Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 16:17   #3061
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Najeczko chyba faktycznie lekko dramatyzujesz Ale tylko lekko To tylko czapeczka, nie będziecie przez nia głodować. Ale mógł Ci perfum nie wypominać, nienawidzę wypominania...
no właśnie, to mnie strasznie dotknęło...
no i fakt - te 600 zł to nam zostaje na samo przeżycie, bo na opłaty odłożyłam, więc powinno starczyć mu na czapkę z resztą faktycznie on ma tydzień wolnego, pójdzie na ryby i udaru dostanie i co ja zrobię wtedy...?
no ale ja zawsze mam wizję, że będziemy konać z głodu, jak mamy mniej pieniędzy niż zazwyczaj

ech, dziękuję, że mogę się Wam wygadaaaaaać
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:18   #3062
skimos
Zakorzenienie

Naj troszkę przesadziłaś, może to PMS albo ten upał Jak dla mnie naprawdę on po prostu potrzebuje czapki i nie rozumie odkładania tak małego zakupu na przyszły miesiąc jeśli potrzebuje jej teraz. A potem pokupujecie inne rzeczy jak już kaska będzie
Mój też się śmiał że jak będę zarabiała więcej to on zostanie kurą domową, ale jak już taka możliwość stała się bardziej realna to mina mu zrzedła. Tak czy tak wg mnie najlepsza jest wspólna określona kasa na wspólne wydatki (jedzenie, środki czystości etc) a reszta każdy na swoje rzeczy.

Ja byłam na mieście i padam, nie dość że gorąco to jeszcze zmęczona jestem (nie wiem czy mówiłam - jechałam dziś w nocy 9h pełnym autokarem, spałam jakieś 4h z przerwami). Zakupy zrobione, index odebrałam, za to chyba zgubiłam dowód nie wiem poszukamy z TŻtem (dopiero w sobotę wraca, źle mi tu samej ).
Ale mogę się już relaksować

aaaa właśnie do mnie dzwonili po hiszpańsku skądś ale nie wiem z której firmy bo z dwóch mieli dzwonić ale dobrze mi poszło, fajna babka dzwonila. Tylko pytała o możliwość przeprowadzki do Finlandii i yyyy nie wiem o co chodzi ;p no ale powiedziałam ze niestety już mieszkałam za granicą i jednak wybieram Polskę. Ale nie wiem o co chodzi, do Finlandii to ja się nie zgłaszałam Ona też nie wiedziała bo tylko dostała zlecenie przeprowadzić taką rozmowę po hiszpańsku.
W sumie teraz TŻ napisał że można i się przeprowadzić, no ale już i tak po ptokach a i jak już to za rok przeprowadzka. W sumie tam mnie jeszcze nie było

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:19
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:24   #3063
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentysty :/ znowu będzie łażenia... nie lubię swoich zębów
bidulo
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Naj troszkę przesadziłaś, może to PMS albo ten upał Jak dla mnie naprawdę on po prostu potrzebuje czapki i nie rozumie odkładania tak małego zakupu na przyszły miesiąc jeśli potrzebuje jej teraz. A potem pokupujecie inne rzeczy jak już kaska będzie
Mój też się śmiał że jak będę zarabiała więcej to on zostanie kurą domową, ale jak już taka możliwość stała się bardziej realna to mina mu zrzedła. Tak czy tak wg mnie najlepsza jest wspólna określona kasa na wspólne wydatki (jedzenie, środki czystości etc) a reszta każdy na swoje rzeczy.

Ja byłam na mieście i padam, nie dość że gorąco to jeszcze zmęczona jestem (nie wiem czy mówiłam - jechałam dziś w nocy 9h pełnym autokarem, spałam jakieś 4h z przerwami). Zakupy zrobione, index odebrałam, za to chyba zgubiłam dowód nie wiem poszukamy z TŻtem (dopiero w sobotę wraca, źle mi tu samej ).

aaaa właśnie do mnie dzwonili po hiszpańsku skądś ale nie wiem z której firmy bo z dwóch mieli dzwonić ale dobrze mi poszło, fajna babka dzwonila. Tylko pytała o możliwość przeprowadzki do Finlandii i yyyy nie wiem o co chodzi ;p no ale powiedziałam ze niestety już mieszkałam za granicą i jednak wybieram Polskę. Ale nie wiem o co chodzi, do Finlandii to ja się nie zgłaszałam Ona też nie wiedziała bo tylko dostała zlecenie przeprowadzić taką rozmowę po hiszpańsku.
W sumie teraz TŻ napisał że można i się przeprowadzić, no ale już i tak po ptokach a i jak już to za rok przeprowadzka. W sumie tam mnie jeszcze nie było
uuu, Finlandia
fajnie, że Ci dobrze poszło

mnie i P. na rękę była wspólna kasa (cała), po prostu nie chciało nam się dzielić tego wszystkiego, jakoś tak wygodniej i łatwiej.
ale dziś myślę, że od przyszłego miesiąca podzielę kasę na swoją i jego i będę mu oddawać w ratach za poprzednie miesiące. nie chcę drugi raz, choćby przypadkiem, usłyszeć, że ja to sobie kupiłam coś tam...
Stary 2010-07-15, 16:52   #3064
skimos
Zakorzenienie

Naj ale zróbcie tak jak my, jeśli to problem. Albo poczekaj jeszcze na rozmowę z TŻtem. Wydaje mi się że jemu chodziło o to co napisała Ilsa, że czemu on nie może mieć głupiej czapki jeśli jej właśnie potrzebuje, a Ty sobie coś tam kupiłaś ostatnio - to czemu on nie.
Wątpię żeby zgodził się na oddawanie przez Ciebie kasy. Porozmawiacie na spokojnie i będzie dobrze

Stary 2010-07-15, 16:52   #3065
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

najeczko oddawanie za poprzednie miesiace uwazam ze jest bezsensu - on nie chce tego od ciebie a ty postawisz go teraz w glupiej sytuacji - i tak on sie nie zgodzi a ty bedziesz na sile chciala oddawac. Po prostu usiadzcie i ustalcie nowe zasady dzialania od teraz - i wyjasnij mu koniecznie dlaczego chcesz tych zmian i co one maja tobie/wam dac
Stary 2010-07-15, 17:09   #3066
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj ale zróbcie tak jak my, jeśli to problem. Albo poczekaj jeszcze na rozmowę z TŻtem. Wydaje mi się że jemu chodziło o to co napisała Ilsa, że czemu on nie może mieć głupiej czapki jeśli jej właśnie potrzebuje, a Ty sobie coś tam kupiłaś ostatnio - to czemu on nie.
Wątpię żeby zgodził się na oddawanie przez Ciebie kasy. Porozmawiacie na spokojnie i będzie dobrze
nie no, pogadam z nim, ustalimy coś, ale będę nalegać na oddawanie kasy za minione miesiące, żeby mi nie wypominał, że mnie utrzymywał. nawet przypadkiem (tak jak dziś, ze coś innego miał na myśli)
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
najeczko oddawanie za poprzednie miesiace uwazam ze jest bezsensu - on nie chce tego od ciebie a ty postawisz go teraz w glupiej sytuacji - i tak on sie nie zgodzi a ty bedziesz na sile chciala oddawac. Po prostu usiadzcie i ustalcie nowe zasady dzialania od teraz - i wyjasnij mu koniecznie dlaczego chcesz tych zmian i co one maja tobie/wam dac
dobra, teraz mnie zbesztacie, ale szczerze - jakby nie ta sytuacja, nie chciałabym zmiany. ona nie jest mi na rękę nie tylko dlatego, że nie lubię obliczać, pamiętać, ile mam oddać po wypłacie na to, ile mi zostanie itp., skoro na jedno w gruncie rzeczy wychodzi (kiedy się daje całą kasę jako wspólną). i wiem, że i tak to nie uchroniłoby nas od sprzeczek, bo ze wspólnej kasy też mogę sobie niepotrzebnie jabłko kupić czy coś (ironizuję, no ale wiecie, o co mi chodzi?), choć oczywiście nie spodziewam się tego po P.
po prostu mnie było tak dobrze psychicznie, rozumiecie? ja się czułam komfortowo, myśląc, że mamy wspólną kasę, że P. mnie traktuję jak żonę, że ja jego jak męża, że nie rozdzielamy sobie co do grosza, tylko wspieramy siebie nawzajem, nawet jak jedno ma gorszy okres. teraz będziemy - w moim odczuciu - współlokatorami. w tym sensie, że wygodniej kupić jedno masło dwóm studentom niż by każde miało swoje.

wiem, że mnie nie rozumiecie, bo Wy tu wszystkie macie taki układ ze swoimi facetami i Wam to odpowiada. mnie to nie będzie odpowiadac, ale wolę to, niż raz jeszcze usłyszec, że sobie kupiłam bluzkę.
Stary 2010-07-15, 17:11   #3067
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

najeczko - ja rozumiem i besztac nie zamierzam kazdy ma taki uklad jaki mu pasuje. Ja nigdy nie mieszkalam z facetem i nie mialam wspolnych z nim wydatkow wiec nie wiem jak to jest i nie wiem jak to bedzie u mnei wygladac - wazne, zeby wam obojgu to pasowalo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 17:23   #3068
najfajniejsza
Zakorzenienie

teraz to będzie tak, że nikomu nie będzie pasowało
ech...

no nic, nie marudzę już, dziękuję Wam, że jesteście
Stary 2010-07-15, 17:31   #3069
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
teraz to będzie tak, że nikomu nie będzie pasowało
ech...

no nic, nie marudzę już, dziękuję Wam, że jesteście
to porozmawiajcie spokojnie z P. jak on by chcial, jak ty i zrobcie tak, zeby obojgu pasowalo - musi byc jakies wyjscie zeby bylo ok

a marudz jak chcesz
Stary 2010-07-15, 17:58   #3070
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ale miałaś super pogodę pewnie się opaliłaś na czekoladkę
Opaliłam się na marchewkę Serio, jakaś ta moja opalenizna marchewkowa, zamiast czekoladowa
Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
powyżej 28 stopni w pomieszczeniu pracodawca ma ci zapewnić napoje w ilości której potrzebujesz. To czy skróci godziny pracy czy przesunie ja na późniejsza/wcześniejszą porę zależy tylko od niego ...
A to ciekawe Tylko na jakie przepisy mam się powołać jak pójdę marudzić?
Cytat:
może faktycznie ja go źle zrozumiałam?
nie wiem, co myśleć, źle mi...
znów dostałam SMS, długi dość: ”Patuś, ale ja sie zle wyrazilem, nie chce, zebys mi oddawala pieniadze, nie o to mi chodzi. jestes moja ukochana p.o. zona, a nie dluzniczka. chcialem sobie kupic czapke tylko.”

czy ja przesadzam?
Przesadzasz, ale troszeczkę Daj mu na tą czapkę, niech ma

A opowiem jak było, gdy znajdę więcej czasu, może jutro

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Na poczcie na razie jedno zdjęcie wstawiłam dla Carmelki, co by zobaczyła marchewkę Jak zgram więcej to Wam pokażę
Stary 2010-07-15, 18:13   #3071
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Przesadzasz, ale troszeczkę Daj mu na tą czapkę, niech ma

A opowiem jak było, gdy znajdę więcej czasu, może jutro

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Na poczcie na razie jedno zdjęcie wstawiłam dla Carmelki, co by zobaczyła marchewkę Jak zgram więcej to Wam pokażę
tu nie chodzi o czapkę...

ale wyglądasz super fajne zdjęcie i jakie ciałko
Stary 2010-07-15, 18:15   #3072
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
tu nie chodzi o czapkę...

ale wyglądasz super fajne zdjęcie i jakie ciałko
A dziękuję
Stary 2010-07-15, 18:19   #3073
OlkaR
Zakorzenienie

Rain no to przybij pionę ja mam jeszcze 2 2-godzinne wizyty i jedną jakąś krótszą

A w ogóle to nie powiedziałam Wam o koleżeńskiej trosce medeline...
Wczoraj byliśmy na pizzy w kilka osób, no i już przed 23 powiedziałam, że idę do domu, bo dzisiaj musiałam wstać o 6 a chciałam się wyspać. Coś tam niektórzy marudzili, żebym poczekała, że wszyscy razem pójdziemy itd. No ale nie chciało mi się czekać, wiec wstałam i mówię "idę, pa" i poszłam....
30 min po fakcie mojego wyjścia z knajpy (mało tego, już po prysznicu byłam) dostaję SMSa od med "Ej, Ty serio poszłaś?"
Stary 2010-07-15, 18:19   #3074
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
przez tę emotkę wyobraziłam sobie Ciebie jako doświadczoną morderczynię która nielubianych gości raczy sałatą
Wydało się...

Cytat:
nie no, pogadam z nim, ustalimy coś, ale będę nalegać na oddawanie kasy za minione miesiące, żeby mi nie wypominał, że mnie utrzymywał. nawet przypadkiem (tak jak dziś, ze coś innego miał na myśli)

dobra, teraz mnie zbesztacie, ale szczerze - jakby nie ta sytuacja, nie chciałabym zmiany. ona nie jest mi na rękę nie tylko dlatego, że nie lubię obliczać, pamiętać, ile mam oddać po wypłacie na to, ile mi zostanie itp., skoro na jedno w gruncie rzeczy wychodzi (kiedy się daje całą kasę jako wspólną). i wiem, że i tak to nie uchroniłoby nas od sprzeczek, bo ze wspólnej kasy też mogę sobie niepotrzebnie jabłko kupić czy coś (ironizuję, no ale wiecie, o co mi chodzi?), choć oczywiście nie spodziewam się tego po P.
po prostu mnie było tak dobrze psychicznie, rozumiecie? ja się czułam komfortowo, myśląc, że mamy wspólną kasę, że P. mnie traktuję jak żonę, że ja jego jak męża, że nie rozdzielamy sobie co do grosza, tylko wspieramy siebie nawzajem, nawet jak jedno ma gorszy okres. teraz będziemy - w moim odczuciu - współlokatorami. w tym sensie, że wygodniej kupić jedno masło dwóm studentom niż by każde miało swoje.

wiem, że mnie nie rozumiecie, bo Wy tu wszystkie macie taki układ ze swoimi facetami i Wam to odpowiada. mnie to nie będzie odpowiadac, ale wolę to, niż raz jeszcze usłyszec, że sobie kupiłam bluzkę.
Ja rozumiem, bo nie dzielę się kosztami życia z TŻtem po równo. Jakbym chciała to musielibyśmy w kartonie mieszkać i jeść w stołówce brata alberta przy moich 860 brutto. I zgadzam się z tobą, że rozliczanie się co do złotówki to jest ok ale wśród współlokatorów. Po to mam p.o męża by żyć z nim jak z mężem.
Myślę jednak, że on tak zaragował bo czapka za 30 zł to drobiazg (tak jak twoja odlewka za 20). I tak jak ty sie wkurzyłas ze taki drobiazg wypomniał to on się wkurzył, że głupiej czapeczki mu żałujesz. Pogadacie na spokojnie i dojdziecie do porozumienia.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:26   #3075
onlythebest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
Naj zgadzam się w 100 % z Arrakis...biedny ten Twój chłopina, nie miał nic złego na myśli a cały dzień się na pewno zamartwiał tą sytuacją....

Co do skróconych godzin to się nie oddaje...ja też teraz wypuszczam pracowników przed 14 zamiast o 16. Wogóle teraz przez te upały nic się nie chce robić i przez te dni obejrzałam chyba wszystkie edycje next top model z różnych krajów - ćwiczę angielski

Dziewczynki mam pytanie...mam propozycję pracy jako back office manager w firmie zajmującej sie tworzeniem i pozycjonowaniem stron w necie...i kobitka kazała mi się zastanowić ile chciałabym zarabiać...ma któraś pojęcie ile krzyknąć co by nie przedobrzyć? Dodam że w pracy biurowej mam 3 letnie doświadczenie.

Zaręczona i przeszczęśliwa od 3.01.2011 r.
onlythebest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:34   #3076
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wydało się...

Ja rozumiem, bo nie dzielę się kosztami życia z TŻtem po równo. Jakbym chciała to musielibyśmy w kartonie mieszkać i jeść w stołówce brata alberta przy moich 860 brutto. I zgadzam się z tobą, że rozliczanie się co do złotówki to jest ok ale wśród współlokatorów. Po to mam p.o męża by żyć z nim jak z mężem.
Myślę jednak, że on tak zaragował bo czapka za 30 zł to drobiazg (tak jak twoja odlewka za 20). I tak jak ty sie wkurzyłas ze taki drobiazg wypomniał to on się wkurzył, że głupiej czapeczki mu żałujesz. Pogadacie na spokojnie i dojdziecie do porozumienia.
kurcze, myślę, że masz rację... cholera, teraz to wychodzi na to, że ja go powinnam przeprosić

Olka, Ciebie mogą porwać na tej wycieczce, a Med to zauważy podczas powrotu

Only, nie mam pojęcia ile może ktoś taki zarabiać, bo nawet nie umiem rozszyfrowac tego stanowiska

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

aleks, ale tekst o stołówce brata Alberta rządzi
Stary 2010-07-15, 18:43   #3077
butterfly20
Zakorzenienie

butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:52   #3078
OlkaR
Zakorzenienie

Naj, właśnie tego się obawiam chociaż... ona coś mówiła, że ja się będę porozumiewać po angielsku bo ona niet więc może jak jej tłumacza zabraknie to zauważy wcześniej
Stary 2010-07-15, 19:06   #3079
butterfly20
Zakorzenienie

Nadrobiłam i padłam.

Rain rodzice w końcu przywieźli mi Baby Doll i Chans Elysees. I to jest wredne bo ja im na liście napisałam,że chcę którąś z nich lub Miyake.
A teraz oni mi każą wybierać którą z nich wolę,bo drugą dostanie bratowa Czemu ona ma pachnieć perfumą,którą ja lubię?I w ogóle to ciężki wybór
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 19:25   #3080
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i padłam.

Rain rodzice w końcu przywieźli mi Baby Doll i Chans Elysees. I to jest wredne bo ja im na liście napisałam,że chcę którąś z nich lub Miyake.
A teraz oni mi każą wybierać którą z nich wolę,bo drugą dostanie bratowa Czemu ona ma pachnieć perfumą,którą ja lubię?I w ogóle to ciężki wybór

(żaaaaart )

pociesz się, że może na jej skórze będą brzydko pachnieć
Stary 2010-07-15, 19:34   #3081
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
może to jakaś pociecha dla Ciebie będzie że teraz dowody wyrabia się za darmo
Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Opaliłam się na marchewkę Serio, jakaś ta moja opalenizna marchewkowa, zamiast czekoladowa
taką marchewkę to tylko schrupać Ślicznie wyglądasz, też chcę na wakacje to może się upodobnię
Cytat:
Nadrobiłam i padłam.

Mogli nie kupić wcale nie mam pojęcia jak które pachnie ale Ty nie jesteś jak Baby Doll więc weź to drugie i po sprawie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:43   #3082
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
może to jakaś pociecha dla Ciebie będzie że teraz dowody wyrabia się za darmo

taką marchewkę to tylko schrupać Ślicznie wyglądasz, też chcę na wakacje to może się upodobnię

Mogli nie kupić wcale nie mam pojęcia jak które pachnie ale Ty nie jesteś jak Baby Doll więc weź to drugie i po sprawie
naprawdę dowody się za darmo wyrabia? nareszcie!

a ja nie wiem, jak pachną te drugie, ale Baby Doll za nic bym nie oddała uwielbiam je i raz na jakiś czas do nich wracam. to jedyne perfumy, które na mojej skórze pachną zupełnie inaczej rano, a zupełnie inaczej wieczorem (nie że intensywniej czy coś). są niezwykłe, ale - umówmy się - ja się nie znam
Deszczówka na pewno pomoże dokonać Motylce słusznego wyboru
Stary 2010-07-15, 19:45   #3083
Gleniusia
Zakorzenienie

Hejka!

Mam lenia jak stąd do Warszawy

aaa, Tż przyszedł wcześniej! lecę
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 19:46   #3084
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę dowody się za darmo wyrabia? nareszcie!
tak bo przyjaciółka zmieniała zameldowanie, przez co musiała wyrobić nowy dowód i zrobili go jej za darmo

Stary 2010-07-15, 20:10   #3085
skimos
Zakorzenienie

no cieszę się że za darmo, problem w tym że właśnie byłam w Elblągu (mój UM), a następnym razem będę we wrześniu
a dowód mi potrzebny do jazdy autobusami, wyrobienia karty miejskiej, odbiorów kosmetyków z avonu...

szukam nadal, pamiętam że go luzem miałam i miałam wsadzić do portfela ale problem w tym że mi mógł z torby wylecieć. Gdzieś w Polsce

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a no i kupiłam sobie dziś balerinki czarne. satynowe, bez udziwnień. trochę kapciowate, ale jedyne w których nie bolały mnie palce (robią mi się halluksy). Masakra, w każdych skórzanych bolały :/ (muszę mieć szerokie czubki, najlepiej żeby jeszcze luz mieć).
No ale co zrobię. Jakby pytali to powiem że mi zaraz po wyjściu się eleganckie zepsuły

Stary 2010-07-15, 20:14   #3086
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
no cieszę się że za darmo, problem w tym że właśnie byłam w Elblągu (mój UM), a następnym razem będę we wrześniu
a dowód mi potrzebny do jazdy autobusami, wyrobienia karty miejskiej, odbiorów kosmetyków z avonu...

szukam nadal, pamiętam że go luzem miałam i miałam wsadzić do portfela ale problem w tym że mi mógł z torby wylecieć. Gdzieś w Polsce
jeśli Ci się zgubił, to są trzy wyjścia:
a) ktoś go znalazł, wrzucił do skrzynki i przyjdzie pocztą (zapłacisz tylko za dostarczenie)
b) ktoś go znalazł i weźmie na Ciebie pożyczkę, a uwierz mi, w chwilówkach i providentach dają pożyczki, jak leci
c) nie znalazł się

Ja radzę zgłosić na policję zgubienie dowodu, żeby w razie czego nie było problemu, że nabrałaś kredytów w Ciechocinku jakby tak było, to wystarczy, że pokażesz odpis zgłoszenia zgubienia dowodu (poproś, to Ci wystawią) i podasz numery do bliskich, którzy potwierdzą, że Cię wtedy w owym Ciechocinku nie było (teoretycznie przecież może być tak, że zgłaszasz kradzież dowodu i bierzesz pożyczkę,a potem wkręcasz, że przecież zgubiłaś dowód ).
Stary 2010-07-15, 20:16   #3087
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Rain no to przybij pionę ja mam jeszcze 2 2-godzinne wizyty i jedną jakąś krótszą
U mnie to wyszło przypadkiem :/ poszłam dzisiaj na opracowanie małego ubytku w zębie a jak mi pani doktor rozwierciła tą dziurkę to się okazało, że ona jest jak góra lodowa ząb do leczenia kanałowego no i jak tu się nie wkurzyć? mnie NIGDY choćby raz ten ząb nie zabolał - gdzie to się uchowało teraz mam zatruty i ćmi mnie dość znacznie - mam nadzieję, że albo przestanie do nocy, albo tabletka da radę to przytłumić... ból zęba w nocy przy 30 stopniach upału to zbyt wiele jak dla mnie
Cytat:
Ja ci poradzę tak - bierz Champs Elysees. Dlaczego? Bo jest ponad dwa razy droższy i nie występuje w promocjach Baby Doll w Superpharmie bywa za 89 zł
Cytat:

(żaaaaart )
[/COLOR]
Skąd ja wiedziałam, że jakoś to skomentujesz ?
Cytat:
Deszczówka na pewno pomoże dokonać Motylce słusznego wyboru
Się wie!

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-07-15 o 20:17
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:19   #3088
skimos
Zakorzenienie

Naj a da radę potem to odkręcić jak znajdę dowód?
Bo mi się coś wydaje że TŻtowi dawałam, on twierdzi że nie ma, ale wolałabym sama mu spodnie przetrzepać jak wróci.

Ehh zmartwiłaś mnie tym kredytem

Stary 2010-07-15, 20:20   #3089
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Ja ci poradzę tak - bierz Champs Elysees. Dlaczego? Bo jest ponad dwa razy droższy i nie występuje w promocjach Baby Doll w Superpharmie bywa za 89 zł
praktyczne podejście

Stary 2010-07-15, 20:25   #3090
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Naj a da radę potem to odkręcić jak znajdę dowód?
Bo mi się coś wydaje że TŻtowi dawałam, on twierdzi że nie ma, ale wolałabym sama mu spodnie przetrzepać jak wróci.

Ehh zmartwiłaś mnie tym kredytem
Najeczka ma rację. Szukaj szybko a jak nie znajdziesz to zgłoś. Możesz mieć problemy jak ktoś nieuczciwy go znajdzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości