|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
A co Wy dziewczyny, szyłam trzy razy w życiu: 4 króliki, kocyk i poduszkę. Ale jak się zawezmę to uszyję tą lalę, tylko w czasie porządfków i przenosin garderobu szlak trafił mi reklamowkę materiałów teraz musze coś zakupić.
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, widzę,że nie tylo ja nie mam humoru ani siły na nic...
Dopadła mnie grypa, całe szczęście, że Tż wczoraj był popołudniu w domu, zajął się Pauliną, obiad zrobił... Ja jak padłam o 15 tak dopiero dziś dałam rade z łóżka wstać...Choć strasznie kręci mi się w głowie, więc mykam zaraz do łóżka dopóki mała śpi.... Mamy skierowanie do Intytutu gruźlicy i chorób płuc do Rabki.... Może ma któraś jakieś namiary na jakiś nocleg tam??? Czeka się albo 2 miesiące na oddział Pulmunologii albo 6 na alergologię... W zależności gdzie nas zakwalifikują, myślę, że raczej na pulmunologię, bo obserwowana jest w kierunku astmy wczesnodziecięcej... więcej nie dam rady napisać, bo wszystko mi wiruje w głowie... Mam wrażenie, że zaraz zasłabne.... Masakra już dawno się tak nie czułam, najdziwniejsze, że nie mam gorączki.... |
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh akurat do TżBokeh to chyba bardziej bym pasowała pod względem kulinarnym niż Ty
A na Twojego męża nadałabym się bardziej niż on bo mimo wszystko jadam trochę więcej niż kurczaki...Marsi te pomidorki z serem ślicznie wyglądają. A jak nie zejdą to można by je na pizzę przerobić, wprawdzie ja do pizzy daję normalny ser ale coś mi się kojarzy że powinno się mozzarellę? Nie ma u nas Lidla. Jak mascarpone smakuje, jak twarożek? To jest słodkawe? |
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z innej beczki zapytam
Jak spędzacie walentynki? Mój syn jest niemożliwy
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chce zrobic kolacje przy swiecach ale jeszcze nie wiem co ugotuje ![]() gojka zdrowia! Lili spi, Gabi oglada ulubiona bajke a ja pije druga kawe i wyjadam czekoladki z bombonierki lindta A co powinnam robic? Cwiczyc ![]() bokeh nie wiem dokladnie o co w tym biega ale moze jakies dofinansowanie z Unii by Ci pomoglo?
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Gojka W Rabce nikogo nie znam, w sąsiedniej wiosce moja ciotka ma gospodarstwo agroturystyczne. Warunki dość fajne, jedzenie rewelacyjne i chyba niedrogo no ale od sanatorium będzie pewnie z 5 km, trzeba by busem dojeżdżać. A czy tam czasem nie może rodzic opłacić pobytu z dzieckiem? Bo koleżanka była z synem na badaniach i nie kojarzę żeby szukała dla siebie noclegu...
|
|
|
|
#3129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nowy avatar ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przynajmniej już wiesz co i jak. A ja nie wiem nawet gdzie pójdę ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- zdrówka Ci życzę Ja jako dziecko byłam 3 razy w Rabce w sanatorium. Ale to było dawno dawno temu. Nie znam namiarów na nocleg. Cytat:
także super walentynki się zapowiadają... weekend też cały pracuje od rana do wieczora A chciałam iść do kina.... buuuuuuuu śliczny av ![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-12 o 13:59 |
|||||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smak ma delikatny, smietankowy ale uniwersalny poniewaz dodaje sie go zarowno do slodkich jak i slonych potraw swietny pomysl z wykorzystaniem caprese do pizzy! cos jeszcze pomysle z łatwych rzeczy i dam znac jak sobie przypomne |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy zjeść coś w mieście i potem kino, a ponieważ Tż zmienili zmiany w przyszłym tygodniu i mama musi jechać już w piątek do domu, to będzie kino domowe i popkorn w najlebszym wypadku.
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze dac Ci troche odsapnac ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis u nas tez bylo nieprzyjemnie, ale o dziwo znalazla sie poza mna jedna odwazna mama, ktora pozwolila sobie na zabawy na dworze |
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh-sama szukam koncepcji
![]() Raczej u nas wyjście z domu jest niemożliwe bo nikt mi z dzieckiem nie zostanie więc napewno zorganizuje coś romantico w domu
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja juz odpuscilam wage mlodego - pogodzilam sie ze bedzie szczuplakiem w mamusie ![]() ja juz po kontroli. tzn kontrol jeszcze chyba trwa. ja rowno z dzwonkiem ucieklam do domu ![]() jak to jedna z kolezanek po fachu powiedziala - jutro czeka nas rada nie podsumowujaca a opier.dalajaca |
||
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzzzzzzzzzzzzz, jaka pogoda!!!!!!! leje i leje! juz wole snieg.... spiacy dzien, Amelka usnela, kumpela przyjechala ach
pytałyscie o Askeadopcje, u niej wszystko w porządku, Blanka to mały szatan;p i Aska raczej na fb jest. spaaaaaaaaaaaaaaać! i jesc;p
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Ja mam namiary 10km od Rabki, ale Kija dobrze prawi, tam sie zatrzymujesz razem z dzieckiem ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- W ciazy jestes? Nie chwalilas sie... |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaaaaaaaaaaaaa ;p jeszcze by tego brakowało;p
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
nancy-ojej,tule mocno,moje wyrazy wspolczucia
gojka-zdrowka |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
marsi, jako laik kulinarny moge miec do Ciebie (i do innych ogarniajacych kuchnie mam
) pytanie?Jaki masz sprzet w kuchni? ![]() Tzn czego uzywasz np do wyrabiania ciasta, siekania warzyw, mielenia. Pytam, bo chce zaopatrzyc w jakis porzadny sprzet. jak widze w przepisie "ser utrzec z cukrem" albo "jajka utrzec z cukrem" to wpadam w panike, bo nie wiem jak to ogarnac. Do tej pory ciasto drozdzowe robilam recznie, warzywa scieralam na tarce, a chyba mozna sobie ulatwic sprawe... Chcialabym jeden sprzet, ktorym moglabym zrobic ciasto, zetrzec warzywa, zmielic orzechy, ale chyba ciezko taki znalezc w rozsadnej cenie. Wybaczcie offtop
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 15:01 |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala - super av! przykro mi... |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy-bardzo mi przykro
![]() Gojka-dużo sił i przede wszystkim zdrowiej ![]() Bokeh,Silver,Pstryczku- Dziękuje za komplementy dot. AV. Nadszedł w końcu czas na zmianę
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o np taki...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-12 o 15:27 |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba jakiś robot kuchenny? niestety nie wiem, zbyt dobrze co teraz jest dobre.
matko a le mam wyjca, w pewnym momencie aż się we mnie gotowało z bezradności, jeść nie, pić nie, na ziemi nie, na rękach nie. Wyc odgłosem syreny pędzącej przez miasto taaaak! masakra. na dodatek czajnik się zepsuł ;(
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny ale wiecie ostatnio to już niestety było takie oczekiwanie kiedy
babcia od ponad roku całkowicie się zmieniła, wykryto u niej guza mózgu (co prawda nie był złośliwy) do tego bardzo posunęła się miażdzyca, do tego stopnia, że od kilu tyg nie jadła wogóle bo zapomniała jak się połyka z domu karetka zabrała ją do hospicjum , bo t. z bratem sobie już rady nie dawali, bo ona już była całkowicie niekontaktująca straszne a co do pytania nawijki ja się pod nie podłączam... |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
nancy, bardzo bardzo mi przykro
co do robota kuchennego, moja siostra ma taki http://merlin.pl/Robot-kuchenny-Phil...08,911561.html i ja na niego poluję, bo jest absolutnie fantastyczny, zrobi dosłownie wszystko Słuchajcie, jaki numer wczoraj. Po treningu, w ramach nawodnienia i uzupełnienia niezbędnych elektrolitów ( ) postanowiłam kupić sobie Redds'a żurawinowego więc idę sobie do sklepiku za winklem, po schodkach, cisnę w tym dresie i spocona prawie bez makijażu, przedstawiam pani swoje żądania a pani co? A czy dowód jest? Zaliczyłam opad szczeny okazało się, że pani nie żartuje, więc próbuję pani udowodnić, żem pełnoletnia, męża mam, roczne dziecko, 26 lat na koncie a pani twardo, że dowód, dowód. Dostałam takiego ataku śmiechu, że się aż zapowietrzyłam, na co pani zaczęła się również śmiać bardzo miło po czym stwierdziła, że mimo mojego ładnego i uroczego śmiechu jednak by mnie prosiła o przyniesienie z domu tego dowodu bo inaczej mi piwa nie sprzeda ![]() No. Aaaaaaaa Kija jesteś moim mistrzem, zacznij pisać książki co??? I ja też taki francuski piesek ale jednak do Kiji mi nieco brakuje ![]() W niedzielę mam zawody, biegam na 5 km ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- właśnie robię obiad, dzisiaj wrapy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

22.05.2008
14.08.2011

A na Twojego męża nadałabym się bardziej niż on bo mimo wszystko jadam trochę więcej niż kurczaki...
Jak spędzacie walentynki?

także super walentynki się zapowiadają... weekend też cały pracuje od rana do wieczora

mój ojciec wczoraj do mnie przygadywał, czy by nie pojechać na weekend do Zakopanego. Po czym stwierdził, że to chyba bez sensu bedzie, że TZ mój pracuje, znajomi chcieli jechać itp.
) pytanie?
więc idę sobie do sklepiku za winklem, po schodkach, cisnę w tym dresie i spocona prawie bez makijażu, przedstawiam pani swoje żądania a pani co? A czy dowód jest? Zaliczyłam opad szczeny