać... Pakuję się od ponad tygodnia Zabiorę też ze dwie tetrowe.

Jak się spotkałam z położną, to pokazałam jej tę listę:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_pr...6.html?print=1

Wykreśliła z niej lewatywę jednorazową i powiedziała, że dla Maleństwa tylko rzeczy na wyjście. Także myślę że lista jest na tyle szczegółowa, że spokojnie wystarczy, jedynie trzeba ją uzupełnić o swoje indywidualne potrzeby, typu leki, jeżeli któraś z nas bierze. U mnie np. dochodzi jeszcze pojemnik i płyn do soczewek kontaktowych
Stary 2012-09-14, 12:38   #288
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxin87 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie Mam takie może trochę nietypowe/dziwne pytanie odnośnie porodu w św. Rodzinie. Podjęłam już decyzję o tym, że będę rodzić z opłaconą położną. Problem jest w tym, że nie bardzo wiem, na którą się zdecydować... Chciałabym, żeby położna była wyrozumiała i opiekuńcza... jak znam siebie to się kompletnie rozkleję jak zacznie boleć i rady w stylu "niech się Pani weźmie w garść" tylko pogorszą sprawę. Może któraś z Was potrafi mi wskazać, która położna (Osses, Zając, Majewska...???) jest raczej delikatna i będzie mnie bardziej wspierać emocjonalnie przy porodzie niż "przywoływać do porządku". Bardzo dziękuję za wszystkie rady! Pozdrawiam w szczególności październikowe mamusie
Ja rodzilam z Pania Ewa Piechota i jestem Jej do konca zycia wdzieczna za pomoc, mialam Ja oplacona 700 zl. 2 razy spotkalam sie z Nia przed porodem, oprowadzila mnie po szpitalu, odpowiedziala na kazde, nawet " glupie" pytanie. Kocham ta kobiete i z calego serca polecam. Jest wlasnie taka mila osoba, ktora ma w sobie wiele empatii.
potrafila przelac na mnie swoj spokoj ducha, a wiem ze gdybym trafila na kogos niemilego to bym panikowala
Jesli ktos chce numer to prosze na priv pisac.
Cytat:
Oczywiście, zgadzam się, że płacenie drugi raz za to za co oddajemy co miesiąc 30% naszych wypłat jest skandalem, ale powiem szczerze, że realia są takie jakie są i chyba w całym tym stresie (jakim na pewno jest poród) wolę zapłacić i mieć pewność, że będę miała przy sobie położną, która uwzględni moje oczekiwania i faktycznie zaangażuje się w to, żeby poród przebiegł bezpiecznie, sprawnie i w miarę możliwości bezboleśnie, a nie liczyć na to czy akurat trafię na dobry humor pani Zdzisi... nie chciałabym po prostu, żeby wspomnienie porodu było koszmarem, który będzie mi towarzyszył przez wiele lat...

Czy ktoś posiada może namiary na p. Osses.

Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie!
Otoz to!
Ja wspominam moj pierwszy porod z przerazeniem , za to drugi w Sw Rodzinie z Pana Ewa z leska rozczulenia w oku
I tak powinno byc!
Cytat:
Hey, a czy ktoras z Was rodzi za 2 tyg? Boze to juz tylko 2 tyg....Co do facetow...to chyba wiekszosc to egoisci jesli chodzi o przezywanie czegos czego nie widza albo nie moga dotknac ....Ja mojemu nie daruje paradowania z drinkiem ( mialam mega chce na whiskey ) ...ich tryb zycia Sie nie zmienil ...nasz tak... Dlatego przy porodzie powinien byc...zeby mial swiadomosc ile to kosztuje kobiete...moj pewno I tak zemdleje ...oboje nie mozemy patrzec na krew...LOL...a tak na bardziej powaznie...Strach to naturalna rzecz...znieczulenie powinno sie dawac juz 2 lekarzy mi to zasugerowalo ..ze mamy XXI WIEK...moze trzeba ich prawnikiem straszyc...zamiast przyzwyczajac do dawania w lape?
Ja wlasnie z tego wzgledu wybralam sw rodzine, fakr ze znieczulenia nie dostalam , ale to dlatego ze akcja postepowala tak blyskawicznie ze na porodowce bylam z 8 cm rozwarciem i bylo za pozno, lekarz nie zezwolil. Ale dalam rade
Cytat:
Hej dziewczyny, ja jak najbardziej chciałabym zobaczyć jak wyglądają te sale porodowe... powiedzcie czy można z mężem umówić się na takie zwiedzanie? dzwoniłyście w tej sprawie na izbę przyjęć czy bezpośrednio na oddział położniczy? Pozdrawiam serdecznie!

