Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 14:39   #2971
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Bede robila takie kojące podpachy z aloe verą i witch hazel i bede mrozila. Podobno pomaga. Widzialam ktos robil na YT.
haha żebys Bożeny zbytnio nie odmroziła
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 14:40   #2972
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Też bym spanikowała Dobrze, że chociaż pies wspierał

Dzisiejszy os*aniec
Czemu pańcia krzyczy na kotka? On się tak ładnie myje

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Moj brzuch coraz bardziej idzie na boki, a nie do przodu.
Twój brzuszek w ogóle nie wygląda na bliźniaki

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja np nie wyobrazam sobie nie miec pomalowanych paznokci...
W poprzedniej pracy bylo to dla mnie koszmarem i nie raz poklocilam sie z przelozona i dlatego zmienilam prace :P
Ja robie sobie sama hybryde i uwielbiam to robic dlatego nie wykluczone ze po macierzynskim zmienie profesje :Pp
a w zalaczniku moj bebenek... juz spory :P
Bardzo ładny ten bebenek

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Co do makijażu, to mam jasną oprawę oka i tusz + eyeliner jest zdecydowanie wskazany, ale przyznam, że właśnie w ciąży na L4 przestałam malować się codziennie ze względu na częste drzemki. Podkładu/kremu bb i pudru używam zawsze, ale oczy sobie odpuszczam.
Natomiast paznokci nie maluję, bo praktycznie cały czas mam egzemę na dłoniach i źle wygląda to, niby takie zadbane, ale jednak nie (nie, żebym tak do końca miała na to wpływ, no ale :P btw wkurza mnie taki tekst - nawet dzisiaj mi się wyświetlił w jakiejś reklamie na fb - że dłonie są wizytówką kobiety, no to sorry ja mam akurat taką wizytówkę czerwoną, suchą, zdobną w bąble i popękaną do krwi ). U stóp tylko maluję w dobie sandałów.
Ciekawe który facet zwraca uwagę na dłonie kobiety Oni zawsze najpierw patrzą na inne części ciała

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Koleżanka mi opowiadała ze ona z IP na porodówkę szła z orszakiem:
Najpierw położna, pózniej ona, następnie sprzątaczka bo koleżance leciały wody ( cała drogę) następnie maz z torbami a orszak zamykała druga pani sprzątająca...

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że jest coś takiego jak regenerum czy coś? Ale już nie chcę dawać mamie kolejnych wytycznych. Teraz wszystko spadło na jej głowę bo moja babcia jeszcze złamała sobie nogę. ...

A babcia miała mi załatwić mój akt urodzenia i Oliwii. Żeby było śmiesznie to my mieszkamy w Gdyni. Ja się urodziłam w Wejherowie a Oliwia w Gdańsku więc jest to kawał wycieczki z jednego końca trójmiasta na drugi koniec Oliwia coś sobie zrobiła w nogę i mama szuka chirurga dziecięcego bo baba na pogotowiu stwierdziła, że się nie zna. Do tego poprosiłam mamę by skontrolowała Oliwii hormony i tak mama będzie mieć całkiem zajęty miesiąc

Pewnie odstawi mi dziecko i powie do zobaczenia za rok

A z tą złamaną nogą mojej babci to też porażka. Właśnie moje dziecko poskarżyło się mi, że babcia teraz nie potrafi wyjść na balkon i pali przy niej. Na mnie to działa jak płachta na byka. Raz, że ona nie ma kasy i pali najtańsze papierosy jakie mogą być a jeszcze potrafi tego papierosa spalić na 3 razy. Nie muszę mówić jak to śmierdzi i jak ona sama tym śmierdzi. Już tyle razy jej mówiłam i zwracałam uwagę, że ma 73 lata i że jej już nie wypada, że to obrzydliwe. Że jej nie stać. Do tego ma typowy głos i kaszel palacza. Na pewno wiecie co mam na myśli. I teraz jeszcze pali przy Oliwce
Nikt nigdy w życiu nie palił przy niej!
Nawet jak TŻ palił i byliśmy na mieście razem, to nigdy przy niej nie palił.

Napisałam do mojej mamy, że to ma załatwić jakoś bo jak ja zadzwonię do babci to nie będe miła i skończy się tak, że Oliwia nie będzie to niech schodziła. (Babcia mieszka 3 piętra pod mamą). Ewentualnie na godzinę by jej odkurzyć czy podać herbatę. Trudno.

Nie mogę czasami uwierzyć, że ludzie starzy a tacy głupi, już pominę kwestię że babcia zna moje zdanie na ten temat i wiedziała, że Oliwia się poskarży.
Z takimi starszymi osobami jest najgorzej. Im coś wytłumaczyć jak grochem o ścianę. Oni wiedzą lepiej

Ja też z tych niemalujących się Jedynie podkład mam zawsze jak wychodze z domu bo mam problemy z cerą. Po domu nie używam nic. Jedynie paznokcie u stóp lubię mieć pomalowane. A ja jakieś wyjście na urodziny/imprezę to tusz, kredka i róż do policzków.
Dlatego ja do szpitala nie biorę kolorowych kosmetyków, może wezmę podkład w razie W, ale myśle że i tak go nie użyję
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 14:45   #2973
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
haha żebys Bożeny zbytnio nie odmroziła
o tym nie pomyslalam zrobie z dwie tylko na spróbowanie.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 14:51   #2974
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
o tym nie pomyslalam zrobie z dwie tylko na spróbowanie.
pomysł ogólnie niezły..ale wyobraziłam sobie jak mąż szuka pierogów w zamrażarce a znajduje mrozone podpachy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 14:56   #2975
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
pomysł ogólnie niezły..ale wyobraziłam sobie jak mąż szuka pierogów w zamrażarce a znajduje mrozone podpachy

Ja od razu mam wizję jakiegos mega zapalenia pęcherza. To jakby usiąść na wielkiej kostce lodu i tak siedzieć.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 15:00   #2976
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od razu mam wizję jakiegos mega zapalenia pęcherza. To jakby usiąść na wielkiej kostce lodu i tak siedzieć.

mi sie wydaje ze to po prostu chlodzi a nie mrozi przetestuje na pewno.

Stary 2016-07-07, 15:55   #2977
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha

Cytat:
mi sie wydaje ze to po prostu chlodzi a nie mrozi przetestuje na pewno.
Albo moze lodowka by wystarczyla? Bo pomysl tez mi sie podoba, ale z zamrazaki wszystko takie lodowate :/

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 15:58   #2978
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Haha

Albo moze lodowka by wystarczyla? Bo pomysl tez mi sie podoba, ale z zamrazaki wszystko takie lodowate :/
moze i tak, nie mam pojecia

Stary 2016-07-07, 16:23   #2979
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Obejrzałam Me before you. Rzeczywiście wyciskacz ale przyjemnie sie go oglądało.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Wstawiam zdjęcie mojej miniaturki.... Ja cycki mam większe niż brzuch...

Na nawet ramie mam większe nic brzuch

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-07 o 16:27
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:27   #2980
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Obejrzałam Me before you. Rzeczywiście wyciskacz ale przyjemnie sie go oglądało.

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Wysłane za pomocą magii
Musze zapisac tytul, moze dzis obejrze
A brzuszek na prawde filigranowy, ktory to tc? )

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-07-07, 16:29   #2981
tija93
Zakorzenienie

A'propo mrożonych podpasek to spotkałam się w jednym ze szpitali, że czasem po porodzie SN dawali na krocze okład z mrożonej flaszki (tej 0,5l) soli fizjologicznej Oczywiście flaszka była mocno zabezpieczona by nic nie odmrozić i się tego nie nadużywało. Więc pomysł Talantei może być całkiem przyzwoity

Tinkerr tak to jest z palaczami. Może powiedz Oliwii, że gdy babcia będzie przy niej palić to ma się ulatniać.

Cytat:
witam się po drugiej już dzisiaj drzemce jestem tak ścięta z nóg jakbym z kopalni wróciła..ale wyprasowałam dziś ubranka Młodej zmotywowana przez Krefetkę jeszcze jak dotrze ostatniezamówie nie to będę cos tam kończyć z praniem i prasowaniem,ale to już drobnica..mam do dokupienia jeszcze parę rzeczy..przywiezienie i wypranie wózka, skręcenie łóżeczka i przygotowanie przewijaka itp..aha i umycie wanienki i zamocowanie jakies jej..

jaki pan taki kram..
Też niedawno wstałam z drugiej drzemki

Ładnie ruszyłaś z przygotowaniami!

On jest bezwstydny, ja raczej z tych wstydliwych Nie wiem po kim on to ma

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Czemu pańcia krzyczy na kotka? On się tak ładnie myje
Dobrze, że nie zabrał się za siebie rano, bo mogłaby być niezła masakra
Stary 2016-07-07, 16:29   #2982
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Musze zapisac tytul, moze dzis obejrze
A brzuszek na prawde filigranowy, ktory to tc? )

Nie wiem jaki jest polski tytuł ale dziewczyny juz o tym filmie tutaj pisały.

Piernik mi liczy tygodnie... Zdaje sie ze cos koło 34

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-07, 16:32   #2983
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

Wysłane za pomocą magii
I wszystko wyszło na jaw! Mój na komentowała, a sama ma drobizne Ale ładną drobizne

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-07, 16:35   #2984
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
I wszystko wyszło na jaw! Mój na komentowała, a sama ma drobizne Ale ładną drobizne

Ale ja tam jawnie pisałam ze jak sie postaram to inni myślą ze ja gruba jestem....
Końcówka ciazy a moje marzenie zeby mieć w końcu cos większego od cycków raczej pozostanie niespełnione...
W dalszym ciagu jak patrzę w dół to widzę tylko biust bo on wszystko inne zakrywa... Nawet stóp nie widzę.... NO chyba ze założę takie buciki z dużym czubem to jest szansa ze końcówkę tego czubka zobaczę..

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-07 o 16:36
Stary 2016-07-07, 16:37   #2985
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja tam jawnie pisałam ze jak sie postaram to inni myślą ze ja gruba jestem....
Końcówka ciazy a moje marzenie zeby mieć w końcu cos większego od cycków raczej pozostanie niespełnione...
W dalszym ciagu jak patrzę w dół to widzę tylko biust bo on wszystko inne zakrywa... Nawet stóp nie widzę.... NO chyba ze założę takie buciki z dużym czubem to jest szansa ze końcówkę tego czubka zobaczę..

Wysłane za pomocą magii
W sumie to się ciesz, bo przynajmniej nie przeszkadza mocno Może jeszcze Cię zaskoczy i wstrzeli na końcówce. Koleżanka mi mówiła, że największy wzrost brzucha jest od 32 tygodnia do końca. Więc, może może

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 16:38   #2986
Talantea
Zakorzenienie

Krefetka

co ty gadasz, poprowadzilam prosta linie od cycek w dol i definitywnie brzuszek jest wiekszy

Stary 2016-07-07, 16:38   #2987
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez sie zastanawialam. Oni nie chca zeby kobita miala makijaz jak idzie na nagle cc. Pewnie te lalki musialyby go zmyc gdyby szly na stół.
Pewnie naloze i tak korektor pod oczy zeby nie wygladac jak potwór.

Współczuje egzemy, tez mam czesto z nia problemy. Teraz moje dlonie nie wygladaja tak zle, ale jak dostalam na nich zapalenia to plakałam z bólu. Swedziało tez a ja nie moglam drapac. Nic nie pomagało, dopiero jak zaczelam jak najmniej moczyc dlonie w wodzie to przeszło. :/ Teraz po kazdym umyciu musze stosowac emolient cethaphil zeby znow nie pekały a i tak zdarza sie. Teraz porobiły mi sie znowu ranki.

Palacze czesto nie czuja swojego smrodu. Niestety :/ Moja mama pali w mieszkaniu i zwykle po jej wizycie moje ubrania i wlosy tez cuchną . Od razu musze wszystko do prania i sama sie umyc

Wrocilam z szybkich zakupow. Kupilam mega podpaski nocne z always. Wreszcie je znalazlam bo zwykle byly wykupione. Ciekawe dlaczego
Bede robila takie kojące podpachy z aloe verą i witch hazel i bede mrozila. Podobno pomaga. Widzialam ktos robil na YT.
Do tego mini mleczko pod prysznic i paracetamol bo czytalam ze czesto na oddziale trzeba sie ciagle prosic o proszki przeciwbolowe to juz warto miec swoje.

Właśnie woda najgorsza, jeszcze po nocy ze sterydem skóra wygląda ok, ale to się szybko zmienia. Też zapodaję emolienty, ale coś nie chcą pomagać.
Ciekawe z tymi podpachami mrożonymi.

Cytat:
U nas foteliki są wybrane pod kolor skóry w samochodzie, żeby pasowały do siebie...

W sumie u nas przypadkiem też podpasuje.

Cytat:
witam się po drugiej już dzisiaj drzemce jestem tak ścięta z nóg jakbym z kopalni wróciła..ale wyprasowałam dziś ubranka Młodej zmotywowana przez Krefetkę jeszcze jak dotrze ostatniezamówie nie to będę cos tam kończyć z praniem i prasowaniem,ale to już drobnica..mam do dokupienia jeszcze parę rzeczy..przywiezienie i wypranie wózka, skręcenie łóżeczka i przygotowanie przewijaka itp..aha i umycie wanienki i zamocowanie jakies jej..

to korzystaj ile się da..
ja mam tak nieposkromiony apetyt,że jestem w ciężkim szoku..wcześniej nic mnie ruszało, jadłam jak przed ciążą, a teraz mogłabym chyba nie przestawać..

współczuję problemów skórnych..ale wiesz najczęściej jest tak,że sami właściciele takowych je widzą najwyraźniej a otoczenie już niekoniecznie..choc wiem jaki to może być dyskomfort..ja zawsze miałam problemy z cerą plus fotoalergię..

to powodzenia w składowaniu zapasów..

to nie ma na co czekać- ogarniaj się i rób fotkę
miałam na mysli chłopaków z początku sierpnia póki co..
buahaha niezły orszak

popieram..tych odzywek jest teraz mnóstwo..ja stosowałam na rzęsy i miałam megabajeczne, więc domyślam się,że na brwi też zadziałają.. ja kiedyś też skubałam i miałam takie plemniki,ale u mnie odrosły i mam teraz mega gęste.. mój tzet za to miał zawsze czarne grube brwi,a teraz mu bledną (twierdzi,że to od stresu..razem z włosami mu wychodzą), a u mnie sie rzuciły.. Matylda ma po kim dziedziczyc owłosienie

jaki pan taki kram..

o fuu..strasznie obrazowo opisałas sposób palenia babci.. raczej Jej już nie zmienisz,ale może rzeczywiście lepiej jakby córa tam zbyt duzo czasu nie spędzała..

Brawo za prasowanie! Już malutko zostało do przygotowania.
Ja też dziś jestem dead i 2 drzemki nie pomogły, bo zostały brutalnie przerwane przez domofon. :P

Może rzeczywiście aż tak inni ludzie nie zwracają uwagi na moje ręce.

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

Wysłane za pomocą magii

Ale malutki, wow! Fajnie wyglądasz.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:41   #2988
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Krefetka

co ty gadasz, poprowadzilam prosta linie od cycek w dol i definitywnie brzuszek jest wiekszy

Ej bo biustonosz mam domowy
W "wyjściowym" takiego efektu nie ma

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

Ze niby natchnieniem jestem????

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-07, 16:42   #2989
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ej bo biustonosz mam domowy
W "wyjściowym" takiego efektu nie ma

Wysłane za pomocą magii
ah rooozumiem ale u ciebie jeszcze czas i urosnie

Stary 2016-07-07, 16:49   #2990
aneks17
Raczkowanie

Jej, ale macie malutkie i zgrabniutkie brzuszki.
Ja siebie zobaczyłam dzisiaj w witrynie sklepu i stwierdziłam, że wyglądam jak szafa... :/

Zmachałam się dzisiaj - zrobiłam pranie, sprzątnęłam kuchnię i starłam wszędzie kurze i padam.
Przy okazji odkryłam, że muszę dokupić jeszcze jeden ręcznik dla Małego, bo jeden z tych dwóch, który dostałam od koleżanki jest definitywnie za duży dla noworodka...

Poza tym tyyyle piszecie, że ciężko Was nadrobić!
Stary 2016-07-07, 16:49   #2991
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Krefetka

Cóż za dokładność
Stary 2016-07-07, 16:49   #2992
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

Wysłane za pomocą magii
Sliczny brzuszek i jaki malutki

Ja dzis seeeeenna jakas.. lezakuje i drzemie i tak caly dzien. . No prawie caly bo obiad ugotowalam pranie zrobilam

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:50   #2993
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Krefetka

Cytat:
Napisane przez aneks17 Pokaż wiadomość
Jej, ale macie malutkie i zgrabniutkie brzuszki.
Ja siebie zobaczyłam dzisiaj w witrynie sklepu i stwierdziłam, że wyglądam jak szafa... :/

Zmachałam się dzisiaj - zrobiłam pranie, sprzątnęłam kuchnię i starłam wszędzie kurze i padam.
Przy okazji odkryłam, że muszę dokupić jeszcze jeden ręcznik dla Małego, bo jeden z tych dwóch, który dostałam od koleżanki jest definitywnie za duży dla noworodka...

Poza tym tyyyle piszecie, że ciężko Was nadrobić!
To prosimy fotkę do oceny!
Stary 2016-07-07, 17:11   #2994
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jaki jest polski tytuł ale dziewczyny juz o tym filmie tutaj pisały.

Wysłane za pomocą magii
Zanim sie pojawiles
Ale na zalukaj kiepska wersja, z ch8nskimi napisami :/ zaczekam na cos lepszej jakosci

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-07-07, 17:21   #2995
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tija, przypomnialas mi, ze miałam taki oklad na krocze po tym niezbyt miłym przecięciu zylaka. Zapomniałam o tym. Z tym, ze był to woreczek z lodem owinięty w ligninę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:26   #2996
superhuman
Zadomowienie

Ja mam dzisiaj to samo z ta sennością. W dodatku cały dzień czytam i cieżko mi cokolwiek nadrukować :P wstawiłam pranie i juz sie układałam do drzemki jak TZ zadzwonił i mówi ze jedzie juz do domu, tak cos wyczułam, ze jest nie tak. Ehhh w pracy trochę sie namieszalo. Ma straszna pinde szefowa. On jest takim dobrym pracownikiem a nie jest doceniany tak jak powinien i wręcz momentami mam wrażenie ze dostaje po dupie za to ze jest taki dobry. Pisałam Wam o tym, ze ukradli mu 1500zl i okazało sie ze szefowa mu odciągnęła teraz z wypłaty całość (a umawiali sie chociaż na 2 raty żeby to było) i w dodatku jeszcze wyszło kilka innych nieprzyjemnych tematów. Wrócił taki zły... Szkoda mi go. Jak powiedział ze jedzie do domu to zaczęłam robić obiad szybko zrobiłam zapiekankę z mięskiem mielonym makaronem i serem żółtym. Wywiesilam teraz drugie pranie (wczoraj wyprasowalam pierwszy set) i stwierdzam, ze mam jednak tych ubranek za mało. Na 56 to prawie w ogóle :cojest?: została mi może jeszcze jedna/dwie pralki ale to juz takie większe ciuszki. Wychodzi na to ze jeszcze będziemy musieli dokupić... A tu ta kasa. A ja chciałam na tip top zamknąć temat w ten weekend. No ale jakoś musimy dać radę.

Chciałam wyciągnąć TZ do kina w weekend na Iluzje 2 myślicie ze na tym etapie to jest dobry pomysł? Czy nie bedzie to juz dla małej za głośno?

W ogóle co przejdę dzisiaj pare kroków to sapie i mam zadyszkę jak stara babcia :-/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:34   #2997
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Zanim sie pojawiles
Ale na zalukaj kiepska wersja, z ch8nskimi napisami :/ zaczekam na cos lepszej jakosci

Ja właśnie na zalukaju oglądałam tyle ze nie zawracam sobie głowy jakimikolwiek napisami. Wersja samego filmu nie jest zła ... Zła to jest wersja iluzji 2.

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-07, 17:50   #2998
iweczka
Zakorzenienie

Ja już po wizycie.

Dziś bez USG, tylko badanie ręczne. Szyjka OK.
Dr pomacał też główkę GBS pobrany, ale jakoś mnie to szczypało Was też? normalnie siku nie mogłam zrobić....

Teraz mam mieć wizyty co 2 tygodnie, na następnej mam już Ktg.
Jeżeli nie urodzę do 39 tc, to bierze mnie na cesarkę ...

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja już po kosmetyczce dzisiaj umówiłam się od razu na sierpień na hennę i regulację brwi oraz rzęs, w razie jak nie będę miała siły latać z tuszem do rzęs to chociaż będzie ta henna
Wszystko zaplanowałam dokładnie - zapisałam się na czwartek 18 sierpnia, w piątek albo przez weekend rodzę i w niedzielę świętujemy urodziny TŻ
Ciekawe tylko co na to Zuzia
Niezły plan
Ciekawe co wyjdzie w praniu

Cytat:

cudny

Cytat:
Mi polozna powiedziala, ze nie moge miec pomalowanych paznokci, makijazu i bizuterii.
btw i tak nie maluje paznokci, tylko moze dwa razy bylam u kosmetyczki. henny, rzes itd tez nigdy nie mialam, czy ja jestem jakas dziwna?
Nie, nie jesteś.
Ja na paznokciach była RAZ, przed ślubem
Henne brwi robię, rzęs też by mi się przydała

Cytat:

W poprzedniej pracy bylo to dla mnie koszmarem i nie raz poklocilam sie z przelozona i dlatego zmienilam prace :P
Ja robie sobie sama hybryde i uwielbiam to robic dlatego nie wykluczone ze po macierzynskim zmienie profesje :Pp
Piękny

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja bez tuszu czuję sie goła. Ale puder i tusz to taki zestaw obowiazkowy ze nie traktuje tego jako makijażu.
Paznokcie u stóp.. Zastanawiam sie czy malować czy moze juz nie sciskac Bobo. Ale jutro wizyta, w poniedziałek na oddział- chcialabym jeszcze powygladac

Ja zawsze puder + tusz. Bez tego wygladam kiepsko
Rzęsy mam w 2 kolorach. Jedne są blond, drugie czarne. Więc tusz to must have.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:52   #2999
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mój leży dokładnie tak samo. Wczoraj lekarka się nawet z tego śmiała. Michał na pewno nie lubi jak leżę na boku. Dostaję wtedy takie bęcki od niego, że uspokaja się tylko jak leżę na plecach.
U mnie niestety leżenie na plecach też nie wchodzi w grę.. zaraz cały brzuch mnie ciągnie.. tak źle i tak niedobrze..
Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam usg genetyczne. Wszystko jest w najlepszym porządku Lekarz sprawdził wszystko: serce, płuca, żołądek, kręgosłup, przepływy, łożysko, pępowinę, nawet policzył wszystkie palce u rączek i stópek Antosia jest dziewczynką- pięknie się pokazała mamy zdjęcie nawet waży 2400 i jest standardowo starsza o 1,5 tygodnia. Jest w 65 centylu. I jest pucułowata, ale to chyba po TŻcie Leży główką w dół i stopy też ma koło głowy
Wrzucam zdjęcie- jak się przytula do pępowiny
super, że wszystko w porządku.
Buziulkę ślicznie widać
Cytat:
No w końcu jakieś miłe słowa o tym, że brzuch rośnie!

Cytat:

Dzisiejszy os*aniec
Jaka poza!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja już po kosmetyczce dzisiaj umówiłam się od razu na sierpień na hennę i regulację brwi oraz rzęs, w razie jak nie będę miała siły latać z tuszem do rzęs to chociaż będzie ta henna
Wszystko zaplanowałam dokładnie - zapisałam się na czwartek 18 sierpnia, w piątek albo przez weekend rodzę i w niedzielę świętujemy urodziny TŻ
Ciekawe tylko co na to Zuzia
nooo zacny plan

Cytat:

Cudny masz ten brzuszek! W tej sukience wyglądasz obłędnie..

Mi też teraz idzie w boczki
Cytat:
śliczny!
Wielkościowo, jak mój

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Nie bój nic.. jeszcze dogoni wielkość cyca Zgrabniutki!

Pytanie do posiadaczek fotelików Maxi Cosi.. jaką wybrać najlepiej bazę? Wiem, że są różne.. ale chodzi mi o taką uniwersalną, że wejdzie w nią też ten większy fotelik Nie chciałabym kupować 2 razy bazy.. bo ten mały fotelik posłuży na krótko..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:53   #3000
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj to samo z ta sennością. W dodatku cały dzień czytam i cieżko mi cokolwiek nadrukować :P wstawiłam pranie i juz sie układałam do drzemki jak TZ zadzwonił i mówi ze jedzie juz do domu, tak cos wyczułam, ze jest nie tak. Ehhh w pracy trochę sie namieszalo. Ma straszna pinde szefowa. On jest takim dobrym pracownikiem a nie jest doceniany tak jak powinien i wręcz momentami mam wrażenie ze dostaje po dupie za to ze jest taki dobry. Pisałam Wam o tym, ze ukradli mu 1500zl i okazało sie ze szefowa mu odciągnęła teraz z wypłaty całość (a umawiali sie chociaż na 2 raty żeby to było) i w dodatku jeszcze wyszło kilka innych nieprzyjemnych tematów. Wrócił taki zły... Szkoda mi go. Jak powiedział ze jedzie do domu to zaczęłam robić obiad szybko zrobiłam zapiekankę z mięskiem mielonym makaronem i serem żółtym. Wywiesilam teraz drugie pranie (wczoraj wyprasowalam pierwszy set) i stwierdzam, ze mam jednak tych ubranek za mało. Na 56 to prawie w ogóle :cojest?: została mi może jeszcze jedna/dwie pralki ale to juz takie większe ciuszki. Wychodzi na to ze jeszcze będziemy musieli dokupić... A tu ta kasa. A ja chciałam na tip top zamknąć temat w ten weekend. No ale jakoś musimy dać radę.

Chciałam wyciągnąć TZ do kina w weekend na Iluzje 2 myślicie ze na tym etapie to jest dobry pomysł? Czy nie bedzie to juz dla małej za głośno?

W ogóle co przejdę dzisiaj pare kroków to sapie i mam zadyszkę jak stara babcia :-/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Niestety z tymi szefami czesto tak jest ale szkoda mi Twojego Tz
Mysle ze kino to fajny pomysl, ale sama nie wiem czy nie za glosny?
W sumie tez na niedziele planowalam wypad na iluzje 2 :P

Mani hybrydowy <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości