Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 12:00   #2971
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)

ja z moim jestem już ponad pięć i pół roku a dalej jestem w nim zakochana jak na początku. Bałam się, że jak z nim zamieszkam, to będę miała go dość ale ja jeszcze bardziej za nim tęsknie jak np. jest w pracy i nie mogę się doczekać aż wróci.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:05   #2972
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja z moim jestem już ponad pięć i pół roku a dalej jestem w nim zakochana jak na początku. Bałam się, że jak z nim zamieszkam, to będę miała go dość ale ja jeszcze bardziej za nim tęsknie jak np. jest w pracy i nie mogę się doczekać aż wróci.
a dłudo razem mieszkacie?ja już się nie mogę doczekać, kiedy zamieszkam ze swoim Tż

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:14   #2973
gabriellao0
Zakorzenienie

Jak byłam z tamtym poprzednim facetem to Wam powiem dziewczyny, że mi do głowy nie przyszło jakieś tam wspólne mieszkanie itd. Myślałam o ślubie np., ale o slubie a nie o małżeństwie z nim! Nie wiem czy rozumiecie, ale... tykało mi coś że może czas na męża i jakieś poważne życie, ale nie było to tykanie pt. "ja i on razem..." itd. A jak poznałam A. to on odrazu, że ślub, że dzieci, że do końca życia i... no rozstaliśmy sie ale on był uparty jak bawół!!! I przez pół roku ciągle był i tak obecny w moim życiu, ciągle mi pisał takie słodkie smski
aż dopiął swego i zaczęło sie na nowo, a jak już wróciłam to... od razu obrączka na palec- cobym nie zwiała i tak oto mija prawie rok od ślubu
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:15   #2974
olivka_7
Zakorzenienie

Ja z moim M. jestem prawie 5 lat w tym 8 m-cy małżeństwa, i mam to samo uczucie teraz np. pojechał wczoraj wieczór po auto za granicę i wróci w środę w nocy a ja już bez niego nie moge wytrzymać w nocy strasznie zmarzłam i już mnie choroba bierzei strasznie tęsknię całą noc sie wierciłam jestem nienauczona być bez niego
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:21   #2975
domi7ks
Zakorzenienie

Ja z moim porzednim też nie myslałam o ślubie, niby byliśmy "poważną"para...a o dzieciach broń Boże. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby mieć dziecko w tamtych czasach. A jak poznałam obecnego Tż to wszystko się zmieniło, całe moje myślenie Ale niestety teraz w ciągu tygodnia muszę sobie sama radzić, narazie tylko na weekendy się widzimy na tym moim 4tym roku. Bo na 3cim dojeżdzałam i ciągle byliśmy razem. Wogóle na trzecim zajęcia miałam ustawione na dwa dni w tygodniu. A teraz kicha

Stary 2008-05-06, 12:22   #2976
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Jak byłam z tamtym poprzednim facetem to Wam powiem dziewczyny, że mi do głowy nie przyszło jakieś tam wspólne mieszkanie itd. Myślałam o ślubie np., ale o slubie a nie o małżeństwie z nim! Nie wiem czy rozumiecie, ale... tykało mi coś że może czas na męża i jakieś poważne życie, ale nie było to tykanie pt. "ja i on razem..." itd. A jak poznałam A. to on odrazu, że ślub, że dzieci, że do końca życia i... no rozstaliśmy sie ale on był uparty jak bawół!!! I przez pół roku ciągle był i tak obecny w moim życiu, ciągle mi pisał takie słodkie smski
aż dopiął swego i zaczęło sie na nowo, a jak już wróciłam to... od razu obrączka na palec- cobym nie zwiała i tak oto mija prawie rok od ślubu
To fajnie że się zeszliście
Ja z miom M. na początku jak się spotykałam to nawet nie myślałam że będziemy parą.On od dziecka się podobno we mnie kochał jak przyjeżdżałam do babci to podobno krążył tam i z powrotem.No i od razu postawiłam sprawę jasno że spotykam się z nim ale żeby nie robił sobie od razu jakiś nadzieji bo nie wiem co z tego wyjdzie.No ale oszlałam na jego punkcie- jest cudownykochany, troskliwy, dobry...itd
Wiem co to rozłąka bo 9 m-cy był w wojsku i myślałam wtedy że zwariuję, ja te 9 m-cy to też jakbym miała wyjęte z życiorysu
Stary 2008-05-06, 12:36   #2977
gabriellao0
Zakorzenienie

Milusio się zrobiło od tych historyjek
Niedługo będziemy się znały jak "łyse konie"
Stary 2008-05-06, 12:40   #2978
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Milusio się zrobiło od tych historyjek
Niedługo będziemy się znały jak "łyse konie"
no właśnie, ale to dobrze
jak wejdę na forum to jakoś tak się lepiej czuję, ja jestem typem osoby która nie umie w sobie dusić emocji ja muszę się wygadać, a na temat planowania dzidzi komu lepiej bym się mogła wydagać niż Wam
Stary 2008-05-06, 12:46   #2979
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja z moim w tym roku 7 lat razem jak juz bedzie fasolka to bedzie ślub

My z decyzja czekalismy ok 1,5 roku z tego wzgeldu ze nie mam stalej pracy(teraz nigdzie nie pracuje).
Stwierdzilismy ze nie bedzie tracic czasu.Ale mysle pozytywnie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:48   #2980
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
no właśnie, ale to dobrze
jak wejdę na forum to jakoś tak się lepiej czuję, ja jestem typem osoby która nie umie w sobie dusić emocji ja muszę się wygadać, a na temat planowania dzidzi komu lepiej bym się mogła wydagać niż Wam

Ja nawet mojego A. wyganiam jak przychodzi tu do mnie poczytać co piszemy
Mówię mu, że to "nasze babskie sprawy"
Ale to fakt Odkąd "mam Was" to jakoś mi lepiej
Stary 2008-05-06, 12:52   #2981
olivka_7
Zakorzenienie

tak lżej na sercu prawda? Możemy się podzielić swoimi objawami, ale najważniejsze jest to że się podtrzymujemy na duchu
Stary 2008-05-06, 12:56   #2982
domi7ks
Zakorzenienie

No ja niestety nie mam się komu wyżalić co do dzidzi. jedynie Tż, ale to nie to samo co koleżanka. A mimo tego, że mam tu dużo koleżanek to jakoś z nimi nie gadam o takich sprawach, bo one mają inne aspiracje niz ja

Stary 2008-05-06, 12:58   #2983
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
tak lżej na sercu prawda? Możemy się podzielić swoimi objawami, ale najważniejsze jest to że się podtrzymujemy na duchu
co fakt to fakt
kochane z Was dziewczynki
i czasem jak czytam to mnie łezki płyną a czasem brechtam do monitora...
może za kilka lat będziemy tu już wypisywały jako Kochane Mamuśki 2008 roku
Stary 2008-05-06, 13:10   #2984
gabriellao0
Zakorzenienie

No no to ja zdąrzyłam zrobić obiad, sałatkę, zakupy i pranie gadając dziś z Wami i teraz zmywam sie do pracy na godz. 14.00
buziaki
Stary 2008-05-06, 13:12   #2985
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
No no to ja zdąrzyłam zrobić obiad, sałatkę, zakupy i pranie gadając dziś z Wami i teraz zmywam sie do pracy na godz. 14.00
buziaki
a ja jade za chwile na miasto do Rossmana, bo chcę sobie kupić pare duperelek do malowania Miłego dnia Gabrysiu, baj

Stary 2008-05-06, 13:14   #2986
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja jade za chwile na miasto do Rossmana, bo chcę sobie kupić pare duperelek do malowania Miłego dnia Gabrysiu, baj

Do napisania- prawdopodobnie jutro już
Miłego dnia wszystkim
papa
Stary 2008-05-06, 13:19   #2987
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
a dłudo razem mieszkacie?ja już się nie mogę doczekać, kiedy zamieszkam ze swoim Tż
mieszkamy razem prawie rok.
a u nas to była śmieszna sytuacja. TZ i ja mieszkaliśmy na jednym osiedlu, na jednej ulicy w blokach na przeciwko siebie. Jako małe dzieci nie bawiliśmy się razem, ale znaliśmy się z widzenia. Pamiętam jak mój Grzesiu zjeżdżał za moim blokiem w zimę na sankach a ja na łyżwach, jak grał z bratem mojej koleżanki w piłkę, a my siedziałyśmy i oglądałyśmy, hehe cheerleaderki takie. Potem TŻ mieszkał dwa lata u dziadka czy;i tu gdzie teraz. Potem wrócił do rodziców. I pamiętam jak go zobaczyłam pod szkołą, ostatnie dni gimnazjum. Wtedy już się we mnie zakochał. Kilka dni później zapraszał mnie na colę ale ja mu odmówiłam. Chyba z dziesięć minut się zastanawiałam ale w końcu się nie zgodziłam, potem zresztą miałam wyrzuty sumienia. I tak przez całe wakacje cisza. Dopiero wzięłam się na dowagę i zrobiłam pierwszy krok. Pogadaliśmy. Wiecie jak to było, czasy w sumie dziecięce jak ja miałam 16 a on 17 lat. No i zaprosił mnie... na otwarcie Alberta hehehe jak sobie przypomnę jaka to była romantyczna randka. A to otwarcie to było z jakimiś występami i konkursami i było tam masę ludzi. Nawet lizaka mi kupił
a potem zaprosił mnie na działkę na grilla. I pamiętam to była sobota, szedł mnie odprowadzić do domu z kolegą. I tak sobie szliśmy, a kolega: no to co chodzicie czy nie? Grzesiek na mnie się popatrzył i pyta: to chodzimy? a ja: chodzimy hehehe jak ja to sobie przypomnę to śmieję się jak głupia. Ale historia masakra. Po co ja Wam to piszę przecież nasz początek był tak beznadziejny, że szok.

Stary 2008-05-06, 13:20   #2988
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Do napisania- prawdopodobnie jutro już
Miłego dnia wszystkim
papa
dzięki Tobie też miłego dzionka
Stary 2008-05-06, 13:23   #2989
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas to była śmieszna sytuacja. TZ i ja mieszkaliśmy na jednym osiedlu, na jednej ulicy w blokach na przeciwko siebie. Jako małe dzieci nie bawiliśmy się razem, ale znaliśmy się z widzenia. Pamiętam jak mój Grzesiu zjeżdżał za moim blokiem w zimę na sankach a ja na łyżwach, jak grał z bratem mojej koleżanki w piłkę, a my siedziałyśmy i oglądałyśmy, hehe cheerleaderki takie. Potem TŻ mieszkał dwa lata u dziadka czy;i tu gdzie teraz. Potem wrócił do rodziców. I pamiętam jak go zobaczyłam pod szkołą, ostatnie dni gimnazjum. Wtedy już się we mnie zakochał. Kilka dni później zapraszał mnie na colę ale ja mu odmówiłam. Chyba z dziesięć minut się zastanawiałam ale w końcu się nie zgodziłam, potem zresztą miałam wyrzuty sumienia. I tak przez całe wakacje cisza. Dopiero wzięłam się na dowagę i zrobiłam pierwszy krok. Pogadaliśmy. Wiecie jak to było, czasy w sumie dziecięce jak ja miałam 16 a on 17 lat. No i zaprosił mnie... na otwarcie Alberta hehehe jak sobie przypomnę jaka to była romantyczna randka. A to otwarcie to było z jakimiś występami i konkursami i było tam masę ludzi. Nawet lizaka mi kupił
a potem zaprosił mnie na działkę na grilla. I pamiętam to była sobota, szedł mnie odprowadzić do domu z kolegą. I tak sobie s, siedzenie do 5 rano w parku na ławce i patrzenie w gwaiazdyzliśmy, a kolega: no to co chodzicie czy nie? Grzesiek na mnie się popatrzył i pyta: to chodzimy? a ja: chodzimy hehehe jak ja to sobie przypomnę to śmieję się jak głupia. Ale historia masakra. Po co ja Wam to piszę przecież nasz początek był tak beznadziejny, że szok.

