|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
wczorajsze U ( naprawde baardzo prosze o ocene bo poprzednie 2 chyba zostaly nie zauwazone
1) ok godz 8- jogurt wisniowy danone z muesli, kanapka z pasztetem sojowym, listkiem salaty i pomidorem, 2 mandarynki, kawa z mlekiem 2) ok 12.00- duze zielone jablko, 3) ok 14.30- salatka cesar i frytki 4) ok 20- talerz mozarelli z pomidorami, bazylia i oliwa. a na deser spora paczka rodzynek w czekoladzie
i nie będę już farbować włosów Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2008-11-16 o 10:45 |
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałaś takie burzliwe jadłospisy, dosłownie jednego dnia R następnego P potem U itd. Nawet ostatnio byłam na twoim deviantarcie Trzymaj się, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może nie jestem ekspertem w ocenianiu ale wydaje mi się zdecydowanie za mało... Brak II śniadania (jabłko to nie posiłek), nie ma podwieczorka. Skromne śniadanie i obiad. Tylko tymi rodzynkami nadgoniłeś trochę acz moim skromnym zdaniem to i tak niezbyt dużo jak na U. |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
..nono niezły odzew sie zrobił. Daria1707 - "święta" prawda...
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2008-11-16 o 11:29 |
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w salatce cezar nie ma jajka ale za to jest kurczak wiec miesko bylo ![]() faktycznie troche za duze przerwy robie miedzy posilkami ale wynika to z tego ze wiekszosc dnia jestem poza domem i jem cos na miescie pomiedzy szkola a jakims dodatkowymi zajeciami. ale dzis spedzam dzien w domu wiec bedzie cieply obiadek zrobiony przez mame
i nie będę już farbować włosów Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2008-11-16 o 12:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękować kurcze a dobra ta pasta? jak ją się robi?:P
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kombinacji jest multum. A zdawało mi sie ze w tej sałatce jajka są. Ale jak miesko to tez super. Wreszcie jakieś mięso u Ciebie. No cóż rozumiem ze nie masz czasu na domowy obiad; troche skzoda. A nie ymślałaś zeby po powrocie do domu fundowac sobie taka ciepłą obiadokolacje? obiad tylko troche później...w porze kolacji. ja tak robie i to jest najlepsze rozwiązanie według mnie. |
|
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba sprobuje tak robic. jakos zawsze wydawalo mi sie ze duzo jem ale jak to napisalam to faktycznie troche biednie te moje posilki wygladaja
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
przez ten tydzień niee.. ale zauważyłam, że jak się ważyłam tak ponad miesiąc temu to było 1 kg mniej niż jak teraz się ważę od kilku tyg. ^^
mam własne zdanie i szereg racji, niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji. Edytowane przez xxaur Czas edycji: 2008-11-16 o 12:28 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze P
![]() Ś: dwa opakowania NesVity (truskawkowa i wiśniowa, zmieszane), 2 łyżki Crunchy friut, 2 łyżki otrąb i jeszcze jakieś 200ml mleka (za gęste było), grejpfrut, kawa z mlekiem 1,5% ŚII: grahamka 80g z masłem, szynką, jajkiem i keczupem, banan O: 2 bitki, ziemniaki przysmażane, cały brokuł z sosem czosnkowym D: Paula waniliowa, kiwi, cappuccino z magnezem P: 12 gofrowych serduszek kilka z powidłami, kilka z bitą śmietaną i cukrem pudrem, kilka z polewą adwokatową i nutellą, kawa z mlekiem 1,5% (zasłodziłam się strasznie )I tu pewnie wpadnie jeszcze kilka gofrów i jabłko 250g - będzie K: zapiekana brukselka pod "pierzynką z żółtego sera" i pewnie coś do tego (jak wepchnę) - będzie Proszę bardzo o ocenkę |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza REDUKCJA
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, szklanka posiekanego miąższu z mango, kilka kulek winogron) II śniadanie: kanapka z grahamki z sałatą, gotowaną piersią z kurczaka (niecałe 100 g?) papryką i kiełkami różnymi -------> na uczelni III śniadanie: garść migdałów, kefir (250 ml) ---------> na uczelni Obiad: filet z ryby (150g) pieczony w folii, soczewica zielona (30g) z sosem czosnkowym (czosnek przesmażony na łyżce oliwy z oliwek), surówka (pomidor, papryka, mieszanka sałat, 5 zielonych oliwek) Będzie... Kolacja: wieśniak lekki ze słodzikiem i cynamonem. Może tak być?
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u mnie P: owsianka znowu całe mleku półlitrowe, cukier brązowy jabuszko, cynamon, i dwie kanapki z serkiem topionym i warzywkami. Jogurt naturalny greckiego typu z bananem i płatkami miodowymi się wysypało z michy ![]() 150g orzechów wpadło w czasie nauki. Makaron z sosem pieczeniowym i poćwiartowanym mięchem, rosołek z torebki (makaron w kształcie misiów) Petitki łódeczki i gorąca kawa na samym mleku serek homo naturalny z dzemikiem, bananem i zagryzany go bułą z masłem, a co. i mleko dokoncze ^^ a kolacja w pizza hut o !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
Dekas dzięki
A napisz mi jak robisz swoją owsiankę to jutro zrobię![]() Gofrów było jeszcze 6 serduszek, oprócz tego jabłko i wciągnęłam 10 orzechów włoskich. Teraz mi ... no sama wiesz ... Bleeeee A jeszcze kolacja. Makaronu nie będę gotować bo to mama robi i nie wiem czy dam radę wepchnąć jeszcze chleb. A u Ciebie to ta pizza ma być duuuuuuża |
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze Pyyyy ^^. Prosze o ocenke ^^
ŚŃ - 100 g twarogu śmietankowego, 120 ml mleka 2 %, 10 łyżek płatków Nestle Frutina, 2 duże łyżki ananasa poćwiartowanego z puszki - wszystko wymieszane IIŚŃ - mała grahamka przekrojona na pół - na obydwie połówki po łyżeczce Faivty półtłustej i dwa plastry pomidora, pudding Smakija waniliowy O - 250 ml zupy pomidorowej z 1/4 torebki brązowego ryżu zabielana pół łyżki śmietany 12 %, dużo warzyw na parze (kalafior, brokuły, marchewka), mały kawałek ryby (lina) w śmietanie z koperkiem P - 3 mandarynki, kaszka Smakija śmietankowa K - w KFC ^^ - 1 Quritto, plaster pomidora, kilka plastrów ogórka, trochę sałaty Potem pewnie wpadną dwie mandarynki i shake waniliowy bakomy
Edytowane przez Angienatelka Czas edycji: 2008-11-16 o 18:51 |
|
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak czasem trudno jest "wbić się" na nowy wątek, bo dziewczyny jakby cię wtedy nie dostrzegają, troche to smutne...
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
R
Śniadanie-zupa pomidorowa z makaronem(pozno wstałam, więc mozna powiedziec ze to obiad) 2 śniadanie:banan i kaszka manna taka z proszku O-bułka grahamka z chudą wędliną, sałatą i ogórkiem K- SAłatka picante z kfc i ciatko czekoladyn Wiem że kiepsko to wygląda, ale ciężko jest na studiach odzywiać się zdrowo.... |
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oceniam ![]() Wg mnie ok ![]() Moje P Śniadanie: 4 kromki razowca ze słonecznikiem
2 Śniadanie: jogurt naturalny łyżeczka masła orzechowego łyżeczka miodu 150 gram gorzkiej czekolady z nadzieniem figowo-karmelowym ![]() Obiad: duży filet z kurczaka 300 g obtoczony w jajku i smażony surówka z kapusty, oliwek i ogórka z majonezem frytki z ketchupem Deser: Sernik z rodzynkami ![]() Kolacja:(będzie) kalmary w sosie pomidorowym 2 kromki razowca z masłem i ogórkiem. Podwieczorku nie było, bo wstałam o 11
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2991 |
|
Przyczajenie
|
Moje U:
Śniadanie grahamka -jedna połówka z serkiem białym z wielunia i papryką -druga ze smalcem i musztardą jajko z łososiem kawa zbożowa Z racji tego, że wstałam późno II śniadania nie było Obiad 1/3 dużej polędwicy wołowej nadziewanej szpinakiem z sosem pomidorowym 130 g makaronu orkiszowego Trochę sałatki jarzynowej Podwieczorek 2 szklanki gęstego koktajlu z mrożonych truskawek i mleka Kolacja Wieśniaczek z keczupem Kawa zbożowa I co Wy na to? )Mój pierwszy opublikowany jadłospis..;D |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Angienatelka Czas edycji: 2008-11-16 o 19:31 |
||
|
|
|
#2993 |
|
Przyczajenie
|
A grahamka taka 50 g
![]() Z majonezem..;d Smalec dziadek zrobił wczoraj, nie mogłam się oprzec..;P Dziękuje za ocenę..;*** )
|
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
no to teraz ja z moim P
1. paluch 120g na 4 grube kanapki z sałatą sopocka warzywami (zamiast masła -> almette) + sałatka jarzynowa z majonezem + kakao na mleku 3,2 2. bakus puszysty biszkoptowy (jakieś niby homo) + banan + jabłko 3. pomidorowa z marchewa + makaron (głęboka micha) + troche smietany coś: kawa (pół kubka mleka, pół wody) z cukrem i kiwi 4. ziemniaczki z koperkiem + pstrąg pieczony w folii + buraczki z jabłkiem (z oliwą, cukrem i sola) Deser: dwa plastry makowca z porządną warstwą lukru ( bo pozazdrościłam Izie )pół kubusia, dwie mandarynki 5. wiejski 200g z tartym jabłkiem, rodzynkami, cynamonem i fitellą cynamonową proszę o ocenę ;>
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze P :
I : owsianka z budyniem śmietankowym i dodatkiem kakao nat., z musli, siemieniem i bananem. Część tej owsianki dodanej na kromke dworskiego z miodem wymieszanym z masłem orzechowym, a część na pół kromki dworskiego z miodem i drugiej pół z masłem orzechowym.^^ (750 ) II : kromka pełnoziarnistego z serem i dżemem truskawkowym; jogurt nat. z dżemem truskawkowym i jabłkiem. ( 450 ) III : rosół z makaronem. ( 200 ) IV : ziemniaki ( z 200g ) z dwoma skrzydełkami i warzywami ( ponad 250g) z dodatkiem oliwy. d : jogurt nat.; i trochę pestek z dyni. ( 600 ) V : to tak na szybko, bo się spieszylam przed wyjsciem i nie mialam pomyslu. kromka dworskiego z duuużą ilością masła orzechowego i bananem. ( 350 ) VI : kromka dworskiego i 2 chlebki wasa ( skonczyl mi się chleb ), z serem, szynką i keczupem; i jeszcze 2 chlebki wasa z ziołowym serkiem twarogowym i pomidorem. po : teraz pije mleko z miodem, a zaraz zjem jabłko. ( 650 ) i jak dziś. ^^ ?
|
#2996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moje ktoś oceni ![]() ??
|
||
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lepiej, popracuj nad sopocką...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Dzięki za ocenę
Co do czekolady to staram się ograniczyć do 100 gram ale ta tabliczka tak mnie kusiła :PP a co do zaparcia to raczej nawet, by to było korzystne bo wypróżniam się z 10 razy dziennie i generalnie miewam rozwolnienie często, ale postaram się mniej tych słodyczy. Z kolei z owocami mam ten problem, że muszę je kroić, a nie mogę gryźć, bo mam aparat i mogłyby mi się zamki uszkodzić no i gdziekolwiek poza dom je zabrać to problem, ale na dziś to nie usprawiedliwienie, bo cały dzień w domu siedziałam i zakuwałam biologię, więc w sumie mogłam się pofatygować i pokroić sobie jabłuszko :PP Dzięki jeszcze raz za krytykę, przyda się ! |
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do mnie, to zwykle to chleb jem na II śniadanie i kolacje a dzis tak jakos wyszlo, ze mialam chec na dodanie do sniadania, a na podwieczorek to bym zjadla cos innego tylko nie bylo zbytnio czasu i wzielam zrobiłam tą kanapke w biegu i wyszłam od razu z domu a na II sniadanie, to byl chleb pelnoziarnisty i jedna kromka wazyla 70 g, a drugiej juz nie bylo w opakowaniu![]() w rosole było pare marcheweczek ^^ ziemniaczków bym więcej nie zmieścila.. i następnym razem dam więcej pestek
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

ale redukcje prowadzone z wizazem maja to do siebie ze nie ma po niche efektu jojo! takze dziewczyny nie przytyjecie za szybko tylko wszystko wam sie powinno ladnie uregulowac i bedziecie mogly jesc co dusza zapragnie powodzenia! wiem z doswiadczenia
Trzymaj się, pozdrawiam

( bo pozazdrościłam Izie
??