|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33101137]Pozdrawiam z gorącej Tunezji
![]() zdążyłam się już opalić, obczaić męskie towarzystwo poznać Saletę![]() [/QUOTE]Moja zazdrościć Co prawda smażyć się na plaży nie lubię, ale na południu jest takie intensywnie niebieskie niebo...i rośliny piękne...mi pewnie też, ale ostatnio zauważyłam ich niepokojąco dużo - i pojawiła mi się wizja starej baby jak jajo indycze. Unikam więc słońca, i a propo - doradźcie dobry filtr - jak najwyższy...i chyba se szczelę kapelusz jakiś słomkowy... |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#274 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33077270]z itaki kiedy zamierzasz i gdzie? [/QUOTE] itaka fajna firma a gdzie to jeszcze do ustalenia, w gre wchodzi kilka opcji: Maroko, Sycylia, Turcja, tylko nie Egipt i Tunezja tyz, bo znam ![]() najchetniej to ja wiem gdzie bym pojechala, ale nie powiem bo mnie nie stac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze mezoterapie? podobno dobra jest znajac zycie to sytuacja pewnie wyglada o niebo lepiej niz ja tu malujesz, ale zawsze warto w cosik zainwestowac, taki poprawiacz humora ![]() Cytat:
![]() [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33101137]Pozdrawiam z gorącej Tunezji ![]() [/QUOTE] udanego wywczasu
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, wczoraj do późnej nocy urządzałam sobie wirtualne spacerki po okolicy i oglądałam np. urocze pośladki panów robotników drogowych
![]() [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33101137]Pozdrawiam z gorącej Tunezji ![]() zdążyłam się już opalić, obczaić męskie towarzystwo poznać Saletę![]() [/QUOTE]Don't speak Nie chwaląc się, Turcję mam obcykaną, powiedz tylko, czy to ma być bardziej region do zwiedzania, czy do byczenia się, raczej miasto, czy też zadupie i świnty spokój, oraz jaki przedział cenowy, to na pewno będę mogła coś doradzić. |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o cos na 7/ 8 dni, byczenie i tance + ze 2 - 3 wycieczki, zeby cos fajnego zobaczyc, celuje w ta tansza Turcje, max 2 tys, ale nie ukrywam ze im taniej tym lepiej
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczaiłam takie cuś: http://www.itaka.pl/wczasy/turcja/ke...p?SEARCH_HOTEL Ma dobre opinie, minus taki, ze to hotel miejscki, czyli ogrodu brak, ale to zwykle jest coś za coś. Ogród mają hotele na zadupiach, a wtedy do rozrywek trzeba dojechać. Jeśli natomiast wolisz piaseczek na plaży, to polecam przedmieścia Alanii. To spore miasto portowe, z wielką piaszczystą plażą i zamkiem górującym nad miastem. Jednak w sezonie dość tłoczne. Polecam wypady przed rozpoczęciem wakacji, ceny dużo niższe, a i temperatury znośne. Mnie kiedyś w sierpniu złapały upały ponad 40 st. i w sumie do wieczora nie dało rady nosa z basenu wyściubić. Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2012-03-23 o 20:13 |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robię ogóry małosolne. Podobno kupiłam szklarniowe, nie prawdziwe gruntowe, ale pal licho - zobaczymy co wyjdzie...
|
|
|
|
#279 | ||
|
Konto usunięte
|
a ja sie zbieram do sklepu po winko
![]() trzeba piatek uczcic! Aneszna- baw sie przednio ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
podziwiam |
||
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
senkju
![]() jesli sie zdecydujemy na Turcje, to pewnie na ta riwiere jedziemy w drugiej polowie lipca, klamka zapadla, spalimy na skwarki tudziez wysuszymy na mumie chociaz na Sycylii temperaturka pewnie jeszcze ciekawsza
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;33103827]
podziwiam ja uwielbiam takie ogórasy, i to jedyne jedzenie, w jakim toleruję czosnek. Zobaczymy, co z moich wyjdzie, pierwszy raz robię - filozofia żadna, ogóry do słoika, trochę chrzanu, czosnku, powinien być koper w łodygach 0 jeszcze nie do dostania, + gorąca woda z solą. Ja dodałam kminek, bo lubię, i kilka ziaren jałowca w ramach testów. W ogóle, lubię pichcić, ale to dlatego, że małżonek zawsze chwali, robią mu się oczy jak w kreskówce i mruczy przy jedzeniu - jest motywacja ![]() W ogóle, to chciałabym robić domowe winko, takie lekkie owocowe, tylko nie za bardzo mam gdzie...i czekam aż zmienimy kuchenkę, bo marzy mi się (takie malutkie marzenie) domowy chlebek i pasztet własnej roboty... |
|
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja coś nie umiem się posługować google view ![]() Ale za to już mój budynek jest umieszczony na mapie, hehe
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niestety zakwas zdechl no i sie skonczylo......
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety czosnku nienawidzę, pachnie mi - człowiek dzień po zjedzeniu - wybaczcie - trupem Dlatego w mojej kuchni go nie ma. Mam teorię, że dodawanie dużych ilości czosnku ma na celu zabicie smaku potrawy - dlatego różne morskie robale podaje się z czosnkiem...[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;33106316]kiedys pieklam chleb na zakwasie niestety zakwas zdechl no i sie skonczylo......[/QUOTE]Rany...gdyby nie to, że opiłam się piwka i nażarłam kabanosów (znalazłam takie cieniutki - 0,5cm - niebo w gębie, a specjalnym mięsożercą nie jestem) - zaraz być zaczęła szukać czegoś do wszamania...a ma zamiar zrzucić celulitis (u mnie maleje w bardzo widoczny sposób, jak zejdę do 63 kilo). Ale - zakwas można chyba zrobić? |
|
|
|
|
#286 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pink, siostro czosnkowa ![]() niestety musze sie ograniczac ze wzgladu na malo ciekawe walory zapachowe ![]() Cytat:
Cytat:
sztuczka polegala na tym ze po kazdorazowym wyrobieniu ciasta, po tym jak podroslo, do sloiczka z woda mineralna trzeba wlozyc kawalek takiego ciasta co by bylo na kolenjy chleb.... no i nie moze to za dlugo stac (w lodowce) bo zdycha kabanosy -najlepiej z czoskiem i piwem
|
|||
|
|
|
#287 |
|
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;33108450]ja tez
Pink, siostro czosnkowa ![]() niestety musze sie ograniczac ze wzgladu na malo ciekawe walory zapachowe [/QUOTE]Ja tam się pocieszam, że odstrasza wampiry Jakby któryś (a tyle ich biega po ulicach) chciał mnie uchamrać to się 3razy zastanowi przed popełnieniem tego niecnego precedensu.Lou pamiętam, że kiedyś wspominałaś o jakimś kremie/serum tudzież samoróbce na bazie wit C lepszym od flavo C. Wydaje mi się, że była to samoróbka, pamiętasz coś nie coś w tej materii?
|
|
|
|
#288 | |||
|
Matka buldoga
|
Wiosna panie sierzancie
![]() Cytat:
Ja, o ile dobrze pamietam, bylam w maju. Cieplo bylo, idealnie, bo mozna bylo sie opalac, ale nie bylo tego skwaru, ze czlowiekowi po skroni pot leci. Cytat:
Odkad dostalam ten przepis to nie robie juz zadnej innej. Cytat:
![]() Chociaz mlodzi tez przychodza, to probuje zminimalizowac wdychanie powietrza. No....mam na dzisiaj 2 opcje. Albo czeka mnie wielkie sprzatanie w domu po pracy, albo wpadnie do mnie dawno niewidziany kumpel....licze na to drugie, bo mi sie sprzatac nie chce ![]() Udanego dnia dziewczyny
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najbardziej lubię sos czosnkowy taki jak do pizzy oczywiście domowej roboty i czosnek obowiązkowo do wszelkich mięs ![]() jakieś bachory ciągle wydzierają mi się pod oknem ![]() obok naszego domu prowadzi jedyna droga do placu zabaw ... niestety sam plac zabaw też jest blisko więc tamto darcie dzieciarów też do nas dochodzi
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nabyłam całkiem przypadkiem torebkę - w Daichmannie, z tworzywka, w drobne fiołkowe kwiatuszki - na lato i ciepłe dni jak znalazł. A że kosztowała całe 59pln, nie zastanawiałam się za bardzo. Takie zakupy lubię najbardziej...(pomijając perfumy, nad którymi debatuję długo - ale tu i cena sporo wyższa, i jeśli będą nietrafione - męczę się bardzo, nie lubię używać takich, które mi w 100% nie pasują). Idę marynować łososia w miodku...jaka pogoda, żyć się chce - zaczęłam dreptanie na steperku, trzymajcie kciuki, żeby mi się chciało to robić codziennie chociaż po kwadransie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dołączam do miłośników czosnku. Lubię - i nic mnie nie obchodzi, że otoczenie cierpi
![]() Była któraś z Was na "Wstydzie"? Wybieram się dziś zaciekawiona, czy oprócz męskiej nagości, będą jeszcze jakieś inne plusy dodatnie w tej produkcji
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, nie byłam w kinie od wieków Ostatnio wybierlaismy się na nowego Klossa - TŻ lubi Kota bardzo - ale nam się odechciało (wychodzić z domu, nie filmu )
|
|
|
|
|
#293 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry
Od rana walcze z migrena, 3 ibupromy i wlasciwie dopiero calkiem niedawno sie zwleklam z wyra ![]() Cytat:
Polecam wit C z La Roche - Active c lub Redermic + - ten drugi wzbogacony dodatkowo o fajny ekstrakcik. Na KWC ludzia specjalnie nie sa zachwyceni z rezultatow, a ja bylam z obu. Antyzmarchowo nie oceniam, bo takowych nie posiadam, za to imo ladnie odswiezaja cere, rozjasniaja, dodaja blasku Cytat:
najbardziej do sosu majonezowego do frytek ![]() niestety pozniejsze wyziewy sa malo apetyczne :/ Cytat:
![]() Przyszedl mi balsam do paznokci i odzywka formaldehydowa, zamierzam podhodowac pazury
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję migreny - ja na dobrą sprawę nie wiem, co to jest - kila razy może w życiu głowa bolała mnie tak, że tylko łóżko pomagało - za to moja mama miewa, często, o potrafi (o ile tylko może) trzy dni spędzić w ciemnym pokoju...Trauma z dzieciństwa, mamę ciągle bolała glowa:/ |
|
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Ello! W ramach poprawy humoru po zalaniu poszłam na zakupy i zmieniłam kolor włosów ![]() Włosy mam obecnie w kolorze ciemnej wiśni - póki co mi się podoba ![]() A z zakupowych szaleństw - kupiłam nową torebkę, kolejną koszule w kratę i kolczyki i mega zaje...istą koronkową bieliznę (teraz tylko trzeba poszukać kogoś, komu będę się w niej prezentować )A na wieczór planuję wyjście na miasto :P Cytat:
). A potem najlepiej ustawić je w jakieś ciepłe (ale nie nasłonecznione miejsce).
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moje już pachną ładnie - jutro wieczorem spróbujemy i zdam relację. Jeśli będą dobre, to polecam gorąco - robi się je migiem
|
|
|
|
|
#297 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale smażonego syra nie da się konsumować bez czosnkuCytat:
|
|||
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zbyt duża ilość cebuli - i czosnek też- źle na wątrobę robi... |
|
|
|
|
#299 | ||||
|
Lux Mundi
|
Hello
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;33108450] tzn to nie tyle zakwas co zywe kultury bakterii sztuczka polegala na tym ze po kazdorazowym wyrobieniu ciasta, po tym jak podroslo, do sloiczka z woda mineralna trzeba wlozyc kawalek takiego ciasta co by bylo na kolenjy chleb.... no i nie moze to za dlugo stac (w lodowce) bo zdycha kabanosy -najlepiej z czoskiem i piwem [/QUOTE]Mój ostatnio stał hm.. 2 tyg i był ok ![]() Chleb wyszedł ![]() A kabanosy albo z bułką pszenną, ewentualnie z językiem ![]() Jak jeszcze jadłam ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek zdążyłam i okna umyć, obiad zrobić, ogarnąć mieszkanie, być na próbie i spotkać się z Kumpelą ![]() A teraz zastygam z glinką na buźce i oleum na włosach ![]() Cytat:
Migreny jako takiej chyba nigdy nie doświadczyłam, za to raz w życiu złapał mnie taki ból głowy [nad morzem, dzień przed @], że żadne tabsy nie pomagały- leżałam i łzy mi leciały po prostu ciurkiem ![]() Cytat:
Z tym akurat problemu nie będzie ![]() Machnij jakieś foto w nowym kolorze Cytat:
![]() A ogórcy tyż zalewam zimną wodą Co do czosnku, to fanką nie jestem, ale np. w sałatce greckiej [wg mojej inwencji] lubię bardzo
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
czesto mnie nie lapie, raz na rok, dwa, ale jak juz zlapie to
![]() mdlosci i bol taki, jakby ktos mi srubokretem w mozgu dlubal ![]() ![]() Rilla, co myslisz o Marmaris? Jak jest w Turcji ze standardem hoteli? 3* to juz znosnie czy zjedza nas karaczany?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

poznać Saletę
[/QUOTE]
Co prawda smażyć się na plaży nie lubię, ale na południu jest takie intensywnie niebieskie niebo...i rośliny piękne...

no i sie skonczylo......