|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX
Cytat:
no i fakt - te 600 zł to nam zostaje na samo przeżycie, bo na opłaty odłożyłam, więc powinno starczyć mu na czapkę z resztą faktycznie on ma tydzień wolnego, pójdzie na ryby i udaru dostanie i co ja zrobię wtedy...? no ale ja zawsze mam wizję, że będziemy konać z głodu, jak mamy mniej pieniędzy niż zazwyczaj ![]() ech, dziękuję, że mogę się Wam wygadaaaaaać |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Naj troszkę przesadziłaś, może to PMS albo ten upał
Jak dla mnie naprawdę on po prostu potrzebuje czapki i nie rozumie odkładania tak małego zakupu na przyszły miesiąc jeśli potrzebuje jej teraz. A potem pokupujecie inne rzeczy jak już kaska będzie ![]() Mój też się śmiał że jak będę zarabiała więcej to on zostanie kurą domową, ale jak już taka możliwość stała się bardziej realna to mina mu zrzedła. Tak czy tak wg mnie najlepsza jest wspólna określona kasa na wspólne wydatki (jedzenie, środki czystości etc) a reszta każdy na swoje rzeczy. Ja byłam na mieście i padam, nie dość że gorąco to jeszcze zmęczona jestem (nie wiem czy mówiłam - jechałam dziś w nocy 9h pełnym autokarem, spałam jakieś 4h z przerwami). Zakupy zrobione, index odebrałam, za to chyba zgubiłam dowód nie wiem poszukamy z TŻtem (dopiero w sobotę wraca, źle mi tu samej ).Ale mogę się już relaksować ![]() aaaa właśnie do mnie dzwonili po hiszpańsku skądś ale nie wiem z której firmy bo z dwóch mieli dzwonić Ona też nie wiedziała bo tylko dostała zlecenie przeprowadzić taką rozmowę po hiszpańsku.W sumie teraz TŻ napisał że można i się przeprowadzić, no ale już i tak po ptokach a i jak już to za rok przeprowadzka. W sumie tam mnie jeszcze nie było
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-07-15 o 16:19 |
|
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie, że Ci dobrze poszło mnie i P. na rękę była wspólna kasa (cała), po prostu nie chciało nam się dzielić tego wszystkiego, jakoś tak wygodniej i łatwiej. ale dziś myślę, że od przyszłego miesiąca podzielę kasę na swoją i jego i będę mu oddawać w ratach za poprzednie miesiące. nie chcę drugi raz, choćby przypadkiem, usłyszeć, że ja to sobie kupiłam coś tam... |
||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ale zróbcie tak jak my, jeśli to problem. Albo poczekaj jeszcze na rozmowę z TŻtem. Wydaje mi się że jemu chodziło o to co napisała Ilsa, że czemu on nie może mieć głupiej czapki jeśli jej właśnie potrzebuje, a Ty sobie coś tam kupiłaś ostatnio - to czemu on nie.
Wątpię żeby zgodził się na oddawanie przez Ciebie kasy. Porozmawiacie na spokojnie i będzie dobrze
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
najeczko oddawanie za poprzednie miesiace uwazam ze jest bezsensu - on nie chce tego od ciebie a ty postawisz go teraz w glupiej sytuacji - i tak on sie nie zgodzi a ty bedziesz na sile chciala oddawac. Po prostu usiadzcie i ustalcie nowe zasady dzialania od teraz - i wyjasnij mu koniecznie dlaczego chcesz tych zmian i co one maja tobie/wam dac
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po prostu mnie było tak dobrze psychicznie, rozumiecie? ja się czułam komfortowo, myśląc, że mamy wspólną kasę, że P. mnie traktuję jak żonę, że ja jego jak męża, że nie rozdzielamy sobie co do grosza, tylko wspieramy siebie nawzajem, nawet jak jedno ma gorszy okres. teraz będziemy - w moim odczuciu - współlokatorami. w tym sensie, że wygodniej kupić jedno masło dwóm studentom niż by każde miało swoje. wiem, że mnie nie rozumiecie, bo Wy tu wszystkie macie taki układ ze swoimi facetami i Wam to odpowiada. mnie to nie będzie odpowiadac, ale wolę to, niż raz jeszcze usłyszec, że sobie kupiłam bluzkę. |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
najeczko - ja rozumiem i besztac nie zamierzam
kazdy ma taki uklad jaki mu pasuje. Ja nigdy nie mieszkalam z facetem i nie mialam wspolnych z nim wydatkow wiec nie wiem jak to jest i nie wiem jak to bedzie u mnei wygladac - wazne, zeby wam obojgu to pasowalo
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to będzie tak, że nikomu nie będzie pasowało
ech... no nic, nie marudzę już, dziękuję Wam, że jesteście
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a marudz jak chcesz
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Opaliłam się na marchewkę
Serio, jakaś ta moja opalenizna marchewkowa, zamiast czekoladowa ![]() Cytat:
Tylko na jakie przepisy mam się powołać jak pójdę marudzić? ![]() Cytat:
![]() A opowiem jak było, gdy znajdę więcej czasu, może jutro ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Na poczcie na razie jedno zdjęcie wstawiłam dla Carmelki, co by zobaczyła marchewkę Jak zgram więcej to Wam pokażę
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyglądasz super fajne zdjęcie i jakie ciałko
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Rain no to przybij pionę
ja mam jeszcze 2 2-godzinne wizyty i jedną jakąś krótszą ![]() A w ogóle to nie powiedziałam Wam o koleżeńskiej trosce medeline... ![]() Wczoraj byliśmy na pizzy w kilka osób, no i już przed 23 powiedziałam, że idę do domu, bo dzisiaj musiałam wstać o 6 a chciałam się wyspać. Coś tam niektórzy marudzili, żebym poczekała, że wszyscy razem pójdziemy itd. No ale nie chciało mi się czekać, wiec wstałam i mówię "idę, pa " i poszłam....30 min po fakcie mojego wyjścia z knajpy (mało tego, już po prysznicu byłam) dostaję SMSa od med "Ej, Ty serio poszłaś?"
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę jednak, że on tak zaragował bo czapka za 30 zł to drobiazg (tak jak twoja odlewka za 20). I tak jak ty sie wkurzyłas ze taki drobiazg wypomniał to on się wkurzył, że głupiej czapeczki mu żałujesz. Pogadacie na spokojnie i dojdziecie do porozumienia. |
||
|
|
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do skróconych godzin to się nie oddaje...ja też teraz wypuszczam pracowników przed 14 zamiast o 16. Wogóle teraz przez te upały nic się nie chce robić i przez te dni obejrzałam chyba wszystkie edycje next top model z różnych krajów - ćwiczę angielski ![]() Dziewczynki mam pytanie...mam propozycję pracy jako back office manager w firmie zajmującej sie tworzeniem i pozycjonowaniem stron w necie...i kobitka kazała mi się zastanowić ile chciałabym zarabiać...ma któraś pojęcie ile krzyknąć co by nie przedobrzyć? Dodam że w pracy biurowej mam 3 letnie doświadczenie.
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olka, Ciebie mogą porwać na tej wycieczce, a Med to zauważy podczas powrotu Only, nie mam pojęcia ile może ktoś taki zarabiać, bo nawet nie umiem rozszyfrowac tego stanowiska ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- aleks, ale tekst o stołówce brata Alberta rządzi |
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, właśnie tego się obawiam
chociaż... ona coś mówiła, że ja się będę porozumiewać po angielsku bo ona niet więc może jak jej tłumacza zabraknie to zauważy wcześniej
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i padłam.
Rain rodzice w końcu przywieźli mi Baby Doll i Chans Elysees. I to jest wredne bo ja im na liście napisałam,że chcę którąś z nich lub Miyake. A teraz oni mi każą wybierać którą z nich wolę,bo drugą dostanie bratowa
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(żaaaaart pociesz się, że może na jej skórze będą brzydko pachnieć
|
|
|
|
|
#3081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ślicznie wyglądasz, też chcę na wakacje to może się upodobnię Cytat:
|
|||
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem, jak pachną te drugie, ale Baby Doll za nic bym nie oddała Deszczówka na pewno pomoże dokonać Motylce słusznego wyboru
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Mam lenia jak stąd do Warszawy ![]() aaa, Tż przyszedł wcześniej! lecę
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
tak bo przyjaciółka zmieniała zameldowanie, przez co musiała wyrobić nowy dowód i zrobili go jej za darmo
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
no cieszę się że za darmo, problem w tym że właśnie byłam w Elblągu (mój UM), a następnym razem będę we wrześniu
![]() a dowód mi potrzebny do jazdy autobusami, wyrobienia karty miejskiej, odbiorów kosmetyków z avonu... szukam nadal, pamiętam że go luzem miałam i miałam wsadzić do portfela ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a no i kupiłam sobie dziś balerinki czarne. satynowe, bez udziwnień. trochę kapciowate, ale jedyne w których nie bolały mnie palce (robią mi się halluksy). Masakra, w każdych skórzanych bolały :/ (muszę mieć szerokie czubki, najlepiej żeby jeszcze luz mieć). No ale co zrobię. Jakby pytali to powiem że mi zaraz po wyjściu się eleganckie zepsuły
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) ktoś go znalazł, wrzucił do skrzynki i przyjdzie pocztą (zapłacisz tylko za dostarczenie) b) ktoś go znalazł i weźmie na Ciebie pożyczkę, a uwierz mi, w chwilówkach i providentach dają pożyczki, jak leci c) nie znalazł się Ja radzę zgłosić na policję zgubienie dowodu, żeby w razie czego nie było problemu, że nabrałaś kredytów w Ciechocinku jakby tak było, to wystarczy, że pokażesz odpis zgłoszenia zgubienia dowodu (poproś, to Ci wystawią) i podasz numery do bliskich, którzy potwierdzą, że Cię wtedy w owym Ciechocinku nie było (teoretycznie przecież może być tak, że zgłaszasz kradzież dowodu i bierzesz pożyczkę,a potem wkręcasz, że przecież zgubiłaś dowód ).
|
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam zatruty i ćmi mnie dość znacznie - mam nadzieję, że albo przestanie do nocy, albo tabletka da radę to przytłumić... ból zęba w nocy przy 30 stopniach upału to zbyt wiele jak dla mnie Cytat:
Baby Doll w Superpharmie bywa za 89 zł ![]() Skąd ja wiedziałam, że jakoś to skomentujesz ? Się wie!
Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2010-07-15 o 20:17 |
||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Naj a da radę potem to odkręcić jak znajdę dowód?
Bo mi się coś wydaje że TŻtowi dawałam, on twierdzi że nie ma, ale wolałabym sama mu spodnie przetrzepać jak wróci. Ehh zmartwiłaś mnie tym kredytem
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Najeczka ma rację. Szukaj szybko a jak nie znajdziesz to zgłoś. Możesz mieć problemy jak ktoś nieuczciwy go znajdzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

Ale tylko lekko
To tylko czapeczka, nie będziecie przez nia głodować. Ale mógł Ci perfum nie wypominać, nienawidzę wypominania...
Jak dla mnie naprawdę on po prostu potrzebuje czapki i nie rozumie odkładania tak małego zakupu na przyszły miesiąc jeśli potrzebuje jej teraz. A potem pokupujecie inne rzeczy jak już kaska będzie 
nie wiem poszukamy z TŻtem (dopiero w sobotę wraca, źle mi tu samej

ja mam jeszcze 2 2-godzinne wizyty i jedną jakąś krótszą 

13.03.2008
teraz mam zatruty i ćmi mnie dość znacznie - mam nadzieję, że albo przestanie do nocy, albo tabletka da radę to przytłumić... ból zęba w nocy przy 30 stopniach upału to zbyt wiele jak dla mnie