co o tym myślicie? Kontrowersyjny temat ;) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-24, 11:50   #271
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: co o tym myślicie? Kontrowersyjny temat ;)

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Dokładnie. Ludzie mylą "skromniej" z "biednie", czy "ubogo".
A to właśnie ci od "skromniej" najczęściej są sfrustrowani, że ktoś ma więcej. Mam wrażenie, że ludzie żyjący w prawdziwej biedzie nie oglądają się na innych, tylko są skupieni jak przeżyć...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 12:09   #272
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Jasne, dzieci trudniej mądrze wychować niż kiedyś, bo trzeba im wytłumaczyć, dlaczego Jaś z klasy jeździ po świecie i ma same markowe ciuchy, a Adaś nie. Jednak to co mówisz poważnie trąci komunizmem - rodzicom Jasia, którzy umieją robić pieniądze i je pożytkują tak jak chcą (bo mogą) należy zabrać, żeby Adaś nie czuł się gorzej?

Urodziłam się we wczesnych latach 90., do 18 roku życia w mieszkaniu był jeden telewizor, ciuchy głównie na lumpach, bo z kasą było krucho, konsoli też nie miałam (no ale dobra, nie chciałam ). Prawdziwa bieda to taka, gdy nie co do gara i na grzbiet włożyć i z taką należy bezwzględnie walczyć. Ale po zapewnieniu podstawowych warunków bytowych każdy powinien być kowalem własnego losu i pracą lub umiejętnościami walczyć o więcej, jeśli chce.
A skąd pomysl, zeby komus zabierac, bez przesady.
Ja sie urodziłam wcześniej i wszyscy mieli tyle samo, bo tak zostało po czasach komuny, takze mieliśmy latwiej niz maja dzieciaki teraz. Szczytem było jak ktoś miał telefon, teraz to jeszcze ważne jaki. A wakacje sie spedzalo w Karpaczu/Miedzyzdrojach a nie w Brazylii czy Japonii.
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zwierzę również może być gadżetem. Sztuką jest potem takiego konia utrzymać, opiekować się nim. Ludzie czasami szarpią się na pieski za 2 tysiące, po czym im kupują puszki 4% mięsa
Wiesz, dokupili do tego później stadnine więc kon ma sie dobrze. ale zapomnialam, ze dziecko chodzi do prywatnej szkoly, gdzie wszyscy tak.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 12:17   #273
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja sie urodziłam wcześniej i wszyscy mieli tyle samo, bo tak zostało po czasach komuny, takze mieliśmy latwiej niz maja dzieciaki teraz. Szczytem było jak ktoś miał telefon, teraz to jeszcze ważne jaki. A wakacje sie spedzalo w Karpaczu/Miedzyzdrojach a nie w Brazylii czy Japonii.
Ale wyrównanie do nie wiadomo jakiego dobrobytu jest nierealne, żeby uśrednić poziom życia trzeba niestety równać w dół. Z nieba ten dobrobyt na wszystkich nie spadnie...

Stary 2014-12-24, 12:22   #274
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Wiesz, dokupili do tego później stadnine więc kon ma sie dobrze. ale zapomnialam, ze dziecko chodzi do prywatnej szkoly, gdzie wszyscy tak.
Ważne, że ma dobrą opiekę (oby). Skoro ich stać.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 12:31   #275
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Ale wyrównanie do nie wiadomo jakiego dobrobytu jest nierealne, żeby uśrednić poziom życia trzeba niestety równać w dół. Z nieba ten dobrobyt na wszystkich nie spadnie...
Ale ja nie chce wyrownywac dobrobytu, tylko mowie, że wspolczuje i ze miałam latwiej.
Stary 2014-12-24, 12:37   #276
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Mi jest ogolnie zal dzieci, bo albo sa skrajnie bogate b .tatus wysyla forse z Norwegii, albo skrajnie biedne bo rodzice zostali w kraju. Daje korepetycje i chodzę po wielu.domach, oczywiscie takich, ktorych stac na ekstra zajecia. Te dzieciaki lat 10 sa bogatsze ode mnie, maja pokoje wieksze niż ja mieszkanie i zwiedzily więcej krajów niż ja dotad, a troche ich zwiedzilam. Maja wszystkie możliwe konsole, plazmy 40" i gier wiecej niz zmieszcza w pokoju.
A obok jest reszta, ktora ma jeden telewizor w mieszkaniu, dzieli pokoje, ciuchy ma z różnych zrodel, konsoli nie widziala na oczy. I oczywiście duża grupa tych, co właśnie dostana paczke taka jak ta, bo ledwo jest co do gara wlozyc.

