|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech z welonem suknie niosą - jednak nie pójdziemy boso! PM2016 cz. 45
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uh... Chcialam to zalatwic nie biorac wolnego ale pewnie nie bedzie sie dalo skoro trzeba zaplacic tam gdzie sie bierze slub... Chyba ze ktos moze to zrobic? My mieszkamy 200 km od miejsca ślubu. Myslalam ze uda nam sie wszystko na miejscu zalatwic ale widze ze niekoniecznie? |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
A odpis aktu urodzenia będzie mi potrzebny u księdza? Niby nasz go nie wymienił, ale żeby się nie okazało, że trzeba
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a problemem jest to, że nasze nazwiska są z dwóch różnych bajek i podwójne średnio brzmi.. ;/ i nie wiem co zrobić
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda mi bardzo mojego nazwiska, bo jest bardzo rozpoznawalne no i ogólnie taki smuteczek, że po 27 latach przyjdzie mi się z nim pożegnać a jeszcze w pracy wszyscy mi mówią, żebym nie zmieniała...z jednej strony szkoda mi zmieniać, a z drugiej strony jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie, inaczej się nazywać niż dzieci i mąż (dokładanie drugiego nazwiska nie wchodzi w grę, mam dwa imiona, wystarczy :P ) |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie tez odmiana nazwisk podwójnych na zaproszeniach. I skoro jest małżeństwo no to Zapraszam Pana Kowalskiego i Pania Kowalską- Jurek? A na kopercie tylko nazwisko męża?
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam swoje zostawić, ale jest mało popularne w Małopolsce i wiecznie je ludzie z błędami piszą
także szkoda mi, bo bardzo je lubię, ale będzie praktyczniej
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba to załatwić osobiście, nikt nie może po to iść a więc dzień wolnego trzeba wziąć ![]() Cytat:
![]() Też się zastanawiam nad tym. Moja bratowa ma podwójne ale chyba ujmę ich jako rodzinę i wymienię brata, bratową i bratanka i będą z nazwiskiem brata. Czyli Barbara, Jan i Kamil Kowalscy. Mimo, że bratowa ma podwójne. Wiem, że bratowa się nie obrazi:P |
||
|
|
|
#279 |
|
Japońska rzepa
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o urzędowe papiery do księdza to tylko zaświadczenie z usc, reszta to dokumenty kościelne |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to co moj kot, nawet jeszcze nie wstal dzisiaj
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mam wszystkie papiery do becikowego i w.ogóle
koszmar ile tego jest A najlepsze ze skarbowy powiedział nam że pity itp Urząd może pobrać sobie sam. A babka w urzędzie utrzymuje że musi być. No ale po co mam na jakieś papiery ileś tam czekać (na pit 37 tydzień ) skoro mają do tego wgląd? Eh głupota..
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jedynie umie budzić![]() Weszłam na bhldn i chyba są nowe sukienki i teraz się zastanawiam czy zostać przy tym co wybrałam czy może inną kliknąć:P Spodobały mi się jeszcze te: http://www.bhldn.com/shop-sale/georg...3-32da085940dd (ta akurat była wcześniej) - http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż czy długi rękaw to dobry pomysł ale można by rękawy uciąć zawsze) - http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd - http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż nie mierzyłam takiej sukni, z taką górą i nie wiem czy tak w ciemno brać). Dla przypomnienia ta wybrana: http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd Waham się i waham, nie jestem przekonana czy dobrze robię:P ale też chciałam zamówić od nich buty od razu ale nie wiem czy będą wygodne, poza tym są wysokie... Ehhh, nie wiem sama. A teraz w weekend bym kliknęła. Chociaż na targach zobaczę jeszcze co mają. Chyba boję się co mi przyjdzie. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- W tej się zakochałam http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd Głupie bhldn ma za cudne rzeczy i zbyt kosmiczne ceny Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-02-12 o 11:13 |
|
|
|
|
#284 |
|
Japońska rzepa
|
Sophie, mi się podobają pierwsze dwie i ta Twoja
Ta krótka obłędna <3 Ja bym popatrzyła na zalando na Twoim miejscu,bo widziałam sporo nowych cudownych
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
sophie mi sie podoba ta co wybralas albo ta pierwsza, bralabym ta ktora fasonem jednak jest 'najbezpieczniejsza' dla Ciebie.
patrzylam na buty tam i maja te moje mimosa
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No krótka jest obłędna ale cena zabójcza:/ Na Zalando przeglądam i często sukienki tracą jak patrzę na bliższe zdjęcia - nie podobają mi się materiały. Albo po prostu nie ma odpowiednich kolorów. Ale trzymam rękę na pulsie ![]() [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55590076]sophie mi sie podoba ta co wybralas albo ta pierwsza, bralabym ta ktora fasonem jednak jest 'najbezpieczniejsza' dla Ciebie. patrzylam na buty tam i maja te moje mimosa [/QUOTE]A no mają te buty Ja patrzyłam na takie za 60$:P Więcej bym nie dała:P No ale boję się bo mają 8,5cm obcas:/
Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-02-12 o 11:21 |
|
|
|
|
#288 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie ja bym zostala przy tej ktora wcześniej wybralas
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie albo pierwsza albo ta którą wybrałaś na samym początku
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w ramach przygotowań ślubnych obkupiłam się w same cudowności w super pharmie
Były takie promocje, że nie mogłam się powstrzymać ![]() Kupiłam: 1. suchy olejek nuxe (będe używała na dekolt żeby był cudowny do ślubu 2. dwa zestawy palmers: jeden z balsamem ujędrniającym, drugi z serum do biustu (suknia z dekoltem) i do obu dołączony był mini balsam brązujący (ten jest naprawdę rewelacyyjny, stosowałam przed jakimiś wyjściami na nogi i wszyscy zachwalali moją piękną opaleniznę) - była wyprzedaż zestawów świątecznych ![]() 3. maskę złuszczająca do stóp L'biotica 4. jakiś tam system do pielęgnacji paznokci scholl (buty odkryte to trzeba zacząć działać zeby nie było żadnych przebarwień po lakierach itd )5. eliksir do włosów L'biotica z olejkami I do tego jeszcze tusz do rzęs i żel pod prysznic także obkupiłam się grubo Wszytsko oczywiście w promo Odebrałam też z poczty paski wybielające zęby i wielkie opakowanie podkładu mineralnego Meow ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Sophie zgadzam się z dziewczynami
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie z Zalando mam taki problem, że moje poszukiwania są jakieś takie nieudolne Reszta też ładna ale np. nie ma kolorów albo materiały coś mi nie pasują:P Aczkolwiek same kroje bardzo ładne i same sukienki też![]() Pod uwagę wzięłabym te: https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c029-j11.html https://www.zalando.pl/adrianna-pape...1c01z-a11.html https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c02h-a11.html Może faktycznie najpierw powinnam sprawdzić te z Zalando a w ostateczności kliknąć na bhldn. Najbardziej chyba podoba mi się ta Papell (2). Ta 3 mi się podoba ale takie kroje z takimi marszczeniami chyba najgorzej mi leżą (nie podkreślają mi figury tylko ją masakrują). ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Olejek suchy lubię ten z brokatem bo świetnie podkreśla opaleniznę ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dziękuje dziewczyny za opinię Mam jeszcze czas to będę myślała M. jest za tą co wybrałam z początku, na tą 1 narzeka, że jest dużo tych aplikacji u góry a potem na spódnicy tak biednie. Zbieram się na zebranie:/ |
|
|
|
|
#293 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ja też wczoraj rzygałam, chyba jakiś wirus panuje, bo dużo osób źle się czuje. Ja na początku nie chciałam żeby tata mnie prowadził do ołtarza, nie podobalo mi się to, ale powoli zmieniam podejście. Moje dwie bliskie przyjaciółki, ktore będą na weselu, straciły w ostatnim czasie ojców i rozmowy z nimi dały mi dużo do myślenia. Za to dzieci sypiące kwiatki, idące przed parą młodą czy w ogóle dzieci w "pochodzie" do ołtarza to mój koszmar, jestem chyba mega dziwakiem, bo ciocia chciała żeby jej dzieci pełniły tę rolę ale powiedziałam, ze nie istnieje taka ewentualność
|
|
#294 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja bym zamówiła na Twoim miejscu,paczka idzie kilka dni,a można oddać przeciez.
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do USC i babka mnie zażyła, bo w sumie nie wie, na które konto mam wpłacić kasę za to zaświadczenie :/ czy do gimny Wadowice, bo tam jest ślub czy do Krakowa, bo to kościół w Krakowie załatwia papiery (mamy mieć licencję z kościoła w Krakowie). Zadzwonię w poniedziałek, może będzie ktoś bardziej ogarnięty :/
|
|
|
|
#297 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Pamietam właśnie,że byłaś przeciwna. Mi się to bardzo podoba, nie dlatego,że wizualnie,ale dlatego,że mój tata jest taki pater familias trochę i po prostu chcę też tak zaakcentować,że oddaje mnie "pod skrzydła" tż Mimo różnych waśni jestem z nim bardzo związana i jak on nigdy się nie wzrusza to widzę,że bardzo sie przejął swoją rolą i było mu cholernie miło jak poprosiłam. A z dziećmi to mnie to ani ziębi ani grzeje, jak mi ciotki powiedzą,że super ekstra,to niech idą i sie cieszą,a jak ma to być stres dla nich to na pewno płakać nie będe.
|
|
#298 |
|
luckygirl
|
Widze temat nazwisk. U mnie w gre nie wchodzi zmienienie nazwiska tylko na W. Jestem zbyt przyzwyczajona do swojego i zbyt je lubie
a poza tym jest ladniejsze ![]() Tak wiec albo bede miala dwa, albo zostane przy swoim. Jak zostane przy swoim to dzieci beda mialy dwa, w sumie jak ja bede miala dwa to dzieci tez chce zeby moje nazwiwko jednak poszlo dalej w swiat
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jako, że został miesiąc do ślubu to przyszłam ![]() Nam brakuje: - bielizny dla mnie i TŻta - paska i muchy dla TŻta - tort musimy wybrać - bukiet, chce iść do kwiaciarni i nawet nie mówić, że to na ślub magda super, że Mały taki grzeczny, oby jak najdłużej ![]() ![]() PaLLitQ przykro mi Cytat:
![]() Kuruj się
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie oświadczyłam, że będę Panią K ;-) Wgl dziś szefowa zaproponowała mi zapisanie do projektu, gdzie sfinansują mi studia podyplomowe w zakresie jaki mam w pracy. Jeżeli przejdzie to będę od października za darmo studiować a to oznacza że planują mnie zostawić na tym stanowisku, bo babka którą zastępuje jest na zwolnieniu a w styczniu idzie na emeryturę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

a problemem jest to, że nasze nazwiska są z dwóch różnych bajek i podwójne średnio brzmi.. ;/ i nie wiem co zrobić
a jeszcze w pracy wszyscy mi mówią, żebym nie zmieniała...

koszmar ile tego jest
) skoro mają do tego wgląd? Eh głupota..
)

Były takie promocje, że nie mogłam się powstrzymać