|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
moniczka2123 mi gin zalecił picie karmi bo korzystnie wpływa na nerki
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
A u nas kolejny cichy dzień
Wszystko mnie denerwuje!!!!!!!! Siedzę i szukam jakiegoś wózka, ale jemu oczywiście nic nie pasuj!!!!!!! Za to on znalazł sobie jakiś wózek, który jak się okazuje waży 20 kg !!!!!! I znowu wrzask i płacz, już nie wytrzymuje psychicznie!!! Powiedziałam mu, że jak szuka takich wózków to niech się zwalnia z pracy i sam siedzi z dzieckiem i na dwór chodzi. Powodzenia mu życzę!!!!!!!!!!!!!!!! A jak nie skończy tych parodii to ja się wyprowadzam do rodziców, bo potrzebuje spokoju i ciszy!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-22 o 13:25 |
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wózek i przewijak też piękny
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Karmi namiętnie piłam w ciąży z Filipem Teraz jakoś nie mam smaku na piwo..ale Karmi spokojnie mozna
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - a mieszkasz na piętrze jakimś że te 20 kg to takie straszne? serio pytam, bo nie wiem nawet ile mój wózek wazy ale ja tylko wszedzie nim podjeżdżam bo nawet w piwnicy mam podjazd (tam trzymam wózek), a za czesto go do samochodu nie skladałam wiec mi nawet ta opcja była w miarę niepotrzebna... u mnie ze spacerowka to 14 kg, a z gondola pewnie kolejne 4 kg, plus dziecko wiec calkiem spory jest... i nei zauwazylam by sie ciezko prowadzil mimo takich gabarytów...
karmi pilam w tej ciazy, karmi pilam karmiac piersia. te 0,5% to masz w organizmie nawt jak sie jabłek najesz więc nie widze przeciwwskazań. oczywiscie "kazda ilosc alkoholu jest costam dla dziecka" bo nie robiono badan ile % moze byc szkodliwa... ale biorac pod uwage, ze np. wiele miast w Polsce ma ilośc spalin i co2 w sródmiesciu powyzej wszelkich norm (w Koszalinie tez!), to powinniśmy sie wyprowadzic gdzies do lasu (nie wiem gdzie alergicy bo w lasach pyli...) żeby niczym dziecku nie zagrazac przypadkiem...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-22 o 13:49 |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam że wiele dziewczyn uzywa persila sen. normalnie od urodzenia, moja znajoma też w tym pierze i tak sie dadaje extra płukanie dla dzieci, wiec mysle ze jest OK.
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
To ja ide na loda do sklepu to moge ci kupic i e-mailem podesłac
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w słoneczny piękny dzień
![]() Ja dzisiaj mało spałam w nocy, bo Dominis ładował mnie namiętnie po żebrach aż czasami krzyknęłam. Mąż wrócił po 4 z kawalerskiego i dzisiaj jest taki "zmęczony" że nie ma z niego ani trochę pożytku... ![]() Cytat:
Nikt jej tam nie widział?!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolina, Brumek dużo zdrówka, kurujcie się dziewczyny ![]() O tym samym dzisiaj sobie myślałam, że chcialabym już z dzidzią spacerwać ![]() Cytat:
![]() Kolina śliczne ciuszki A buźka słodka Cytat:
![]() Ale myślę, że nie ma co przesadzać. karmii chyba się napic możesz. Wszystko z umiarem. |
|||||
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
jeśli komuś poprawi humor moja historia to proszę... tzn w formie,że inni mają też ciulowe problemy....
od jutra mamy rezerwację w hotelu w pradze... i co? i mój mąż powiedział mi wczoraj,że nie da rady jechac bo się nie wyrobi...pomyślałam,że się prześpi i d dziś mu przejdzie.no to się spakowałam a on mówi,ze NIE JEDZIE ![]() spoko,na dzień przed wyjazdem ![]() no to się wkurzyłam,poszłam do mamy i pojedzie z nami mama...a mąż niech się pocałuje w d... , ale jestem wściekła do zobaczenia w czwartek,wtedy wracamy i wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś go ugryzło Jedź z mamą i baw się dobrze! |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw się dobrze |
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Patik mają pewnie tyle zamówień, że zapomnieli o ochraniaczach, ale na pewno doślą! Ja nie umiem wysiedzieć 1 h u kogś za co dopiero 5
![]() Moja teściowa znowu nikim się nie interesuje, ale strasznie patrzy na to co o niej ludzie mówią, zawsze ktoś ma jakiś mankament ![]() Bebzolek śliczny! Aga Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie z tym karmieniem ![]() Meszsares no że tak często, powoli sobie uświadamiam że tak będzie i będę musiała się dostosować i układać dzień pod dzidzie nie zdawałam sobie sprawy, że co 3 h się karmi myślałam że wiesz tak jak my 3-4 posiłków dziennie i koniec, ale dam rade bo muszę! Lilka będzie dobrze kochana!Beatko pamiętam jak hulajnogi kosztował 100zł a teraz takie tanie. Fajny prezencik na pewno się ucieszy! Natka gratki za kupienie w końcu wózeczka ![]() Marina JA się cieszę z Tobą na to mieszkanie 83monia wyczytałam na ulotce że niestety oferta specjalna z tym dzidziusiem wiec przypuszczam, ze tylko na ten okres co jest napisany... Brunetka Ja mam Tako Jumpera X - mąż mi dał wolna rękę co do wyboru wózka ![]() Okropnie dużo napisałyście ![]() a byłam pewna, że w sobotę to może EWENTUALNIE 3 strony do nadrobienia będzie a tu 8 ale nadrobiłam Wczoraj siedziałam cały dzień u moich rodziców, jak dobrze że jest mama ! A dzisiaj fatalnie się czuje, miała być wczoraj burza i NIC ![]() czuje się jak baleron Dzisiaj mnie dopadł dołek, że w nic ludzkiego się nie mieszczę, nawet nie mam sukienki przewiewnej ![]() Idziemy robić grilla! |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
hihihi ja zaraz tez ruszam do Almy po frytki i chicensy
![]() Cytat:
ale dobrze ze mama chetna na wyjazd
|
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Słodki
Cytat:
ale ostatnio znalazłam w auchan czteropaczek i miałam zapas, ale już nie ma bo mi tż wypija, bo mu zasmakowało![]() Cytat:
Ale bym się wku.....ła!!!! Nienawidzę, naprawdę nienawidzę, jak ktoś mi plany zmienia w ostatniej chwili jedź i dobrze się baw!!
|
||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
GORĄCO MI
Cała jestem mokra, a to dopiero początek ładnej pogody Kurde marudna się ostatnio zrobiłam |
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - spoko, skoro lubisz odrobinę sadyzmu to proszę
a tak na serio, pewnie hormony. ja walcze żeby nie rozszarpać dziecka, które uparło sie że obiadów nie je... tzn. obiadów z ziemniakami bo inne je. a ja uparta i siedzi, ryczy i je... nie chcę by mi wyrósł na niejadka jak ojciec: sera nei je, warzyw nie je, śmietany nie je, wiele innych dodatkow też nie... nie mam jak gotowac bo te elementy są w wielu potrawach... wiec juz 40 minut je sam obiad, ja strasznie uparta jestem... ale ROZSZARPAŁABYM gdyby mi na to pozwolono! EDIT: BACIK mi nie wyszedł ;(, zedytowalam dla ciebie
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-22 o 16:14 |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie ruszy śmietany, majonezu, kefiru, żadnej sałatki, pomidorów, ogórków itp. Jadłby najchętniej pomidorówkę, grochówkę i kotlety (najlepiej schabowe i z piersi) Kurczaka pieczonego też nie lubi!!!! I co ja mam gotować A jak mama mi ostatnio przyniosła sałaty, to powiedział, że on nie jest krową, żeby jeść zieleninę I weź tu z takim gadajZobaczcie co się wczoraj działo w naszej ''wiosce " http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...DNIK/668021717 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-22 o 16:11 |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o matko Ide na dwor na spacerek moze pstryne brzusiowi fotke
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za pochwaly w strone brzuszka, przekazalam malemu ![]() dalej sie nuudze u nas grzmi co godzine, chwile popadalo, jest rzezko, nie ma duchoty nic tylko spac
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezu co tym chlopom dzis odwalilo? Ja tez mam ciulowy humor, oczywiscie przez niego...dzis taka piekna niedziela, a spedzamy ja osobno...na wakacjach... ehhh nawrzeszczal na mnie z rana, wiec sie zabralam i poszlam, zostawiajac mu dzieci, najlepsze, ze to ja mam klucz od pokoju (teraz w nim siedze, ale dopiero przyszlam), oczy mam czerwone jak krolik od placzu... Babonik Ty jedz i baw sie dobrze, przynajmniej nie zepsuje ci humoru w Pradze... Brunetko walcz o swoje, bo to Ty bedziesz jezdzila tym wozkiem. Monia widze, ze u Ciebie maly tez wybrzydza z jedzeniem... ja mam dosc moich dziewczyn, trace cierpliwosc, bo odkad tu jestesmy, nie zjadly normalnie posilku, dzis ta klotnia z Tztem tez byla o jedzenie dziewczyn...wysiadam normalnie...chyba nie nadaje sie na matke, a tu trzecie w drodze. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki ,my wlasnie wrocilismy z komuni padam na pysk skawar niesamowity ale jestem dumna z siebie cala msze w kosciele wytrzymalam
![]() nastwilam sie ze kazdy bedzie mowil tak jak ostatnio w soweta o jaka ty duza...... a tu niespodzianka bylo o jak ladie wygladasz....no cud normalnie,obok sali gdzie byla komunia byl salon gier niemoglam sie powstrzymac jakasc chec mnie naszla zeby zagrac choc nigdy tego nierobilam noi co przegralam 20 zł..........choc bylam bliska wygranej:P poleze potem was nadrobie |
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Co do piwka, to ja sobie popijam bezalkoholowe Becki.Smakuje jak piwo. Dla mnie jest ok.
Niejadek mój nie je owoców i jogurtów. Za to słodycze to może jeśc tonami. ![]() słuchajcie, chcę kupic pościel dla dziecka, ale wszystko albo drogie jak cholera albonie kompletne.nawet ikea nie sprzedaje całych kompletów z prześcieradłąmi. my chcemy z motywem kubusia puchatka. tylko nie 90 funtów.czy macie jakieś namiary? |
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiam... Ja ze swoim też nie gadam dziś!!! oczywiście, chciałam pomóc, ale odburknął, że sobie poradzi. Jak poradzi to poradzi, nie będę się narzucać... Wygadałam się i jest mi lepiej
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj też spędzamy osobno niedziele ja w sypialni leżę zamknięta a on w salonie
Żadne z nas nie wychyla się poza pokój więc chyba potrzebujemy poprostu takiego dnia osobno, jest dobrze.Czuję, że dzisiaj horomny mi coś buzują, bo najchętniej to bym sie o cos obraziła, nakrzyczała... więc siedzę cicho bo nie chce sie kłócić. Dziwny humor mnie dzisiaj dopadł. Ja obiadu w ogóle nie zrobiłam, mąż nic nie mówił ja też nie mam ochoty jeść. |
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na dworze
![]() A to moja kocurka zabawowa
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki my niedawno wróciliśmy z wycieczki i padam na pysk!!! upał niezły ale strasznie fajnie było
moje kochanie biegało z aparatem i się go uczyło i miał straszną frajdę a ja z moimi rodzicami sobie spacerowaliśmy strasznie mi przykro z powodu Waszych nieudanych niedziel czasem z facetami tak bywa choć mój to inny przypadek bo to ostoja spokoju i nie lubi sie kłócić więc najczęściej to ja sie wkurzam a moje kochanie po chwili przychodzi i mnie przytula więc nie ma mowy o cichych dniach i za to go tez kocham bo znając mnie to pewnie miesiącami byśmy nie gadali ![]() ![]() ja zmykam odpoczywac i pewnie bede co najwyzej cos podczytywac pełnią sił wrócę jutro
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam dzis zły humor. Tzn. troche mi juz przeszło, ale od rana się wściekałam, kur**y leciały, a ja w sumie nie wiem o co mi chodziło
:confus ed:. Ale potem troche mi przeszło. nawet mały seksik był. teraz M. poszedł z moimi rodzicami d kościoła na bierzmowanie mojego brata, będzie świadkiem, a ja zostałam z babcią, bo nie wystoje w kosciele tak długo i w takim tłumie. My wzięlismy tako jumpera. Moj M. nie bardzo się wtrącal, ja mu coś tam pokazywałam, on przytakiwał, bo stwierdził, ze jednak ja mam więcej czasu na siedzenie w temacie. Ustaliliśmy tylko co nasz wózek musi mieć, a potem szukaliśmy jakiegoś modelu w akceptowalnej przez nas cenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

I znowu wrzask i płacz, już nie wytrzymuje psychicznie!!! Powiedziałam mu, że jak szuka takich wózków to niech się zwalnia z pracy i sam siedzi z dzieckiem i na dwór chodzi. Powodzenia mu życzę!!!!!!!!!!!!!!!! 

super wózek 
więc nie widze przeciwwskazań. oczywiscie "kazda ilosc alkoholu jest costam dla dziecka" bo nie robiono badan ile % moze byc szkodliwa... ale biorac pod uwage, ze np. wiele miast w Polsce ma ilośc spalin i co2 w sródmiesciu powyzej wszelkich norm (w Koszalinie tez!), to powinniśmy sie wyprowadzic gdzies do lasu (nie wiem gdzie alergicy bo w lasach pyli...) żeby niczym dziecku nie zagrazac przypadkiem...
zębole

i wszystkiego dobrego

będzie dobrze kochana!