Za moich czasów tego nie było, ktos mial wiecej lalek moze ale nie bylo az takich roznic. Współczuję dzieciakom i nie chciałabym byc na ich miejscu jak wroca do szkoły i beda opowiadac co kto dostał. Ja dostalam biszkopty a on dostal jeszcze większą plazme, albo w ogole oled. A sylwestra spedzil w Paryżu, nie z polsatem.
No to ja stwierdzam na podstawie Twojej wypowiedzi, że mam nienormalnych rodziców i miałam nienormalne dzieciństwo

Mogę powiedzieć, że Taty nie było w domu przez większą część roku (pływał pod banderą amerykańską), Mama też była zalatana ze swoją prywatną praktyką. Mogę stwierdzić obiektywnie, że byliśmy sytuowani finansowo więcej niż bardzo dobrze. Ale, kurczę, tego, co pogrubiłam to ja nie miałam. Telewizor był jeden, w salonie, prawie nigdy nie włączany. Miałam komputer i niewielki monitor, który służył mi do pracy i rozrywki, ale nie miałam ani PS ani gier komputerowych (rodzice uważali je za szkodliwe) ani wypaśnych mebli. W innych pokojach też jakoś nie było chromu i szkła. Mama zawsze nienawidziła ostentacji w okazywaniu tego, co ktoś ma i zawsze, gdy miało mi zamiar coś strzelić (już w liceum, wiadomo, czas burzy i naporu) to skutecznie potrafiła zgasić moje jaśniepańskie zrywy.

Kurczę, jak tak piszesz to teraz, z perspektywy czasu serio mi żal tych dzieci, co mają tak wiele, że już same nie wiedzą, czego jeszcze mogą chcieć. I w pełni doceniam metody wychowawcze moich Rodziców.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 12:56   #277
201604181004
Konto usunięte

Mijanou zdajesz sobie sprawe ze swoim gledzeniem pt "jestem taka bogata a taka skromna dostalam mieszkanie ale to nic" obrzydlas juz calemu wizazowi?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 13:01   #278
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mijanou zdajesz sobie sprawe ze swoim gledzeniem pt "jestem taka bogata a taka skromna dostalam mieszkanie ale to nic" obrzydlas juz calemu wizazowi?
Niestety się zgadzam, w co drugim wątku piszesz o tym, jak dobrą sytuację materialną mieliście, a jak mimo to cudownie zostałaś wychowana.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 13:02   #279
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
No to ja stwierdzam na podstawie Twojej wypowiedzi, że mam nienormalnych rodziców i miałam nienormalne dzieciństwo

Mogę powiedzieć, że Taty nie było w domu przez większą część roku (pływał pod banderą amerykańską), Mama też była zalatana ze swoją prywatną praktyką. Mogę stwierdzić obiektywnie, że byliśmy sytuowani finansowo więcej niż bardzo dobrze. Ale, kurczę, tego, co pogrubiłam to ja nie miałam. Telewizor był jeden, w salonie, prawie nigdy nie włączany. Miałam komputer i niewielki monitor, który służył mi do pracy i rozrywki, ale nie miałam ani PS ani gier komputerowych (rodzice uważali je za szkodliwe) ani wypaśnych mebli. W innych pokojach też jakoś nie było chromu i szkła. Mama zawsze nienawidziła ostentacji w okazywaniu tego, co ktoś ma i zawsze, gdy miało mi zamiar coś strzelić (już w liceum, wiadomo, czas burzy i naporu) to skutecznie potrafiła zgasić moje jaśniepańskie zrywy.

Kurczę, jak tak piszesz to teraz, z perspektywy czasu serio mi żal tych dzieci, co mają tak wiele, że już same nie wiedzą, czego jeszcze mogą chcieć. I w pełni doceniam metody wychowawcze moich Rodziców.
bardzo dobre podejście rodziców.
pewnie sama teraz pracujesz na to co masz
no bo jeżeli dzieci dostają wszystko , bo tak. bez nie znają wartości pieniądza to co z nich wyrośnie ? pewnie takie rozszerzeniowe osoby co to muszą mieć bo im się należy.

mam znajoma której zawsze się powodziło tz jej rodzicom. w szkole same pały ledwo z klasy do klasy przechodziła . chyba ma tylko podstawówkę skończoną .

rodzice kupili jej mieszkanie, oczywiście płacili czynsz bo córka niewykształcona i niepracująca. bujała się tak jakiś czas i z nowym facetem zaszła w ciążę. z tego co mi mówiła to zarabia 2500 a ona do pracy nie pójdzie b.......( tu milion wymówek)
Dziewczyna nie ma już rodziców którzy ją całe życie sponsorowali , nie pójdzie do pracy i żyją z tej pensji
ostatnio ją spotkałam i ogromnie mi współczuła , że tak ciężko pracuje , że w weekend muszę iść do pracy , ona by tak nie mogła
nie no super żyć za 2,5 tysiaka w 4 osoby .
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 13:03   #280
201604181004
Konto usunięte

Myske ze zaraz doczekamy sie finansowego sprawozdania i zdjecia jak klecza cala rodzina na grochu samobiczujac sie. W sumie jestesmy o krok od tego.
Stary 2014-12-24, 13:08   #281
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Jeju, nie miałam na celu denerwowania nikogo. Nie jest moim celem chwalenie się a pewne porównanie. Ale, skoro Was to drazni, zobowiązuję się nie pisać. Nie mam zamiaru wszczynac kolejnego flejmu w tym wątku, jeden starczy.
Jednak może, dziewczyny, nie wypowiadajcie się w imieniu CAŁEGO wizażu, co?
Mam też nadzieję, że temat nie będzie ciągnięty dalej. Ja Was drażnię, Wy mnie też czasem i to jest piękne, bo oznacza, że mamy coś do powiedzenia sobie i światu. Peace!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 13:12   #282
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Myske ze zaraz doczekamy sie finansowego sprawozdania i zdjecia jak klecza cala rodzina na grochu samobiczujac sie. W sumie jestesmy o krok od tego.
o co chodzi ? jak ktoś miała dobrze sytuowanych rodziców to już nie może o tym pisać ?
dostała od niech mieszkanie i co w tym złego ?
nie o jasne.. wszystko byłoby w porządku gdyby zaciągnęła kredyt na 30 lat i żyła za 1600 zł.
Stary 2014-12-24, 13:14   #283
201604181004
Konto usunięte

Katalin chyba rzadko na wizazu bywasz bo nie ma watku w ktorym mijanou nie pisalaby dokladnie tego samego co tutaj. Tak po 35 razie po prostu mi to obrzydlo.
Stary 2014-12-24, 13:16   #284
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
o co chodzi ? jak ktoś miała dobrze sytuowanych rodziców to już nie może o tym pisać ?
dostała od niech mieszkanie i co w tym złego ?
nie o jasne.. wszystko byłoby w porządku gdyby zaciągnęła kredyt na 30 lat i żyła za 1600 zł.
Katalin, nie ciągnij, proszę Cię tematu. Nie warto. I tak atmosfera w tym wątku jest dość....napięta. Będzie tego

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Katalin chyba rzadko na wizazu bywasz bo nie ma watku w ktorym mijanou nie pisalaby dokladnie tego samego co tutaj. Tak po 35 razie po prostu mi to obrzydlo.
Daj mi ignora. Drabina, większość Twoich wypowiedzi też mnie drażni. Jednak swoje zdanie zachowuję dla siebie. Tak więc i Ty postąp tak samo, ok?
I kończymy temat.

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 13:16   #285
201604250941
Konto usunięte

Nie istnieje sytuacja, w ktorej dziecko nie wie co by jeszcze chcialo.dostac nowa konsola wurchodzi co roku. Ale mnie zgielo.troche u 8 latka, który ma same strzelanki od 18 lat. To PG po cos tam jest.
Stary 2014-12-24, 13:20   #286
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nie istnieje sytuacja, w ktorej dziecko nie wie co by jeszcze chcialo.dostac nowa konsola wurchodzi co roku. Ale mnie zgielo.troche u 8 latka, który ma same strzelanki od 18 lat. To PG po cos tam jest.
Ano tak, zapomniałam

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 13:28   #287
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie chce wyrownywac dobrobytu, tylko mowie, że wspolczuje i ze miałam latwiej.
A, to wybacz, źle zrozumiałam. Tu się zgodzę, że więcej powodów do frustracji jest teraz.

Cytat:
E, no bez przesady, śledzę sporo wątków i takie info pojawiło się raz, może dwa. Zwłaszcza, że temat jest adekwatny do takich wypowiedzi, no bo do czego się odwoływać jak nie do własnych doświadczeń?

Laski, wigilia, nie jeździmy po sobie .

Stary 2014-12-24, 13:44   #288
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cichoooo^^
Bo siedzę z GlamGlow na rudym dziobie i staram się nie marszczyć bo mi zostanie taki koci pysk^^

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 13:53   #289
Kle_oo
Zadomowienie

Cytat:
Otóż nie No chyba, że chcemy dziecko zaopatrzyć w każdą platformę, każdej możliwej firmy - łącznie z importem wprost z Chin. PS1 była na rynku zdaje się 8/10 lat nim pojawiła się Ps2 -ta była krótko -3/4 lata? Nim pojawił się następca w postaci PS3 -który mam i do tej pory pojawiają się na nim nowe gry, a PS4 wyszło raptem w zeszłym roku -czyli PS3 było na rynku chyba z 6 lat lub więcej. Co roku to można nowe gry dokupić
A co do oznaczeń wiekowych to w moim odczuciu one niewiele przekazują -bo wszystko zależy od rozwoju dziecka. Ja np. chodząc zdaje się już do przedszkola czy pierwszej klasy szkoły podstawowej nie byłam w stanie Krecika oglądać bo płakałam-choć ciężko nazwać tą bajkę jakąś mega brutalną za to w strzelanki/horrory (do dziś uwielbiam zombi = grałam bez problemu i choć wszyscy wtedy opowiadali, że pewnie jako dziecko będe bała się ciemności/miała koszmary to nigdy nie miałam z tym problemu.
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 14:09   #290
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
obrzydło Ci bo co ?
wiem z innych wątków ,że kupujesz mieszkanie i pewnie ukłucie zazdrości ,że ktoś ma ot tak ty musisz bulić kupę kasy.
powiem Ci , że nie ty jedna to masz . bo odkładając miesięcznie tyle co mamy kredytu mogłybyśmy co roku jeździć na wypasione wakacje i nie tylko
no ale takie życie nie jej wina ,że ma za darmo .

oczywiście zazdroszczę bo fajnie mieć dobrze sytuowanych rodziców , którzy nam pomogą wejść w świat dorosłych .
Stary 2014-12-24, 14:21   #291
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
obrzydło Ci bo co ?
wiem z innych wątków ,że kupujesz mieszkanie i pewnie ukłucie zazdrości ,że ktoś ma ot tak ty musisz bulić kupę kasy.
powiem Ci , że nie ty jedna to masz . bo odkładając miesięcznie tyle co mamy kredytu mogłybyśmy co roku jeździć na wypasione wakacje i nie tylko
no ale takie życie nie jej wina ,że ma za darmo .

oczywiście zazdroszczę bo fajnie mieć dobrze sytuowanych rodziców , którzy nam pomogą wejść w świat dorosłych .
Moje kochane,
proszę Was. Nie chcę być przedmiotem sporów. Popatrzcie, co się stało kilka stron wcześniej. Poszło jak lawina i to było zupełnie niepotrzebne. Miejcie trochę litości dla tych modek

Naprawdę, zawieście spór, bo zaczęło się ode mnie, teraz już przechodzi na Was. Trzymajmy się tematu wątku, bo zaraz wszystkie oberwiemy za offtopowanie.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
Otóż nie No chyba, że chcemy dziecko zaopatrzyć w każdą platformę, każdej możliwej firmy - łącznie z importem wprost z Chin. PS1 była na rynku zdaje się 8/10 lat nim pojawiła się Ps2 -ta była krótko -3/4 lata? Nim pojawił się następca w postaci PS3 -który mam i do tej pory pojawiają się na nim nowe gry, a PS4 wyszło raptem w zeszłym roku -czyli PS3 było na rynku chyba z 6 lat lub więcej. Co roku to można nowe gry dokupić
A co do oznaczeń wiekowych to w moim odczuciu one niewiele przekazują -bo wszystko zależy od rozwoju dziecka. Ja np. chodząc zdaje się już do przedszkola czy pierwszej klasy szkoły podstawowej nie byłam w stanie Krecika oglądać bo płakałam-choć ciężko nazwać tą bajkę jakąś mega brutalną za to w strzelanki/horrory (do dziś uwielbiam zombi = grałam bez problemu i choć wszyscy wtedy opowiadali, że pewnie jako dziecko będe bała się ciemności/miała koszmary to nigdy nie miałam z tym problemu.
Ano, każdy ma swoje. Ja się bałam Freddy'ego Krugera, taki stary, dobry horror. Kurczę, jak tak pomyślę, to nadal się go boję^^ Jako dziecko panicznie bałam się Buki.

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 14:38   #292
201604181004
Konto usunięte

niektórzy mogą i kupić mieszkanie na kredyt i na wypasione wakacje jeździć

jak żyć!
Stary 2014-12-24, 14:46   #293
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:

jak żyć!
Rzekla Drabina znad tartaletek z kawiorem .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 15:03   #294
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

jak żyć!
Krótko, panie płemierze. Krótko!

No pasaran!
Stary 2014-12-24, 15:03   #295
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
No aale dzieciaki chca miec tez o xbox, Wii i kinect, no i takie przenosne, sam ps.to malo. Co roku którys wchodzi. Teraz wychodzi Dziki gon i trzeba kupić nowy komputer, żeby poszedł nie martw sie, zawsze jest co chciec.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49460268]Rzekla Drabina znad tartaletek z kawiorem .[/QUOTE]

Z mleczem
Stary 2014-12-24, 15:27   #296
201604181004
Konto usunięte

fuuuj sama jesteś mlecz
Stary 2014-12-24, 15:38   #297
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
fuuuj sama jesteś mlecz
Ta zniewaga krwi wymaga#!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-24, 15:40   #298
201604181004
Konto usunięte

mlecz /ciach/

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-25 o 15:24
Stary 2014-12-24, 17:23   #299
ulfrinn
Rozeznanie

tragedia, co ta kobita chciała dla 2-3 letniego dziecka? Złote kolczyki? Lalka, maskotka i książeczka to za mało i nie ma co pod choinkę położyć? Jesli to są rzeczy nowe, to jak najbardziej się nadają. O co kaman ?
A jakie foty na swojego fejsbuka wrzuca, jak 12-sto latka lol

No i ten misiek to w końcu "wyliniały" czy "zbyt puchaty, że aż mu oczu nie widać", bo widzę, że zdania są całkowicie rozbieżne

Edytowane przez ulfrinn
Czas edycji: 2014-12-24 o 17:26
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-24, 18:38   #300
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie rozumiem, skąd w ogóle pomysł, by kogoś oceniać przez pryzmat tego, co dostał od rodziców... Halo, dostał od rodziców, a nie zarobił własną pracą - to dlaczego to ma być jakimś wyróżnikiem bycia lepszym, skoro jedyne osiągnięcie sprowadza się do bycia obdarowanym? Ja bym wręcz powiedziała, że prawdziwie rozsądny dzieciak powinien przystopować rodziców, chcących obsypać go pierdołami w złotym papierku - sama będąc w podstawówce wolałam, by rodzice zamiast wypasionego telefonu kupili mi coś bardziej praktycznego, a telefon najtańszy, skoro ma służyć tylko do dzwonienia, koniec, kropka, więc nie musi kosztować 2 tys. zł, a nawet nie powinien, bo znając siebie wiem, że zgubię
Dla mnie takie podejście jest daleko logiczniejsze - jak chcę coś ekstra, sama muszę na to zapracować, bo "dostane" od rodziców się nie liczy (nigdy nie czułam powodu, by się chwalić czymś, co nie jest moim osiągnięciem i zupełnie nie rozumiem tego, czemu dzieciaki z mojego pokolenia i pokolenia niżej nie mają już takich skrupułów).
Nie rozumiem też za bardzo idei posiadania dla samego posiadania, tak jak nie uznaję np. wideorelacji z koncertu - dla mnie na koncert idzie się po to, żeby się świetnie bawić, a nie mieć co wrzucać na insta i fb Przykro mi, gdy widzę taki skrajny materializm już u bardzo młodych ludzi, przecież materialistom najlepsze chwile życia przeciekają przez palce w pogoni za tym, co nierealne...

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2014-12-24 o 18:40
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości