|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co o tym myślicie? Kontrowersyjny temat ;)
A to właśnie ci od "skromniej" najczęściej są sfrustrowani, że ktoś ma więcej. Mam wrażenie, że ludzie żyjący w prawdziwej biedzie nie oglądają się na innych, tylko są skupieni jak przeżyć...
|
|
#272 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie urodziłam wcześniej i wszyscy mieli tyle samo, bo tak zostało po czasach komuny, takze mieliśmy latwiej niz maja dzieciaki teraz. Szczytem było jak ktoś miał telefon, teraz to jeszcze ważne jaki. A wakacje sie spedzalo w Karpaczu/Miedzyzdrojach a nie w Brazylii czy Japonii. Cytat:
ale zapomnialam, ze dziecko chodzi do prywatnej szkoly, gdzie wszyscy tak.
|
||
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Mogę powiedzieć, że Taty nie było w domu przez większą część roku (pływał pod banderą amerykańską), Mama też była zalatana ze swoją prywatną praktyką. Mogę stwierdzić obiektywnie, że byliśmy sytuowani finansowo więcej niż bardzo dobrze. Ale, kurczę, tego, co pogrubiłam to ja nie miałam. Telewizor był jeden, w salonie, prawie nigdy nie włączany. Miałam komputer i niewielki monitor, który służył mi do pracy i rozrywki, ale nie miałam ani PS ani gier komputerowych (rodzice uważali je za szkodliwe) ani wypaśnych mebli. W innych pokojach też jakoś nie było chromu i szkła. Mama zawsze nienawidziła ostentacji w okazywaniu tego, co ktoś ma i zawsze, gdy miało mi zamiar coś strzelić (już w liceum, wiadomo, czas burzy i naporu) to skutecznie potrafiła zgasić moje jaśniepańskie zrywy. Kurczę, jak tak piszesz to teraz, z perspektywy czasu serio mi żal tych dzieci, co mają tak wiele, że już same nie wiedzą, czego jeszcze mogą chcieć. I w pełni doceniam metody wychowawcze moich Rodziców.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
Mijanou zdajesz sobie sprawe ze swoim gledzeniem pt "jestem taka bogata a taka skromna dostalam mieszkanie ale to nic" obrzydlas juz calemu wizazowi?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Zakorzeniona
|
Niestety się zgadzam, w co drugim wątku piszesz o tym, jak dobrą sytuację materialną mieliście, a jak mimo to cudownie zostałaś wychowana.
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pewnie sama teraz pracujesz na to co masz no bo jeżeli dzieci dostają wszystko , bo tak. bez nie znają wartości pieniądza to co z nich wyrośnie ? pewnie takie rozszerzeniowe osoby co to muszą mieć bo im się należy. mam znajoma której zawsze się powodziło tz jej rodzicom. w szkole same pały ledwo z klasy do klasy przechodziła . chyba ma tylko podstawówkę skończoną . rodzice kupili jej mieszkanie, oczywiście płacili czynsz bo córka niewykształcona i niepracująca. bujała się tak jakiś czas i z nowym facetem zaszła w ciążę. z tego co mi mówiła to zarabia 2500 a ona do pracy nie pójdzie b.......( tu milion wymówek) Dziewczyna nie ma już rodziców którzy ją całe życie sponsorowali , nie pójdzie do pracy i żyją z tej pensji ostatnio ją spotkałam i ogromnie mi współczuła , że tak ciężko pracuje , że w weekend muszę iść do pracy , ona by tak nie mogła ![]() nie no super żyć za 2,5 tysiaka w 4 osoby . |
|
|
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
Myske ze zaraz doczekamy sie finansowego sprawozdania i zdjecia jak klecza cala rodzina na grochu samobiczujac sie. W sumie jestesmy o krok od tego.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Jeju, nie miałam na celu denerwowania nikogo. Nie jest moim celem chwalenie się a pewne porównanie. Ale, skoro Was to drazni, zobowiązuję się nie pisać. Nie mam zamiaru wszczynac kolejnego flejmu w tym wątku, jeden starczy.
Jednak może, dziewczyny, nie wypowiadajcie się w imieniu CAŁEGO wizażu, co? Mam też nadzieję, że temat nie będzie ciągnięty dalej. Ja Was drażnię, Wy mnie też czasem i to jest piękne, bo oznacza, że mamy coś do powiedzenia sobie i światu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dostała od niech mieszkanie i co w tym złego ? nie o jasne.. wszystko byłoby w porządku gdyby zaciągnęła kredyt na 30 lat i żyła za 1600 zł.
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
Katalin chyba rzadko na wizazu bywasz bo nie ma watku w ktorym mijanou nie pisalaby dokladnie tego samego co tutaj. Tak po 35 razie po prostu mi to obrzydlo.
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
I kończymy temat.
||
|
|
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
Nie istnieje sytuacja, w ktorej dziecko nie wie co by jeszcze chcialo.dostac
nowa konsola wurchodzi co roku. Ale mnie zgielo.troche u 8 latka, który ma same strzelanki od 18 lat. To PG po cos tam jest.
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Laski, wigilia, nie jeździmy po sobie
|
|
|
#288 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cichoooo^^
Bo siedzę z GlamGlow na rudym dziobie i staram się nie marszczyć bo mi zostanie taki koci pysk^^
|
|
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że chcemy dziecko zaopatrzyć w każdą platformę, każdej możliwej firmy - łącznie z importem wprost z Chin. PS1 była na rynku zdaje się 8/10 lat nim pojawiła się Ps2 -ta była krótko -3/4 lata? Nim pojawił się następca w postaci PS3 -który mam i do tej pory pojawiają się na nim nowe gry, a PS4 wyszło raptem w zeszłym roku -czyli PS3 było na rynku chyba z 6 lat lub więcej. Co roku to można nowe gry dokupić A co do oznaczeń wiekowych to w moim odczuciu one niewiele przekazują -bo wszystko zależy od rozwoju dziecka. Ja np. chodząc zdaje się już do przedszkola czy pierwszej klasy szkoły podstawowej nie byłam w stanie Krecika oglądać bo płakałam-choć ciężko nazwać tą bajkę jakąś mega brutalną za to w strzelanki/horrory (do dziś uwielbiam zombi = grałam bez problemu i choć wszyscy wtedy opowiadali, że pewnie jako dziecko będe bała się ciemności/miała koszmary to nigdy nie miałam z tym problemu.
|
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem z innych wątków ,że kupujesz mieszkanie i pewnie ukłucie zazdrości ,że ktoś ma ot tak ty musisz bulić kupę kasy. powiem Ci , że nie ty jedna to masz . bo odkładając miesięcznie tyle co mamy kredytu mogłybyśmy co roku jeździć na wypasione wakacje i nie tylko ![]() no ale takie życie nie jej wina ,że ma za darmo . oczywiście zazdroszczę bo fajnie mieć dobrze sytuowanych rodziców , którzy nam pomogą wejść w świat dorosłych . |
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
proszę Was. Nie chcę być przedmiotem sporów. Popatrzcie, co się stało kilka stron wcześniej. Poszło jak lawina i to było zupełnie niepotrzebne. Miejcie trochę litości dla tych modek ![]() Naprawdę, zawieście spór, bo zaczęło się ode mnie, teraz już przechodzi na Was. Trzymajmy się tematu wątku, bo zaraz wszystkie oberwiemy za offtopowanie. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#292 |
|
Konto usunięte
|
niektórzy mogą i kupić mieszkanie na kredyt i na wypasione wakacje jeździć
![]() jak żyć! |
|
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Krótko, panie płemierze. Krótko!
|
|
|
|
#295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie martw sie, zawsze jest co chciec.[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49460268]Rzekla Drabina znad tartaletek z kawiorem .[/QUOTE]Z mleczem |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
fuuuj sama jesteś mlecz
|
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
mlecz /ciach/
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-12-25 o 15:24 |
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
tragedia, co ta kobita chciała dla 2-3 letniego dziecka? Złote kolczyki? Lalka, maskotka i książeczka to za mało i nie ma co pod choinkę położyć? Jesli to są rzeczy nowe, to jak najbardziej się nadają. O co kaman ?
![]() A jakie foty na swojego fejsbuka wrzuca, jak 12-sto latka lol ![]() No i ten misiek to w końcu "wyliniały" czy "zbyt puchaty, że aż mu oczu nie widać", bo widzę, że zdania są całkowicie rozbieżne
Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2014-12-24 o 17:26 |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie takie podejście jest daleko logiczniejsze - jak chcę coś ekstra, sama muszę na to zapracować, bo "dostane" od rodziców się nie liczy (nigdy nie czułam powodu, by się chwalić czymś, co nie jest moim osiągnięciem i zupełnie nie rozumiem tego, czemu dzieciaki z mojego pokolenia i pokolenia niżej nie mają już takich skrupułów). Nie rozumiem też za bardzo idei posiadania dla samego posiadania, tak jak nie uznaję np. wideorelacji z koncertu - dla mnie na koncert idzie się po to, żeby się świetnie bawić, a nie mieć co wrzucać na insta i fb Przykro mi, gdy widzę taki skrajny materializm już u bardzo młodych ludzi, przecież materialistom najlepsze chwile życia przeciekają przez palce w pogoni za tym, co nierealne...
Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-12-24 o 18:40 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

ale zapomnialam, ze dziecko chodzi do prywatnej szkoly, gdzie wszyscy tak.

No chyba, że chcemy dziecko zaopatrzyć w każdą platformę, każdej możliwej firmy - łącznie z importem wprost z Chin. PS1 była na rynku zdaje się 8/10 lat nim pojawiła się Ps2 -ta była krótko -3/4 lata? Nim pojawił się następca w postaci PS3 -który mam i do tej pory pojawiają się na nim nowe gry, a PS4 wyszło raptem w zeszłym roku -czyli PS3 było na rynku chyba z 6 lat lub więcej. Co roku to można nowe gry dokupić
za to w strzelanki/horrory (do dziś uwielbiam zombi