p.s. termin mam na 18. października także postaram się szybciutko po powrocie zdać Wam relację
Mozna z mezem sie umowic, ja bylam akurat bez, ale to dlatego ze byl na wyjezdzie.
Cytat:
Ja rodzilam pierwsze dziecko 12 dni po terminie a drugie 11 po
Robilam tez wszystko zeby urodzic wczesniej atu du.pa
Wyszli kiedy chcieli
Cytat:
Napisane przez Pretty_1 Pokaż wiadomość
Raczej nie sądze żeby objadanie się było dobrym pomysłem. Jeszcze raz powtórze ruch przede wszystkim spacery, chodzenie po schodach ( ale po dwa schodki), przysiady z rozkraczonymi girkami no i seks;-) A ja jeszcze piłam herbatę z liści malin. Ale nie na wszystkich to działa, dzidzia musi byc po prostu gotowa do wyjścia.
Tak, jak sa gotowe to wychodza, wiem cos o tym!

Ja jeszcze ze swojej strony dodam ze jestem ze szpitala mega zadowolona, lezalysmy z Vikuncia 11 dni bo miala podwyzszone crp i dostawala antybiotyk. Na szczescie wszystko jest ok!
Polozne przerobilam chyba wszystkie przez ten czas, sa rozne - takie ze zlotym sercem i troszke gorsze, ale generalnie wszystkie sa pomocne, tylko ludzie sa rozni i maja rozny styl bycia. Jedne maja serce na dloni a inne sa troszke na dystans, ale zdna nie odmowi pomocy!

Pediatrzy super, mala byla przebadana od stop do glow, raport codziennie.
No chyba ze z dzieckiem wsio idelanie to wtedy wiadomo, nie ma sie co rozwodzic.
Pomoc na oddziale noworodkow super, pomoc przy karmieniu tez!
Jak dziecko plakalo i nie chcialo sie uspokoic to polozne same z siebie przychodzily do pokoju, pytaly co jest grane, braly maluszka, ogladaly, zagadywaly i najczesciej dzieci czujac emanujacy od nich spokoj same sie uspokajaly

Jesli jeszcze cos wam przychodzi do glowy to pytajcie smialo, bede zagladac!
Powodzenia dziewczyny przy porodach - pamietajcie ze bolec boli bo musi, ale jaka nagroda Was czeka po tym bolu

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 14:36   #289
Madziare79
Przyczajenie

" Otoz to!
Ja wspominam moj pierwszy porod z przerazeniem , za to drugi w Sw Rodzinie z Pana Ewa z leska rozczulenia w oku
I tak powinno byc!.."
Dlaczego z przerażeniem? Skoro tak jak mówisz to super szpital?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 15:40   #290
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
" Otoz to!
I tak powinno byc!.."
Dlaczego z przerażeniem? Skoro tak jak mówisz to super szpital?
Pierwszy porod nie byl w Sw. Rodzinie, nie byl nawet w Polsce. I byl bardzo ciezki. Nie bede sie jednak wdawac w szczegoly bo nie po to jest to forum.
Za to ten drugi w sw rodzinie z wlasna polozna- REWELACJA!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-09-14 o 15:56
Stary 2012-09-14, 22:17   #291
Pretty_1
Przyczajenie

ja już pisałam wcześniej co trzeba zabrać, listę mam ze szkoły rodzenia pod patronatem św. Rodziny. Dziewczyny naprawdę nie zabierajcie pieluch, w każdej sali są i nie braknie ich.
Stary 2012-09-15, 19:56   #292
zakapturzona
Raczkowanie

Świeżo upieczone mamy!

Ja mam pytanie o laktator, a konkretnie o moment jego kupna.
Jedne mamy mówią,żebym nie kupowała do póki nie będzie takiej potrzeby, inne że powinnam mieć idąc do szpitala, bo np potrzebowały w nocy, kiedy to nie było możliwości otrzymania od położnych tego urządzenia, i przez całą noc cierpiały.

Inna sprawa - ręczny czy elektryczny?
Ręczny bo po co wydawać siano; elektryczny bo nie wiadomo jak często i długo będzie musiał być uzywany, a niby jest z takim lżej...

dzięki za info.
zakapturzona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 10:03   #293
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakapturzona Pokaż wiadomość
Świeżo upieczone mamy!

Ja mam pytanie o laktator, a konkretnie o moment jego kupna.
Jedne mamy mówią,żebym nie kupowała do póki nie będzie takiej potrzeby, inne że powinnam mieć idąc do szpitala, bo np potrzebowały w nocy, kiedy to nie było możliwości otrzymania od położnych tego urządzenia, i przez całą noc cierpiały.

Inna sprawa - ręczny czy elektryczny?
Ręczny bo po co wydawać siano; elektryczny bo nie wiadomo jak często i długo będzie musiał być uzywany, a niby jest z takim lżej...

dzięki za info.
Wiesz , z laktatorem to jest tak, ze jednej mamie sie przyda a innej nie!
Zawsze pozostaje jednak opcja sprzedazy na allegro na przyklad jesli Ci sie nie przyda!
Mi bardzo sie przydal juz w szpitalu , nie wiem jak bym sobie dala rade bez.
Ja mialam problem bo nie mialam mleka, ( nie mialam nawet kropelki siary przez 4 dni, dopiero na piaty dzien dostalam siare, a zapewniam ze polozne mi sprawdzaly czy ta siare mam ) mala ciagnela na sucho, a zarowno przystawianie i technika ssania byly dobre! Mozesz sobie wyobrazic ten bol, na trzeci dzien mialam krwawiace ranki na sutkach
No wiec mala byla od drugiej doby dokarmiana, bo tak plakala przy piersi z glodu, ze az sie zanosila
No a jak juz krew leciala to nie moglam Jej przystawiac, wiec wtedy zeby jednak ta laktacje rozkrecic to pobudzalam laktatorem. Mysle ze gdybym Ja wtedy po prostu z bolu odstawila to wogole bym nie miala pokramu. A tak udalo mi sie karmic chociaz 2 m-ce.
Laktatorem tez bolalo, ale nieporownywalnie z tym kiedy moj maly ssaczek dzialal
Jak juz ranki sie pogoily (tu pomagaly masci na sutki i wietrzenie) to karmilam troszke przez nakladki bo mimo wszystko jeszcze bolalo, a potem juz bez niczego i bylo ok!
No i ja mialam elektryczny medeli. Bardzo bylam zadowolona!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-17, 17:51   #294
Pretty_1
Przyczajenie

Zgodzę się z p0rzedmówczynią laktatory z medeli są jednymi z najlepszych. Ja miałam kupiony sporo czasu przed porodem. Przydał się juz w pierwszym tygodniu, starałam się stymulować laktację, ponieważ miałam problem z pokarmem.W szpitalu to jednak rzadko się przydaje, ale nigdy nie wiadomo. Nie musisz go pakować, zawsze ktoś bliski Ci może dowieźć.
Stary 2012-09-17, 18:08   #295
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pretty_1 Pokaż wiadomość
Zgodzę się z p0rzedmówczynią laktatory z medeli są jednymi z najlepszych. Ja miałam kupiony sporo czasu przed porodem. Przydał się juz w pierwszym tygodniu, starałam się stymulować laktację, ponieważ miałam problem z pokarmem.W szpitalu to jednak rzadko się przydaje, ale nigdy nie wiadomo. Nie musisz go pakować, zawsze ktoś bliski Ci może dowieźć.
Ja mialam 2 torby spakowane - pierwsza, ktora bralam do porodu, a druga w domu z rzeczami, ktore w razie czego moga sie przydac
Min laktator, nakladki na sutki itp.
Bo wiecie, zanim sie facetowi wytlumaczy gdzie ma czego szukac
A tak mowilam mu - w torbie przy drzwiach jest i bylo o wiele latwiej

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-19, 00:45   #296
zakapturzona
Raczkowanie

Witam,

Mi dziś koleżanka pomogła podjąć decyzje. Kupie laktator jeśli rzeczywiście okaże się potrzebny. Nie ma co kupować "na wszelki wypadek" bo jak już będę go miała to podświadomie nastawie się że będę z niego korzystać. A po co..
Byłam już w sklepie, model mam wybrany gdyby coś, ale póki co myśle że się nie przyda
zakapturzona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 17:33   #297
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakapturzona Pokaż wiadomość
Witam,

Mi dziś koleżanka pomogła podjąć decyzje. Kupie laktator jeśli rzeczywiście okaże się potrzebny. Nie ma co kupować "na wszelki wypadek" bo jak już będę go miała to podświadomie nastawie się że będę z niego korzystać. A po co..
Byłam już w sklepie, model mam wybrany gdyby coś, ale póki co myśle że się nie przyda
Tez dobrze!
Najwazniejsze to na cos sie zdecydowac, podjac decyzje, a i tak bedzie dobrze, jak bedziesz na gwalt potrzebowac to nawet Ci ktos kupi jakby co!
Mam nadzieje , ze jednak sie nie przyda

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-19, 23:37   #298
anka006
Przyczajenie

hej, też chcę rodzić w tym szpitalu. termin mam na 7.10
anka006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 09:45   #299
Doriskaaa
Raczkowanie

anka to zdaj relację jak będziesz po
zwiedzałaś szpital? czy pojedziesz jak zacznie się poród?
Stary 2012-09-20, 10:28   #300
anka006
Przyczajenie

zastanawiam się jeszcze czy pojadę oglądać szpital, trochę mi się nie chce, nie lubię takich miejsc, boję się że coś mnie zniechęci ale z drugiej strony jestem ciekawa.
anka006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości