|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
To był jakiś zlot?
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
Serio ANA zaufaj ludziom na porodówce - w końcu to oni maja wiedze i praktykę , i na pewno zrobia dla Ciebie wszystko co najlepsze
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
No i na meble musimy czekac od 6-8 tyg ![]() Zaczynam po malu pakowac torbe ![]() Jak mialam do wyboru to czy Dominika wyciagnal za glowke vaccum czy mnie maja rozciac to nawet nie zastanowilam sie dwa razy.Ty myslisz ze wolalabys ochronic krocze ? Za duzo czytasz kochana ..... dobrze bika pisze.Cytat:
Szyjka dalej krotka i miekka jak 2 tyg temu na wizycie ... 1czerwca jest festyn dla dzieci godzine drogi od nas mam nadzieje ze u da sie nam jechac , w piatek ma mi gin powiedziec jak tam sprawy wygladaja ...
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
i przestań już z tym Guru ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- położna miała na imię Lidia bodajże - bardzo symaptyczna ![]() rodziłam na boku. Nie byłam nacinana, delikatnie pękłam w miejscu poprzedniego nacięcia (a pamiętaj że rodziłam duże dziecko). już 3h po porodzie spokojnie siedziałam i też uważam, że za dużo czytasz
|
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
w czwartek, już nie mogę się doczekać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to chyba tylko ja mam złe wspomnienia z nacięcia, w sumie z samej rany, bo mi się nie goiła. Ale to moja wina bo za mało czasu poświęcałam sobie i na wietrzenie krocza i za późno do lekarza poszłam. Przez to miałam usuwane dzikie mięso, ale teraz jest dobrze, nic nie czuć. też wolałam i wolę dalej być nacinana niż popękać
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kaska, Natala - fajnie, że udało Wam sie spotkać ![]() Ana, ja rozumiem Twoją dociekliwość A potem sie oczywiście nakręcam Mam nadzieję, że uda Ci się spełnić swój plan porodu, że pójdzie gładko i tak jak chcesz Ja w sobotę byłam na usg. Wyhodowałam jajo 21mm i wieczorem zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle. Dzisaj wyjeździłam sie na rolkach - uwielbiam to uczucie zmęczenia
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu trzymam kciuki bardzo mocno!!!!
Witajcie, żeby nie było że bez słowa - znikam na jakiś czas z wątku. praca mnie pochłonęła, a przede wszystkim potrzebuję nieco odpocząć. Jestem z Wami od kilku lat, niektóre z Was zdążyły mieć dwójkę dzieci w tym czasie , a ja nadal nie mam dzieci i nie zanosi się, żebym w najbliższym czasie je miała. Pewnie będę Was nieco podczytywać, a na pewno postaram się w klubie być na bieżąco. Ściskam każdą z osobna!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-05-26 o 08:22 |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, coś mi się zdaję, że jakieś trudne chwile przeżywasz kochana
Dzień Dobry.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mysiu, trzymam mocno kciuki Guciu, czy coś się dzieje, Kochana? Trzymaj się mocno. Ana, dziewczyny mają rację, mówiąc że za dużo czytasz. A właściwie to czytanie to jeszcze nic, ale może warto by było się trochę uelastycznić. Ja rozumiem, że chcesz jak najlepiej, ale wiesz, poród to takie przeżycie (chyba ), którego nie da się w 100% zaplanować. Trzeba się chyba nastawić, że nie można mieć wpływu na wszystko. Wiesz, można się po bardzo rozczarować, bo wydaje mi się, że baaaardzo rzadko zdarzają się takie porody, że wszystko idzie tak, jak sobie rodząca zaplanuje
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu, Butter dziękuję, u mnie OK., ogarniam
![]() Nie ma co się martwić, na prawdę
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, bo bede tesknic Trzymaj sie i odpocznij ![]() Czesc ![]() Dopiero wstałam a Seba jeszcze spi
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przecież każda może mieć swoje zdanie, ja mam takie.
Czytam, bo lubię wiedzieć i byś świadoma i to się raczej nie zmieni dzięki temu wiele razy wyszłam na "swoje".M.in. wiem że nie mam nadżerki tylko ektopię gruczołową, gdzie miałabym już ja z 10 razy usuwaną "nadżerkę"... Czytałam, eksperymentowałam i nie trzymałam się opinii jednego lekarza, prawdopodobnie tylko dlatego jestem teraz w ciąży. - Co do porodu, nacinania i pękania to niestety robią to rutynowo!! Dla mnie to jest absurd! Co innego, gdy sytuacja tego wymaga ale jak mówiłam tak jest w około 20% przypadków (potrzeba nacinania) a nie w 80% (tyle jest naciętych). Same zobaczcie, ze teoria się potwierdza zdecydowana większość z Was była nacięta. Wiele z Was naciętych wcale by nie popękało, zachowałoby całe krocze. Z pewnością znalazłaby się i takie które miałyby pęknięcie I czy II stopnia i takie gdzie pękniecie mogłoby być III stopnia. Ale o to właśnie chodzi w ochronie krocza aby ocenić sytuację a nie ciąć jak popadnie. Zresztą bardzo podobnie temat ma się z kp co widzimy po naszej Debrah Wiedza lekarzy, położonych nie zawsze jest taka jak powinna. Często nie jest. Jeżeli wszystko idzie gładko to wszędzie jest dobrze zarówno z kp jak i porodem. Ale jak mówiłyście tego nie da sie zaplanować, ale warto stworzyć warunki aby było lepiej nawet w przypadku ciężkiego porodu czy problemów z kp.Dobra położna to skarb, dobry doradca laktacyjny również z naciskiem na dobry.- Mysiu dziękuję za zrozumienie ![]() Ot, tyle
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-05-26 o 10:33 |
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
mnie przy drugim porodzie bardziej bolalo ale to przez infekcje jaka mialam, mamy zarezerwowane 7 dob ale tak naprawde jedna nas ominie bo przyjedziemy w nocy, mamy 2 pokoje, mysia super, trzymam kciuki, Gucia
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu trzymam bardzo mocno kciuki! Piękny pęcherzyk
![]() Guciu odpocznij i wracaj |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Uwielbiam jeździć nad polskie morze - zwłaszcza przed albo po sezonie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to my się witamy w 25 tygodniu
![]() ![]() Byłam dzisiaj w lidlu... matko... tylu ludzi to ja w życiu tam nie widziałam!!! Były ubranka na starsze dzieci, cudne ja kupiłam 2 bukiety kwiatów dla mam |
|
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale u mnie na spokojnie
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem bardzo fajne, warte skorzystania 3 koszulki dziecięce za 19,99 i to takie śliczne
|
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodzę sie, że kilka lat temu nacinanie było standardem, ale już zdążyło sie to zmienić w wielu miejscach. Mogę jeszcze dopytać jak jest w szpitalu w którym moja siostra pracuje, żeby potwierdzić tę "rutynowość" ale w sumie guzik mnie to obchodzi
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2014-05-26 o 12:33 |
|
|
|
|
#3140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedną kwestią jest czytanie i dowiadywanie sie, drugą podważanie opinii lekarzy, czy osób, które się znają na rzeczy. Szczególnie, że dla mnie oczywiste jest to, że jak lekarz mi prowadzi ciążę, to mu ufam i ufam jego wiedzy. Co do nacinania rutynowego, to się nie zgodzę. Są szpitale, gdzie chroni się krocze. Ale dużo gadaliśmy o tym z położną na SR i dużo opowiadała o tym. Całkowicie zgadzam się z dziewczynami (np. Żabcia)...i to samo mówiła położna. Że możesz chcieć chronić krocze, ale jak dziecku, albo matce coś zagraża, to kij z kroczem. Trzeba ratować, ciąć, a krocze się zagoi. Ja też mam plan chronić i zaznaczyć to w planie porodu. Ale jak się sytuacja potoczy - nie mam pojęcia, bo to poród, a nie program komputerowy, że można zaplanować każdy krok. Ale oczywiście - każdy może mieć swoje zdanie i tyle. Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
, że tam też tak nie jest. Jest duży nacisk na ochronę krocza, nie mówię oczywiście o sytuacjach, gdy jest to konieczne |
|||
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawdę polecam podczas porodu osobę której ufacie. Dlatego Emilka nie ma zadnego ciucha z lidla He, he, dzięki
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Bika, Butter nie napisałam nigdzie, że wszędzie się nacina rutynowo
ale w większości szpitali tak. Proszę mi tu nie pisać, że u Was tak nie jest, bo może nie jest, tego nie wiem i nie mi to oceniać ![]() Ja wysnuwam wnioski na podstawie Waszych wypowiedzi - ile z Was było ciętych. Zresztą jak to Bika powiedziałaś guzik mnie to jak jest u Was, dla mnie ważne jak jest u mnie a u mnie się tnie... i to w nie jednym szpitalu, a w wielu dookoła.Rozmawiałam z położną miejscową i dla nich wskazaniem jest to, że jest się pierwiastką Mój lekarz pracuje zaś w innym szpitalu i tam również się ciacha u 90% a u pierwiastek w zasadzie u 100% (w drugim zaś, tym prywatnym chroni, stara chronić - tu również rozmawiałam z położną z tego szpitala - super babka ).Cytat:
oczywiście z pewnym ograniczeniem i umiarem (trudny poród, gdzie jest ryzyko zdrowia życia mojego lub dziecka - to chyba nie podlega wątpliwościom)ufam swojemu lekarzowi (ale nie w 100%, gdyby tak było nie byłabym w ciąży ) ale on pracuje w dwóch szpitalach - i w dwóch jest zupełnie inne, odwrotne podejście - tu już chyba trzeba wybrać, które komu odpowiada - mi odpowiada ochrona ![]() przecież pisałam o tym samym w ciężkich przypadkach jest to nieuniknione - ale w ciężkich - a nie dlatego że rodzę pierwszy raz
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-05-26 o 13:00 |
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Znów wpadam na chwilę. U nas nieciekawie, ja ledwo chodzę na kręgosłup, tż leży ma rwę kulszową, .... zawodowo coraz bardziej nieciekawie, ehhh.
Guciu, zasmuciłam się..mam nadzieję, że wrócisz szybko bo będzie mi Ciebie brakowało ![]() Stokrotko, z płytek podobają mi się te 1, piękne są ![]() Chciałam dać Nataszkę do przedszkola od przyszłego września, ale wtedy musiałaby chodzić 2 x do tej samej grupy i stwierdziłam, że jesszcze rok poczekamy
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Ana przepraszam, że źle Cię zrozumiałam
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wątpię, że są takie szpitale gdzie się chroni krocze, w końcu ja taki znalazłam, no ale jest to szpital prywatny. Może coś się zmieniło, ale i tak uważam, że tych szpitali jest za mało...w sumie państwowego w okolicy 50km nie znalazłam. Nacięcie, poród na leżąco to dla nich norma... nóż mi się otwiera...Ochrona powinna być normą i być wszędzie, a nie powinno jej się szukać. Masz szczęście, że masz taki państwowy w takim razie ;-) - A tak jeszcze z ciekawostek to położna z tego szpitala (co chroni) chciała w państwowym wprowadzić pewne zasady, ale się nie zgodzili Potem jak odchodziła, a jeszcze tu pracowała ostatnie dni/tygodnie to reszta starej załogi się śmiała, żeby trenowała nacięcia póki może...
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
gucia - magda & malenstfo - wszystkiego naj z okazji urodzin! ![]() ana - Dobrze jest miec plan ale niestety nie zawsze wszystko pojdzie wedlug niego. W czasie porodu moga wydarzyc sie rozne sytuacje.... ale mam nadzieje ze uda Ci sie chronic krocze. Nie odpisalas mi jeszcze czy jesli bylabys w mojej sytuacji i miala do wyboru albo ochronic krocze albo nie uzyc vaccum. To bardziej walczylabys o swoje krocze? My dzisiaj mamy swieto wiec cala rodzinka w domu Dominik ma drzemke zaraz bede go chyba budzic bo taka piekna pogoda. Wczoraj przespal 4h w ciagu dnia i w nocy nie chcial spac Wieczorem wpadaja rodzice na grilla. Buziaki!Aaaaaa i zamowilismy lozeczko i komode!! Tylko ze musimy na nie czekac od 6-8tyg Takze ciuszki malej narazie poskladam do szafy ( musze je w koncu wyprac ) a spac bedzie u nas w sypialni w kolysce.
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że macie mamę jeszcze, żeby zajęła się Nataszką ![]() Żabcia, super, że zamówiliście mebelki. Szkoda tylko, że trzeba tyle czekać. Kiedy planujecie Małą przenieść do swojego pokoju? Aaby, gratuluję wygranej w konkursie |
||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, jakoś mi wczoraj Twój post umknął
Zdrówka dla Was! Trzymajcie się.Zabciaa ,Butter jak się czujecie?? Cześć
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież do założenia vacum też nacinają krocze ![]() - Hej! Ale jestem zła... nie mamy ciepłej wody ![]() piec wygasł... wrrr Dzisiaj mamy warsztaty i jestem wściekła, bo nie mam jak umyć włosów. Mąż mi chyba kubkiem będzie polewał
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

i pierwszy raz poznałam ludków z internetu 

z resztą ja tam byłam nacinana i co? nic, nie przeszkadzało i nie przeszkadza 

).
Mam nadzieję, że uda Ci się spełnić swój plan porodu, że pójdzie gładko i tak jak chcesz