|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chanel, Coco Mademoiselle
Ja kupowałem żonie w grudniu jako prezent
i już dostałem ten szajs który krótko pachnie zresztą leży na pólce do dziś bo szkoda ubrania tylko plamić. A kupując dwa lata wcześniej pamiętam ze pachniała cały dzień |
|
|
|
|
#272 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
sama nie wierzę, że to piszę, bo jakoś mi z chanelami średnio po drodze było ale ... szukam używki tej starszej pachnącej wersji
|
|
|
#273 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba z pierwszą flaszką zdąrzyłam tuż przed ![]() wersja z 2013 - trzeci z kolei (35ml) rurka skierowana w lewy bok, zapach bliższy orginałowi, niż ten drugi, ale jeszcze mniej trwały i strasznie bliskoskórny. Majstrowano i to kilkukrotnie. Widocznie Keira droga była do reklamy ![]() btw. Kupowałam Chloe w 2009r. i był trwały, a ten z 2012 to jakby rozcieńczony dwukrotnie. Także nie tylko Chanel praktykuje taki marketing...
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dziękuję za te informacje, chyba też się biorę za polowanie na starą używkę Mademoiselle, którą zawsze uważałam za jedną z mniej ciekawych Chaneli
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja sobie wyobrażam jak Panie sklepowe chowają pod ladę stare dobre mademoiselle, żeby błyszczeć później na salonach
|
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
niestety takie praktyki teraz to normaszkoda, że w ślad za rozwadnianiem nie idzie proporcjonalne redukcja cen ![]() Cytat:
![]() przyznam się, że już od jakiegoś czas szukam na all i łatwo nie jest, mało używek no i masa podróbek
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2013-06-11 o 18:52 |
||
|
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Kupowałam w Sephorze, co prawda wydatek ogromny ale wystarczy, że psiknę się raz i trwałość ok 12 h.
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam na Dolce.pl i chyba udało mi się jeszcze przed reformulacją, bo na trwałość nie mogę narzekać. EDP utrzymuje się 12h i więcej, na ubraniach 2 tygodnie (może i dłużej, ale po tym czasie zazwyczaj trafiają do prania i ciężko stwierdzić
)Czy ktoś posiada CM w wersji perfum do włosów i może się na ich temat wypowiedzieć? |
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
a kiedy kupowałaś w Dolce?
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
W lutym.
Z ciekawości prawdziłam, według kalkulatora wyprodukowane zostały w czerwcu 2012. A kiedy nastąpiła reformulacja? Edytowane przez agno Czas edycji: 2013-06-13 o 09:49 |
|
|
|
|
#283 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Matka buldoga
|
Jasne, tylko jak sie psikniesz za uszami to chyba ci plamy nie zostawi, prawda? Przeciez to ty pisales, ze CM zostawia plamy na ubraniach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ktoś się orientuje, czy reformulacji poddana została take edt.
przyznam szczerze, że edp nie jestem w stanie znieść dobrze że kupiłam na początku po próbce edt i edp. Z kolei edt są cudowne wytrawne, musujące jak dobry szampan. Niestety nie posiadam jeszcze swojej flachy ale ten dzień nadchodzi wielkimi krokami, i chciałabym oczywiście skoro wydam kupę kasy kupiś wersję sprzed reformulacji (jeśli takowa dotkneła edt?)
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
witajcie. Mam pytanie odnośnie tej buteleczki CM edt (kod 6105) tzn ile w miarę dokładnie płynu znajduje się w tej butli- milimetr poniżej napisu Chanel?
Moja wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1231541 Edytowane przez anusia997 Czas edycji: 2014-03-17 o 11:21 |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli to jest butelka 100ml na moje to gdzies 55-60ml
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Tak to 100 ml. Dzięki, tak mi się wydaje, ale to Wy jesteście specjalistki.
Z kodu wynika, że to styczeń 2013 r, czy może źle zobaczyłam?
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
na tym wyszlo ze maj 2013
http://cosmeticswizard.net/ specjalistaka nie jestem ale ok 55 ml napewno jest w butelce
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Nie strasz proszę. Nawet nie podejrzewałam, że to mogłaby być podróbka
Włąsciwie nic mnie nie zaniepokoiło ale nie znam się wcale. W domu mam 35 ml edp i zapach jest właściwie identyczny.
