|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Od zabaw w Ninjago przez wspolne pieczenie pierniczkow do ubierania choinki i swiateczn dekorowanie domu A tak poza tym to dziekuje za pamiec Milo mi sie zrobilo ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44139460]A więc u nas było tak: położyłam gościa o 20.30 spać. Pobudki były chyba z 5 razy, lulanie, no i usypiał. Ewidentnie chciało mu się spać, ale nie umiał. Wstał o 24, dałam mu mleko i spał do 4. Już nawet nie pamiętam, kiedy go wzięłam do siebie. Mleko. O 6 się obudził, dał mi plaskacza :P No dobra, ale co ja mam zrobić z dzieckiem o 6? Jestem nieprzytomna, nie będę się z nim bawić, bo to jeszcze ciemna noc. Odciągnęłam mleko, po 7 jak już widziałam klejące się oczy dałam mu i spać o 7.30. Wstał o 8.30 i od tamtego czasu jęczy, a ja mam delirkę nad dzbankiem z kawą. Wiem, że Wy macie/miewacie gorzej, ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego szatkowanego snu. Artek bardzo ładnie już sypiał, zwłaszcza mnie martwi to zasypianie, bo od paru dni już tak jest. Tzn. zawsze było tak, że po pół godzinie lub godzinie od położenia spać Artek się budził i trzeba go było douspać (Boże, moi wykładowcy z filo właśnie podpalają dla mnie stos), ale potem już spał, nawet do 1-2, a tu pobudki dosłownie co chwilę. Dobrze, że TŻ go lulał, bo ja oczywiście siedziałam nad laktatorem, a poza tym nie powiem, po całym dniu jestem już padnięta i nie mam na to sił. Tym bardziej, że Artek coraz mniej śpi i ciągle musimy być razem. A jak go próbuję położyć spać w ciągu dnia, to nie umiem trafić na porę, więc jest albo: MEGA RYK, bo nie chce spać albo: MEGA RYK bo jest już tak zmęczony. Tak czy siak czekam na opiekę społeczną nasłaną przez życzliwych. O co chodzi? Czy to jakiś skok czy co?... No wiem, że noworodkiem Artek już nie będzie i spać po każdym piciu też nie, ale czemu ma taki niespokojny sen? W zasadzie jedyny dłuższy sen to był ten od 00.30 do 4. W ciągu całej doby, bo tak to krótkie drzemki... No to się rozpisałam, ale tak jak napisałam - muszę to przeanalizować, a tak mi łatwiej.[/QUOTE] Moze to zeby??? Sprobuj podac na noc.cos p. bolowego. Zobaczysz czy jest jakas roznica ![]() KEJT- wszystkiego naj! Lece nadrabiac dalej ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-12-14 o 22:19 |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
SKYLIE jakiegoś wirusa macie ze tak długo was trzymalo? Zdroowka i super ze tak fajnie czas spędziliście razem
ONA szkoda ze nie dasz rady (((Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44144206]Przy Was to ja jestem emeryt, rocznik 85 :P[/QUOTE]
To ja juz nad grobem stoje - rocznik 80 Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hyhy a ja pomiędzy emerytem a nad grobem ![]() PERSE wspolczuje kryzysu. Jestem pewna ze i tym razem sobie z nim poradzisz! Odebrałam dzisiaj kaszkę i miseczki dla Igorka. Słoiczki od babci z dynia marchewka i jabłkiem stoja w lodowce. Łyżeczki dwie (jedna dla Igorka jedna dla mamy) są,także wygląda na to ze jesteśmy przygotowani...haha brzmi jakbyśmy stawali przed niesamowicie trudnym zadaniem:p Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- MARGOS jak twoja pierś? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam kupic buty w ccc ale nic dla mnie nie było....
Za to w takko dwie zwykłe bluzeczki kupiłam za 10 i 15 zł Jak przyszłam to ogarniać zaczełam mega wraskuna. Taki koncert że szok, ale do mnie opieki nie przyslą bo dziecko sasiadów z dołu daje takie koncerty prawie każdego dnia Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeglad dziennego menu na rekawach ![]() Cytat:
gratulacje i ![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ja 2.01 do pracy
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
SUrKA a za 2013 nie wykorzystujesz?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2981 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie podrażnia, ale mały ma skaze białkowa a ostatnio sobie pofolgowalam troche z jedzeniem i to tego efekty ;( Cytat:
Perse...u mnie tez jakoś dziwnie z karmieniem... jakby pokarmu mniej... i mały je dosłownie do dwie godziny z zegarkiem w rece.. w klubie niespodzianka z naszej sesji |
||
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Kejt, moje kondolencje
Perse, pamietaj, ze kakao jest baaaardzo alergizujace, wiec ja bym odstawila Oliath, pieknie to napisalas Do mnie dotarla rama lozka i szafeczka, musze tylko kupic materac i sypialnia gotowa Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
ONA u nas też się nie pije na wigilii..
JAKIERKA nic lepiej z mężem? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
perse moze wysypka artusia to tez wynik suchego powietrza w domu? Ponadto wspolczucia za kryzys
jakierka biedna TY. skylie moja tez przywlekla wirusa, rozklada ja juz - ryczec mi sie chce, bo kurcze juz tak fajnie bylo. A musze ja jakos podkurowac. Dzieciaki usnely, a ja sobie wlalam lampke wina i siedze na necie. Znajomi ida do knajpy, a ja znow sie wylalamlam - ale znajomi nie zonaci i bezdzietni, wiec wiecie..... ale chetnie bym z nimi wyskoczyla. ![]() Drobne zakupy zrobilam na necie, mam nadzieje ze wszystko dojdzie przed wyjazdem. Mysle TZ nad portfelem - ale to sie wstrzymambo u nas w galerii maja fajne stoisko i duzy wybor pojde poogladac i pomacac
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa przyjechala,ale nocuje z siostra która mieszkała z babcia. I dobrze, my mamy spokój a i ciocia sama nie będzie.
Jutro mój brat robi obiad rodzinny z okazji 30 ur., ale mąż mówi,ze nie czuje się na siłach. Rozumiem go, ale trochę mi przykro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
mieliśmy dzis intensywny dzień. Najpierw Tż wysprzątał całe mieszkanie (dokładnie ), jak oszalały latał ze ścierką...ja umyłam głowę, poszliśmy obydwoje z Małym na spacerNajlepsze że idziemy do kasy i tak gadamy, że ze 200 zł wyjdzie za te zakupy - zapłaciliśmy 450 zł Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rewelacja.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159604] U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek.[/QUOTE] A może za suche powietrze macie w domu??? albo za gorąco??? nie wiem, ale trzymam kciuki oby udało się ustalić od czego tak. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Mela bedziesz uzywac tej siateczki od poczatku?? ja takąmam bo dostalismy od pewnego mikołają
myslisz ze mozna tak podac pierwsze jabłko ewentualnie ziemniaczka? czy lepiej z łyzeczki??
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wigilii zdarza się wypić wino, ale nic mocniejszego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2989 | |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44161213]u nas tez sie nie pije.
nie podrażnia, ale mały ma skaze białkowa a ostatnio sobie pofolgowalam troche z jedzeniem i to tego efekty ;( Perse...u mnie tez jakoś dziwnie z karmieniem... jakby pokarmu mniej... i mały je dosłownie do dwie godziny z zegarkiem w rece.. [/QUOTE] Możesz mi napisać, jakie są u Was objawy skazy? Piona.... Cytat:
Sama nie wiem Dziewczyny, może to suche powietrze. Mam nadzieję, że dermatolog nam pomoże... |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA no tak racja,w końcu Twojego TZ nie będzie trochę czasu...
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwaga będę chwalić moją 16 tygodniową córeczkę -chyba skoku poszedł precz bo znowu jest cuuuuudna - Ogarnęła że ma stópki i ciąglę je ogląda, maca, łapie za paluszki a jak trafi stópkami do buzi to się śmieje - PRZEWRACA SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUSZEK co jest pewnym utrudnieniem dla matki szczególnie jak jest kupa w pampkuCzyli mamy już oba rodzaje obrotów zaliczone - "mówi" na mleko me i od kilku dni zaobserwowałam że w ten sposób wola że chce mleczko. Płacze w charakterystyczny sposób i tylko podczas tego płaczu mowi swoje me
|
|
|
#2992 |
|
Konto usunięte
|
A i dziś zjedliśmy pół słoiczka brokułów, bąki po tym szły piękne...
|
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie przypadkowe "słowa" wypowiadają wasze dzieci przy łączeniu dźwięków ?
Maja "mówi": - biziu - boje (usłyszałam to jak psikałam jej wodą morską do noska) - bije (ciagle jej tłumacze że nikt Majuni nie bije, siara jak sąsiedzi słyszą )- buła (mówię Majuni że na bulę to jeszcze musi poczekać bo najpierw warzywka mama da) - gały ![]() Właśnie zauważyłam że Maja lubi literkę B
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za nowe umiejętności. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44161953]A i dziś zjedliśmy pół słoiczka brokułów, bąki po tym szły piękne... [/QUOTE]U nas też dzisiaj brokuł, ale połączone z ziemniakami i marchewka. Cytat:
Moja nic nie mówi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2995 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44161882]Możesz mi napisać, jakie są u Was objawy skazy?
Piona.... Tylko ja jadłam już wielokrotnie kakao... Sama nie wiem Dziewczyny, może to suche powietrze. Mam nadzieję, że dermatolog nam pomoże...[/QUOTE] Ma takie jakby suche czerwone troche swiecace placki na policzkach i klacie do tego troche szorstkie kolanka i łokcie. |
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie, - mama - ale to jak płacze, to wtedy jest takie ,,ma"-,,ma" - meee - jak kózka ![]() - ból - dada - oooo la, czyli wychodzi Ola - po angielsku tez nawija - you i więcej nie pamiętam |
|
|
|
|
#2997 |
|
Konto usunięte
|
Mój cały czas mówi " gej"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszlo mu kilka razy mame ![]() jak chce jesc jest ejo ejo ejo no i slynne jego gili gili przed kapiela i zawsze go gilgotamy a ten sie smieje do rozpuku no i lee czyli zle...jak mu cis doskwiera Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44162376]Mój cały czas mówi " gej"
[/QUOTE]Uuuu, to źle wróży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
no sie nie przywitalam ale ja ostatnio troche w pedzie i jak po ogien byle by mnie nikt nie zapomnial hihihi
mowie rownie szybkie dobranoc Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

i juz tak od 1,5msc 
piękny prezent od Męża dostałaś 
dla dzielnej Justysi i 
Kuba dzisiaj kończy 4 miesiące 

ale mialam bajkę, mama zabawiała Kubę, a ja tylko na karmienie i całuskowanie
co do karmienia na sen - ja tez czasami "przepcham" Kubę i mi ulewa strasznie 

12.06.2010

myslisz ze mozna tak podac pierwsze jabłko ewentualnie ziemniaczka? czy lepiej z łyzeczki??