|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Azeali to chodzimy do tego samego lekarza. Dzieki niemu jestem w ciąży. Wykonał niezbedne badania w tym jedno na NFZ w szpitalu właśnie w Narutowiczu. Ten szpital wywarł na mnie dobre wrażenie wiec raczej też sie tam wybiore.
Moze kiedys w poczekalni sie spotkamy |
|
|
|
#272 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Princessin i Kootek_mamrotek witajcie Cytat:
Ale 7 tyg terminu co mialas dostac @ ? Serduszko zaczyna bic w 21 dniu od zaplodnienia.
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=
Ale 7 tyg terminu co mialas dostac @ ? Serduszko zaczyna bic w 21 dniu od zaplodnienia.[/QUOTE] Koniec 7 tygodnia ciąży licząc tak jak mój ginekolog czyli od terminu ostatniej miesiączki która wystąpiła, czyli jakies 5 tygodni po zapłodnieniu. |
|
|
|
#274 |
|
Gang Iren
|
Lidka ja z Wiki w tym czasie mialam Usg i bylo juz serduszko.
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam pierwsze USG po 4 tygodniach od faktycznego zapłodnienia ...serduszko już biło
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Serce w 6 tyg?wow naprawde szybko!!
Dla tych,ktore zmagaja sie z nudnosciami i zwracaniem.Mam swietny patent.Mianowicie napoj,ktory przygotowuje na bazie swiezego imbiru.Podaje przepis: - klacze swiezego imbiru -sok jablkowy -kubek zaparzonej zielonej herbaty -pol cytryny -swieza mieta -woda,ew.lód gdy jest upal Imbir obieramy.Jakies 2-3 cm dlugosci,kroimy w plasterki.Do dzbanka wlewamy zielona herbate,wrzucamy imbir,sok z polowy cytryny,miete swieza ilosc wg uznania.Dolewamy soku jablkowego ale nie do pelna tylko do 3/4 dzbanka.Reszte uzupelniamy woda,moze byc gazowana jak kto woli i dodajemy lodu w razie potrzeby.Calosc mieszamy,popijamy w ciagu dnia(nie pozostawiac na kolejny dzien Bo napoj traci smak).Dla wiekszego dzialania przeciwwymiotnego mozna uzyc wiecej imbiru,zetrzec na tarce i odcisnac sok do dzbanka przez sitko lub gaze. Dziewczyny-w poprzedniej ciazy ten napoj mnie ratowal.Mam tylko nadzieje,ze teraz nie bede przechodzic przez nudnosci I wymioty.Polecam wyprobowac zamiast szukac ratunku w farmakologii.Pozdro lozkowe,dobranoc mamusie!!!! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Dzieki za mile przyjecie w tym szacownym gronie.Milo bedzie z Wami pogawedzic w tym szczegolnym czasie dla nas wszystkich!!!! |
|
|
|
#278 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ją trafiłam do Niego dzięki znajomej której też pomógł.zajść w ciążę. Z resztą prowadził ciążę kilku znajomym i były zadowolone. W Narutowiczu nigdy nie byłam ale właśnie wspomniane znajome tam rodziły i dobrze wspominają. Jedna nawet rodziła w wodzie właśnie z dr Kusiem i jeśli mi się uda to też bym chciała ;-) wizytę najbliższą mam w tę środę ;-)Cytat:
Cytat:
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!! Jak sie dzis czujecie?
U mnie jest tak sobie, tzn mdłości póki co sie nie pojawiają (nawet wczoraj jak spędziłam pól dnia w samochodzie to nic mi ni było!), ale za to gardło boli mnie okrutnie!! Mam nadzieje, ze tak jak piszą paracetamol rzeczywiscie jest bezpieczny dla kobiet w ciazy... ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Przepraszam!! Z tego całego stresu zapomniałam przywitać nowe przyszłe mamusie i życzyć Wam wszystkim miłego dnia |
|
|
|
#280 |
|
Gang Iren
|
Hej dziewczyny.
Zastanawiam się kiedy poczuję się jakoś ciążowo ,bo jak narazie czuję się normalnie. Oprócz tego,że kilka razy miałam zgagę,raz mnie troszkę mdliło i dwa razy pobolewało podbrzusze to w sumie nic mi nie jest. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Soleil_Rouge paracetamol jest jak najbardziej bezpieczny,nie obawiaj się go wziąć jeśli jest potrzeba.
|
#281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dzięki za zapewnienie o paracetamolu. Poki co czuje sie troche lepiej ale pogorszenie zawsze nadchodzi wieczorem. Cytat:
|
||
|
|
|
#283 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ja to wiem i to samo bym napisała komuś. Z Erykiem też dobrze się czułam. Ale wiesz nie mam możliwości wcześniej sprawdzić czy z fasolką OK,a jest takie przekonanie,że dobrze jest źle się czuć,że wtedy wszystko gra. No ale wiem,że to nie zawsze się sprawdza.
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero 10 czerwca mam wizyte. czyli w jakims 8 tygodniu. Teraz byłam w 4 tygodniu i 7 dniu był pecherzyk 2,6mm. Mam małe mdłości ale wyczytałam ze migdaly pomagaja i nawet dosć mi przehcodzi. |
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Część
nam się weekend trochę popsuł Tż wieszał kwiaty na balkonie , a nie ma balustrady i spadł , nie jest to wysoko ,ale jednak od 14 do 18 byliśmy na urazówce , werdykt- skręcony bark więc jesteśmy już w domu rozmawiałam z mama przez telefon o propozycji wuja , powiedziała że moi jak byłyśmy obłędawali sobie radę także z jednej pensji i to dużem mniejszej(Tż zarabia ponad 3 tyś) Zresztą powiedziała że nam jeszcze pomogą , a a jak będziemy na poin to nauczymy się samodzielności ,a jak bym od początku była z mama to nie umiałabym się sama zająć dzieckiem tylko ciągle bym oczekiwała pomocy . Może i na rację zobaczymy jeszcze jesteśmy umówieni na przyszły piątek z wujem na obejrzenie domu Witam może mamusie
|
|
|
|
#287 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale już się w garść wezmę,takie jakieś smuteczki mnie dopadły. Idę na spacer,bo w końcu dziś nie pada.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rzeczywiście jeszcze trochę... Chociaż z drugiej strony ja miałam usg w piątek, a i tak nie mogę mieć 100% pewności, że wszystko jest ok.
|
|
#291 |
|
Gang Iren
|
W 10 tyg pójdę do położnej,mam nadzieję,że posłucham serduszka u niej. A w 12 będzie Usg.
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Może zrobilybysmy sobie na pierwszej stronie listę z terminami porodow? Co Wy na to?
|
#293 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To zawsze bylo robione w pierwszym poscie,wiec Sheperdess musialaby napisac czy mozna swoje dane do niej przesylac ,zeby wpisala. Nie wiem moze imie,wiek,om,tp? Chyba tak to powinno wygladac...
|
|
#294 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mogę zrobić taką listę, nie ma problemu, tylko na razie niewiele z nas ma potwierdzoną datę porodu. Ale możecie pisać na PW, jeśli znacie, najwyżej potem będziemy zmieniać. Może być tak, jak proponuje Gosia: imię, wiek, OM, TP. Powinno wystarczyć. |
||
|
|
|
#297 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Uciekam spać. Jutro znów będę niewyspana,a kawkę robię sobie słabszą,więc nie wiem czy mnie na nogi postawi
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po weekendzie
![]() Jak Wam minął weekend? U nas spokojnie, ale niestety w sobotę się przeciążyłam, wieczorem bardzo bolał mnie brzuch na dole, na całe szczęście nie miałam żadnych plamień, to i na pogotowie nie jechaliśmy. A jutro mamy wizytę Nie potrafię się doczekać ![]() Miłego dnia życzę oraz witam nowe koleżanki ![]() ![]()
|
|
#299 |
|
Gang Iren
|
Caillouu
za wizytę.Ja już po kawce,ale nadal śpię na jedno oko
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam jeszcze dzień wolny
Idę ze znajomymi do muzeum a potem na spacer do parku Życie jest piękne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Od dziś podczytywać Was zamierzam i ja

Tż wieszał kwiaty na balkonie , a nie ma balustrady i spadł , nie jest to wysoko ,ale jednak od 14 do 18 byliśmy na urazówce , werdykt- skręcony bark 

za wizytę.