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
obfoć i wstaw do weryfikacyjnego - mogę się mylić. Ale wiem, że rurka w np mademoiselle edp i chance powinna być idealnej długości, idąca łagodnym łukiem od grzybka w dolny róg flakonu - a tu ewidentnie się wybrzusza, jakby była za długa.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Bang Bang Bang
|
Odkopuję wątek
![]() Dziewczyny, potrzebuję pomocy odnośnie Mademoiselle ![]() Mąż wylicytował mi kilka dni temu używaną flaszeczkę 50ml, wersja edp (zauważyłam, że o tę samą aukcję pytała ostatnio na wątku weryfikacyjnym inna wizażanka). Dziś otrzymałam przesyłkę - wszystko wydaje się OK: ogólny wygląd flaszki, dno, rurka, korek... Zapach również nie różni się od zapachu z flakonu mojej mamy, który zakupiłam niegdyś u innej wizażanki i jestem pewna jego autentyczności. Problem w tym, że większość z Was wspomina o 4-znakowych kodach umieszczonych u dołu flakonu, a w moim egzemplarzu znajduje się on w górnej części i składa się jedynie z 3 znaków: HI1 Taki sam kod znajduje się z tyłu pudełka. Sprawdzałam na checkcosmetics i kalkulator pokazuje error ![]() Czy któraś z Was spotkała się z takim "okazem" Jeszcze raz podkreślę, że poza kodem nic nie budzi moich wątpliwości.Będę wdzięczna za poradę Edit: OK, już jestem spokojna Piszę, bo być może ktoś będzie miał kiedyś podobne wątpliwości W wątku z weryfikacjami aukcji allegro anka_res wspomina, że perfumy Chanel z USA mogą mieć kody składające się z 3 znaków, o formacie "litera cyfra cyfra": https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...83&postcount=3 Przekopałam się przez tony stron i natrafiłam na forum basenotes, gdzie jeden z użytkowników cytuje fragment odpowiedzi, jaką swego czasu otrzymał od Chanel na temat kodów i okazuje się, że faktycznie występuje również format "litera litera cyfra" Edytowane przez martyna_tina Czas edycji: 2014-09-25 o 09:26 |
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny orientujecie się gdzie teraz można najtaniej kupic Mademoiselle? Wiecie gdzie może szykują się wkrótce jakieś rabaty, zniżki etc?
|
|
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie dziewczyny co jest z tą cholerną coco mademoiselle EDP
kupiłam w 2010 flakon na allegro perfum super kilka dni było go jeszcze czuć na ubraniu. w 2013 kupiłam flaszke w Douglasie i jak by mnie piorun trafił szybko się ulatniał, i prawie go nie było czuć. w tym roku tzn 2014 na gwiazdkę coś mnie podkusiło i kupiłam 2 flakony EDP siostrze i mamie na allegro od kalaaps i znów mnie szlak jasny trafił bo nic prawie nie czuć i szybko się ulatnia czy ta marka już tak zeszła na psy nie wiem dla mnie osobiście chanel już nie istnieje szkoda pieniędzy na ten szajs |
|
|
|
|
#297 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Co do CM, stracila na mocy, jak wiele innych zapachow. I to nie kwestia tego gdzie sie kupuje.
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Matka buldoga
|
Tylko, ze dla mnie szajs to cos badziewnego, nieoryginalnego, a nie marka, ktora sie tak okresla, bo zapach juz nie taki jak kiedys. Niestety, to nieuniknione, zreszta, nie musze ci tlumaczyc, bo watek reformulacyjny znasz.
Zreszta, kupowala w 2013 r i twierdzi, ze zapach juz byl slabszy, to po co kupowala w 2014 r? Zeby znowu sie powkurzac? Ja kupowalam CM jak jeszcze mialy duze grzybki w srodku przy atomizerze i fakt, wtedy to byl killer pachnacy nawet na drugi dzien lub wiele dluzej (jesli chodzi o ubrania). Po paru latach chcialam wrocic do zapachu, ale czytalam komentarze dziewczyn, ze CM jest juz slabsza....ale jakos do glowy mi nie przyszlo nazywac tego szajsem.
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli coś jest produktem premium i nagle staje się produktem z półki marketowej to jest dla mnie zwykłym szajsem. Nie marka CHANEL a dany produkt tego producenta normalne prawa rynku nie nazywajmy szamba perfumerią
i nie rozumiem twojego wzburzenia wogóle, jeżeli masz ochotę przepłacać za flakon 400% ok nie mnie to oceniać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

ale ... szukam używki tej starszej pachnącej wersji