|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Nie mam jeszcze ulotki,bo tego leku jeszcze mi Doktor nie wypisal,dopiero na nastepnej wizycie.Dzieki za wyjaśnienia,poczytam w Internecie.Na pewno będzie dobrze z sercem,nie martw sie,Daj znac jutro koniecznie i potem po wizycie w Macierzyństwie.
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Który Ty masz dzisiaj dzień cyklu?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#272 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=asiorekkkk;51391723]Vipi i Ecia25 dziękuje Wam bardzo za szybka odpowiedz
właśnie tak myślałam ze jest nas tam wiecej hihi ze mną na sali tez leżała dziewczyna ktora dzisiaj miała mieć laparoskopię ja juz jestem w domku i za cztery tygodnie histeroskopia tylko powiedzcie mi jak to wyglada. Mam wysłać za cztery tygodnie smsa do dr Gawlika i on wtedy odrazu poda mi termin czy odrazu za 4 tyg będę miała ten zabieg? Bo juz z tego wszystkiego jak zwykle nie dopytalam no i czy po tej histeroskopii jest sie sprawnym na tyle aby iść do pracy?[/QUOTasiorekkkk Ja miała laparoskopie po świętach w czwartek i pisałam smska 8 maja i dostałam odpowiedź że 12 maja mam zabieg. Na następny dzień po zabiegu byłam w pracy. Troszkę zmęczona, ból podobny jak przy @ ale dało się przeżyć 8 godzin, to jest pewnie indywidualna sprawa organizmu.Potem w domku odpoczywałam po całym dniu. Dziś drugi dzień po i jest już dużo lepiej |
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez Dr Gawlik zalecił mi histeroskopie. Na wizycie mówiłam o tym Dr - stwierdził, że każda dostaje takie zalecenie, ale na razie możemy się wstrzymać i stymulować.. Czy ty sama wysyłałaś smsa czy konsultowałaś to z Dr P? Muszę przypomnieć mu o tym następnym razem.
Edytowane przez Fifcia1 Czas edycji: 2015-05-14 o 18:05 |
|
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chwalimy Kamila chwalimy A po jajnikach nic nie czujesz jak jajeczka rosną?
|
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie moge nic czuc,bo na razie nie rosną😊Jeszcze biore anty ,dopiero zaczna rosnąć od Gonalu.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-05-14 o 19:29 |
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
kamila ja mam 8 dzien cyklu boję sie tylko ze sie z czesem nie wyrobie bo mam do anastezjologa na 18,20 nie wiem któraś ile trwa taka konsultacja anastezjologiczna?
Potem jade do tarnowa tylko że dr mowil ze mi gonal na sztuki jeszcze dopisze jak by pomalu rosly pecherzyki i do 21 jest apteka w tarnowie obym sie wyrobila. faustynka77 moze to do mnie bylo pytanie?:P ja czuje ze mi rosna tzn czuje takie klucie coraz bardziej i takie napinanie zobaczę jutro na monitoringu. mam nadzieje ze dr w weekendy tez zabiegi robi i ze nie bedzie problemu z anastezjologiem bo jak jeszcze pod niego sie bedziemy musiały umawiac to juz w ogolę .
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Fifcia1 - Może i nawet mijałyśmy się gdzieś na korytarzu
![]() Miałam umówioną wizytę po laparoskopii ale laparoskopię Gawlik ustalił mi miesiąc później. Wizytę chciałam przełożyć ale pani w rejestracji już nie rejestrowała bo Dr miał już zaplanowany urlop. I byłam w kropce :-( Po laparoskopii dowiedziałam się że mam mieć histeroskopie i stwierdziłam, że i tak nie mam wizyty więc pójdę na zabieg. Na wizytę umówiłam się jak tylko wiedziałam kiedy będę mieć histero..., więc poszłam bez konsultacji. Czy dobrze zrobiłam nie wiem, na wizycie się dowiem.... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Mysle,ze powinnaś zdążyć,tylko żeby w Macierzyństwie nie bylo żadnych przesunięć czasowych,a ja Ci radzę zebys pojechala tam o pól godziny wcześniej,bo jak ja bylam tam,na pierwszej wizycie,pielęgniarki zakladaja kartę i robia wywiad,to trochę trwa,wtedy do Przybycienia weszlam chyba 40 minut później,teraz pewnie tez bez tego wywiadu sie nie obejdzie. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A Doktor do której robi to usg w Tarnowie?Bo dojechać to Ty zdążysz,tylko na pewno będą ludzie i będziesz musiala czekać,to nie wiem jak z ta apteka,czy zdążysz...A na kiedy Ci ten gonal będzie potrzebny?Na sobote rano? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Moze lepiej gdybys do D pojechala do Macierzyństwa rano,tylko to juz za pozno,bo pewnie nie będzie miejsca,a on jest jutro tylko do 12 w Krakowie,a Ty masz wtedy echo serca. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- W Krakowie ta najtansza apteka kolo Parensu jest czynna do 20. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Anestezjolog musi byc ciągle w Macierzyństwie,na pewno,w weekendy tez,a Doktor jest w niedzielę,z tego co mi,mowil,to w sobotę nie,to zabieg albo piatek albo niedziela,albo wtorek. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A zawsze kiedy mialas owulację?W którym dniu cyklu?Bo ja dość wcześnie,od 9 do 12 najpóźniej,więc u mnie raczej będzie wcześniej,a Ty pewnie gdzieś na wtorek. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Daisy,ile Ci zostało tego Gonalu?Gdybys go nie sprzedala Luli,a ja bym jeszcze potrzebowala to jestem chętna,bo ja mam kompletnie nie refundowane,masakrycznie drogie,za sam Gonal do tej pory,na 4 dni,zaplacilam ok 1600 zl.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Czekałam trzy dni zanim dr do mnie oddzwonił
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam dziewczyny za Was wszystkie mocno kciuki
I do znudzenia się przypomnę ze mogę za symboliczną kwotę odstąpić Gonal 75 i Merional 75. Mam po 1 zastrzyku ale zawsze to coś przy takich kwotach
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-05-14 o 23:02 |
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila i widzisz już handel kwitnie PalinKa_88 ma do sprzedania Gonal
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- A tego Merionalu to chyba nie będę potrzebowala,bo po Gonalu Menopur. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Lula,daj znac jak tam wszystko pozalatwiasz.
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze mi wczoraj jak na złość padł net!:/
Już nie wiem sama czy Dr chodziło i Gonal czy Gonapepthyl bo jak coś to tego zostały mi 2 sztuki czyli jak by mi dopisał to spokojnie w niedziele podjade do krk do apteki tej za PArens najtanszej bo jest do 11.30. A Gonalu takiś splucik maciupki mi został więc jak jednak jego to się będę odzywać.Dzwoniłam do Macierzyństwa 3 razy czy się nie zwolniła wcześniejsza godzina i jak na razie nici, mam plan właśnie żeby wcześniej przyjechać, żeby mnie położne obrobiły i lekarz szybciutki i jechać do Tarnowa. Bo Dr ma w Tarnowie do 20.30 monitoring, myśliscie że jak bym była troszke później i obije się o wizyty to nie będzie się denerwował? :/ Ja mam dziś 9 dzień cyklu, przeważnie miaął owulacje 14 dzień. Nawet się śmiałam bo inseminacje miałam w tych samych dniach zawsze 21 każdego miesiąca, a okres zawsze dostaje 8 Noo w tym miesiącu wyjątkowo 7
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Właśnie zmieniłam termin wizyty w Tarnowie, ponieważ @ pojawiła się dzień wcześniej ![]() i gdyby ktoś coś potrzebował to termin 25.05 na godzinę 15:30 jest wolny
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z Echa Dr napisał że wszystko ok i powiedział że nie ma się do czego przyczepić
Panie z Macierzyństwa maja mnie już dość bo chyba 5 razy dzwoniłam czy ktoś nie zrezygnował wcześniej z konsultacji anestezjologicznej, ale niestety nie:/Kamila albo dziewczyny które były 1 raz w Macierzyństwie położne o co się dokładnie pytają? Bo nie wiem czy też mam brać wyniki badać sprzed 3-2 lat? I Inseminacje się pytają? I IVF? Bo nie wiem czy mam wziąść wszystko co mam w domu z wyników przez te 3 lata uzbierane?
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Powiesz oczywiście o przygotowaniach do in vitro,takie najważniejsze rzeczy,z 20 minut to zajęli i chwile czekalam aż pielęgniarka wezwie,bo najpierw idziesz do rejestracji. A potem pod pokojem chyba nr 5 czekasz na pielęgniarkę. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Dobrze,ze serduszko zdrowe 😊
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-05-15 o 13:29 |
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
A pytała się też o wagę, wzrost, wykształcenie i badania męża?
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja jadę tam dziś sama może jakoś dojadę bo średnio znam Krk:/ A jest tam gdzie zaparkować w razie czego?
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest gdzie zaparkować,przed brama,przy parku,nie ma strefy.Tak,pytala o wagę i wykształcenie moje,o męża wyniki w ogole nie pytala,co jest bez sensu ale o co pytala to mowilam.
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
byłyście może w diagnostyce na lwowskiej? zmieniło się coś na lepsze? czy dalej kolejka do okienka i Panie z różną umiejętnością pobrania krwi?
|
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
jols Hehe ja na szczęście jeżdżę do Diagnostyki do Krakowa na Wolską są 3 bardzo starsze panie ale idealnie pobierają krew i maluszkom i dorosłym. Natomiast byłam raz w innej przychodni na badaniach też w Krakowie to wyglądałam jak bym się chciała wieszać na sznurku :P ze 4 siniaki na pół ręki i pokuta jak narkomanka za 4 razem się udało pobrać, mogła przecież zawołać kogoś innego hehe:P
Kamila To faktycznie bez sensu że się o męża wyniki nie pytają zwłaszcza w moim przypadku to powiem co i jak.
|
#295 |
|
Konto usunięte
|
ja byłam na al. Pokoju to obie ręce siwe kilka kłuć koszmar
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Staram się o szczęcie już ponad rok.... chodziłam do Baryły przez ten czas i do tej pory się nie udało Jestem już po histerioskopi, i zastrzyku ovitrelle, niestety dalej "lipa" w między czasie oczywiście tony różnych pastylek itp...Zapisałam się do Przybycienia i w nast. tyg mam wizytę, mam nadzieje ze ten gin mi pomoze bo już zaczynam warjowac (Czy mogę się dołączyć do Was??? W kupie raźniej a ja chyba już potrzebuje wsparcia... ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() serdecznie zapraszamy ![]() Kto jak kto, ale dr Przybycień to też nasza wielka nadzieja
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Dziewcyzny mam pytanie w związku z badaniami do in vitro. Jak byłam na ostatniej wizycie u doktora gdzie już ustaliliśmy cały protokół postępowania to nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań natomiast po wizycie byłam jeszcze w gabinecie pielęgniarek i pani dała mi listę badań które są potrzebne do wykonania i to jest między innymi kariotyp i chromatyna dla męża no i wiele innych są bardzo kosztowne i nie wiem czy trzeba je wykonywać skoro doktor o nich nie wspominał? Ja akurat kariotyp wykonywałam kiedyś na zlecenie dr P. ale nigdy nie wspominał że mąż również musi to zrobić i nie wiem co teraz zrobić. Nastepna wizyte mam mieć 9 czerwca i za późno by dr o te badania zapytać bo na Kariotyp akurat czeka się około 6 tyg ;/ i nie zdążę przed ivf
|
|
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdziwiły mnie właśnie informacje od pani pielęgniarki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

właśnie tak myślałam ze jest nas tam wiecej hihi
tez Dr Gawlik zalecił mi histeroskopie. Na wizycie mówiłam o tym Dr - stwierdził, że każda dostaje takie zalecenie, ale na razie możemy się wstrzymać i stymulować.. Czy ty sama wysyłałaś smsa czy konsultowałaś to z Dr P? Muszę przypomnieć mu o tym następnym razem.

.

Już nie wiem sama czy Dr chodziło i Gonal czy Gonapepthyl bo jak coś to tego zostały mi 2 sztuki czyli jak by mi dopisał to spokojnie w niedziele podjade do krk do apteki tej za PArens najtanszej bo jest do 11.30. A Gonalu takiś splucik maciupki mi został więc jak jednak jego to się będę odzywać.