|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?
Cytat:
![]() Nie mówię o tym, że dużo bloków- fakt, ale ogólnie to bardzo zadbana i zielona okolica. Uwielbiam to miejsce
|
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Katowice? Moim zdaniem są super, nie znam nazw dzielnic i miejsc, ale np. Dolina 3 stawów i Nikiszowiec. Poza tym ulica za dworcem też przyjemna. Podoba mi się to miasto. Zresztą chyba trzeba wziąć pod uwagę pierwszy post, nie architektura miała być tematem wątku, a subiektywne odczucia.
|
|
|
|
#273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę dalej już mniej ciekawie, niestety. A najgorzej z punktu widzenia pasażera PKP. Lepiej oczy zamknąć, bo aż boli. Przez lata, gdy ktoś do mnie pociągiem przez K-ce jechał, zawsze słuchałam komentarzy... Aż przykro było słuchać. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Jak wszędzie w Pl. Cytat:
Akurat remontów to w Gliwicach jest za dużo, remontują wszędzie i wszystko, na każdej ulicy powstaje coś nowego, w ostatnich latach powstało masę nowych dróg, przecięła miasto autostrada, wyremontowano dziesiątki starych obiektów, w tym pokopalnianych i powojskowych. Pracuję w firmie, która remontuje to miasto w dużej mierze i powiem Ci, że figę w Gliwicach widziałaś. Trzeba naprawdę mega ignorancji, żeby wypisywać takie bzdury o jednym z najszybciej rozwijających się miast w tym kraju... /w zał. obiekty "sprzed wieków"/ Wawel? W Gliwicach? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-11 o 08:38 |
||||
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie Toruń ma klimat - nie mówię nie, lubię to miasto mimo wszystko, ale uważam, że o takie miasta powinno się szczególnie zadbać, a prezydent zmiast postarać się o np. nowy most preferuje stawianie kolejnej fontanny. Chodniki są w opłakanym stanie, w obcasach strach wyjść, bloki nieodmalowane, kamienice niszczeją, brudno... Z tych właśnie powodów nie uważam, że Toruń jest najpiękniejszym miastem
Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2011-02-11 o 09:23 |
|
|
|
|
|
#275 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co autor miał na myśli tego w ww. przypadku nawet najstarsi górale nie wiedzą.
|
|
|
|
|
|
#277 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerażają mnie![]() Cytat:
Koło Cinema City jest piękny cmentarz. Ma być kolejna fontanna?
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Dotka urodziłam się w Krakowie i miszkałam tam sporo czasu więc nie wmówisz mi że go nie znam ^^
|
|
|
|
|
#280 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Coz, czytajac niektore posty, jasno widac, ze niektorzy nie potrafia zrozumiec tak prostego tematu jak "najbrzydsze miasto w Polsce".
Nie takie, ktore Ci sie nie podoba, tylko najbrzydsze. Nie mowiac o tym, ze kazde miasto powyzej x tys mieszkancow bedzie mialo miejsca brzydkie i ladniejsze. Gdyby oceniac po tym, gdzie jest najgorsze blokowisko, to bylby remis pewnie, tylko, ze wszyscy by przegrali O autorach stwierdzen typu - jest brzydkie i juz, albo - jest nudne (a co to sie ma do temat ?) ciezko cos dobrego powiedziec, skoro nie maja zadnych konkretow. Marryme21 - moze napisz, co dla Ciebie czyni dane miasto najbrzydszym w Polsce. Np. ta Zielona o ktorej rozmawialismy. Wspomnialas Bialystok i Rzeszow, to napisze o obydwu dwa slowa. Bialystok ma w samym centrum bodajze najzanczniejszy polski zabytek poznobarokowy (Palac Branickich), mase parkow w samym centrum - i to nie parkow typu - krzaczor i lawka, tylko takich jak przy palacu, badz innych naprawde fajnie zrobionych - fontanny, alejki, klomby, cuda wianki. Do tego kawal centrum, gdzie jest wiekszosc zabytkow jest deptakiem z masa knajp i sklepow. Rzeszow ma fajny rynek, zamek w centrum, no i oczywiscie pipe Samo centrum jest z moich doswiadczen czyste i dosyc kompaktowe. Do tego tez jest sporo zieleni. Obydwa ww miasta maja do tego naprawde fajne okolice. Stad wnioskuje, ze albo (a) nie rozumiesz tematu/nie umiesz sie do niego odniesc, co czyni dyskusje z Toba niemozliwa (b) Twoje opinie sa wywolane bardzo pobieznymi doswiadczeniami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W centrum nic sie faktycznie nie dzieje, nawet w sezonie, ale to akurat nie jest specjalnym problemem.Cytat:
Cytat:
W ogole umiesz odronic nudny od irytujacy od brzydki ? Bo to nie sa synonimy, a Ty tych pojec uzywasz zupelnie wymiennie.Akurat nie napisałam,że Augustów do nich należy,tylko,że jest nudny. ![]() Zupełnie odrywając od tematu.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Radze wydlubac jeszcze starsze posty, ktore byly w miedzyczasie skorygowane Nie bredze, tylko stwierdzam fakt, ze czesc Gornego Slaska jest poza woj Slaskim. Raciborz byl akurat mylnym przykladem, co nie zmienia prawdziwosci tej tezy.Cytat:
Czepiac, to Ty sie czepiasz tych biednych miast. Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||||
|
|
|
|
#281 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że np. w Suwałkach nie uświadczy się tylu rozrywek, atrakcji, ile np. w Warszawie, co jednak moim zdaniem nie czyni z Suwałk miasta brzydkiego, wręcz przeciwnie, uważam je za bardzo urokliwe.
|
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo dokładnie tak jest - najbrzydsze wg nas, to takie które nam się nie podoba.
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie, jak ktos pisze, ze zabytki x nie sa tak ladne jak zabytki miasta y. Claro?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie najbrzydszym miastem jest Tarnów.
= nie ma w prawie nic ciekawego do zwiedzania, = jest brudne = betonowe bloki, betonowe osiedla, betonowi ludzie- wszędzie beton! brak zieleni. = młodzi ludzie nie mają gdzie spędzić czasu (mam tu na mysli jakiąś organizację imprez, festiwali itp) ogólnie dla mnie to brzydkie, smutne betonowe miasto. Natomiast (mimo że to wątek o najbrzydszych miastach) kocham Wrocław. Dla samej atmosfery tego miasta
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
nie widziałam wielu miast, ale najbrzydsze spośród tych które widziałam to:
Radom Stalowa Wola ładne miasta to na pewno Kraków Łańcut Kazimierz Górny ten ostatni jest pięknie położony Na uwagę zasługuje też Janów Lubelski -mała mieścinka, ale bardzo zadbana,
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2011-02-13 o 10:32 |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
najbrzydsze - Częstochowa i Katowice, w Cz-wie jak tylko wyjedzie się z parków Jasnej Góry
niemal wszystko straszy.Katowice wydawały mi się przestarzałe, brudne, zaniedbane... Ale przyznam że w sumie niewiele widziałam. Najładniejsze - Wrocław. Nie ma takiego drugiego miasta mieszkam tu więc to nie tak że zachwycam się tylko rynkiem.Podobał mi się także Gdańsk. I tramwaj na plażę ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ps.obiektywnie patrząc Kraków też jest ok ale ja tam Krakowa nie lubię
|
|
|
|
|
#288 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie Wrocław i Kraków i Trójmiasto są bardzo ładne
I Kazimierz Dolny. Lublin na starówce ładnieje, bo się odnawia - jestem dwa razy w roku to widzę. Odradzam za to moją dziuplę - brak jakiejkolwiek spójności architektonicznej praktycznie nie ma co robić zero (poza basztą i kościołem) zabytków brak nocnego życia brak miejsc gdzie można zjeść poza domem - jedynie możliwość to kuchnia domowa i kurczak lub pizza brak kawiarni Tragiczne miasto - jak tylko skończę drugie studia to uciekam z tej dziupli
|
|
|
|
|
#289 |
|
BAN stały
|
Mi się strasznie nie podoba Warszawa. Brudno, to brudno, wszędzie jest brudno, ale nie podoba mi się architektura, naćkane wszystkiego wszędzie. Nic mi nie grzeje, że powojenne, brzydko i tyle.
Za ludźmi też nie przepadam (jasne, że są wyjątki, dlatego użyłam grzeczniejszej formy ).Niezbyt ładny jest też Gdańsk, ale on ma przynajmniej dostęp do morza Gdynia jest trochę taka mało miejska, nie taka metropolia, jeśli wiecie, o co mi chodzi Sopot jest niczego sobie, ale jest jeszcze mniej miastowy ![]() Podoba mi się za to Lublin i Toruń |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbrzydsze, hm, tak naprawdę to nie wiem, bo po pierwsze nie byłam we wszystkich miastach w Polsce, poza tym tak to już jest, że nie to ładne co ładne, a co się komu podoba, ale biorąc pod uwagę takie ogólne wrażenie to nie bardzo mi przypadły do serca Koszalin i Skierniewice, nie przepadam też za Gdynią.
A podobają mi się np. Poznań, Wrocław i Szczecin - dla mnie osobiście przepiękne miasto, a mam wrażenie, że troszkę niedocenione. A już najpiękniejsze dla mnie jest to, że kreśląc te wynurzenia, popijam pyszną kawę i patrząc w lewo widzę sosny na Helu, a w prawo - statki pływające po Zatoce. I to jest właśnie piękne. Dla mnie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o stopniowanie - nie podoba sie, a najbrzydsze to troche odlegle od siebie.
|
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzydkie: Rybnik
Ładne: Katowice, Gliwice ale to chyba kwestia przeżyć, wspomnień itp.
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Odnoszę wrażenie że takie wątki są zakładane tylko po to aby ktoś miał "radochę" z licytowania się innych wizażanek które miasto jest gorsze/lepsze.
Osobiście nie zgadzam się z opinią że miasto może być brzydkie. Jestem z tych co potrafią się zachwycić gołym obdrapanym ceglastym murem. Ot zwyczajnie takie rzeczy mają dla mnie dusze . Białystok brzydki? Chyba ktoś nie był w pałacu Branickich, w pięknych parkach i na ulicy Lipowej która mimo wszystko ma swój "klimat". Katowice? Byłam tam tylko przejazdem ale bardzo mi się podobało, a zwłaszcza dworzec (ten STARY). Każde miasto ma swoje piękne miejsca jak i te brzydkie ale nie można powiedzieć o całym mieście że jest brzydkie. Warszawa - stare miasto, Łazienki i Powązki - piękne miejsca. Ale z kolei przedmieścia są dla mnie okropne, ale w życiu bym nie pomyślała że Warszawa może być brzydka sama w sobie. Wrocław jest dla mnie ok ale nie rozumiem "zachwytu" tym miastem. Niemniej jednak nie mogę powiedzieć że jest brzydki. Dla jednych stare fabryki (z czerwonych cegieł) stojące puste i straszące powybijanymi szybami to już powód aby nazwać miasto zaniedbanym i brzydkim, no tak ale nie każdemu podobają się nowe i sterylne "wieżowce" ze szkła. milion razy wole miasto które ma taki swój stary obszar który jest PRAWDZIWY. Namiętne odnawianie starych kamieniczek i malowanie ich na różne kolorki (Rzeszów) dla jednych powód do dumy a dla innych najgorszy KIT. Byłam 3 miesiące temu w Lublinie przejazdem, pierwszy raz. Stara część miasta - piękna. Ale najbardziej podobały mi się właśnie takie lekko rozwalające się budynki z odpadającym tynkiem i poniszczonymi cegłami. Miejsca z duszą. Jednym podoba się jedno innym co innego. |
|
|
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jeszcze taka sprawa, że oglądając jakieś miasto z pozycji turysty nie zawsze uda się nam zobaczyć to, co zobaczyć warto - z różnych przyczyn - i ten obraz będzie przez to jakoś tam niepełny, okaleczony. Pozostając na swoim podwórku ;-)) - taka np. Aleja Grunwaldzka to istny horror urbanistyczny, swoisty miszmasz, ale zaledwie rzut beretem od niej są ulice-perełki, chociażby Sobótki, Matejki, czy Batorego, którą wręcz kocham spacerować dla klimatycznych, przedwojennych willi. De gustibus... |
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam, że prawie w każdym temacie, strasznie czepiasz się pierdół i szukasz zaczepki. Wyluzuj trochę. To jest forum do wyrażania opini taka jest moja i jej nie zmienisz. |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Najbrzydszy Bytom, Chorzów, Katowice. Brudno szaro i nędza.
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z logika widze jestes na bakier, jak sie w jednym akapicie czepiasz do tego co i jak ja pisze, a jednoczesnie zauwazasz, ze forum jest od wyrazania opinii
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Wyrak Kochanie ja się ciebie nie czepiam, to jest różnica
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Rzeszów zdecydowanie paskudny betonowy kloc i Dębica , być może są brzydsze miasta ale ja ich nie widziałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.