|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Hej. A my pospaliśmy 😊 dzieci spały od 18.30 prawie do 7. Ale juz nie pamiętam kiedy ostatnio spały w dzień...chyba ze jedziemy gdzieś samochodem to się kimna...
Mama Karolci współczuję Ci bo ja to bym się wykończyła do takich godzin dziećmi zajmować. Mam nadzieję że Patryk tez będzie spał w takim systemie jak Lila i Mikołaj. |
|
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to się zrobiła obsesja chyba )Ale od dwóch tyg nic nie kupiłam x ubranek )
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzis siedze na dupie w domu caly dzien! Nic nie robie Obiad jest, wiec dzis czeka mnie lezenie i czytanie ksiazek, zabawa z młodą i nicnierobiebie
|
|
|
|
#3064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli macie możliwość to pomyślałabym o niani takiej do pomocy.Będziesz w domu to przecież będziesz jej patrzeć na ręce ![]() Cytat:
Te na choinkę będziemy dekorować przed świętami, a te do jedzenie będą saute, bo ja nie znoszę lukrów itp![]() No i jeszcze zrobimy dekoracje na choinkę.Niestety w tym roku nie będziemy ubierać naszej, a moi rodzice są "sprytni" i nie rozbierają choinki, tylko dają w folię na strych No to zero zabawy dla Tusi. Więc chociaż te dekoracje zrobimy dla fanu![]() Cytat:
w ogóle Ci nie śpią w dzień? Jeju ja to uwielbiam, chwila dla siebie, na spokojne ogarnianie domu itp. Cytat:
Dziewczyny nie ma co się dolowac ![]() U mnie to się zrobiła obsesja chyba )Ale od dwóch tyg nic nie kupiłam x ubranek )[/QUOTE]Ja większych raczej nie kupowałam bo mam dużo po Tusi, ale te malusie ostatnio miałam pożyczone, a nie zanosi się,żeby teraz ktoś mnie uraczył. Znalazłam wczoraj kolejne reklamówki z malusimi i wtedy uznałam,że przegięłam z kupowaniem nowych 56 i 62. Chociaż i tak mam sporo mniej niż ty
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż i tak mam sporo mniej niż ty [/QUOTE]Moja tez juz zaczyna rezygnowac z drzemek w ciagu dnia. Zdarza jej sie teraz tak raz na 3-4 dni drzemka a tak to nie chce spac. Fajne to bylo, no ale coz zrobic, widac juz nie potrzebuje
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Ty poprostu myślisz ekonomicznie
za jednym zamachem na rok czy dwa i po sprawie ja teraz na wyprzedażach na te ciut większe będę polować 68 w górę ale też bez szaleństw ale coś tam kupię pewnie co do mieszkania z teściową lub mamą/rodzicami...."nie"! nigdy bym się na to nie odważyła...my żyjemy inaczej...one inaczej spięcia by były na każdym kroku...najlepiej samemu Przy drugim dziecku to już myślę Mamusie, że macie fajnie sporo rzeczy można wykorzystać jeszcze raz
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl no nie śpią w ogóle. Z jednej strony to było fajne jak miały ta drzemke bo ogarniałam dom, robiłam obiad , jak M był to mieliśmy czas dla siebie...ale spały po 3 godz i potem wieczorem problem żeby zasnęły...i tak zasypialy 20.30-21...i wstawaly 5-5.30...bardzo rzadko o 6. Ja już o 20 to marze żeby się położyć czy sama czy z M...pogadac, film zobaczyć...a zazwyczaj filmy sa od 20...teraz nie śpią...ida spać 18.30 w porywach do 19 i śpią do 5.30 lub 6.30...nie jest źle. Większość czasu bawią się same
Posprzątałam pokój dzieci. Tam to najmniej sprzątania 😊 |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Krwawie dalej. Nke ma na co czekac i musze miec operacje. Mam dwie opcje. Endoskopia pod narkoza. Lub wejście przez tętnice udowa... Myślę..
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia trzymaj się kochana 😘
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja śpi przeważnie tak od 19.30-20 do 7.30-8.30 (tu rozrzut jest duży). A w dzień 1,5 do 2 godzin. Ale po przedszkolu zawsze jest wykończona ![]() Cytat:
Masakra ![]() daj znać co i kiedy!!Cytat:
hehe ![]() ![]() Ale w sumie jak masz nianię to i tak sporo czasu dla siebie
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh mocne kciuki. Kiedy operacja? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Tak, mam czas bo niania jest codziennie tak do 12 czasem 13, chyba ze mam cos do załatwienia to w innych godzinach. Także nie narzekam na brak drzemek bo i tak moge poleniuchować ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie było jak spały bo byl seksik popołudniowy...no ale nie można mieć wszystkiego...
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis lub jutro rano zalezy ktora. Endoskopia dzis.
|
#3079 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cześć mamusie
Oglądam Dzien dobry TVN i jest temat Mama w pracy, tata w domu. A u Was kochane jak bedzie to wyglądało ? |
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
3mam kciuki mocne.
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tata w pracy cały czas mama w domu bedzie przez rok a pozniej i mama i tata w pracy
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata w pracy będzie jakoś u nas to oczywiste od początku zdecydowanie więcej zarabia marciar obyś szybko miało to za sobą trzymaj się dzielnie
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-12-09 o 10:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
U nas tata w pracy i mama po roku tez w pracy
|
#3085 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
dobrze tez potrzebujesz duzo snu teraz
|
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ coś kombinuje, bo szwagier chce nas wyciągnąć na sylwestra na salę. Jak wcześniej nie było mowy o tym, ze gdziekolwiek idziemy, nawet na domówke, ewentualnie ktoś do nas moze wpaść tak teraz czuję, ze ma ochotę
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Marciar powodzenia...
A ja po dwóch dniach milczenia z mężem chyba w końcu zaczęliśmy normalnie w miarę rozmawiać... chce mnie trafić jak trzecia osoba a dokładnie mój teść może się tak cieszyć jak między mną a mężem jest gorzej... ostatnio od niego usłyszałam że ma moją ciążę w d...e i że jak sobie zrobiłam to mam... Jak tacy ludzie mogą chodzić po tej ziemi. Brak mi słów i jak już jest między nami w miarę dobrze tzn. między mną a teściem i w miarę rozmawiamy to musi pokazać swoje prawdziwe oblicze. Ten człowiek jest okropny a najgorsze jak widzę jego radość jak cieszy się że mąż u niego siedzi a ja sama u nas na górze. Dzisiaj zaczynam 32 tydz. a on może przez te 7 miesięcy zapytał się raz góra dwa jak się czuję. Szkoda nerwów na niego ale przykro się robi jak rodzice, wszyscy przychylni ludzie są tak daleko a ja skazana jestem na obecność teścia, który tylko czeka żeby udowodnić mężowi że ja jestem zła i ma tylko jego. Ostatnio też słyszałam o imieniu naszej córeczki, że Zuzia to brzydkie imię i daje się je takim niespełna rozumu dzieciom a żebyśmy dali Agnieszka czy Agata. I że na zakupy dla dziecka powinniśmy jego wziąć bo ma dobry gust i wybrałby najładniejsze rzeczy, ale ani złotówki nam nie dał np. żebyśmy kupili małej coś. Zapowiedział że kupi Zuzi łóżeczko ale to było jakieś 2-3 miesiące temu i tak czas mijał że dzisiaj kurier przywiezie nam łóżeczko które tydzień temu zamówiliśmy an allegro. Muszę się jakoś wyłączyć na to jego gadanie bo inaczej z tych nerwów urodzę wcześniej. Poza tym od wczoraj mała chyba kopie mnie strasznie po pęcherzu bo czuję co jakiś czas kopniak i ból aż łapię się za brzuch... |
|
|
|
#3088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetne zakupy !!! Powodzenia w układaniu Nie wiem czy 3 szafy dadzą radę ![]() Cytat:
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia przykro się takie rzeczy czyta...jedyne wyjście to olać dziada...a a Zuzia to bardzo ładne imię 😊 |
|
|
|
|
#3090 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Brakuje mi jej opowieści
Apropos śpiworków to mam 2 w rozmiarze 62 i ubolewałam że takie duże a szkoda mi było na nowy 56 ale dostała Ninka od mojej koleżanki nowy śliczny 
Obiad jest, wiec dzis czeka mnie lezenie i czytanie ksiazek, zabawa z młodą i nicnierobiebie
.
Ciekawe czy mówią że same zrobiły 

trzymaj się dzielnie
Świetne zakupy !!! Powodzenia w układaniu