hahaha
to ostatnie zdanie za***ioza

nie jest taka zła ta historyjka Twoja. U mnie juz tak poważniej było. Bo zaczęły się wyjścia do baru razem i na długie spacery, siedzenie razm do 5 rano na ławce w parku i patrzenie w gwiazdy

Stary 2008-05-06, 13:23   #2990
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
a potem zaprosił mnie na działkę na grilla. I pamiętam to była sobota, szedł mnie odprowadzić do domu z kolegą. I tak sobie szliśmy, a kolega: no to co chodzicie czy nie? Grzesiek na mnie się popatrzył i pyta: to chodzimy? a ja: chodzimy hehehe jak ja to sobie przypomnę to śmieję się jak głupia. Ale historia masakra. Po co ja Wam to piszę przecież nasz początek był tak beznadziejny, że szok.
No co ty mi tam się podoba
Wiecie co ja też nieraz tak się cieszę do monitora że mój M. wchodzi do pokoju i pyta z czego się tak cieszę
Stary 2008-05-06, 13:29   #2991
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
to ostatnie zdanie za***ioza

nie jest taka zła ta historyjka Twoja. U mnie juz tak poważniej było. Bo zaczęły się wyjścia do baru razem i na długie spacery, siedzenie razm do 5 rano na ławce w parku i patrzenie w gwiazdy
jak ja poznałam mojego TŻ to musiałam o 22.00 być w domu, punktualnie więc nie mogłam siedzieć po nocach. Niestety takie uroki szczenięcych lat a do baru to na bank by mnie nie wpuścili, bo przy moich 16 latach wyglądałam na... 13 chyba hehe

Stary 2008-05-06, 13:33   #2992
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Początki są zawsze śmieszne.

A ja tak z innej beczki. Zauważyłam już nie raz, że niektóre posty są zupełnie olewane, mimo, że z pozoru niczym się nie różnią od reszty. Często są to posty tych samych osób, tylko w różnych wątkach itp. Czym kierujecie się w dobieraniu towarzystwa wątkowego? Bo jak mnie olano tak ze dwa, trzy razy to zrezygnowałam z prób nawiązania jakiegoś kontaktu bliższego z forumowiczkami. Tylko się tarz zastanawiam, o co chodzi w tym wszystkim?

Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe i już spełnione.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:37   #2993
zanka205
Zakorzenienie

w ogóle jak sobie przypomnę jak TŻ za mną szalał a ja tyle razy go olałam, to szok. Najpierw ta odmowa wypadu na cole, potem jak pierwszy raz chciał mnie pocałować. Pyta mnie (jak mnie odprowadzał) mogę Cię pocałowac? a ja: głupi jesteś? zmieszał się na chwilę i chciał wyjść z tej sytuacji z twarza więc tłumaczył, że tylko w policzek. A później jak mi pierwszy raz powiedział że mnie kocha. Siedzieliśmy u niego przytuleni a on na mnie patrzył i tak patrzył, więc pytam co jest a ona do mnie: kocham Cię. Ja zawieszka i on patrzy i widzę, że czeka żebym mu też powiedziała. No to ja: ale ja nie moge Ci jeszcze powiedzieć czy Cię kocham bo jeszcze nie jestem pewna. Był bardzo smutny. Kilka dni później na spacerze przytulił mnie i mi powiedział znowu no to ja: teraz już wiem, też Cię kocham. Boże jak on się ucieszył i nie zapomnę tych słow nigdy przytulił mnie mocno i powiedział (jak taki gówniarz mógł wymyślić taki tekst to nie wiem ) kocham Cię i nie chcę Cię stracić. W tamtych czasach to było dla mnie nie do pomyślenia. Aż się wzruszyłam .

Stary 2008-05-06, 13:41   #2994
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Początki są zawsze śmieszne.

A ja tak z innej beczki. Zauważyłam już nie raz, że niektóre posty są zupełnie olewane, mimo, że z pozoru niczym się nie różnią od reszty. Często są to posty tych samych osób, tylko w różnych wątkach itp. Czym kierujecie się w dobieraniu towarzystwa wątkowego? Bo jak mnie olano tak ze dwa, trzy razy to zrezygnowałam z prób nawiązania jakiegoś kontaktu bliższego z forumowiczkami. Tylko się tarz zastanawiam, o co chodzi w tym wszystkim?

Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe i już spełnione.
jeżeli ktoś przychodzi z pytaniem na forum na które nie znamy odpowiedzi to nie odpowiadamy. Tak mi się wydaje. Bo po co pisać że przykro mi ja nie wiem jak Ci pomóc. Ja też kilka razy zostałam "olana".

Stary 2008-05-06, 13:45   #2995
zanka205
Zakorzenienie

idę trochę posprzątać. ale będę zaglądała tutaj.

Stary 2008-05-06, 13:45   #2996
lemoorka
Zakorzenienie

Witam ponownie

Odzywałam sie na początku wątku, po czym zamilkłam, bo wiele w życiu musiałam sobie ułożyć

Zaczynamy starania pod koniec tego roku, pierw chcemy zrobić wszystkie badania, czy możemy mieć dziecko. Robiłyście jakies badania?
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:51   #2997
Kathi75
Zakorzenienie

To i ja swoja historyjke opowiem z mezem poznalismy sie przez pomylony stolik 1 maja 2004 roku w knajpce hihi To ja stolik pomylilam i juz tak zostalo w pazdzierniku stwierdzilismy ze chcemy sie pobrac maz mi sie oswiadczyl w sylwestra jak plynelismy gondola po kanalach w Wenecji ,pobralismy sie w czerwcu 2005 roku i od tego dnia staralismy sie o dziecko ktore zakielkowala dopiero w listopadzie a w sierpniu przyszedl na swiat nasz pierworodny MAximilian
Teraz Max ma 18 m_cy i trzba sie o rodzenstwo postarac ale wszystko wskazuje na to ze nam sie nie udala wlasnie przyszlam z toalety i czerwone plameczki zobaczylam ech dziewczyny znow sie nie udalo a jeszcze jutro do gina ide i jak mi sie @ rozkreci to mi we krwi bedzie sie babral fuj

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:54   #2998
lemoorka
Zakorzenienie

Widze, z episzecie jak sie poznaliście

My na studiach 1 pazdzenika, mielismy razem zajecia z lektoratu jezykowego Tego roku minie 5 lat jak sie znamy, 2 lata po zareczynach i slub w sierpniu. Zero romantyzmu, typowe studenckie malzenstwo bedzie z nas
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:17   #2999
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Takie "mało romantyczne" często bywają najtrwalsze

Skoro wszyscy piszą to ja też dam pokaz elokwencji.

Ja swojego chłopaka poznałam u siebie w domu Przyjeżdżał do mojego brata i kolegów na sesje RPG.
Zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Ale mój brat jest ode mnie straszy 4 lata więc myślałam, że mój K. też jakoś tak. Byłam wtedy w ósmej klasie a on wyglądał doroślej niż miał, bo miał zarost- czyli to co mi się tak w nim podobało między innymi. I tak nic nic a po dwóch latach, jak już chodziliśmy do tej samej szkoły a mój brat wyjechał daleko na studia to jakoś się tak rozkręciło.

Po drodze było oczywiście mnóstwo śmiesznych szczeniackich historii. JA myślałam, że mu się nie podobam, on udawał, że tak jest bo uważał, że zachowuję się wtedy słodko itp

Teraz minęła nam tydzień temu 6 rocznica. Zarost jest, miłość też i chciałabym, żeby za kilka lat było też dzidzi!!!
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:23   #3000
ania4891
Zadomowienie

Czesc Dziewczynki

Ja w srode wyprowadzilam sie z Lodzi i teraz mieszkam z mezulkiem Ale nie mamy internetu w domu (teraz jestem u mamy). Nie zdazylam nawet przeczytac co przez ten tydzien napisalyscie
Bede sie rzadziej odzywac, ale trzymam za Was mocno kciuki i wysylam fluidki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości