Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 10:55   #271
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ale przecież ja napisałam o sobie
Że dla mnie intercyza nic nie znaczy bo sprzedałabym cały swój majątek żeby chronić męża.
Nie chciałam nikogo urazić tylko ja mam akurat takie myślenie i chciałam żebyście mi wytłumaczyły Wasze podejście do tematu. Co byście zrobiły gdyby...

W ŻADEN SPOSÓB NIE CHCIAŁAM ABYŚCIE POCZUŁY SIĘ URAŻONE CZY POSĄDZONE O DBANIE O SWÓJ INTERES

Każda z nas chce jak najlepiej, to logiczne. Tylko mamy na to inne sposoby

Pierwszy spór na nowym wątku uważam za zakończony!

Zamówiłam bransoletkę do kompletu, do ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.368396318_i7e6.jpg (26,1 KB, 111 załadowań)

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:01   #272
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Ale przecież ja napisałam o sobie
Że dla mnie intercyza nic nie znaczy bo sprzedałabym cały swój majątek żeby chronić męża.
Nie chciałam nikogo urazić tylko ja mam akurat takie myślenie i chciałam żebyście mi wytłumaczyły Wasze podejście do tematu. Co byście zrobiły gdyby...

W ŻADEN SPOSÓB NIE CHCIAŁAM ABYŚCIE POCZUŁY SIĘ URAŻONE CZY POSĄDZONE O DBANIE O SWÓJ INTERES

Każda z nas chce jak najlepiej, to logiczne. Tylko mamy na to inne sposoby

Pierwszy spór na nowym wątku uważam za zakończony!
AMEN

Choć pragnę podkreślić, iż również zrobiłabym co w mojej mocy aby ratować męża z opresji - łącznie ze sprzedażą nerki na czarnym rynku :p
Stary 2014-01-23, 11:03   #273
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Nie widzę jej mam nadzieje ze ktos pracuje nad poprawą działania aplikacji na telefon.

Nadal nie dostałam żadnego potwierdzania z ebay ze zamowilam sukienke, tylko z paypal. Tak powinno być?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:07   #274
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Crest Supreme - do kupienia na Allegro. Dla anglojęzycznych na stronie Cresta są też opinie użytkowników dotyczące innych produktów.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Jeszcze 38dni i będę żonka.

01.03.14 r.
Ale super!

My byliśmy wczoraj na sali, wpłaciliśmy zaliczkę i podpisalismy umowę A w lutym jedziemy do Warszawy rozejrzeć się za obrączkami Widziałam że AK ma w miarę cenowo je, kupowała któraś?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:07   #275
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Aasikk, dzięki za odpowiedź. Opakowania mają takie same, teraz popatrzyłam na skład - takie same. Generalnie ten kwas przecież peelinguje, wiec chyba zaraz pójdę i go kupię Możesz jeszcze powiedzieć jakiego kremu po nim używasz?
no to fajnie, że skład jest taki sam bo już myślałam, że wzięłam coś innego ten krem nałożyłam tylko 2 razy (złuszczyła mi się delikatnie skóra z jednej strony nosa), nakładałam go tylko na noc i żadnego innego kremu na to nie kładę. Rano nakładam krem pod oczy i krem z Flos lek-u na zimę. No i jest ok (przynajmniej na razie )
Stary 2014-01-23, 11:09   #276
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Jaka ładna...!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:10   #277
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dzięki
My byliśmy wczoraj na sali, wpłaciliśmy zaliczkę i podpisalismy umowę A w lutym jedziemy do Warszawy rozejrzeć się za obrączkami
Gratki

mala_czarna_21 Jest śliczna
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:12   #278
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam że zapytam ale co w momencie kiedy podpisujecie rozdzielność i jedna ze stron traci biznes, wpada w długi itd. Bo po mojemu długi męża to moje długi, nie mogłabym go zostawić z tym problemem, "spłacaj sobie sam, mamy rozdzielność". Jesteśmy małżeństwem na dobre i na złe, w radości i w potrzebie, a nie tylko w dobrobycie. Zrobiłabym wszystko żeby pomóc mężowi wyjść z długów, nawet jeśli to wiązałoby się np. ze sprzedażą mieszkania - takie życie. Co miałabym powiedzieć dzieciom: tatuś was kocha ale ma długi i my się odcinamy od niego?
Już widziałam , że temat został przewałkowany na kilka sposobów ale muszę dodać swoje 3 grosze. Zgadzam się z wszystkim co napisała Dotka - intercyza nie sprawia , że odcinasz się od męża tylko zabieczasz się przed tym , żeby nie zostać na chodniku bez dachu nad głową.
Co do wielkości długów - współpracujemy z komornikiem i jak widzę jakie ludzie mają długie to już nic mnie nie zdziwi , często hipoteka przymusowa za nie płacenie ZUS-u , czy podatków nabiera kolosalnych rozmairów.

Co do sprzedaży przez komornika - sprzedaż może nie następuje szybko - ale z momentem wpisu do KW o wszęciu egzekucji z nieruchomości , który następuje dosyć szybko przez wierzycieli - masz zamkniętą drogę ze sprzedażą nieruchomości.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:14   #279
gornek
Zakorzenienie

Ja mam obrączki z AK , dalam wlasne zloto dlatego nas obraczki wyniosly tylko 129 zl :P waza razem 10 g, ja mam 4 mm TZ 5 mm, sa grube, porzadnie zrobione, na palcu leza idealnie, zdjecia kiedy wrzucalam
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:14   #280
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:

Ależ piękna!!!

docik10 piękny gest ze strony teściów i TŻ'a

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:18   #281
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Już widziałam , że temat został przewałkowany na kilka sposobów ale muszę dodać swoje 3 grosze. Zgadzam się z wszystkim co napisała Dotka - intercyza nie sprawia , że odcinasz się od męża tylko zabieczasz się przed tym , żeby nie zostać na chodniku bez dachu nad głową.
Najlepiej spisać taką intercyzę a nikomu się tym nie chwalić im ludzie mniej wiedzą tym śpią lepiej
Jeśli czuję taką potrzebę to spisuje, w końcu to moje życie, moje długi potem będą i moje pieniądze.

:
Stary 2014-01-23, 11:19   #282
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Lemon_Drop nie pokazałam mu konkretnie tej mojej tylko plik gdzie oprócz bukiecików było też kilka sukienek i tak od słowa do słowa "zerkne zobacze..." i tak jakoś wyszło w sumie sama jestem sobie winna trzeba było w ogóle nie włazić na ten plik... głupia jestem i tyle ParisParisienne zgadzam się ważne żeby mnie się podobało tak więc odwiedzę sobie jeszcze jeden salonik i jak w nim nic nie znajdę dla siebie to zamawiam tą co wybrałam i niech się dzieje co chce

mala_czarna_21 bransoletka naprawdę śliczna
Stary 2014-01-23, 11:19   #283
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
no to fajnie, że skład jest taki sam bo już myślałam, że wzięłam coś innego ten krem nałożyłam tylko 2 razy (złuszczyła mi się delikatnie skóra z jednej strony nosa), nakładałam go tylko na noc i żadnego innego kremu na to nie kładę. Rano nakładam krem pod oczy i krem z Flos lek-u na zimę. No i jest ok (przynajmniej na razie )
z tego co zrozumiałam to przy tym kremie trzeba filtry w dzień używać..?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:22   #284
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe słowa

puchaczmalinowy A ozdroba na klipsie? Szkoda, że fryzjerka nic nie potrafiła podpowiedzieć.

Anesthesia Trzymam kciuki za pracę

marlenqa22 W przypadku ciąży i umowy zlecenia, warto się zastanowić nad własną działalnością gosp. - podstawą są płacone składki. Można zadeklarować wysokie stawki i otrzymywać dość wysoki zasiłek - więcej tutaj.

Linaewen Wrzos z kłosami jest przepiękny Jeśli interesują Cię folkowe pomysły na dekoracje, moja florystka robiła coś w tym klimacie - wg mnie bardzo ciekawa realizacja. Zerknijtutaj. Może coś podpatrzysz

velika Taka ilość osob jest wg mnie idealna na wesele - można i z gośmi spędzić czas i z mężem szaleć na parkiecie

mala_czarna Przepiękna suknia - bardzo pasuje do Ciebie Wolę ją w wersji z trenem, ale i z podpiętym trenem wygląda świetnie. Zestawienie obłędne Bransoletka świetna

wenedka

gornek Świetny bukiet. Kolorystyka i pistacjowa zieleń

cude Szkoda, że TŻ się jeszcze nie przekonał. Mam nadzieję, że kiedyś zmieni zdanie - a uwierz mi, że dla dwojga kochających się osób taniec jest bardzo przyjemny

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Widzę ze jesteśmy na temacie finansów i domu. Z tego powodu mam takiego pytanie czy po ślubie myślicie o rozdzielnosci majątkowej czyli o intercyzie?
O intercyzie nie myślę - z tego powodu, co napisała mojakaren. Rozdzielność majątkowa - tylko wtedy, gdy jedno z nas zdecyduje się prowadzić ryzykowny biznes (tylko dla zabezpieczenia dzieci i drugiej strony). Co do prawnika - przy rozdzielności majątkowej przed podpisywaniem kontraktu trzeba poinformować o rozdzielności majątkowej, wtedy nie można dochodzić roszczeń od drugiej strony.

mojakaren Poka sukienkę Choć na modelce

iliy Rozumiem ten ból Mój TŻ nie jest przekonany do kiczowatych bez, sukienek ( rozumie się), ale też do kiecek typu Vera Wang oraz koronek w każdej postaci (). Wiadomo, że czasami męskie zdanie ma znaczenie, ale myślę że nie ma co się stresować. Na modelkach suknie wyglądają idealnie, sporo tam retuszu. Na Tobie mogą wyglądać o niebo lepiej, a w ślubnym makijażu i fryzurce,z dodatkami - TŻ może paść z wrażenia

U mnie jest tren, taki niedługi. Można też go podpiąć.

Cytat:
Przepraszam że zapytam ale co w momencie kiedy podpisujecie rozdzielność i jedna ze stron traci biznes, wpada w długi itd. (...) Co miałabym powiedzieć dzieciom: tatuś was kocha ale ma długi i my się odcinamy od niego?
Zgadzam się z Dotką. Dużo częściej w przypadku ryzykownych interesów jest tak, że cały majątek przepisuje się na współmałżonka, wtedy ciężko będzie wyegzekwować dług - i temu służy ta osławiona rozdzielność.
Justynkie - w przypadku firm - wydaje mi się, że na początku można przewidzieć ryzykowność prowadzenia danego biznesu. Jesli jest ryzykowny - to się zabezpieczyć, dla dobra Waszego małżeństwa; łatwiej będzie znaleźć wyjscie dla sytuacji.

A odchodząc od tematów ważnych - na ile przed ślubem chcecie mieć wieczór panieński?

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-23 o 11:23
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:23   #285
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Melduje sie i ja w nowej czesci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:24   #286
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
nie gniewam się, zdaję sobie z tego sprawę równie dobrze jak Ty i pewnie każdy inny dorosły człowiek. mówię, że nie dopuszczam i nie podpisuję intercyzy bo takie są moje przekonania. Rozumiem osoby, które to robią, ale sama nie mam takiej chęci/ potrzeby bo nie jest to zgodne z moim poglądem na sprawę małżeństwa, ślubu itd.

no i chwała Ci za to

Cytat:
Przepraszam że zapytam ale co w momencie kiedy podpisujecie rozdzielność i jedna ze stron traci biznes, wpada w długi itd. Bo po mojemu długi męża to moje długi, nie mogłabym go zostawić z tym problemem, "spłacaj sobie sam, mamy rozdzielność". Jesteśmy małżeństwem na dobre i na złe, w radości i w potrzebie, a nie tylko w dobrobycie. Zrobiłabym wszystko żeby pomóc mężowi wyjść z długów, nawet jeśli to wiązałoby się np. ze sprzedażą mieszkania - takie życie. Co miałabym powiedzieć dzieciom: tatuś was kocha ale ma długi i my się odcinamy od niego?
już Dotka i Velika powiedziały to co chciałam powiedzieć ja

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Poza tym rozdzielność w Polsce jest naprawdę mało popularna, a 90% par, które się rozwodzą mają wspólność i robią cyrki przy podziale majątku Więc ja nie wiem skąd to dziwne przekonanie w narodzie, że jak rozdzielność to rozwód.
jak dobrze, że Ciebie mamy
Stary 2014-01-23, 11:25   #287
madziara889
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Masakra nadążyć za Wami kobietki

cornflower_girl sukienka naprawdę śliczna czy ona ma jakiś tren?
Ja byłam w zeszłym tygodniu mierzyć sukienki, jeszcze w tym tygodniu miałam jechać z zaliczką, ale dzisiaj pokazałam kilka sukienek TŻ żeby wyczaić co mu się podoba i cały mój plan w piz... bo coś do tej "mojej wybranej" (czego oczywiście nie wiedział)- nie był przekonany i tak czeka mnie kolejne polowanie na sukienkę której chyba jeszcze nie wymyślili- totalll załamka więc obecnie jestem już taka zła że chyba będę hajtać się w samych majtkach
Nie przejmuj się aż tak bardzo. Mojemu Tż też za bardzo nie podobały się suknie tego typu co mi ale stwierdziłam, że ja mam się czuć w niej dobrze i jak mnie zobaczy odpicowaną to zmieni zdanie

My nie podpisujemy rozdzielności, Póki co w naszym przypadku to nie potrzebne.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:27   #288
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A odchodząc od tematów ważnych - na ile przed ślubem chcecie mieć wieczór panieński?

Ja nie bede miala wieczoru panienskiego, wiec problem z glowy, za to robie sobie dzien chyba w spa, musze gdzies wynalezc jakies oferty z Poznania, jak nic nie znajde to i tak ide do kosmetyczki na maseczke itp

Ktoras pytala, niestety nie pamietam ktora, co z zsuknia jak zmienimy buty z wysokich na baleriny, u mnie takiego problemu w sumie nie bedzie, bo moje slubne maja 5cm obcasa, wiec takiej duzej roznicy nie odczuje nagle zmieniajac je na baleriny, a ze jestem niska to i tak nikt nie zauwazy
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:29   #289
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam zdjęcia na chwilę z dzisiejszej przymiarki

Jedno zdjęcie z trenem, kolejne z podpiętym
Ja dopiero teraz zauważyłam, że wkleiłaś zdjęcie sukni Wyglądasz w niej rewelacyjnie

:
Stary 2014-01-23, 11:32   #290
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Dwa albo trzy tygodnie wcześniej, bo tydzień przed naszym weselem jest przecież wesele kuzynki Tż (o ile się odbędzie, bo ostatnio coś wspominała, że może przełożą na 2015).
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:33   #291
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cornflower_girl & madziara889 dzięki podniosłyście mnie na duchu

Co do wieczorku panieńskiego to ja myślałam tak 2 tygodnie przed ślubem
Stary 2014-01-23, 11:34   #292
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
z tego co zrozumiałam to przy tym kremie trzeba filtry w dzień używać..?
ten krem niby ma jakieś filtry ale czy o takie chodzi muszę w takim razie dokładnie poczytać. Możecie coś polecić na zimę i z filtrami?
Stary 2014-01-23, 11:35   #293
KaMilka4891
Zadomowienie

Iliy mój powiedział, że będę miała brudną suknie jak się dowiedzial, że będzie ecru nic nie dają tłumaczenia, że w białym jak trup wyglądam, w tym momencie jego argumentem jest fakt, że ślub w sierpniu to będę opalona
Cytat:

śliczna też taką chcę!!

byłam dzisiaj w drukarni, pan mi wyliczył za 50 zaproszeń 300 g i wkładki 120 g, ok 100 zł
Stary 2014-01-23, 11:37   #294
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja nie bede miala wieczoru panienskiego, wiec problem z glowy, za to robie sobie dzien chyba w spa, musze gdzies wynalezc jakies oferty z Poznania, jak nic nie znajde to i tak ide do kosmetyczki na maseczke itp
U mnie też nic nie będzie i też mam zamiar zrobić sobie taki wieczór w spa we Wrocławiu mam tylko siostrę i przyjaciółkę, być może pójdziemy na jakąś kawę, ciastko i ślubne plotki (choć siostra pewnie nie będzie chciała, bo jako jedyna z naszej trójki ślubu nie planuje).

Przyszła dziś do mnie ostatnia część do kompletu-niekompletu biżuterii gdy leżą razem widać, że są każde z innej parafii, ale gdy założę, lądują trochę dalej od siebie i jest dobrze.
Naszyjnika miało nie być (mam sukienkę z zabudowaną tiulem i koronką górą), ale dostałam od K. z prośbą o założenie, więc nie wyobrażam sobie nie założyć. On mnie rzadko o coś prosi a że sukienkę mam szytą na miejscu i panie już zapowiedziały, że mogę wybrać ułożenie koronek na dekolcie według własnego pomysłu, to coś na pewno wymyślę, żeby nie wyglądać jak choinka

Stary 2014-01-23, 11:38   #295
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Iliy mój powiedział, że będę miała brudną suknie jak się dowiedzial, że będzie ecru nic nie dają tłumaczenia, że w białym jak trup wyglądam, w tym momencie jego argumentem jest fakt, że ślub w sierpniu to będę opalona
Mój też coś podobnego powiedział jak mój wybór padł na kolor śmietankowy że dla niego to nie biały a ma być biały
Stary 2014-01-23, 11:40   #296
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
śliczna!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w drukarni, pan mi wyliczył za 50 zaproszeń 300 g i wkładki 120 g, ok 100 zł

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:43   #297
docik10
Zakorzenienie

Na początku powiem, że tż nie ma pojęcia jaką suknię kupiłam, nigdy mu nie mówiłam co mi się podoba,nigdy nie oglądaliśmy razem sukni na necie czy gdziekolwiek, nie wie, że suknia będzie z trenem no kompletnie nic, wie tylko że to ślubna biała
We wtorek będąc u tż. leżeliśmy w łóżku i pytam się go - chcesz zobaczyć część mojej sukni?
Tż odpowiedział, że tak
Sięgnęłam po tel. i pokazałam mu zdjęcie guzików z mojej sukni. (suknie mam odkupioną od PMki i w trenie guziki są brzydkie, więc kupiłam nowe)
Jak on się śmiał ze mnie, że ale mu pokazałam część sukni
A ja się nawet z tych nowych guzików cieszę

:
Stary 2014-01-23, 11:50   #298
asia1206
Raczkowanie

Witam w nowym wątku
Wczoraj miałam kolęde-przyszedł proboszcz i nie ukrywaliśmy,że razem mieszkamy-nawet wpisał mojego Tż jako nowego parafianina-powiedział,że w tych czasach mieszkanie razem wychodzi taniej ,dodatkowo był zaskoczony,że już tyle rzeczy mamy załatwionych i czekamy,aż do września-namawiał nas,że szkoda czasu powiedzia łam o swoich poprzednich związkach i usłyszałam,że do 3 razy sztukamie liśmy iść na pierwsze spotkanie pod koniec czerwca,ale on powiedział,żebyśmy przyszli na samym początku bo musi w moim przypadku napisać do biskupa(jestem po rozwodzie cywilnym 8 lat) ale to tylko procedura i nie mam się obawiać.Wiemy już jakie dokumenty przygotować i w ogóle jestem spokojna bo obawiałam się,że będzie gorzej-poprzedni proboszcz zmarł i bałam się że i ten jest taki jak tamten(wiele złego usłyszałam na jego temat od znajomych i pacjentów)
Co do intercyzy to my nie bedziemy jej mieć-mój Tż ma przepisany dom od rodziców,a ja mam własnościowe mieszkanie,mamy też samochód i motor(jego dni są policzone) ale nie pierwszej ''młodości''

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:52   #299
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U mnie też nic nie będzie i też mam zamiar zrobić sobie taki wieczór w spa we Wrocławiu mam tylko siostrę i przyjaciółkę, być może pójdziemy na jakąś kawę, ciastko i ślubne plotki (choć siostra pewnie nie będzie chciała, bo jako jedyna z naszej trójki ślubu nie planuje).

Przyszła dziś do mnie ostatnia część do kompletu-niekompletu biżuterii gdy leżą razem widać, że są każde z innej parafii, ale gdy założę, lądują trochę dalej od siebie i jest dobrze.
Naszyjnika miało nie być (mam sukienkę z zabudowaną tiulem i koronką górą), ale dostałam od K. z prośbą o założenie, więc nie wyobrażam sobie nie założyć. On mnie rzadko o coś prosi a że sukienkę mam szytą na miejscu i panie już zapowiedziały, że mogę wybrać ułożenie koronek na dekolcie według własnego pomysłu, to coś na pewno wymyślę, żeby nie wyglądać jak choinka
bardzo ładna biżu
ja tez nie robię wieczoru panieńskiego - jakoś tego nie czuję Ale pomysł ze spa jest rewelacyjny chyba się skuszę na coś takiego
Stary 2014-01-23, 11:56   #300
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Wczoraj miałam kolęde-przyszedł proboszcz i nie ukrywaliśmy,że razem mieszkamy-nawet wpisał mojego Tż jako nowego parafianina-''
Ja w tym roku byłam na kolędzie u tż w domu razem z teściami, a tż był wtedy w pracy. Nie mieszkamy jeszcze razem bo chcemy zamieszkać razem dopiero po ślubie. Ksiądz jak wszedł to tylko na mnie spoglądał i teściu to zauważył i mówi "to przyszła nasza synowa" a ksiądz "no właśnie tak patrzyłem, że chyba tu było dwóch synów a o córce to ja nic nie wiem, jeszcze takiej sporej. I jak wychodził to wiadomo padło słowo "no to kiedy?" Ja mu mówię w tym roku cywilny a na kościelny musimy poczekać bo jestem w trakcie załatwiania nieważności małżeństwa. A ksiądz tak jakby język połknął zająknął się i takim jąkającym głosem powiedział ale to długi proces. Ja do niego, że wiem o wszystkim jestem w pełni poinformowana. Mina księdza bezcenna

:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości