Niech z welonem suknie niosą - jednak nie pójdziemy boso! PM2016 cz. 45 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 10:33   #271
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Niech z welonem suknie niosą - jednak nie pójdziemy boso! PM2016 cz. 45

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Dla mnie takimi plusami z praktycznego punktu widzenia jest to, że nazwisko TŻa jest krótkie (nigdy mi się nie chce podpisywać całym imieniem i nazwiskiem, zarówno imię, jak i nazwisko mam długie) i całkiem ładnie mi się piszę nazwisko TŻ, moje jakoś zawsze tak koślawo mi wychodzi

Jakoś mam takie poczucie, że pomimo tego, że będę miałam już inaczej na nazwisko to w głębi serca dalej będę 'moje nazwisko'
Ja zmieniam na nazwisko krótsze o jedną literkę a więc żadna różnica:P Ale tak jak Ty - ładniej jakoś piszę to nazwisko a swoje koślawo:P Pewnie dużo czasu zajmie mi przyzwyczajenie się do tego, że mam inne nazwisko
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:34   #272
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pmpp Pokaż wiadomość
można to załatwić w dowolnym usc, jedynym warunkiem jest potwierdzenie opłaty skarbowej w kwocie 84zł na konto usc na terenie którego będzie ślub. W naszym wypadku nie znaleźliśmy konta naszego usc w internecie i musieliśmy czekać 2 godz. żeby załatwić te papiery i opłatę, a na koniec się okazało, że nie ma kierowniczki ani nikogo uprawnionego do podpisania zaświadczenia także jeszcze któreś z nas albo posłannik musi się pofatygować po odbiór

opłata skarbowa za zaświadczenie jest stała - 84zł

dane mogą pobrać o ile są zmigrowane, także zanim się wybierzesz warto sprawdzić czy są, o ile nie prosiłaś o to wcześniej raczej nie są jak zgłosisz prośbę o migrację, to w ciągu 2 tygodni będą zmigrowane

Uh... Chcialam to zalatwic nie biorac wolnego ale pewnie nie bedzie sie dalo skoro trzeba zaplacic tam gdzie sie bierze slub... Chyba ze ktos moze to zrobic? My mieszkamy 200 km od miejsca ślubu. Myslalam ze uda nam sie wszystko na miejscu zalatwic ale widze ze niekoniecznie?
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:34   #273
Iskra14
Zakorzenienie

A odpis aktu urodzenia będzie mi potrzebny u księdza? Niby nasz go nie wymienił, ale żeby się nie okazało, że trzeba
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:35   #274
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak patrzę na ten dokument i czytam "Wyżej wymienione osoby w dniu..... oświadczyły, że po zawarciu małżeństwa będą nosiły nazwiska". I tak się uśmiechnęłam, bo się cieszę, że będziemy małżeństwem, będziemy tak samo mieć na nazwisko, a z drugiej strony tak mi szkoda tego mojego nazwiska... Też tak macie? Tzn te które zmieniają. Po pierwsze: moje jest ładniejsze, po drugie: no jest moje, jestem do niego przyzwyczajona i tak dziwnie mi będzie się inaczej przedstawiać... TŻ twierdzi, że to teraz będzie moje, no ale to jednak jakoś inaczej, niby moje, ale jednak nie moje, takie "pożyczone" na zawsze
ja mam dwa tygodnie na zdecydowanie co z nazwiskiem.. zawsze chciałam przyjąć Tż, a jak przyszło co do czego to nie chce się rozstać z moim, mam wrażenie jakbym miała stać się kimś innym a problemem jest to, że nasze nazwiska są z dwóch różnych bajek i podwójne średnio brzmi.. ;/ i nie wiem co zrobić

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:37   #275
pmpp
Raczkowanie

Cytat:
Tak patrzę na ten dokument i czytam "Wyżej wymienione osoby w dniu..... oświadczyły, że po zawarciu małżeństwa będą nosiły nazwiska". I tak się uśmiechnęłam, bo się cieszę, że będziemy małżeństwem, będziemy tak samo mieć na nazwisko, a z drugiej strony tak mi szkoda tego mojego nazwiska... Też tak macie? Tzn te które zmieniają. Po pierwsze: moje jest ładniejsze, po drugie: no jest moje, jestem do niego przyzwyczajona i tak dziwnie mi będzie się inaczej przedstawiać... TŻ twierdzi, że to teraz będzie moje, no ale to jednak jakoś inaczej, niby moje, ale jednak nie moje, takie "pożyczone" na zawsze
noo ręka mi zadrżała jak w tym formularzu wpisywałam, że po ślubie przyjmę nazwisko P.
szkoda mi bardzo mojego nazwiska, bo jest bardzo rozpoznawalne no i ogólnie taki smuteczek, że po 27 latach przyjdzie mi się z nim pożegnać a jeszcze w pracy wszyscy mi mówią, żebym nie zmieniała...
z jednej strony szkoda mi zmieniać, a z drugiej strony jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie, inaczej się nazywać niż dzieci i mąż (dokładanie drugiego nazwiska nie wchodzi w grę, mam dwa imiona, wystarczy :P )
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:40   #276
pestycyda
Zakorzenienie

Zastanawia mnie tez odmiana nazwisk podwójnych na zaproszeniach. I skoro jest małżeństwo no to Zapraszam Pana Kowalskiego i Pania Kowalską- Jurek? A na kopercie tylko nazwisko męża?
Stary 2016-02-12, 10:43   #277
Iskra14
Zakorzenienie

Ja zawsze chciałam swoje zostawić, ale jest mało popularne w Małopolsce i wiecznie je ludzie z błędami piszą także szkoda mi, bo bardzo je lubię, ale będzie praktyczniej
Stary 2016-02-12, 10:44   #278
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Uh... Chcialam to zalatwic nie biorac wolnego ale pewnie nie bedzie sie dalo skoro trzeba zaplacic tam gdzie sie bierze slub... Chyba ze ktos moze to zrobic? My mieszkamy 200 km od miejsca ślubu. Myslalam ze uda nam sie wszystko na miejscu zalatwic ale widze ze niekoniecznie?
Zapłacić nie musisz na miejscu. Można zrobić przelew na odpowiednie konto, byleby mieć kwitek jak już tam pójdziesz
Trzeba to załatwić osobiście, nikt nie może po to iść a więc dzień wolnego trzeba wziąć

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
A odpis aktu urodzenia będzie mi potrzebny u księdza? Niby nasz go nie wymienił, ale żeby się nie okazało, że trzeba
Nie będzie

Cytat:
Zastanawia mnie tez odmiana nazwisk podwójnych na zaproszeniach. I skoro jest małżeństwo no to Zapraszam Pana Kowalskiego i Pania Kowalską- Jurek? A na kopercie tylko nazwisko męża?
Też się zastanawiam nad tym. Moja bratowa ma podwójne ale chyba ujmę ich jako rodzinę i wymienię brata, bratową i bratanka i będą z nazwiskiem brata. Czyli Barbara, Jan i Kamil Kowalscy. Mimo, że bratowa ma podwójne. Wiem, że bratowa się nie obrazi:P
Stary 2016-02-12, 10:45   #279
lolusl
Japońska rzepa

https://www.facebook.com/Radiooneleb...message_bubble
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:48   #280
pmpp
Raczkowanie

Cytat:
spróbuj znaleźć albo telefonicznie zdobyć numer konta - może akurat Ci się uda, wtedy opłata przelewem i papiery możesz załatwić w dowolnym usc

Cytat:
jeśli chodzi o urzędowe papiery do księdza to tylko zaświadczenie z usc, reszta to dokumenty kościelne
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:59   #281
pestycyda
Zakorzenienie

Nie to co moj kot, nawet jeszcze nie wstal dzisiaj
Stary 2016-02-12, 11:01   #282
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Chyba mam wszystkie papiery do becikowego i w.ogóle koszmar ile tego jest
A najlepsze ze skarbowy powiedział nam że pity itp Urząd może pobrać sobie sam. A babka w urzędzie utrzymuje że musi być. No ale po co mam na jakieś papiery ileś tam czekać (na pit 37 tydzień ) skoro mają do tego wgląd? Eh głupota..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:11   #283
Sophie24
Zakorzenienie

Trzeba zacząć psa tresować Mój jedynie umie budzić

Weszłam na bhldn i chyba są nowe sukienki i teraz się zastanawiam czy zostać przy tym co wybrałam czy może inną kliknąć:P
Spodobały mi się jeszcze te:
http://www.bhldn.com/shop-sale/georg...3-32da085940dd (ta akurat była wcześniej)
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż czy długi rękaw to dobry pomysł ale można by rękawy uciąć zawsze)
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż nie mierzyłam takiej sukni, z taką górą i nie wiem czy tak w ciemno brać).

Dla przypomnienia ta wybrana:
http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd

Waham się i waham, nie jestem przekonana czy dobrze robię:P ale też chciałam zamówić od nich buty od razu ale nie wiem czy będą wygodne, poza tym są wysokie... Ehhh, nie wiem sama. A teraz w weekend bym kliknęła.
Chociaż na targach zobaczę jeszcze co mają. Chyba boję się co mi przyjdzie.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

W tej się zakochałam

Głupie bhldn ma za cudne rzeczy i zbyt kosmiczne ceny

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:13
Stary 2016-02-12, 11:13   #284
lolusl
Japońska rzepa

Sophie, mi się podobają pierwsze dwie i ta Twoja
Ta krótka obłędna <3

Ja bym popatrzyła na zalando na Twoim miejscu,bo widziałam sporo nowych cudownych
It never fails.
Stary 2016-02-12, 11:14   #285
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

sophie mi sie podoba ta co wybralas albo ta pierwsza, bralabym ta ktora fasonem jednak jest 'najbezpieczniejsza' dla Ciebie.

patrzylam na buty tam i maja te moje mimosa bo czytalam recenzje
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:20   #286
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Sophie, mi się podobają pierwsze dwie i ta Twoja
Ta krótka obłędna <3

Ja bym popatrzyła na zalando na Twoim miejscu,bo widziałam sporo nowych cudownych
Ta pierwsza mi się podoba choć mam wrażenie, że w ruchu trochę gorzej wygląda.
No krótka jest obłędna ale cena zabójcza:/

Na Zalando przeglądam i często sukienki tracą jak patrzę na bliższe zdjęcia - nie podobają mi się materiały. Albo po prostu nie ma odpowiednich kolorów. Ale trzymam rękę na pulsie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55590076]sophie mi sie podoba ta co wybralas albo ta pierwsza, bralabym ta ktora fasonem jednak jest 'najbezpieczniejsza' dla Ciebie.

patrzylam na buty tam i maja te moje mimosa bo czytalam recenzje[/QUOTE]
A no mają te buty Ja patrzyłam na takie za 60$:P Więcej bym nie dała:P No ale boję się bo mają 8,5cm obcas:/

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:21
Stary 2016-02-12, 11:24   #288
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ja mam dwa tygodnie na zdecydowanie co z nazwiskiem.. zawsze chciałam przyjąć Tż, a jak przyszło co do czego to nie chce się rozstać z moim, mam wrażenie jakbym miała stać się kimś innym a problemem jest to, że nasze nazwiska są z dwóch różnych bajek i podwójne średnio brzmi.. ;/ i nie wiem co zrobić
Ja od razu wiedziałam, że przyjmę nazwisko TŻ, ale raz mnie zadziwił... rozdawaliśmy zaproszenia i ktoś mnie zapytał czy zmieniam nazwisko, a TŻ się wciął i mówi, że "nie ma wyboru", a ja na niego oczy wielkie, że jak to nie mam wyboru? Zawsze mam wybór i to moja decyzja, ale mnie trochę wkurzył swoim podejściem, nie dość, że za mnie odpowiedział, to jeszcze taki mi tu opinie wygłasza
Cytat:
Napisane przez pmpp Pokaż wiadomość
noo ręka mi zadrżała jak w tym formularzu wpisywałam, że po ślubie przyjmę nazwisko P.
szkoda mi bardzo mojego nazwiska, bo jest bardzo rozpoznawalne no i ogólnie taki smuteczek, że po 27 latach przyjdzie mi się z nim pożegnać a jeszcze w pracy wszyscy mi mówią, żebym nie zmieniała...
z jednej strony szkoda mi zmieniać, a z drugiej strony jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie, inaczej się nazywać niż dzieci i mąż (dokładanie drugiego nazwiska nie wchodzi w grę, mam dwa imiona, wystarczy :P )
No właśnie o to chodzi, moim zdaniem rodzina powinna się tak samo nazywać, tzn moja na pewno nie chciałabym mieć innego nazwiska niż własne dzieci.
Cytat:
Odmienia się oba nazwiska
Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Trzeba zacząć psa tresować Mój jedynie umie budzić

Weszłam na bhldn i chyba są nowe sukienki i teraz się zastanawiam czy zostać przy tym co wybrałam czy może inną kliknąć:P
Spodobały mi się jeszcze te:
http://www.bhldn.com/shop-sale/georg...3-32da085940dd (ta akurat była wcześniej)
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż czy długi rękaw to dobry pomysł ale można by rękawy uciąć zawsze)
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd
- http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd (chociaż nie mierzyłam takiej sukni, z taką górą i nie wiem czy tak w ciemno brać).

Dla przypomnienia ta wybrana:

Waham się i waham, nie jestem przekonana czy dobrze robię:P ale też chciałam zamówić od nich buty od razu ale nie wiem czy będą wygodne, poza tym są wysokie... Ehhh, nie wiem sama. A teraz w weekend bym kliknęła.
Chociaż na targach zobaczę jeszcze co mają. Chyba boję się co mi przyjdzie.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

W tej się zakochałam

Głupie bhldn ma za cudne rzeczy i zbyt kosmiczne ceny
1, 2 i 4 mi się nie podobają, ta 3 jeszcze spoko, ale wg mnie i tak najlepsza ta którą wcześniej wybrałaś krótka fajna ale bardziej na poprawiny.
Stary 2016-02-12, 11:26   #289
fioleciasto
Zakorzenienie

Sophie ja bym zostala przy tej ktora wcześniej wybralas

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:27   #290
ann2016
Zakorzenienie

Sophie albo pierwsza albo ta którą wybrałaś na samym początku
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:31   #291
*piękna
Zakorzenienie

A ja w ramach przygotowań ślubnych obkupiłam się w same cudowności w super pharmie Były takie promocje, że nie mogłam się powstrzymać

Kupiłam:
1. suchy olejek nuxe (będe używała na dekolt żeby był cudowny do ślubu )
2. dwa zestawy palmers: jeden z balsamem ujędrniającym, drugi z serum do biustu (suknia z dekoltem) i do obu dołączony był mini balsam brązujący (ten jest naprawdę rewelacyyjny, stosowałam przed jakimiś wyjściami na nogi i wszyscy zachwalali moją piękną opaleniznę) - była wyprzedaż zestawów świątecznych
3. maskę złuszczająca do stóp L'biotica
4. jakiś tam system do pielęgnacji paznokci scholl (buty odkryte to trzeba zacząć działać zeby nie było żadnych przebarwień po lakierach itd )
5. eliksir do włosów L'biotica z olejkami
I do tego jeszcze tusz do rzęs i żel pod prysznic także obkupiłam się grubo Wszytsko oczywiście w promo Odebrałam też z poczty paski wybielające zęby i wielkie opakowanie podkładu mineralnego Meow

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Sophie zgadzam się z dziewczynami Albo pierwsza, albo ta, którą upatrzyłaś na początku

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:37   #292
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się te spodobały z nowych zalando

https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c029-j11.html (ta jest cudna )
https://www.zalando.pl/young-couture...1c001-a11.html
https://www.zalando.pl/adrianna-pape...1c01z-a11.html (tą też bym mogła mieć <3)
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c013-a11.html
https://www.zalando.pl/zetterberg-em...1c018-a11.html
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c01i-a11.html
https://www.zalando.pl/mascara-sukie...1c00y-a11.html
https://www.zalando.pl/jarlo-djuna-s...1c01b-a11.html
https://www.zalando.pl/laona-suknia-...1c03r-b11.html
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c02a-a11.html
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c02i-a11.html
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c02k-j11.html
https://www.zalando.pl/laona-suknia-...1c03l-a11.html
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c02h-a11.html
Hehe:P Te same nam się podobają:P Pierwszej nie znalazłam Ja właśnie z Zalando mam taki problem, że moje poszukiwania są jakieś takie nieudolne Reszta też ładna ale np. nie ma kolorów albo materiały coś mi nie pasują:P Aczkolwiek same kroje bardzo ładne i same sukienki też
Pod uwagę wzięłabym te:
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c029-j11.html
https://www.zalando.pl/adrianna-pape...1c01z-a11.html

Może faktycznie najpierw powinnam sprawdzić te z Zalando a w ostateczności kliknąć na bhldn. Najbardziej chyba podoba mi się ta Papell (2). Ta 3 mi się podoba ale takie kroje z takimi marszczeniami chyba najgorzej mi leżą (nie podkreślają mi figury tylko ją masakrują).

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
A ja w ramach przygotowań ślubnych obkupiłam się w same cudowności w super pharmie Były takie promocje, że nie mogłam się powstrzymać

Kupiłam:
1. suchy olejek nuxe (będe używała na dekolt żeby był cudowny do ślubu )
2. dwa zestawy palmers: jeden z balsamem ujędrniającym, drugi z serum do biustu (suknia z dekoltem) i do obu dołączony był mini balsam brązujący (ten jest naprawdę rewelacyyjny, stosowałam przed jakimiś wyjściami na nogi i wszyscy zachwalali moją piękną opaleniznę) - była wyprzedaż zestawów świątecznych
3. maskę złuszczająca do stóp L'biotica
4. jakiś tam system do pielęgnacji paznokci scholl (buty odkryte to trzeba zacząć działać zeby nie było żadnych przebarwień po lakierach itd )
5. eliksir do włosów L'biotica z olejkami
I do tego jeszcze tusz do rzęs i żel pod prysznic także obkupiłam się grubo Wszytsko oczywiście w promo Odebrałam też z poczty paski wybielające zęby i wielkie opakowanie podkładu mineralnego Meow

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Sophie zgadzam się z dziewczynami Albo pierwsza, albo ta, którą upatrzyłaś na początku
O, maskę do stóp złuszczającą też muszę kupić, już dopisałam do listy
Olejek suchy lubię ten z brokatem bo świetnie podkreśla opaleniznę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Dziękuje dziewczyny za opinię Mam jeszcze czas to będę myślała M. jest za tą co wybrałam z początku, na tą 1 narzeka, że jest dużo tych aplikacji u góry a potem na spódnicy tak biednie.

Zbieram się na zebranie:/
Stary 2016-02-12, 11:39   #293
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny
Nie wchodziłam wczoraj,bo uwalił mnie na tym ostatnim egzaminie i trochę doła złapałam,bo naprawdę umiałam i napisałam ok,wiec poszłam z siostrą do galerii na zakupy Niestety wpadły tylko 2 pomadki,ale kupiłam też koszulkę czystą i będę robić takie coś : http://pl.dawanda.com/product/939715...ski-longsleeve

Dzisiaj za to obudziła mnie ciąża albo choroba,bo nie zdążyłam wstać a ledwo doleciałam z głową do kibelka.

Też nie lubię oreo.

czekamy na foty sukni!

O,też chcę się wybrać.

Ale słodko <3 Jaką planujecie?

Uch,niedobrze...

Też idziemy na sushi chyba ostatecznie

My nie mamy tak:
ustalonego menu
tortu i ciast
podziękowań dla rodziców
alkoholu
wydrukowanych i rozdanych zaproszeń
papeteria czyli zawieszki na butelki,winietki,menu,ksi ega gości
koszyczki ratunkowe
pudełko na koperty
paznokcie (muszę nabyć lakier,bo po prostu siostra mi pomaluje)
Musimy dokupić koszule dla tż (zrobimy to na dniach,bo są fajne przeceny)
garnitur brązowy dla tż
Czarne buty dla tż
dla mnie jakieś sandałki na zmianę (chociaż spodobały mi się te, z innego wątku,ale nie wiem,czy wygodne i nie trwarde http://allegro.pl/brokat-swiecace-ba...873133023.html )
Kurs tańca

Wczoraj pojechałam siostrę odwieźć i chwilę z rodzicami pogadałam.Uparli się na dzika w całości,więc będzie Ale zastrzegłam,że żadnych jabłek w pysku ani petard w i ja nawet do niego nie podchodzę, niech kucharz kroi.

Ustaliliśmy też, że chyba zaangażujemy trójkę dzieciaków moich cioć, trzy dziewczynki,bo mają ok. 3-5 lat, żeby szły przed nami w kościele. Wiem,że wielu się to nie podoba,ale ja chcę,zeby odprowadził mnie tata i chcę uniknąć sytuacji,że tż będzie jak ten cieć stał sam w kościele,więc zamierzam zrobić mały konwój . Tak myślę,ze najpierw się zagoni gości do kościoła, potem wejdą te dziewuszki,potem parami druhny i drużbowie, potem tż a na koniec ja z tatą.

Ja też wczoraj rzygałam, chyba jakiś wirus panuje, bo dużo osób źle się czuje.

Ja na początku nie chciałam żeby tata mnie prowadził do ołtarza, nie podobalo mi się to, ale powoli zmieniam podejście. Moje dwie bliskie przyjaciółki, ktore będą na weselu, straciły w ostatnim czasie ojców i rozmowy z nimi dały mi dużo do myślenia.

Za to dzieci sypiące kwiatki, idące przed parą młodą czy w ogóle dzieci w "pochodzie" do ołtarza to mój koszmar, jestem chyba mega dziwakiem, bo ciocia chciała żeby jej dzieci pełniły tę rolę ale powiedziałam, ze nie istnieje taka ewentualność
Stary 2016-02-12, 11:41   #294
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Hehe:P Te same nam się podobają:P Pierwszej nie znalazłam Ja właśnie z Zalando mam taki problem, że moje poszukiwania są jakieś takie nieudolne Reszta też ładna ale np. nie ma kolorów albo materiały coś mi nie pasują:P Aczkolwiek same kroje bardzo ładne i same sukienki też
Pod uwagę wzięłabym te:
https://www.zalando.pl/unique-suknia...1c029-j11.html
https://www.zalando.pl/adrianna-pape...1c01z-a11.html

Może faktycznie najpierw powinnam sprawdzić te z Zalando a w ostateczności kliknąć na bhldn. Najbardziej chyba podoba mi się ta Papell (2). Ta 3 mi się podoba ale takie kroje z takimi marszczeniami chyba najgorzej mi leżą (nie podkreślają mi figury tylko ją masakrują).

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------
Te dwie pierwsze są cudne
Ja bym zamówiła na Twoim miejscu,paczka idzie kilka dni,a można oddać przeciez.
It never fails.
Stary 2016-02-12, 11:43   #295
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Te dwie pierwsze są cudne
Ja bym zamówiła na Twoim miejscu,paczka idzie kilka dni,a można oddać przeciez.
Racja, nie ma tyle zachodu co z oddawaniem w bhldn.

Idę stracić 1,5h na słuchanie przepychanek co kto robi i nie robi:P
Stary 2016-02-12, 11:51   #296
Iskra14
Zakorzenienie

Dzwoniłam do USC i babka mnie zażyła, bo w sumie nie wie, na które konto mam wpłacić kasę za to zaświadczenie :/ czy do gimny Wadowice, bo tam jest ślub czy do Krakowa, bo to kościół w Krakowie załatwia papiery (mamy mieć licencję z kościoła w Krakowie). Zadzwonię w poniedziałek, może będzie ktoś bardziej ogarnięty :/
Stary 2016-02-12, 11:56   #297
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj rzygałam, chyba jakiś wirus panuje, bo dużo osób źle się czuje.

Ja na początku nie chciałam żeby tata mnie prowadził do ołtarza, nie podobalo mi się to, ale powoli zmieniam podejście. Moje dwie bliskie przyjaciółki, ktore będą na weselu, straciły w ostatnim czasie ojców i rozmowy z nimi dały mi dużo do myślenia.

Za to dzieci sypiące kwiatki, idące przed parą młodą czy w ogóle dzieci w "pochodzie" do ołtarza to mój koszmar, jestem chyba mega dziwakiem, bo ciocia chciała żeby jej dzieci pełniły tę rolę ale powiedziałam, ze nie istnieje taka ewentualność
to zdrówka

Pamietam właśnie,że byłaś przeciwna.

Mi się to bardzo podoba, nie dlatego,że wizualnie,ale dlatego,że mój tata jest taki pater familias trochę i po prostu chcę też tak zaakcentować,że oddaje mnie "pod skrzydła" tż Mimo różnych waśni jestem z nim bardzo związana i jak on nigdy się nie wzrusza to widzę,że bardzo sie przejął swoją rolą i było mu cholernie miło jak poprosiłam.

A z dziećmi to mnie to ani ziębi ani grzeje, jak mi ciotki powiedzą,że super ekstra,to niech idą i sie cieszą,a jak ma to być stres dla nich to na pewno płakać nie będe.
It never fails.
Stary 2016-02-12, 12:05   #298
Petit_Papillon
luckygirl

Widze temat nazwisk. U mnie w gre nie wchodzi zmienienie nazwiska tylko na W. Jestem zbyt przyzwyczajona do swojego i zbyt je lubie a poza tym jest ladniejsze

Tak wiec albo bede miala dwa, albo zostane przy swoim. Jak zostane przy swoim to dzieci beda mialy dwa, w sumie jak ja bede miala dwa to dzieci tez chce zeby moje nazwiwko jednak poszlo dalej w swiat

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:11   #299
tija93
Zakorzenienie

Hej

Jako, że został miesiąc do ślubu to przyszłam

Nam brakuje:
- bielizny dla mnie i TŻta
- paska i muchy dla TŻta
- tort musimy wybrać
- bukiet, chce iść do kwiaciarni i nawet nie mówić, że to na ślub

magda super, że Mały taki grzeczny, oby jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dzień dobry

To dziś juz zmiana kodu i 99 ddś :p

Cytat:
Jadę do endokrynologa. Tsh mi rośnie a nie powinno :/

PaLLitQ przykro mi

Cytat:
Wczoraj pojechałam siostrę odwieźć i chwilę z rodzicami pogadałam.Uparli się na dzika w całości,więc będzie Ale zastrzegłam,że żadnych jabłek w pysku ani petard w i ja nawet do niego nie podchodzę, niech kucharz kroi.
Jednak będzie dzik!

Cytat:

Boże,jak mnie mdli... Chyba jakiś wirus złapałam..
Kuruj się Teraz te wszystkie wirusy i bakterie latają i zarażają
Stary 2016-02-12, 12:11   #300
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do USC i babka mnie zażyła, bo w sumie nie wie, na które konto mam wpłacić kasę za to zaświadczenie :/ czy do gimny Wadowice, bo tam jest ślub czy do Krakowa, bo to kościół w Krakowie załatwia papiery (mamy mieć licencję z kościoła w Krakowie). Zadzwonię w poniedziałek, może będzie ktoś bardziej ogarnięty :/
To dziwne ze nie wiedzą. My płacimy w usc w którym ksiądz składa papiery.

Oficjalnie oświadczyłam, że będę Panią K ;-)

Wgl dziś szefowa zaproponowała mi zapisanie do projektu, gdzie sfinansują mi studia podyplomowe w zakresie jaki mam w pracy. Jeżeli przejdzie to będę od października za darmo studiować a to oznacza że planują mnie zostawić na tym stanowisku, bo babka którą zastępuje jest na zwolnieniu a w styczniu idzie na emeryturę
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości